Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, InternetMaster είπε

Αυτοί που είχαν χάλια ταχύτητες ADSL είναι μακριά από το Α/Κ. Σε απόσταση μεγαλύτερη απο περίπου 500 μέτρα απο το Α/Κ μπαίνουν οι καινούργιες καμπίνες που δίνουν VDSL τύπου KV. Έτσι αυτοί που είχαν χάλια ταχύτητες με την ADSL, όταν έβαλαν VDSL μειώθηκε πολύ το Attenuation λόγω της μετακίνησης του DSLAM από το A/K στις καμπίνες. Σκοπός είναι οι καμπίνες που δεν αναβαθμίστηκαν σε VDSL και είναι κοντά στο A/K να αναβαθμιστούν σε FTTH. Υπάρχει 50αρα VDSL από Α/Κ αλλά your mileage may vary.

Ξερετε περιπου ποσό θα πιανω αμα βαλω vdsl ; Εστω 30mbps; ή λιγότερο;

Τωρα στην ADSL η ταχύτητα μια είναι καλη , άλλες φορες ειναι αργη κλπ.. Θα εχω τέτοια προβληματα σε VDSL?

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Όταν είχα και εγώ ADSL είχα το ίδιο attenuation με εσένα. Μετά έβαλα VDSL από Α/Κ και συγχρόνισα περίπου στα 35-36 Mbps. Το δήλωσα βλάβη και ήρθε τεχνικός που μου άλλαξε ζεύγος και συγχρόνισα στα 42 Mbps. Η ποιότητα του χαλκού είναι hit or miss σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, InternetMaster είπε

Όταν είχα και εγώ ADSL είχα το ίδιο attenuation με εσένα. Μετά έβαλα VDSL από Α/Κ και συγχρόνισα περίπου στα 35-36 Mbps. Το δήλωσα βλάβη και ήρθε τεχνικός που μου άλλαξε ζεύγος και συγχρόνισα στα 42 Mbps. Η ποιότητα του χαλκού είναι hit or miss σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αμα συγχρονιζω 35-36mbps θα κανω πάρτυ!

Oμως απο οτι εχω δει και στο ίντερνετ μου και φιλων η διαφορα μεταξυ συγχρονισμου της ταχυτητας του ρουτερ και speedtest ειναι μεγαλη (για παραδειγμα ενας συγχρονιζει 55mbps και στο speedtest εχει 32).

Μηπως ξερεις γιατι;

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ.
8 ώρες πριν, InternetMaster είπε

Ο ξαδερφος μου εχει πιο μεγαλο attenuation απο μενα (εχει vdsl) και συγχρονίζει 50+mbps

Δεν καταλαβαινω την λογική 😂

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

Ο ξαδερφος μου εχει πιο μεγαλο attenuation απο μενα (εχει vdsl) και συγχρονίζει 50+mbps

Δεν καταλαβαινω την λογική 😂

Όταν πας από ADSL σε VDSL από Α/Κ το attenuation μεγαλώνει κατά 5-6 dB. Αυτό δεν σημαίνει πως πήγε βόλτα το κτήριο αλλά γίνεται λόγω της χρήσης υψηλότερων συχνοτήτων και όπως είπαμε παίζει πολύ ρόλο η ποιότητα του χαλκού στη περιοχή ειδικά σε VDSL μέσω Α/Κ.

9 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

Αμα συγχρονιζω 35-36mbps θα κανω πάρτυ!

Oμως απο οτι εχω δει και στο ίντερνετ μου και φιλων η διαφορα μεταξυ συγχρονισμου της ταχυτητας του ρουτερ και speedtest ειναι μεγαλη (για παραδειγμα ενας συγχρονιζει 55mbps και στο speedtest εχει 32).

Μηπως ξερεις γιατι;

Αυτό μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους όπως μετρήσεις μέσω Wi-Fi, μπουκωμένοι server κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, InternetMaster είπε

Όταν πας από ADSL σε VDSL από Α/Κ το attenuation μεγαλώνει κατά 5-6 dB. Αυτό δεν σημαίνει πως πήγε βόλτα το κτήριο αλλά γίνεται λόγω της χρήσης υψηλότερων συχνοτήτων και όπως είπαμε παίζει πολύ ρόλο η ποιότητα του χαλκού στη περιοχή ειδικά σε VDSL μέσω Α/Κ.

Αυτό μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους όπως μετρήσεις μέσω Wi-Fi, μπουκωμένοι server κτλ.

Μαλιστα, σε ευχαριστώ πολυ !

Κατι τελευταιο, εχω παρατηρήσει οτι η ταχυτητα μειωνεται σημαντικά κατα τις 12-1 η ωρα το βραδυ για λιγες ωρες .. Ξερεις σε τι μπορει να ευθύνεται αυτο; Τωρα για παραδειγμα εχω >4 mbps.. (Επίσης αυτη τη στιγμη εχω 50κατι ερρορ στο download της γραμμης, ποτε δεν ειχα πάνω απο 5)

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

Μαλιστα, σε ευχαριστώ πολυ !

Κατι τελευταιο, εχω παρατηρήσει οτι η ταχυτητα μειωνεται σημαντικά κατα τις 12-1 η ωρα το βραδυ για λιγες ωρες .. Ξερεις σε τι μπορει να ευθύνεται αυτο; Τωρα για παραδειγμα εχω >4 mbps.. (Επίσης αυτη τη στιγμη εχω 50κατι ερρορ στο download της γραμμης, ποτε δεν ειχα πάνω απο 5)

Ίσως υπάρχει κάποια εξωτερική παρεμβολή που συμβαίνει αυτές τις ώρες;🤔

Δημοσ.
9 ώρες πριν, InternetMaster είπε

Ίσως υπάρχει κάποια εξωτερική παρεμβολή που συμβαίνει αυτές τις ώρες;🤔

το περίεργο ειναι οτι με ethernet η ταχυτητα μενει πανω κατω η ιδια ,  wireless ομως οχι.. 😕

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε

το περίεργο ειναι οτι με ethernet η ταχυτητα μενει πανω κατω η ιδια ,  wireless ομως οχι.. 😕

Τότε ίσως υπάρχει αυξημένη χρήση του Wi-Fi εκείνη την ώρα και δημιουργήται μπούκωμα στα κανάλια με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πιάσεις όλη τη ταχύτητα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/4/2020 στις 8:57 ΜΜ, InternetMaster είπε

Τότε ίσως υπάρχει αυξημένη χρήση του Wi-Fi εκείνη την ώρα και δημιουργήται μπούκωμα στα κανάλια με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πιάσεις όλη τη ταχύτητα.

με wifi repeater θα εφτιαχνε αυτο; αναγκαζομαι να κανω hotspot την σύνδεση ethernet του λαπτοπ μου για να δουλευει κανονικά η ταχυτητα..

Δημοσ.

Όταν γίνεται αυτό το πρόβλημα κατέβασε μία εφαρμογή ανάλυσης Wi-Fi όπως το Wi-Fi Analyzer για να δεις τι γίνεται με το μπούκωμα των καναλιών και ανέβασέ τη εδώ να δούμε. Δυστυχώς το router σου δεν υποστηρίζει 5Ghz που είναι λιγότερο συνωστισμένη μπάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, InternetMaster είπε

Όταν γίνεται αυτό το πρόβλημα κατέβασε μία εφαρμογή ανάλυσης Wi-Fi όπως το Wi-Fi Analyzer για να δεις τι γίνεται με το μπούκωμα των καναλιών και ανέβασέ τη εδώ να δούμε. Δυστυχώς το router σου δεν υποστηρίζει 5Ghz που είναι λιγότερο συνωστισμένη μπάντα.

το δικο μου ειναι το COSMOTE-4180A8 , για καποιο λογο το ρουτερ της wind ενος γειτονα εχει πολυ καλυτερο σημα απο εμένα, και ειμαι διπλα στο ρουτερ αυτη τη στιγμη

Screenshot_20200425-181731_WiFi Analyzer.jpg

Screenshot_20200425-182608_WiFi Analyzer.jpg

Screenshot_20200425-182614_WiFi Analyzer.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω και κατι ακομα, ποια ακριβως ειναι η διαφορα μεταξύ Α/Κ, ΚΑΦΑΟ , DSLAM και καμπινας;(Υπαρχει διαφορα ή είναι τα ιδια πραγματα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/4/2020 στις 1:46 ΠΜ, Aggelos_INSM είπε

Να ρωτησω και κατι ακομα, ποια ακριβως ειναι η διαφορα μεταξύ Α/Κ, ΚΑΦΑΟ , DSLAM και καμπινας;(Υπαρχει διαφορα ή είναι τα ιδια πραγματα)

Α/Κ = Αστικό Κέντρο : Το  κτήριο του ΟΤΕ όπου βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ αλλά και τα DSLAM του ΟΤΕ και των Παρόχων.

ΚΑΦΑΟ ή Καμπίνα : Ο ρόλος του ΚΑΦΑΟ είναι να συγκεντρώνει σε ένα σημείο τα τηλεφωνικά καλώδια όλων των κατοικιών και πολυκατοικιών που εξυπηρετεί και από εκεί να οδηγηθούν στα Α/Κ. Το ΚΑΦΑΟ συνδέεται με το Αστικό κέντρο με υπόγειο καλώδιο. Συνήθως ως ΚΑΦΑΟ αναφέρονται οι παλιές καμπίνες του ΟΤΕ και ως καμπίνες οι νέες.

DSLAM = Ψηφιακός πολυπλέκτης πρόσβασης γραμμής συνδρομητή: Ο εξοπλισμός στον οποίο τερματίζουν οι dsl γραμμές των συνδρομητών (που έρχονται από τους κατανεμητές των κατοικιών) και από εκεί πολυπλέκονται και περνούν στο δίκτυο του ΟΤΕ. Τα DSLAM του ΟΤΕ και των Παρόχων βρίσκονται στο Α/Κ του ΟΤΕ ενώ υπάρχουν και τα mini dslam που βρίσκονται μέσα στις νέες ψηφιακές καμπίνες Ευρυζωνικότητας.

Επεξ/σία από afm
Δημοσ.
15 ώρες πριν, afm είπε

Α/Κ = Αστικό Κέντρο : Το  κτήριο του ΟΤΕ όπου βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ αλλά και τα DSLAM του ΟΤΕ και των Παρόχων.

ΚΑΦΑΟ ή Καμπίνα : Ο ρόλος του ΚΑΦΑΟ είναι να συγκεντρώνει σε ένα σημείο τα τηλεφωνικά καλώδια όλων των κατοικιών και πολυκατοικιών που εξυπηρετεί και από εκεί να οδηγηθούν στα Α/Κ. Το ΚΑΦΑΟ συνδέεται με το Αστικό κέντρο με υπόγειο καλώδιο. Συνήθως ως ΚΑΦΑΟ αναφέρονται οι παλιές καμπίνες του ΟΤΕ και ως καμπίνες οι νέες.

DSLAM = Ψηφιακός πολυπλέκτης πρόσβασης γραμμής συνδρομητή: Ο εξοπλισμός στον οποίο τερματίζουν οι dsl γραμμές των συνδρομητών (που έρχονται από τους κατανεμητές των κατοικιών) και από εκεί πολυπλέκονται και περνούν στο δίκτυο του ΟΤΕ. Τα DSLAM του ΟΤΕ και των Παρόχων βρίσκονται στο Α/Κ του ΟΤΕ ενώ υπάρχουν και τα mini dslam που βρίσκονται μέσα στις νέες ψηφιακές καμπίνες Ευρυζωνικότητας.

Σε εμενα , απο οτι ειδα, το Α/Κ απο οπου παιρνω ιντερνετ είναι 700 περιπου μετρα μακρια, ειναι καλο ή κακο αυτο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...