Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Έχω το cbr125r του 2006. Πρόσφατα επισκευασα όλο το μπροστινό σύστημα (μπουκάλες τσιμουχες, ρουλεμάν τιμονιού, στραβή δισκοπλακα). Παρόλα αυτά υπάρχει μια περιέργεια αίσθηση οταν πατάω το μπροστινό φρένο. Το νιωθω σαν να πιάνει και να αφήνει ανά δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να έχω ένα μικρό τράνταγμα. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Μηπως φταίει το ότι δεν άλλαξα δισκοπλακα και απλά την ίσιωσα σε ένα συνεργείο; Δεν την άλλαξα διότι δεν ήταν καθόλου φαγωμενη. 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε

Καλησπέρα σας. Έχω το cbr125r του 2006. Πρόσφατα επισκευασα όλο το μπροστινό σύστημα (μπουκάλες τσιμουχες, ρουλεμάν τιμονιού, στραβή δισκοπλακα). Παρόλα αυτά υπάρχει μια περιέργεια αίσθηση οταν πατάω το μπροστινό φρένο. Το νιωθω σαν να πιάνει και να αφήνει ανά δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα να έχω ένα μικρό τράνταγμα. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει? Μηπως φταίει το ότι δεν άλλαξα δισκοπλακα και απλά την ίσιωσα σε ένα συνεργείο; Δεν την άλλαξα διότι δεν ήταν καθόλου φαγωμενη. 

Η δισκοπλακα είναι μη το πολυψαχνεις. Στο συνεργείο πως την ισιωσαν; 

Δημοσ.

Δεν ήμουν εκεί το είχε αναλάβει ο γνωστός μου μηχανικός αυτός το πήγε για ίσιωμα οπότε δε έχω καθόλου εικόνα για το τι εργασία έκαναν.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TikiTaka23 είπε

Δεν ήμουν εκεί το είχε αναλάβει ο γνωστός μου μηχανικός αυτός το πήγε για ίσιωμα οπότε δε έχω καθόλου εικόνα για το τι εργασία έκαναν.. 

Μάλλον έχεις στραβή δισκόπλακα . 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μάλλον έχεις στραβή δισκόπλακα . 

Ναι ήταν στραβή πριν την επισκευή αλλά πίστευα είχε λυθεί το πρόβλημα.. Από θέμα αλλαγής λεω να μη περάσω γνήσια καθώς κάνει 100 ευρώ... Έχω δει κάποιες σε στυλ πεταλούδας. Είναι κατάλληλες για Street αυτού του τύπου οι δισκοπλακες, διότι έχω ακούσει ότι είχα πρωτοβγεί για τα endurο και τα on/off για να διώχνουν την λάσπη. 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε

Ναι ήταν στραβή πριν την επισκευή αλλά πίστευα είχε λυθεί το πρόβλημα.. Από θέμα αλλαγής λεω να μη περάσω γνήσια καθώς κάνει 100 ευρώ... Έχω δει κάποιες σε στυλ πεταλούδας. Είναι κατάλληλες για Street αυτού του τύπου οι δισκοπλακες, διότι έχω ακούσει ότι είχα πρωτοβγεί για τα endurο και τα on/off για να διώχνουν την λάσπη. 

Η ιμιτασιόν είναι πιθανότερο να ξαναστραβώσει πιο εύκολα αν ζεστενεται αρκετά. Αν οδηγείς νορμαλ δεν παθαίνει τίποτα. Να αποφύγεις ότι έχει σχέση με πεταλούδα-μαργαριτα σε δισκόπλακα γιατί μπορεί να φαίνεται πιο ωραία αλλά κάθε 1000 χλμ θα θες τακάκια.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, TikiTaka23 είπε

Δε χρειάζεται να πας σε γνήσια . Βάλε μια καλή επώνυμη δισκόπλακα αντικατάστασης . 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δε χρειάζεται να πας σε γνήσια . Βάλε μια καλή επώνυμη δισκόπλακα αντικατάστασης . 

Ποιες ειναι οι επωνυμες αν επιτρεπεται

33 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Αδερφέ ότι έχει να κάνει με ασφάλεια βάζεις ΠΑΝΤΑ γνήσια,δεν αλλάζεις καπάκι καθρέφτη για να βάζεις ανταλλακτικά από τα Lidl.

Η μηχανη κινειται 4 μηνες το χρονο καθως τον υπολοιπο καιρο λειπω για σπουδες. Συμφωνω με αυτο που λες αλλα στην περιπτωση μου εχουν φυγει ηδη ποσα λεφτα σε γνησια ανταλλακτικα ( επισκευη μπουκαλες, ρουλεμαν, γραναζια ) και πιστευω πως αν δε περασω γνησια δισκοπλακα δε θα ειναι μεγαλο μειονεκτημα καθως παρα πολλες μηχανες που βλεπω εχουν aftermarket.

57 λεπτά πριν, G.bar είπε

Η ιμιτασιόν είναι πιθανότερο να ξαναστραβώσει πιο εύκολα αν ζεστενεται αρκετά. Αν οδηγείς νορμαλ δεν παθαίνει τίποτα. Να αποφύγεις ότι έχει σχέση με πεταλούδα-μαργαριτα σε δισκόπλακα γιατί μπορεί να φαίνεται πιο ωραία αλλά κάθε 1000 χλμ θα θες τακάκια.

Νορμαλ οδηγω σε επαρχια χωρις στροφες αποτομα φρεναρισματα κτλπ, πιο πολυ ευθειες ομαλο εδαφος ουτε καν πολη. Ουτως η αλλως 125 ειναι ποσο να παει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TikiTaka23 είπε

Ποιες ειναι οι επωνυμες αν επιτρεπεται

Ferodo Brembo EBC TRW  για παράδειγμα είναι ποιοτικές εταιρείες. Δεν νομίζω να γλιτώσεις πολλά λεφτά . Για παράδειγμα της ferodo η δισκόπλακα για το μοντέλο σου έχει περίπου 65-70 ευρω . 
Πάρε τηλέφωνο μαγαζιά και ρώτα για την μηχανή σου τιμές σε επώνυμες μάρκες . 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...