aris17561 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Γεια χαρα σε ολους , ειμαι στην σκεψη να αγορασω εναν υπολογιστη . Γενικα η πιο βαρια εργασια που χρησιμοποιω στον υπολογιστη ειναι το 4k editing για καποια βιντεο που ανεβαζω στο youtube σε 4k αναλυση . Εχω διαβασει οτι τα προγραμματα τυπου premiere , vegas κτλ χρησιμοποιυν κυριως το cpu και οχι τοσο το gpu , ως εκ τουτου η ερωτηση ειναι αυτη . Μπορω να αποφυγω την αγορα gpu και να λειτουργησω με την καρτα γραφικων του επεξεργαστη για τα συγκεκριμενα προγραμματα με την λογικη οτι δεν φορτωνω 100 εφε για το βιντεο παραμονο μερικους συγχρονισμους βιντεο και ηχου και ισως κανενα φιλτρο stock του καθε προγραμματος για να ζωντανεψω λιγο τα χρωματα κτλ. Ευχαριστω
ICE-T Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 σε καποια προγραμματα ισως,αν σε ενδιαφερει να τελειωνει γρηγοροτερα το rendering του project που δουλευεις αναγκαστικα θελεις GPU
snbblp Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, aris17561 είπε Γεια χαρα σε ολους , ειμαι στην σκεψη να αγορασω εναν υπολογιστη . Γενικα η πιο βαρια εργασια που χρησιμοποιω στον υπολογιστη ειναι το 4k editing για καποια βιντεο που ανεβαζω στο youtube σε 4k αναλυση . Εχω διαβασει οτι τα προγραμματα τυπου premiere , vegas κτλ χρησιμοποιυν κυριως το cpu και οχι τοσο το gpu , ως εκ τουτου η ερωτηση ειναι αυτη . Μπορω να αποφυγω την αγορα gpu και να λειτουργησω με την καρτα γραφικων του επεξεργαστη για τα συγκεκριμενα προγραμματα με την λογικη οτι δεν φορτωνω 100 εφε για το βιντεο παραμονο μερικους συγχρονισμους βιντεο και ηχου και ισως κανενα φιλτρο stock του καθε προγραμματος για να ζωντανεψω λιγο τα χρωματα κτλ. Ευχαριστω GPU απαραιτήτως, όμως επειδή ειδικά το Vegas που δουλεύω πολλά χρόνια και το ξέρω καλά έχει προτιμήσεις για το ποιες GPU είναι αξιοποιήσιμες, καλό θα ήταν να τσεκάρεις πρώτα το compatibility list του προγράμματος που θα δουλέψεις.
aris17561 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 οκ ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ... καλη συνεχεια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα