Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, peiraiask είπε

εσυ αποφασίζεις για τη ζωή σου.

θα προτιμουσα να μπαινοβγάζω δόντια ακόμη κ ως βοηθος για τα επομενα 1-2-3 χρόνια ή να αλλαζω γαζες κλπ μαζευοντας 

1-2-3-4 +χιλιαρικα το ετος στην τραπεζα, παρα να ξεκινησω διαδικασία να καταστραφώ οικονομικά κοινωνικά κλπ  πληρωνοντας κ χαντακωνοντας τη ζωή μου

την επομενη 7ετια σπουδων κ ψαξίματος σε απαιτητικο κλαδο.

χωρις χρήμα ακομη κ να εβρισκα γυναικα πιθανως να μην μπορουσα να κανω παιδί λογω φτωχειας μεχρι τα 40...

κ τί αμοιβή θα είχα ? την ικανοποιηση του ονείρου να βρω δουλεια με 5 ευρω επισκεψη στο εοπυ στα 45?!

κ αν δεν κανω 300 το μηνα να πεφτει παντόφλα?

γιατί αραγε χωρίζουν τα ζευγάρια? 

επειδή διαφωνουν πού να ξοδεψουν τα ,,,2,5 χιλιαρικα που μαζευουν το μήνα το αντρόγυνο?

σε ποια χώρα? στο λουξεμβούργο?

τα ονειρα ειναι κυρίως για οικονομικα άνετους..ή τους πολύ άριστους κλπ

καθε γιατρος εχει φαει περιπου μισό χωράφι μεχρι να αποκατασταθεί. πάμπολλα ξενύχτια

και πολλοί πλεον δεν κανουν ουτε παιδιά γιατί η γονιμοτητα δεν ειναι άνετη μεχρι τα 40 στις γυναίκες.

τωρα αν εσυ καταφερεις να ξεπερασεις όλα αυτα με ευκολία κ ανεση, το "μπράβο φίλε"  είναι πολύ λίγο

σίγουρα πολλοί τα καταφέρνουν άνετα σε όλα τα παραπάνω..δεν αμφιβάλλω.

σε καθε περιπτωση να σαι καλά κ καλή επιλογή.

Καταλαβαίνω πως το λες.. και από τη μια έχεις δίκιο.. από την άλλη κάτι τύπους που είναι στην φάση μου (χωρίς μπαμπάκα οδοντίατρο) είναι κανά 500ρικο ανασφάλιστοι μέχρι να "αποκτήσουν εμπειρία" και μετά βλέπουμε. Τα 5κ στην τράπεζα μόνο άμα φύγω μετανάστης και κάπου που δεν θέλουν προϋπηρεσία (που οκ υπάρχουν τέτοιες θέσεις αλλά λίγες). Επίσης έχω σχέση που όλο μου λέει πότε θα συζήσουμε και όλο στο περίμενε είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/4/2020 στις 2:35 ΜΜ, lemourios92 είπε

Στην ουσία σκέφτομαι αν θα μπορούσα/είχε νόημα να κάνω μια δουλειά που να μου δίνει ένα μικρό μισθό μέχρι να τελειώσω την ιατρική ναι. Μετά θα κάνω γναθοχειρουργική που έχει μισθό η θέση και θα ψάξω δουλειά σαν γναθο οχι σαν οδοντιατρος. 

Άμα έχεις αυτή την άποψη για την εκπαίδευση δεν μπορώ να κάνω κάτι

Φίλε μου, μην ασχολείσαι με τον καθε κασμά που εδω μέσα πουλαει αμπελοφιλοσοφία. 

Αν νιωθεις ότι σε παίρνει οικονομικά, η ηλικία σου δεν αποτελεί θεμα. 

Επεξ/σία από xx1100
  • Like 2
Δημοσ.

παράλληλα με εργασία ναι, καντο. το πολύ πολύ να κάνεις 1-2 εξάμηνα παραπάνω για το πτυχίο. αξίζει τον κόπο γι αυτό που θες να κάνεις μετά. μπορείς να δουλεψεις είτε ως οδοντίατρος απογευματα είτε σε άλλη δουλεια σχετικη πχ υπάλληλος ιατρείου/οδοντοτεχνίτη ή άσχετη πχ σερβιτόρος, ιδιαίτερα μαθήματα σε φοιτητές/ μαθητες

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 21/4/2020 στις 5:30 ΜΜ, lemourios92 είπε

Είμαι 28. Έχω και πτυχίο και διδακτορικό. Αν δώσω κατατακτήριες θα μπω στο 5ο εξάμηνο. Όμως επειδή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφές κτλ, θα φτάσει 6ο εξάμηνο. Συνολικά είναι 12 εξάμηνα. Με απασχολεί το γεγονός ότι ίσως είμαι πολύ μεγάλος (πχ μη δεν βρίσκω δουλειά μετά να προτιμάνε κάποιον νεότερο) όπως και το οικονομικό. Αυτά τα 3-4 χρόνια κάπως πρέπει να συντηρηθώ. Δεν παύει να είναι όνειρο ζωής όμως.

Καλησπέρα! 1 θα σου πω! Είμαι στην ηλικία σου και άρχισα φέτος φαρμακευτική! Προέρχομαι απο άσχετο κλάδο και είναι όνειρο ζωής! Το σκεφτόμουν χρόνια, άρχισα ν κάνω φροντιστήρια για κατατακτήριες αλλά μου φάνηκε βουνό επειδή δεν είχα βασικές γνώσεις χημείας και βιολογίας και έφυγα για εξωτερικό.Βέβαια κάνω 2 δουλειές και σπουδάζω γιατί πληρώνω τα πάντα μόνη μου αλλά να σου πώ την αλήθεια παρά την εξάντληση είμαι πιο ευτυχισμένη απο ποτέ.Γι αυτό πραγματικά αμα το σκέφτεσαι ΚΑΝΤΟ.Μην το αφήσεις,θα το μετανιώνεις μια ζωή.Είναι πολυ άσχημο να κάνεις μια ζωή την δουλειά που δεν σε γεμίζει!Μπορείς και θα τα καταφέρεις!Μην σκέφτεσαι τίποτα άλλο!Καλή επιτυχία!!!!!

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω αυτό το θεματάκι. Όταν μπήκα στην ιατρική στα 28 (έχοντας ήδη πτυχίο και διδακτορικό) δεν με απασχόλησε ποτέ η ηλικία. Χαίρομαι που οι περισσότεροι ήσασταν επίσης θετικοί (εκτός από ένα αψυχολόγητο ποστ). Έχω αρκετούς γνωστούς κατατακτήριους που είναι γειωμένοι με το θέμα αυτό. Σαν να χουν ένα γλυκόπικρο αίσθημα του ναι κατάφερα την ιατρική αλλά 10 χρόνια αργότερα. Η απάντηση μου σε όποιον σκέφτεται έτσι και σε όποιον θέλει να δώσει κατατακτήριες σε μεγαλύτερη σχολή είναι: ε και; Το θες; Κυνήγα το. Να μην ρωτάς καν. Κανένας δεν χρωστάει καλή κουβέντα.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Ξεθάβω αυτό το θεματάκι. Όταν μπήκα στην ιατρική στα 28 (έχοντας ήδη πτυχίο και διδακτορικό) δεν με απασχόλησε ποτέ η ηλικία. Χαίρομαι που οι περισσότεροι ήσασταν επίσης θετικοί (εκτός από ένα αψυχολόγητο ποστ). Έχω αρκετούς γνωστούς κατατακτήριους που είναι γειωμένοι με το θέμα αυτό. Σαν να χουν ένα γλυκόπικρο αίσθημα του ναι κατάφερα την ιατρική αλλά 10 χρόνια αργότερα. Η απάντηση μου σε όποιον σκέφτεται έτσι και σε όποιον θέλει να δώσει κατατακτήριες σε μεγαλύτερη σχολή είναι: ε και; Το θες; Κυνήγα το. Να μην ρωτάς καν. Κανένας δεν χρωστάει καλή κουβέντα.

Ε νταξει μπαίνει και το οικονομικό στην μέση μετά από ένα σημείο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

η τελευταία σου πρόταση τα λέει όλα. Το πρώτο σου πτυχίο σε τί πάνω ήταν?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gingerbread είπε

ναι κατάφερα την ιατρική αλλά 10 χρόνια αργότερα

Που να δεις αργότερα τι γίνεται με τις λίστες αναμονής.

Δημοσ.

Απλά αφήνω εδω αυτό γιατί περιέχει πολύτιμες πληροφορίες για το ιατρικό επάγγελμα οπως ειναι σήμερα.. 

Γιατί φεύγουν οι γιατροί στο εξωτερικο ;
Η ιατρική είναι ένα επάγγελμα που ξεκινάει στα 35-40 κι αφού έχεις περάσει τουλάχιστον 14-15 χρόνια μαθητευόμενος ώστε να σταθείς όσο μπορείς επάξια απέναντι στο απόλυτο δημιούργημα που λέγεται ανθρώπινος οργανισμός .
Να κατανοήσεις καθε του αντίδραση ,να την δεις στην πραξη και ν προσπαθήσεις να προλάβεις καθε μικρό η μεγάλο προβλημα που θα εμφανιστεί .
Βέβαια θα μου πειτε υπάρχουν άνθρωποι που αυτά που μαθαίνουμε εμείς σε 15 χρόνια τα έχουν μάθει σε τρεις μήνες από το ιντερνετ από κορυφαίους δημιουργούς εξαιρετικων σαιτ(»τι προτείνουν οι μάγοι -η αλήθεια που μας κρύβουν κ.α)
Βέβαια όλα αυτά τα γνωρίζαμε όποτε ο λόγος δεν είναι τα χρόνια που απαιτούνται
Πάμε να αναλύσουμε κάθε στάδιο που περνάει ο γιατρος
1)
Αγροτικό
25 χρόνων παιδιά τοποθετούνται σε χωρια και νησιά που λόγω ελλείψεων και με λιγοστές πρακτικές γνώσεις αντιμετωπίζουν από δυστυχήματα μέχρι δάγκωμα οχιάς
Τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται τηλεφωνικά μέσω οδηγιών η διαβάζοντας εγχειρίδια ιατρικά .
Μέσα στην αγωνία να σταθουν οι αγροτικοί ορίζουν έναν μεγαλύτερο αγροτικό σαν υπεύθυνο εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία του .
Υπήρχαν φορές που ξεκινούσε η εφημερία και αισθανοσουν την ανάγκη να προσευχηθεις ώστε να σταθεις αντάξιος των περιστασεων
2)
Ειδικότητα η αλλιώς το στάδιο του τρόμου
Δεν ξέρω τι πιστεύετε για τους ειδικευόμενους που τραμπουκίζουν στα εξωτερικά ιατρεία .
Θα σας πω απλά ότι δουλεύαμε πάνω από 24 ωρες συνεχόμενες τουλάχιστον ανάμεσα από φορεία και ασθενοφόρα πολλές φορές με έναν μόνο επιμελητή στις γενικές εφημερίες και μας πλήρωναν δυο ευρώ την ω ρ α .
Βρείτε μου εσείς ένα επάγγελμα που πληρώνεται με δυο ευρώ την ώρα
Ένα ,οποιοδήποτε
Και όταν ερχόταν η ώρα να πληρωθούμε πάντα μας έβρισκαν δικαιολογία .
«Δεν ενέκρινε τα κονδύλια ο πάρεδρος «
Και περιμέναμε εμείς οι ηλίθιοι να μας πληρώσουν τα μεροκάματα του τρόμου και μας πλήρωναν μετά από μήνες .
Όσες φορές προσπαθήσαμε να κινητοποιηθούμε βρίσκαμε τοίχο οχι τόσο από την Πολιτεία όσο από βολεμένους γιατρούς - μεγαλοσχήμονες που έχοντας λύσει τα προβλήματα τους χρόνια πριν ειδοποιούσαν ακόμα και τον εισαγγελέα να μας συλλάβει .
Βλεπεις δεν ήθελαν με τίποτα να ταραχτούν τα νερά ώστε να μπορούν να έρχονται απρόσκοπτα οι «ασθενείς « με έτοιμα τα βαλιτσάκια .
Άνθρωποι 35 και 38 χρόνων με παιδιά να παρακαλούν για τα δεδουλευμένα ένα κρατος που σκόρπιζε χρήματα και ανθρώπους που αν τους έβαζες να εφημερευσουν πέντε ώρες θα έκλαιγαν με αναφιλητά .
Υπήρχαν κοπέλες που δέχθηκαν τετοια σεξιστικά σχόλια από ανώτερους που θα εκαναν και τους πιο τολμηρούς να ντραπούν .
Θυμάμαι μια Ειδικευομενη φίλη μου γιατρό που η διευθύντρια θέλοντας να την μειώσει της είπε
«Πως έκανες εσυ παιδί με το μυαλό που έχεις αραγε «
Κάποιοι φίλοι μου όπως ο Giannis Nasios και εγω τότε κάναμε ότι μπορούσαμε να σταθούμε απέναντι και να αντισταθούμε αλλά οι ρίζες ήταν βαθιές .
Τριάντα έξι ώρες βάρδιας με τσακωμούς από εξαγριωμένους συνοδούς που χρέωναν πάνω σε μας και σε ήρωες επιμελητές όλη την απαξίωση της υγείας .
Μήνες απλήρωτοι και αμέτρητες φορές δεχόμενοι bulling και από συναδέλφους και από συνοδούς .
Όσο βάθαινε η κρίση τόσο αυξάνονταν και τα προβλήματα .
Και όταν διεκδικούσαμε τα τετρακόσια ευρώ τον μήνα που ήταν δουλεμένα μέχρι ευρώ να και δέκα δημοσιεύματα για φακελάκια (άσχετο
που η ίδια η πολιτεία επανέφερε τους επίορκους στη θέση τους )
Έζησαν και χάθηκαν άνθρωποι μπροστά μας ,γεμίσαμε με αίματα και εμετό αλλά αυτά τα ξέραμε
Ξέραμε ότι θα έρθει η ώρα που θα ανακοινώσουμε τον θάνατο η την ζωή
Που θα μπούμε μέσα στο δωμάτιο και θα κλείσουμε την πόρτα φωνάζοντας η κλαίγοντας
Αυτό που δεν ξέραμε είναι η απαξίωση και η υποτίμηση που δεχθήκαμε .
Και αφού περάσαμε την ειδικότητα χωριστήκαμε
Κάποιοι προτίμησαν να μπουν να προσφέρουν στο δημόσιο σύστημα .
Δέχθηκαν την απόλυτη υποτίμηση
Σύμβαση ορισμενου χρόνου και μετά έξω από το νοσοκομειο που δούλεψες χωρίς καμία πρόνοια για να στελεχωθεί η να παραμείνεις
Εφημερίες τρόμου με εκατοντάδες περιστατικά για τρεις γιατρούς και χρωστούμε νες εφημερίες μηνών .
Από κοντά ,επιθέσεις από πολίτες που περίμεναν δέκα ώρες και αντί να βαρέσουν τομ γάιδαρο βαρούσαν το σαμάρι δηλαδή εμάς.
Υπήρχαν κάποιοι πιο τολμηροί που θέλησαν να επανδρώσουν τα νησιά μας
Εκδιώχθηκαν καθώς όσα καταλύματα βρήκαν τους ζητούσαν λόγω τουριστικής περιόδου χρέωση με την ημέρα .
Κάποιοι άλλοι ακολούθησαν το ιδιωτικό επάγγελμα
Άνοιξαν ένα ιατρείο η γύριζαν από κλινικές με την τσάντα στο χέρι .
Οι νεότεροι γιατροί ακόμα και να ήθελαν να συμβληθούν με τον Χρεοπυυ ήταν αποκλεισμένοι αφού δεν προβλεπόταν καμία σύμβαση από το 2012 .
Έπρεπε όσοι δεν είχαν κληρονομήσει ιατρείο να δανειστούν και να παλέψουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στην ηλικία των 40 + όντας δεκαπέντε χρόνια «μαθητευόμενοι «
Και να βγαίνει ο υπουργός υγείας και να βάζει τους γιατρούς σε ένα πρόγραμμα που διαδιδει ότι θα παίρνουν 80000 ευρώ τον χρόνο ενώ στην ουσία θα απαιτεί από τον γιατρο να είναι stand by για κάθε ασθενή με 30 ευρώ τον χρόνο .
Εσείς υδραυλικοί ,μανικιουρίστες,δικηγόροι θα δεχόσασταν να πληρώνεστε 30 ευρώ τον χρόνο και να προσφερετε τις υπηρεσίες σας όποτε θέλει ο πελάτης ;;
Αυτό που στοιχίζει σε μας δεν είναι ουτε τα χρόνια που χάνουμε (επιλογή μας ),ούτε η κουραση .
Είναι η μηδενική προοπτικη και η απαξίωση
Είναι τετοια η διαστρέβλωση που εχουν βάλει μια σειρά και παρουσιάζει τους γιατρούς σαν να ζουν στην τόλμη και γοητεία .
Στην πραγματικότητα αυτοί που ζουν άνετα πάντα ειναι κάποια κομματικά παιδιά που διορίζονται με τηλέφωνα σε θέσεις «ευθύνης «και βρέξει χιονίσει έχουν το μισθό τους στάνταρισμενο.
Όλοι οι υπόλοιποι αγωνίζονται και βλέπουν εσάς να τους τσουβαλιάζετε με οτι κακό γίνεται ατον ιατρικό χώρο .
Αυτή είναι η πραγματικότητα και καμια αλλη.
Επιβραβεύετε αυτούς που σας εκμεταλλεύονται και ξεσπατε σε αυτούς που παλεύουν .
Δυστυχως όταν το καταλάβετε θα είναι αργά για όλους
Giannis Kalliatsos
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

η τελευταία σου πρόταση τα λέει όλα. Το πρώτο σου πτυχίο σε τί πάνω ήταν?

Ιατρικά εργαστήρια

23 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Που να δεις αργότερα τι γίνεται με τις λίστες αναμονής.

για ειδικότητα λες ε; Προσωπικά δεν θα διάλεγα ειδικότητα με αναμονή, μόνο ίσως αν ήμουν 23χρονος. Ευτυχώς όμως οι ειδικότητες που μαρέσουν δεν έχουν κάτι σπουδαίο σε αναμονή.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Ιατρικά εργαστήρια

για ειδικότητα λες ε; Προσωπικά δεν θα διάλεγα ειδικότητα με αναμονή, μόνο ίσως αν ήμουν 23χρονος. Ευτυχώς όμως οι ειδικότητες που μαρέσουν δεν έχουν κάτι σπουδαίο σε αναμονή.

το θεμα ειναι οτι πολλα παιδια αναγκαζονται λογω των ειδικοτητων αναμονης να φυγουν εξω. Ξερω φιλη που πηγε Ελβετια γιατι εδω θα περιμενε μια 5ετια

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Προσωπικά δεν θα διάλεγα ειδικότητα με αναμονή

Μεγάλη συζήτηση. Αυτοί που επιλέγουν ειδικότητα με μοναδικό κριτήριο την αναμονή καταλήγουν δυστυχισμένοι και με ενα διαρκές ''what if'', βγάζοντας χολή για συναδέλφους που επέλεξαν ειδικότητα με άλλα κριτήρια.

Ωστόσο, εννοούσα οτι και τα παιδιά που πέρασαν στα 18 ιατρική, χάνουν αρκετά χρόνια πηδώντας λίστες αναμονής λόγω του ότι όσο διάστημα ήταν προπτυχιακοί εστίαζαν στους βαθμούς και όχι στο να αποφασίσουν ΠΟΙΑ ειδικότητα θα κάνουν.

