Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Thresh είπε

Υπότιτλους πάντως έχει και σε αυτά το Netflix, μεταγλώττιση που αναφέρθηκε/ζητηθηκε πιο πάνω όχι...

Στο YouTube πάντως σε 3 ντοκιμαντέρ που ειδα δεν έχει υπότιτλους. Να υποθέσω πως μέσα από την πλατφόρμα του έχει ε;

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, agamoi-thytai said:

Στο YouTube πάντως σε 3 ντοκιμαντέρ που ειδα δεν έχει υπότιτλους. Να υποθέσω πως μέσα από την πλατφόρμα του έχει ε;

Yeap

Δημοσ.
9 ώρες πριν, polaki είπε

Κοίτα αν δεν μιλάει κάποιος Αγγλικά το πρόβλημα του ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι η καραντίνα, αλλά το ότι σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό που γνωρίζει Αγγλικά με οποιονδήποτε τρόπο (επειδή γεννήθηκε Άγγλος, επειδή μεγάλωσε Αγγλία, επειδή έκανε φροντιστήριο ή επειδή τα έμαθε μόνος του από Youtube δεν έχει σημασία) υστερεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Αν αυτό εν έτει 2020 το θεωρείς εσύ ελιτίστικη στάση οκ δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε, καλώς ή κακώς χωρίς Αγγλικά πλέον φτάνεις μέχρι το περίπτερο.
Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ικανοποίηση απ'το να μην ξέρεις τί σημαίνουν οι στοίχοι και αγοράζοντας σε κασέτα το Fear of the dark να ψάχνεις την κάθε λέξη στο λεξικό... 

9 ώρες πριν, The_Prodigy είπε

^ Ακριβώς. 
Είναι πρωτίστως τα ερεθίσματα που παίρνεις από παιδί.

Μιλάς για το αποτέλεσμα (υπογραμμισμένα) του να μην ξέρεις αγγλικά σήμερα. Καμία αντίρρηση. Χάνεις το 99% του internet. Και δεν πας ούτε μέχρι το περίπτερο.
Αλλά πολύ προσφιλές πρόσωπο με την ίδια οικογενειακή κατάσταση με τη δική μου μεγάλωσε σε μικρό χωριό της επαρχίας. Ενοίκιο στην κοντινή πόλη για να πάει στο γυμνάσιο. Ξένη γλώσσα στο σχολείο καθόλου για 2 χρόνια γιατί δεν υπήρχε καθηγητής. Εγώ, στην πόλη, από την δημοτικού αγγλικά επί χούντας παρακαλώ σε ιδιωτικό. Φυσικά, φροντιστήριο από την 1η γυμνασίου.  Παρόλα αυτά, ήταν 35 χρόνια επιτυχημένος επιχειρηματίας. Και τα αγγλικά τα έμαθε (κάπως) όταν χρειάστηκε. Για τις ευκαιρίες μιλούσα (τα ερεθίσματα δηλ. για τον άλλον που έσπευσε).
Και ενσυναίσθηση είναι να μπορείς να καταλάβεις κάτι παραπάνω από την δική σου φούσκα που ζεις. Είναι κάτι που μαθαίνεις από την οικογένεια, ανάμεσα στα άλλα.
Φαντάζομαι ότι θα έχεις ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό γιατί, διαφορετικά, και τα δικά σου αγγλικά θα είναι για ...το καφενείο, ακόμη κι αν η μάμα είναι καθηγήτρια αγγλικών.

Α, και μάλλον από την πολλή αγγλικούρα κάπου χάνεις λιγουλάκι στα ελληνικά 😉😉

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, cp5120 είπε

Μιλάς για το αποτέλεσμα (υπογραμμισμένα) του να μην ξέρεις αγγλικά σήμερα. Καμία αντίρρηση. Χάνεις το 99% του internet. Και δεν πας ούτε μέχρι το περίπτερο.
Αλλά πολύ προσφιλές πρόσωπο με την ίδια οικογενειακή κατάσταση με τη δική μου μεγάλωσε σε μικρό χωριό της επαρχίας. Ενοίκιο στην κοντινή πόλη για να πάει στο γυμνάσιο. Ξένη γλώσσα στο σχολείο καθόλου για 2 χρόνια γιατί δεν υπήρχε καθηγητής. Εγώ, στην πόλη, από την δημοτικού αγγλικά επί χούντας παρακαλώ σε ιδιωτικό. Φυσικά, φροντιστήριο από την 1η γυμνασίου.  Παρόλα αυτά, ήταν 35 χρόνια επιτυχημένος επιχειρηματίας. Και τα αγγλικά τα έμαθε (κάπως) όταν χρειάστηκε. Για τις ευκαιρίες μιλούσα (τα ερεθίσματα δηλ. για τον άλλον που έσπευσε).
Και ενσυναίσθηση είναι να μπορείς να καταλάβεις κάτι παραπάνω από την δική σου φούσκα που ζεις. Είναι κάτι που μαθαίνεις από την οικογένεια, ανάμεσα στα άλλα.
Φαντάζομαι ότι θα έχεις ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό γιατί, διαφορετικά, και τα δικά σου αγγλικά θα είναι για ...το καφενείο, ακόμη κι αν η μάμα είναι καθηγήτρια αγγλικών.

Α, και μάλλον από την πολλή αγγλικούρα κάπου χάνεις λιγουλάκι στα ελληνικά 😉😉

Κοίτα αν σε κάνει να νιώθεις καλύτερα το να μου την ψιλοπείς για την ορθογραφία εγώ πάω πάσο. 

Αν επίσης θες να εθελοτυφλείς για τη χρησιμότητα των Αγγλικών στη ζωή μας, και πάλι κανένα πρόβλημα. 

Στη σημερινή εποχή όμως, όχι της χούντας και ούτε του χωριού της επαρχίας, το να μην μιλάς Αγγλικά δεν σε πάει ούτε στο περίπτερο, δυστυχώς. Κάποτε λέγαμε οι ξένες γλώσσες σου ανοίγουν πόρτες, τα Αγγλικά τα είχαμε ήδη δεδομένα και μιλάγαμε για 2η και 3η γλώσσα, οι οποίες βέβαια πλέον ανοίγουν μεν πόρτες αλλά κουτσά στραβά όλος ο κόσμος πλέον μιλάει Αγγλικά και σίγουρα οι γλώσσες που τότε λέγαμε (γαλλικά/γερμανικά) έχουν πλέον πολύ μικρότερη σημασία καθώς τη θέση τους έχουν πάρει τα Ρώσικα και τα Κινέζικα.

Εν έτη 2020 βέβαια το να μην ξέρεις Αγγλικά όχι πόρτες σημαίνει ότι θα βρεις σφραγισμένες, αλλά ούτε του δικού σου σπιτιού καλά καλά δεν θα μπορείς να ανοίξεις. Και ας μιλάς φαρσί τα Ελληνικά, με σωστή ορθογραφία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...