Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Έχω μια LG 10ετίας LCD η οποία έχει πρόβλημα με την λήψη καναλιών: Την τηλεόραση την χρησιμοποιούσα για την COSMOTE TV την οποία θα διακοπεί σε λίγες ημέρες λόγω ότι τελείωσε το συμβόλαιο μου. Την τηλεόραση δεν της είχα κάνει ούτε συντονισμό καναλιών δεν είχε συνδεθεί σε πρίζα κεραίας. Μόλις την σύνδεσα δεν έπιασε τα πανελαδικής εμβέλειας υψηλής ευκρίνειας ενώ έπιασε όλα τα άλλα. Μόλις ήθελα τηλεόραση εμφάνιζε μήνυμα ότι μη λήψη βίντεο ή κωδικοποιημένο σήμα δηλάδη άκουγα ήχο αλλά δεν έδειχνε εικόνα σε κανένα κανάλι δοκίμασα άλλο καλώδιο τα ίδια την έβαλα σε άλλη πρίζα τα ίδια τι μπορεί να γίνεται και τι μπορώ να κάνω?
adsl2+ Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Μήπως δεν εκπέμπουν τα HD ΚΑΝΑΛΙΑ στην περιοχή σου ; από ποιο κέντρο λαμβάνεις; Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από adsl2+
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Όσιο Πατάπιο (Γέρανια Όρη) η περιοχή πιάνει HD αλλά η τηλεόραση δεν τα έχει πιάσει καν (δεν υπάρχουν στην λίστα καναλιών) και γενικά οποιοδήποτε κανάλι βάλω ακούω μόνο ήχο δεν δείχνει εικόνα και μου εμφανίζει μήνυμα κωδικοποιημένο σήμα. Ούτε τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ δεν πιάνει! Μένω σε πολυκατοικία και όλη στην πολυκατοικία έχουν τηλεόραση την δοκίμασα σε όλες τις πρίζες του σπιτιού και αλλάξα καλώδιο τα ίδια. Οι πρίζες είναι sat radio tv
adsl2+ Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Αν έχεις σκανάρει και δεν τα πιάνεις, τότε φταίει ο ψηφιακός δέκτης της τηλεόρασης, η αποκωδικοποίηση λόγο δεκαετίας δεν είναι HD ,βρες έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή HD με HDMI καλώδιο να κάνεις την δουλειά σου σαν αυτούς εδώ : https://www.e-shop.gr/ixos-eikona-dvbt-psifiakoi-dektes-list?table=PER&category=SET+TOP+BOX
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Τα HD δεν τα έχει στην λίστα και τα απλά SD πανελλαδικής εμβέλειας ή τοπικά ή ΕΡΤ μόνο ήχο πιάνει εικόνα καθόλου και τα Ραδιόφωνα της ΕΡΤ (Πρώτο, Δευτέρου...) Ούτε ήχο δεν παίζει! Μάλλον θα πάω σε αποκοδικοποιητή φαίνεται αλλά μήπως ήξερε κάποιος μήπως φτιαχτεί
MauroPaltoudias Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, userloutraki είπε Μόλις την σύνδεσα δεν έπιασε τα πανελαδικής εμβέλειας υψηλής ευκρίνειας ενώ έπιασε όλα τα άλλα. Μόλις ήθελα τηλεόραση εμφάνιζε μήνυμα ότι μη λήψη βίντεο ή κωδικοποιημένο σήμα δηλάδη άκουγα ήχο αλλά δεν έδειχνε εικόνα σε κανένα κανάλι δοκίμασα άλλο καλώδιο τα ίδια την έβαλα σε άλλη πρίζα τα ίδια τι μπορεί να γίνεται και τι μπορώ να κάνω Δεκαετίας τηλεόραση, κατά πάσα πιθανότητα δεν υποστηρίζει DVB-T2 αλλά μόνο DVB (ή και τίποτα). Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