Για παράδειγμα, 2 χρόνια αναμονή για παθολογία, 1 χρόνο αναμονη για ψυχιατρική και στο τέλος καταλήγουν με άλλα 2 χρόνια αναμονής για νευρολογία. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε

Μεγάλη συζήτηση. Αυτοί που επιλέγουν ειδικότητα με μοναδικό κριτήριο την αναμονή καταλήγουν δυστυχισμένοι και με ενα διαρκές ''what if'', βγάζοντας χολή για συναδέλφους που επέλεξαν ειδικότητα με άλλα κριτήρια.

Ωστόσο, εννοούσα οτι και τα παιδιά που πέρασαν στα 18 ιατρική, χάνουν αρκετά χρόνια πηδώντας λίστες αναμονής λόγω του ότι όσο διάστημα ήταν προπτυχιακοί εστίαζαν στους βαθμούς και όχι στο να αποφασίσουν ΠΟΙΑ ειδικότητα θα κάνουν.

Για παράδειγμα, 2 χρόνια αναμονή για παθολογία, 1 χρόνο αναμονη για ψυχιατρική και στο τέλος καταλήγουν με άλλα 2 χρόνια αναμονής για νευρολογία. 

Αυτό που λες το παρατήρησα. Όπως ένας γνωστός μου που 2 χρόνια δεν έχει κάνει αγροτικό αλλά ούτε ξεκίνησε ειδικότητα αλλά κάνει μαστερ γιατί δεν ξέρει σίγουρα τι θέλει και ένας άλλος που έκανε κάτι μήνες ογκολογία έξω και τα παράτησε. Ενώ όσοι είμαστε πιο μεγάλοι κατά βάση το έχουμε ψιλοαποφασίσει και σκεφτόμαστε πολύ το χρόνο. Επομένως η ψαλίδα (η ηλικιακή) έστω και λίγο κλείνει.

Το να βγάζουμε χολή για συναδέλφους μάλλον κάποιος το μαθαίνει γιατί μόνο χολή η μια ειδικότητα για την άλλη βγάζει (και πολλές φορές και οι ειδικευόμενοι μεταξύ τους). Για το what if έχεις δίκιο, έκανα πάρα πολύ ψάξιμο γιατί ήθελα να πάω κάπου αφού το έχω "ψάξει" καλά και χαίρομαι γιατί η ειδικότητα που με τραβάει είναι καλά από αναμονές. Αλλιώς ναι, αν είχα όνειρο ζωής να γίνω δερματολόγος τα 10 χρόνια αναμονής θα ήταν απαγορευτικά και δεν θα ξερα τι να κάνω (γιατί και έξω δέρμα δεν βρίσκεις εύκολα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Gingerbread είπε

Αλλιώς ναι, αν είχα όνειρο ζωής να γίνω δερματολόγος τα 10 χρόνια αναμονής θα ήταν απαγορευτικά και δεν θα ξερα τι να κάνω (γιατί και έξω δέρμα δεν βρίσκεις εύκολα).

Σαν δερματολόγος απο την άλλη, τα 10 χρόνια που θα περιμένεις (που δεν είναι 10 αλλά 8 γιατί όταν κάνεις αγροτικό και το 1 έτος παθολογίας η αναμονή για τη δερματολογία τρέχει. Επίπλέον αν κάνεις παράταση στην παθολογία και στο αγροτικό η απραγία είναι 6 χρόνια), θα τα κάνεις απόσβεση αρκετά γρήγορα σε σχέση απο το αν επέλεγες να κάνεις για παράδειγμα γενική παθολογία.

Ρίξε μια ματιά στην περιφέρεια αττικής, στις αναμονές και ψάξε το οποιοδήποτε όνομα. Έχει αλλάξει 4-5 φορές λίστα.

Επεξ/σία από -Dimitris-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...