Προς το περιεχόμενο

Κακή σύνδεση Ίντερνετ

kostis118

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Τα πράγματα έχουν ως εξής . Στο σάιτ της κοσμοτε στον έλεγχο της διαθεσιμότητας αναφέρει ότι στο σπίτι έχω δυνατότητα έως και 100mbps . Έχω γραμμή 24αρα αλλά βγάζει μόνο 10 με το ζόρι και μετά από ρυθμίσεις στο dns .Το μόντεμ είναι το εργοστασιακό που δίνει η κοσμοτε speedport entry 2i Η ερώτηση μου είναι εάν αγοράζοντας ένα άλλο μόντεμ τρίτης εταιρίας  όπου τα χαρακτηριστικά λένε ότι πιάνει άνετα και πολύ παραπάνω από τα 24 αν θα έχω 24mbs ταχύτητα ή έστω κάποια βελτίωση . Και θα συνεργάζεται με την γραμμή (πάροχο )που έχω ή θα έχω θέμα συνδεσιμότητας ; Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα σου είναι πως υποστηρίζεται σύνδεση μέχρι 100mbps αλλά σε έχουν συνδεδεμένο σε adsl εξοπλισμό, όχι vdsl. Θα πρέπει να κάνεις αίτηση vdsl για να δεις βελτίωση.

Σίγουρα με έναν καλύτερο router θα κλειδώσεις λίγο παραπάνω. Ωστόσο, το adsl μπορεί να παίρνει διαφορετικό μονοπάτι από το vdsl, για τον δρόμο προς τον πάροχο, οπότε και να αλλάξεις router θα εξακολουθείς να κλειδώνεις στα ίδια νούμερα.

6 λεπτά πριν, kostis118 είπε

Οπότε αν κάνω αίτηση vdsl θα έχω καλύτερες ταχύτητες ακόμα και με τον ίδιο Ρουτερ ;

Λογικα ναι αλλα θα σου δωσουν ουτως η αλλως νεο ρουτερ . Το speedport plus δινουν με 50αρα

1 ώρα πριν, kostis118 είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μάγκες . Η vdsl ξεκινάει με 50αρα ελάχιστο από ότι κατάλαβα ; 

Nαι δεν υπαρχει πια η 30αρα . 

On 21/04/2020 at 15:59, kostis118 said:

Καλησπέρα. Τα πράγματα έχουν ως εξής . Στο σάιτ της κοσμοτε στον έλεγχο της διαθεσιμότητας αναφέρει ότι στο σπίτι έχω δυνατότητα έως και 100mbps . Έχω γραμμή 24αρα αλλά βγάζει μόνο 10 με το ζόρι και μετά από ρυθμίσεις στο dns .Το μόντεμ είναι το εργοστασιακό που δίνει η κοσμοτε speedport entry 2i Η ερώτηση μου είναι εάν αγοράζοντας ένα άλλο μόντεμ τρίτης εταιρίας  όπου τα χαρακτηριστικά λένε ότι πιάνει άνετα και πολύ παραπάνω από τα 24 αν θα έχω 24mbs ταχύτητα ή έστω κάποια βελτίωση . Και θα συνεργάζεται με την γραμμή (πάροχο )που έχω ή θα έχω θέμα συνδεσιμότητας ; Ευχαριστώ

και να αλλαξεις ρουτερ πες απο 10 να πας 11,5.σιγα την διαφορα.πας για vdsl και παιζεις 50αρι ή 100αρι.

On 21/04/2020 at 16:33, Andri3 said:

Σίγουρα με έναν καλύτερο router θα κλειδώσεις λίγο παραπάνω. Ωστόσο, το adsl μπορεί να παίρνει διαφορετικό μονοπάτι από το vdsl, για τον δρόμο προς τον πάροχο, οπότε και να αλλάξεις router θα εξακολουθείς να κλειδώνεις στα ίδια νούμερα.

μπορει με καλυτερο ρουτερ να κλειδωσεις και λιγοτερο.εξαρτατε απο το chipset.το καλυτερ ρουτερ μπορει να εχει καλυτερο wifi για παραδειγμα ή δεν ξερω τι και δεν σημαινει οτι θα συγχρονιζει καλυτερα.πχ για τα fritz λενε οτι κλειδωνουν λιγο πιο χαμηλα παροτι τα σπανε σαν Modem router.

On 21/04/2020 at 19:43, kostis118 said:

Οπότε αν κάνω αίτηση vdsl θα έχω καλύτερες ταχύτητες ακόμα και με τον ίδιο Ρουτερ ;

αν ο ρουτερ σου ειναι για adsl θες για vdsl που αναλογως τον παροχο μπορει να στο δωσουν δωρεαν ή οχι.επισης υπαρχει περιπτωση η τηλεφωνια να γυρισει σε voip.

On 21/04/2020 at 19:56, kostis118 said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μάγκες . Η vdsl ξεκινάει με 50αρα ελάχιστο από ότι κατάλαβα ; 

πλεον 50,100,200.το 30 το πατησε το τρενο

Φίλε μου το ότι πιάνεις 10 σημαίνει πολλά πράγματα. 

Θεωρώντας ότι έχεις καλή ποιότητα δικτύου είσαι μακριά από το dslam του ΟΤΕ περίπου στο χιλιόμετρο. Οπότε και VDSL να βάλεις η ταχύτητα σου θα ανέβει λίγο. Για παράδειγμα με πρόγραμμα 50VDSL να ανέβεις στα 20 mbps περίπου. 

Αν θεωρήσουμε ότι είσαι πολύ κοντά στο dslam δηλαδή στα 200 με 300 μέτρα και πιάνεις 10 με το ζόρι έχεις θέμα στο δίκτυο. Οπότε με ένα καλό δίκτυο την 50VDSL θα την πιάνεις πολύ καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...