Dyolf Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Πήρα την Kodak cx7600 γιατί την βρήκα σε προσφορά και μου είναι χρήσιμη μια digital camera. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και η ερωτησή μου είναι η εξής: Στο manual της μηχανής αναφέρει ότι ο κατασκευαστής δεν προτίνει αλκαλικές μπαταρίες (!). Μου φάνηκε πολύ περίεργο και δεν βρίσκω τον λόγο. Επείδη δεν πρόκειται να κάνω τόσο ευρεία χρήση ώστε να δικαιολογήσω τα έξοδα για επαναφορτιζόμενες Ni-Mh και φορτιστή, μπορείτε να μου πείτε αν θα έχω πρόβλημα χρησιμοποιόντας αλκαλικές, βραχυπρόθεσμά ή μακρυπρόθεσμα; Sorry αν postara σε λάθος ενότητα
Anonymous Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Vasika ego den ksero an tha exeis provlima me tis alkalikes alla oti xrisi kai na kaneis synisto anepifylakta na pareis epanafortizomenes giati ksero oti oi psifiakes tis trone tis mpataries sxedon amesos. Den xreiazetai na pareis tis kalyteres. Ego tha sou proteina aytes ton 1100mAh. Prosopika exo 1850mAh kai eimai poly efxaristhmenos an kai tis plirosa 5 euro tin mia...
Vaghelas Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Dyolf, μία είναι η λύση. Μπαταρίες επαναφορτιζόμενες και φορτιστής. Τις αλκαλικές θα τις έχεις παντα στην εφεδρεία για την περίπτωση που σου εκφορτιστούν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σου και χρειάζεται να βγάλεις κάποιες ακόμα φωτογραφίες.
dantouan Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 File ego pira apo ton Germano ena set me 4 epanafortizomenes mpataries sanyo 1850mah mazi me ena fortisti orbit stin timi ton 29 euro. Nomizo oti den einai toso megalo to poso kai tha sou proteina na kaneis kai esi to idio gia na exeis to kefali sou isixo
ppetr Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Ο πιθανότερος λόγος είναι ότι οι αλκαλικές μπαταρίες, όσο αποφορτίζονται τόσο πέφτει η τάση τους, αντίθετα με τις επαναφορτιζόμενες. Έχω παρατηρήσει σε Olympus με επαναφορτιζόμενες να σβήνει η μηχανή παρόλο που οι μπαταρίες είναι μισοάδειες. Συσκευές όπως βιντεοκάμερες, κινητά απαιτούν σταθερή τάση και γι αυτό λειτουγούν σωστά μέχρι που ξεζουμίζονται. Καλύτερα να πάρεις επαναφορτιζόμενες ισχυρές για να τη χαρείς.
Dyolf Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 ppetr αυτό που λες συμβαίνει με τις επαναφορτιζόμενες. Μετά από έναν συγκεκριμένο αριθμό φορτίσεων/επαναφορτίσεων πέφτει η ονομαστική τάση τους μέχρι να φτάσουν στα 0,9V περίπου οπότε και είναι άχρηστες για τόσο βαριά χρήση. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν προτείνει ο κατασκευαστής τις αλκαλικές. Μέσα στην μηχανή είχε κάτι OXY-ALKALINE μπαταρίες της Kodak και δουλεύουν μια χαρά και κρατάνε καιρό. Γιατί όχι λοιπόν αλκαλικές;
Dyolf Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Αν και με τις τιμές που αναφέρατε μάλλον με ψήσατε για επαναφορτιζόμενες...
ppetr Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Φίλε δε με κατάλαβες. Εννοούσα αυτό που συμβαινει σε ένα απλό φακό. Με καινούριες μπαταρίες φέγγει επαρκώς, ενώ όταν αυτές αδειάζουν, το φως σταδιακά φθίνει. Αναφερόμουν στις απλές αλκαλικές του εμπορίου. Μπορείς επίσης να μετρήσεις την τάση με ένα βολτόμετρο για να το καταλάβεις.
Dyolf Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2004 Μα όλες οι μπαταρίες κάποια στιγμή αδειάζουν! Απλά οι αλκαλικές αδειάζουν μια και καλή ενώ οι επαναφορτιζόμενες μετά από έναν κύκλο απόδοσης. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι στην διάρκεια την ζωή τους, οι ονομαστικές τους τιμές φθίνουν μέχρι να γίνουν αναπαρκείς για κάθε χρήση
ata1983 Δημοσ. 17 Απριλίου 2004 Δημοσ. 17 Απριλίου 2004 Ανάλογα τη χρήση κάνεις. Όλοι οι κατασκευαστές προτείνουν επαναφορτιζόμενες για λόγους αυτονομίας. πχ η δικιά μου με αλκαλικές κράτησε μια μέρα οπότ εέδωσα 20 ευρώ και πήρα ότι πιο απλό από επαναφορτιζόμενες βρήκα. Αν σε βολεύουν σε διάρκεια οι αλκαλικές δούλεψε με αυτές. Ένα είναι το σίγουρο. Με τις επαναφορτιζόμενες ανάλογα τη μηχανή είτε σε ένα μήνα είτε σε δύο θα τα βγάλουν τα λεφτά τους! Πάντως για να έχουν στη συσκευασία οι περισσ´οτερες μηχανές αλκαλικές δε νομίζω να τους προκαλλο´υν κάποιο πρόβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.