Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια σας Αναρωτιόμουν, το χαμηλο SNR επηρεάζει και την wireless αλλα και την wired σύνδεση ; Και, είναι προτιμότερο να εχεις χαμηλο SNR ή υψηλο; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2020 από Aggelos_INSM
malias4 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Οσο πιο μεγαλο τοσο πιο καλα. Επειδη πιο μεγαλο σημαινει οτι η γραμμη ειναι πιο καθαρη απο θορυβο. Συνηθως υπαρχουν προφιλ πχ 6 η 9 η 11 κτλ κτλ Το πιο νορμαλ ειναι το 9 που εχουν ολες οι εταιριες αλλα οταν πχ πιανεις download σε 24αρα γραμμη 16 mbps κ ειναι λιγα τοτε ζητας 6αρι προφιλ snr κ ανεβαινει η ταχυτητα πχ στα 18mbps ΑΛΛΑ τοτε η γραμμη γινετε πιο ασταθης κ μπορει να εχεις αποσυνδεσεις. Αν εχεις πχ πολυ καλη ταχυτητα στην γραμμη , για παραδειγμα σε 24αρα πιανεις 23mbps τοτε σε παιρνει να εχεις 11αρι προφιλ η κ παραπανω αφου η γραμμη σου ειναι καλη κ πιανεις καλες ταχυτητες κ ειναι κ με λιγοτερο θορυβο. Εγω εχω 50αρα vdsl κ την τερματιζω , πιανω 55mbps οποτε εχω snr περιπου 13 με 14. Αν επιανα 38mbps θα τους ελεγα ριξτε μου το snr στο 9 η στο 6 να πιασω καλυτερη ταχυτητα. Με ρισκο ομως την ασταθεια της γραμμης κ errors αποσυνδεσεις κτλ
goana12 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Τα προφιλ με τα SNR τα αλλαζουν σχετικα ευκολα σε ADSL συνδεσεις. Στο VDSL εχουν συγκεκριμενα προφιλ (συνηθως με 9 αρχικο SNR), και δεν το κατεβαζουν.
Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 59 λεπτά πριν, malias4 είπε Οσο πιο μεγαλο τοσο πιο καλα. Επειδη πιο μεγαλο σημαινει οτι η γραμμη ειναι πιο καθαρη απο θορυβο. Συνηθως υπαρχουν προφιλ πχ 6 η 9 η 11 κτλ κτλ Το πιο νορμαλ ειναι το 9 που εχουν ολες οι εταιριες αλλα οταν πχ πιανεις download σε 24αρα γραμμη 16 mbps κ ειναι λιγα τοτε ζητας 6αρι προφιλ snr κ ανεβαινει η ταχυτητα πχ στα 18mbps ΑΛΛΑ τοτε η γραμμη γινετε πιο ασταθης κ μπορει να εχεις αποσυνδεσεις. Αν εχεις πχ πολυ καλη ταχυτητα στην γραμμη , για παραδειγμα σε 24αρα πιανεις 23mbps τοτε σε παιρνει να εχεις 11αρι προφιλ η κ παραπανω αφου η γραμμη σου ειναι καλη κ πιανεις καλες ταχυτητες κ ειναι κ με λιγοτερο θορυβο. Εγω εχω 50αρα vdsl κ την τερματιζω , πιανω 55mbps οποτε εχω snr περιπου 13 με 14. Αν επιανα 38mbps θα τους ελεγα ριξτε μου το snr στο 9 η στο 6 να πιασω καλυτερη ταχυτητα. Με ρισκο ομως την ασταθεια της γραμμης κ errors αποσυνδεσεις Προσωπικά εχω margin στο download 8 και δεν ειχα ποτε καποια αποσύνδεση. Σε περιπτωση που ομως θελω υψηλοτερη ταχυτητα παιρνω τηλεφωνο τον ΟΤΕ και του ζηταω χαμηλοτερο margin? 7 λεπτά πριν, goana12 είπε Τα προφιλ με τα SNR τα αλλαζουν σχετικα ευκολα σε ADSL συνδεσεις. Στο VDSL εχουν συγκεκριμενα προφιλ (συνηθως με 9 αρχικο SNR), και δεν το κατεβαζουν. Σε VDSL αμα το margin "μεγαλώσει" επηρεάζεται η ταχυτητα οσο θα επηρεαζονταν και σε ADSL ή ειναι μικροτερη ή ελαττωση της ταχύτητας?
goana12 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Απ' οτι εχω παρατηρησει στις δικες μου γραμμες, οταν ειχα ADSL και ανεβαζα το SNR κατα 2 μοναδες, εχανα 2-3 MBPS στον συγχρονισμο. Τωρα με VDSL, εχω την αισθηση οτι οι 2 μοναδες ειναι κατι παραπανω...
Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 27 λεπτά πριν, goana12 είπε Απ' οτι εχω παρατηρησει στις δικες μου γραμμες, οταν ειχα ADSL και ανεβαζα το SNR κατα 2 μοναδες, εχανα 2-3 MBPS στον συγχρονισμο. Τωρα με VDSL, εχω την αισθηση οτι οι 2 μοναδες ειναι κατι παραπανω... Αμα βαλω vdsl θα αυξηθει αυτοματως το margin ή θα παραμείνει το ιδιο;
malias4 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Aggelos_INSM είπε Προσωπικά εχω margin στο download 8 και δεν ειχα ποτε καποια αποσύνδεση. Σε περιπτωση που ομως θελω υψηλοτερη ταχυτητα παιρνω τηλεφωνο τον ΟΤΕ και του ζηταω χαμηλοτερο margin? Σε VDSL αμα το margin "μεγαλώσει" επηρεάζεται η ταχυτητα οσο θα επηρεαζονταν και σε ADSL ή ειναι μικροτερη ή ελαττωση της ταχύτητας? Οταν ειχα ακομα 24αρα vodafone επιανα 21mbps με προφιλ 9 snr. Τους πηρα τηλ κ μου το γυρισαν σε 6 κ τοτε επιασα κ τα 24mbps. Ομως μετα καθε μια μερα η κ μερικες ωρες ετεογε κολληματα κ εκανε αποσυνδεσεις οποτε το γυρισα ξανα στο 9 προφιλ. 19 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε Αμα βαλω vdsl θα αυξηθει αυτοματως το margin ή θα παραμείνει το ιδιο; Εμενα ενω ημουν σε 9 προφιλ voda 24αρα γραμμη μολις εβαλα οτε 50αρα vdsl πηγε το snr στο 13-14 χωρις να ζητησω εγω κατι. Ετσι ειναι απο την πρωτη μερα
Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 35 λεπτά πριν, malias4 είπε Οταν ειχα ακομα 24αρα vodafone επιανα 21mbps με προφιλ 9 snr. Τους πηρα τηλ κ μου το γυρισαν σε 6 κ τοτε επιασα κ τα 24mbps. Ομως μετα καθε μια μερα η κ μερικες ωρες ετεογε κολληματα κ εκανε αποσυνδεσεις οποτε το γυρισα ξανα στο 9 προφιλ. Εμενα ενω ημουν σε 9 προφιλ voda 24αρα γραμμη μολις εβαλα οτε 50αρα vdsl πηγε το snr στο 13-14 χωρις να ζητησω εγω κατι. Ετσι ειναι απο την πρωτη μερα Εγω με margin 8 κλειδωνω σε 16mbps γιατι ?
malias4 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, Aggelos_INSM είπε Εγω με margin 8 κλειδωνω σε 16mbps γιατι ? Eχει να κανει με πολλα θεματα, καλωδιωση σπιτιου , αποσταση απο καφαο κτλ κτλ Δεν ξερω κ εγω πολλα οτι διαβαζω απο εδω. Βαλε στατιστικα απο το ρουτερ να δουμε
Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, malias4 είπε Eχει να κανει με πολλα θεματα, καλωδιωση σπιτιου , αποσταση απο καφαο κτλ κτλ Δεν ξερω κ εγω πολλα οτι διαβαζω απο εδω. Βαλε στατιστικα απο το ρουτερ να δουμε Οριστε
malias4 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε Οριστε Το μονο που βλεπω ειναι οτι εισαι fast path για χαμηλοτερο ping λογικα για gaming. Aν ζητησεις αλλαγη σε interleaved θα ανεβεις πχ μεχρι το 18-19 mbps.Οποτε δεν ειναι ασχημα!! Το line attenuation δειχνει κ καλα ποσο μακρια εισαι απο εκει που περνεις αλλα αφου ειναι 9 εισαι περιπου 700 μετρα. Δεν ειναι πολυ μακρια αλλα ουτε κ πολυ κοντα .Τωρα περισσοτερα δεν ξερω. Πρεπει να ρθουν οι σπεσιαλιστες του φορουμ μπας κ σε βοηθησουν περισοτερο. Απλα να εχεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα , σε αυτην που ερχεται το καλωδιο απεξω 1
Aggelos_INSM Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 3 λεπτά πριν, malias4 είπε Το μονο που βλεπω ειναι οτι εισαι fast path για χαμηλοτερο ping λογικα για gaming. Aν ζητησεις αλλαγη σε interleaved θα ανεβεις πχ μεχρι το 18-19 mbps.Οποτε δεν ειναι ασχημα!! Το line attenuation δειχνει κ καλα ποσο μακρια εισαι απο εκει που περνεις αλλα αφου ειναι 9 εισαι περιπου 700 μετρα. Δεν ειναι πολυ μακρια αλλα ουτε κ πολυ κοντα .Τωρα περισσοτερα δεν ξερω. Πρεπει να ρθουν οι σπεσιαλιστες του φορουμ μπας κ σε βοηθησουν περισοτερο. Απλα να εχεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα , σε αυτην που ερχεται το καλωδιο απεξω δεν μπορω να καταλαβω πως κάποιοι εχουν πολυ καλες ταχυτητες adsl ή κάποιοι εχουν φριχτες ταχυτητες σε adsl αλλα "τερματίζουν" στα 50, με vdsl.. Ελπίζω οταν βαλω vdsl να πιανω τουλάχιστον 30mbps αν και δε το νομιζω.. 5 λεπτά πριν, malias4 είπε Το μονο που βλεπω ειναι οτι εισαι fast path για χαμηλοτερο ping λογικα για gaming. Aν ζητησεις αλλαγη σε interleaved θα ανεβεις πχ μεχρι το 18-19 mbps.Οποτε δεν ειναι ασχημα!! Το line attenuation δειχνει κ καλα ποσο μακρια εισαι απο εκει που περνεις αλλα αφου ειναι 9 εισαι περιπου 700 μετρα. Δεν ειναι πολυ μακρια αλλα ουτε κ πολυ κοντα .Τωρα περισσοτερα δεν ξερω. Πρεπει να ρθουν οι σπεσιαλιστες του φορουμ μπας κ σε βοηθησουν περισοτερο. Απλα να εχεις το ρουτερ στην κεντρικη πριζα , σε αυτην που ερχεται το καλωδιο απεξω Επίσης fastpath με εχουν βαλει απο μονοι τους. Παλια επιανα 15mbps στο speedtest με OTE WIFI FON ανοιχτό ("κλεβει" περίπου 1mbps) και τώρα με το OTE WIFI FON ανοιχτο πιανω 13mbps αν είμαι τυχερος 😕 υποθετω με ειχαν interleaved τοτε ή μου ειχαν χαμηλο margin
malias4 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 20 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε δεν μπορω να καταλαβω πως κάποιοι εχουν πολυ καλες ταχυτητες adsl ή κάποιοι εχουν φριχτες ταχυτητες σε adsl αλλα "τερματίζουν" στα 50, με vdsl.. Ελπίζω οταν βαλω vdsl να πιανω τουλάχιστον 30mbps αν και δε το νομιζω.. Επίσης fastpath με εχουν βαλει απο μονοι τους. Παλια επιανα 15mbps στο speedtest με OTE WIFI FON ανοιχτό ("κλεβει" περίπου 1mbps) και τώρα με το OTE WIFI FON ανοιχτο πιανω 13mbps αν είμαι τυχερος 😕 υποθετω με ειχαν interleaved τοτε ή μου ειχαν χαμηλο margin Μακαρι να ξερα κ εγω. Δες δικα μου στατιστικα πριν παω σε 50αρα οτε . Ημουν με 24αρα voda με line attenuation μικροτερο απο το δικο σου. Οποτε μικροτερη αποσταση απο το καφαο. Ειχα ζητησει 6αρι προφιλ snr κ επιανα 21 mbps Μετα επειδη ηταν πολυ παλιο το ρουτερ απο εποχες cyta κ ειχα κ θεμα με το wifi ζητησα κ μου εστειλαν ενα καινουριο κ τερματισα τη γραμμη !!! 1
Aggelos_INSM Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 29 λεπτά πριν, malias4 είπε Μακαρι να ξερα κ εγω. Δες δικα μου στατιστικα πριν παω σε 50αρα οτε . Ημουν με 24αρα voda με line attenuation μικροτερο απο το δικο σου. Οποτε μικροτερη αποσταση απο το καφαο. Ειχα ζητησει 6αρι προφιλ snr κ επιανα 21 mbps Μετα επειδη ηταν πολυ παλιο το ρουτερ απο εποχες cyta κ ειχα κ θεμα με το wifi ζητησα κ μου εστειλαν ενα καινουριο κ τερματισα τη γραμμη !!! Ωραιος μαν μου μακαρι να ειχα και εγω τετοια speed
InternetMaster Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Αυτοί που είχαν χάλια ταχύτητες ADSL είναι μακριά από το Α/Κ. Σε απόσταση μεγαλύτερη απο περίπου 500 μέτρα απο το Α/Κ μπαίνουν οι καινούργιες καμπίνες που δίνουν VDSL τύπου KV. Έτσι αυτοί που είχαν χάλια ταχύτητες με την ADSL, όταν έβαλαν VDSL μειώθηκε πολύ το Attenuation λόγω της μετακίνησης του DSLAM από το A/K στις καμπίνες. Σκοπός είναι οι καμπίνες που δεν αναβαθμίστηκαν σε VDSL και είναι κοντά στο A/K να αναβαθμιστούν σε FTTH. Υπάρχει 50αρα VDSL από Α/Κ αλλά your mileage may vary. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα