Προς το περιεχόμενο

Απενεργοποίηση ενημέρωσης driver μέσω των windows update

manolis940

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώντας να κάνω ένα debug στο PC μου διότι σε τυχαίες στιγμές μου πετάει black screen με no signal θα ήθελα να απενεργοποιήσω τα updates στους drivers της κάρτας γραφικών μιας και εκεί φαίνεται να είναι το πρόβλημα.

Θα σας περιγράψω εδώ τι βήματα έκανα έτσι ώστε να απενεργοποιήσω τους drivers. Μετά από κάθε βήμα έκανα διαγραφή των driver σε safe mode με το DDU. Μετά από δύο λεπτά αφού έκανα boot σε normal mode τα windows εγκαθιστούσαν ξανά τον driver της RX-580

1. Πίνακας Ελέγχου\Σύστημα και Ασφάλεια\Σύστημα -> Ρυθμίσεις για προχωρημένους ->Καρτέλα "Υλικό" -> Επέλεξα Όχι στις "Ρυθμίσεις εγκατάστασης συσκευής.

2. Μέσω gpedit.msc πήγα στο Ρυθμίσεις υπολογιστή/ Πρότυπα Διαχείρισης/Στοιχεία των windows/Windows Update και ενεργοποίησα την "Μη συμπερίληψη προγραμμάτων οδήγησης με τις ενημερώσεις των Windows" Ακόμη πρόσθεσα και κάποια κλειδιά στην registry όπως φαίνονται παρακάτω

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\current\device\Update]
"ExcludeWUDriversInQualityUpdate"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\default\Update]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\PolicyManager\default\Update\ExcludeWUDriversInQualityUpdate]
"value"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsUpdate\UX\Settings]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]

Τα βήματα ακολούθησα από το tenforums

3. Πρόσθεσα ακόμη ένα κλειδί DWORD-32 στην registry ExcludeWUDriversInQualityUpdate με τιμή 1 στο σημείο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows όπως αυτό περιγράφετε στο windowscentral.com

4. Μέσω του gpedit πάλι στην επιλογή "Να μην επιτρέπεται η εκγατάση συσκευών που αντιστοιχούν σε κάποιο από αυτά τα αναγνωριστικά καταλάθος." τοποθέτησα όλα τα αναγνωριστικά που βρήκα στην διαχείριση συσκευών. Τα βήματα ακολούθησα από το howtogeek

Το 4ο βήμα πλέον έλυσε το πρόβλημα στο να εγκαταστήσουν τα windows κάποιο driver όμως δεν μπορούσα γενικότερα να εγκαταστήσω κάποιο driver που αφορά το Αναγνωριστικό. Έτσι έκανα τα εξής:

a. Απενεργοποίησα τον προσαρμογέα του internet με την ελπίδα ότι ο driver δεν θα εκγατασταθεί με το που επαναφέρω ότι έκανα στο 4ο βήμα

b. Ο driver εγκαταστάθηκε αμέσως μόλις επέλεξα την επιλογή χωρίς ρύθμιση  παρόλο που δεν είχα internet

c. Οπότε πάλι έπρεπε να τον απεγκαταστήσω μέσω safe mode και DDU

d. Επανήλθα σε normal mode όπου τα windows δεν εγκατέστησαν τον driver( ευτυχώς και δεν τον είχαν cashάρει)

e. Έκανα εγκατάσταση της version που επιθυμούσα ( την είχα κατεβάσει πιο πριν)

f. Έκανα ξανά ότι έκανα βήμα 4

g.Επανέφερα την σύνδεση στο Internet

Προς το παρών φαίνεται να είναι normal. Ούτε blackscreen ούτε BSOD.

.Τελικά τα κατάφερα αλλά το ζήτημα τώρα είναι ότι για μελλοντικό debug όμως πως γίνεται να αποτρέψεις τα widows στο να κάνουν update τους drivers χωρίς να χρειάζεται όλο αυτό που έκανα στο βήμα 4 και στο a-g.

Edit:

Δεν έδωσα βασικά στοιχεία.

Λειτορυγικό Σύστημα: Windows 10 pro 1909

Μητρική: Gigabyte   Z97P-D3

Επεξεργαστής: Intel i5-4440

RAM: 2x8GB 1600Hz

PSU: SUPER FLOWER LEADEX 80 PLUS PLATINUM BLACK 650W

Μονάδες δίσκου:  TOSHIBA-TR150(ssd, OS disk) , TOSHIBA DT01ACA100(HDD)

Επεξ/σία από manolis940
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 ώρες πριν, micos000 είπε

Εγώ σε παρόμοια περίπτωση απενεργοποίησα την επιλογή για αυτόματη ενημέρωση των drivers.

Δεξί κλικ στο Υπολογιστής->Ιδιότητες και...

spacer.png

Το έχω ήδη κάνει αυτό. Είναι αυτό που περιγράφω και στην περίπτωση 1 απλά πήγα απ τον πίνακα ελέγχου. Όχι πραγματικά δεν το σταμάτησε.

Στα όσα έχω γράψει παραπάνω δεν έκανα τον εξής βασικό διαχωρισμό. Άλλο το update και άλλο το install. Έπρεπε να εστιάσω εκεί γιατί εκεί είναι και το πρόβλημα. Βέβαια όταν δεν θες install φαντάζομαι δεν θες και updates οπότε όλα τα παραπάνω δεν τα έκανα τζάμπα, όμως 1 επιλογή απ όλες αυτές μπορεί και ένα έλυνε το πρόβλημα μου όσον αφορά τα updates. Όσον αφορά όμως την εγκατάσταση απλά χρειάζεται ακόμη ένα κλειδί στην registry και έλυσα το πρόβλημα μου. Συγκεκριμένα

1. Πατάμε windows + R για να ανοίξει η εκτέλεση

2.Γράφουμε regedit

3. Πλοηγούμαστε στο

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Device Metadata

Υπάρχει ψηλά μπάρα, κάντε το copy paste

4. Φτιάχνουμε ένα DWORD key με όνομα PreventDeviceMetadataFromNetwork

5. Του δίνουμε την τιμή 1

Αναλυτικά περιγράφετε και στο tenforums όπου παρέχει και ήδη έτοιμο ένα .reg αρχείο για να μην το κάνετε όλο αυτό manual

Είναι χαζό όμως να πρέπει να πατήσω δυο διακόπτες για να ανοίξω ένα φως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...