afm Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Η τηλεόραση σου έχει δέκτη Mpeg2 και όχι Mpeg4. Όλα τα κανάλια είτε τα sd (dvb/t) είτε τα hd (dvb/t2) εκπέμπουν με κωδικοποίηση Mpeg4 (τελευταίο άλλαξε το 2ο mux της Ε.Ρ.Τ.). Οπότε, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεις κανένα κανάλι με τον δέκτη της tv σου. Η μόνη λύση είναι ένας εξωτερικός hd αποκωδικοποιητής σαν αυτόν με υποστήριξη dvbt2/h265/hevc με σύνδεση hdmi με την tv ώστε να έχεις την καλύτερη δυνατή εικόνα αλλά επίσης να πιάνεις και τα τωρινά hd κανάλια (dvb/t2/h264) αλλά και τα μελλοντικά (dvb/t2/h265/hevc, όταν αλλάξει το σύστημα εκπομπής). Το ότι τώρα δεν πιάνεις τα hd κανάλια της digea ή την Ε.Ρ.Τ. (όπως λες δεν τα έχει στην λίστα) σημαίνει ότι έχεις οριακά αδύναμο σήμα. Η Ε.Ρ.Τ. και τα hd κανάλια της digea εκπέμπονται με κωδικοποίηση 64QAM ενώ τα sd κανάλια με 16QAM. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θέλεις ισχυρότερο σήμα για να πιάσεις την Ε.Ρ.Τ. και τα hd της digea απ' ότι χρειάζεσαι για τα sd κανάλια. Αν είσαι τυχερός μπορεί ο αποκωδικοποιητής να έχει πιο ευαίσθητο δέκτη απ' ότι η tv σου και να πιάσεις όλα τα κανάλια μία χαρά χωρίς να χρειαστείς τίποτα άλλο. Αλλιώς θα πρέπει να ελέγξεις το σύστημα λήψης σου (κεραία κλπ). Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από afm
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Spoiler Ποια η διαφορά που έχει μεγάλη η διαφορά το πρότυπο MPEG2 και MPEG4? Ας απαντήσει κάποιος Πήρα από τον Γαλαξία αποκωδικοποιητή που τον πήρα με εξαργύρωση πόντων και είναι DVB-T2 διακριτικός και σάρωσε όλα τα κανάλια και παίζει και τα HD πανελλαδικής εμβέλειας κανονικά. Ευτυχώς είχα συνηθίσει να χειρίζομαι 2 τηλεχειριστήρια ερχόμενος από COSMOTETV που θα κοπεί σε λίγες ημέρες και θα βλέπω και netflix από το mi box s που μου ήρθε σήμερα μέσω eshop ευτυχώς που έχει η τηλεόραση 2 θύρες HDMI και μια χαρά βολεύομαι Κρίμα που η τηλεόραση δεν είναι MPEG4 γιατί μου τονίζει πόσο παλιά είναι και είναι LCD επίπεδη Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έχω το Redmi note 7 που έχει ΙR τηλεχειριστήριο και μπορώ να χειρίζομαι και την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή και το mi box s από το κινητό : ) Επεξ/σία 23 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
adsl2+ Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 Δημοσ. 23 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, userloutraki είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ποια η διαφορά που έχει μεγάλη η διαφορά το πρότυπο MPEG2 και MPEG4? Ας απαντήσει κάποιος Πήρα από τον Γαλαξία αποκωδικοποιητή που τον πήρα με εξαργύρωση πόντων και είναι DVB-T2 διακριτικός και σάρωσε όλα τα κανάλια και παίζει και τα HD πανελλαδικής εμβέλειας κανονικά. Ευτυχώς είχα συνηθίσει να χειρίζομαι 2 τηλεχειριστήρια ερχόμενος από COSMOTETV που θα κοπεί σε λίγες ημέρες και θα βλέπω και netflix από το mi box s που μου ήρθε σήμερα μέσω eshop ευτυχώς που έχει η τηλεόραση 2 θύρες HDMI και μια χαρά βολεύομαι Κρίμα που η τηλεόραση δεν είναι MPEG4 γιατί μου τονίζει πόσο παλιά είναι και είναι LCD επίπεδη Άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έχω το Redmi note 7 που έχει ΙR τηλεχειριστήριο και μπορώ να χειρίζομαι και την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή και το mi box s από το κινητό : ) για το πρότυπο MPEG2 και MPEG4 δες εδώ: https://el.betweenmates.com/difference-between-mpeg2-and-mpeg4-7969
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα