Tsokk Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά, θα ήθελα ιδέες για νέα σύνθεση. Ποσό που διαθέτουμε : 800-900€. Αν χρειαστεί μπορεί να ανέβει μέχρι και τα 1000€ αλλά θα προτιμούσα να κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα Χρήση υπολογιστή : Βασική χρήση (browsing, Netflix, τα γνωστά) με οχι τεράστιες απαιτήσεις για gaming αυτή τη στιγμή. Παιχνίδια που παίζω είναι συνήθως προηγούμενων ετών (Witcher/Dark Souls) ή με αστείες απαιτήσεις όπως Manager/indie χαζoμάρες στο Steam οπότε δε χρειάζεται να πάμε all-in σε GPU. Μια ιδιαιτερότητα που έχουν τα (κακοφτιαγμένα) παιχνίδια που παίζω είναι ότι χρησιμοποιούν πολύ RAM, με τα 8GB που έχω τώρα δυσκολεύομαι. Ωστόσο θα ήθελα μια όσο το δυνατόν αξιοπρεπή κάρτα γίνεται ώστε να μπορώ να δοκιμάσω νέα παιχνίδια που ίσως μου γυαλίσουν (και ας μην τα παίζω στην καλύτερη ανάλυση). Επίσης σίγουρα έναν καλό SSD γιατί έχουμε 2020 και είμαι ακόμη με HDD! Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει αυτή https://www.lg.com/gr/monitors/lg-23EA63V η οποία αγοράστηκε πριν 6 χρόνια οταν είχα φτιάξει την τωρινή μου σύνθεση. Θα ήθελα μια καινούργια (23-27 150-200€) ώστε να υποστηρίζει καλύτερα τη νέα σύνθεση και να χρησιμοποιήσω αυτή που έχω τώρα σαν 2η. Οπότε προτείνετε ελεύθερα και οθόνη. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Θα ήθελα να αγοραστούν τα πάντα απο ένα κατάστημα και να συναρμολογηθεί εκεί η σύνθεση. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι Γενικά υπολόγιζα να πάρω του χρόνου νέο σύστημα αλλά λόγω ιού και wfh σκοπεύω να δώσω το τωρινό μου pc σε οικογενειακό μέλος ώστε να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα απο το σπίτι. Οπότε βασικός στόχος είναι να πάρω οτι καλύτερο μπορώ κοντινό στο budget μου - να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, να μπορεί να σηκώσει παιχνίδια και σε 1-2 χρόνια να μπορεί να υποστηρίξει μια καλύτερη κάρτα γραφικών. Τώρα όλα αυτά εσείς ξέρετε καλύτερα αν γίνονται 😛
adtakhs Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Για την αναλυτική περιγραφή των parts διάβασε εδώ. https://www.insomnia.gr/forums/topic/737448-νεοσ-υπολογιστησ/
Tsokk Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση! Μόνο για την κάρτα θα ήθελα να ρωτήσω. Έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση με τις κάρτες AMD και τους drivers? Γιατί τόσο εγώ όσο και γνωστοί μου είχαμε αρκετά θέματα στο παρελθόν και λίγο που το έψαξα ακόμα παραπονιέται κόσμος.. Kάτι άλλο, θα είχε νόημα να βάλω aftermarket CPU cooler? αν ναι θα μου πρότεινες κάποιο συγκεκριμένο απο το Digital Master? Κατά τα άλλα η σύνθεση μοιάζει πολύ καλή και εντός μπάτζετ! η οθόνη σκέφτομαι μόνο ότι ίσως μου πέσει μεγαλούτσικη. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2020 από Tsokk
adtakhs Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Tsokk είπε Ευχαριστώ για την απάντηση! Μόνο για την κάρτα θα ήθελα να ρωτήσω. Έχει βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση με τις κάρτες AMD και τους drivers? Γιατί τόσο εγώ όσο και γνωστοί μου είχαμε αρκετά θέματα στο παρελθόν και λίγο που το έψαξα ακόμα παραπονιέται κόσμος.. Kάτι άλλο, θα είχε νόημα να βάλω aftermarket CPU cooler? αν ναι θα μου πρότεινες κάποιο συγκεκριμένο απο το Digital Master? Κατά τα άλλα η σύνθεση μοιάζει πολύ καλή και εντός μπάτζετ! η οθόνη σκέφτομαι μόνο ότι ίσως μου πέσει μεγαλούτσικη. Η οθόνη είναι το πράγμα που θα χαρείς περισσότερο. Μην το φοβηθείς . Είναι απίστευτη η ελευθερία που προσφέρει το μεγάλο μέγεθος + όλα τα άλλα. Στις κάρτες γραφικών RX 5000 η AMD είχε κάνει μια πατάτα με τους οδηγούς. Διορθώθηκε όμως με νέους οδηγούς. Πριν από αυτή την πατάτα οι οδηγοί της ήταν σταθερότεροι από της Nvidia. Ναι υπάρχει οικονομικη ψύκτρα . Θα σου ρίξει τις θερμοκρασίες και θα έχεις και λίγο λιγότερο θόρυβο. Οι ψύκτρες της AMD είναι οι καλύτερες μαμά, αλλά στον 3600 έκαναν την πατάτα να τοποθετήσουν την μικρότερη που έχουν. Στους 2600/ 1600 έβαζαν την μεγάλη. Οπότε οικονομική ψύκτρα που καλύπτει αυτό που θες είναι αυτή. https://www.digital-master.gr/el-gr/Products/Αερόψυξη|Deepcool Gammaxx 400- CPU cooler (DP-MCH4-GMX400)/Brands/84c707b7-c130-4bff-995d-27964f307b35 Υπάρχει βέβαια και καλύτερη με 10€ παραπάνω, όπως και οικονομικότερη με 5€ λιγότερα. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2020 από adtakhs
Tsokk Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μπορώ να πω πείστηκα για την οθόνη! Μόνος ενδοιασμός παραμένει η AMD κάρτα, δε ξέρω αν είναι βάσιμη η προκατάληψη μου και αν αλλάζει εύκολα στη σύνθεση βέβαια, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με παρόμοια της Nvidia ή θα έπρεπε να αλλάξουν και άλλα κομμάτια της σύνθεσης? Κατά τα άλλα μου φαίνεται πολύ πιθανό να προχωρήσω με τη σύνθεση που πρότεινες. Σε ευχαριστώ και πάλι.
mp44christos Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 3 minutes ago, Tsokk said: Μπορώ να πω πείστηκα για την οθόνη! Μόνος ενδοιασμός παραμένει η AMD κάρτα, δε ξέρω αν είναι βάσιμη η προκατάληψη μου και αν αλλάζει εύκολα στη σύνθεση βέβαια, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με παρόμοια της Nvidia ή θα έπρεπε να αλλάξουν και άλλα κομμάτια της σύνθεσης? Κατά τα άλλα μου φαίνεται πολύ πιθανό να προχωρήσω με τη σύνθεση που πρότεινες. Σε ευχαριστώ και πάλι. Πολυ καλη η οθονη αλλα προσωπικά βγαζω τα ματια μου με τοσες ιντσες. Αν εχεις χωρο στο γραφειο να την βαλεις πιο μακρια ολα κομπλε.
adtakhs Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Tsokk είπε Μπορώ να πω πείστηκα για την οθόνη! Μόνος ενδοιασμός παραμένει η AMD κάρτα, δε ξέρω αν είναι βάσιμη η προκατάληψη μου και αν αλλάζει εύκολα στη σύνθεση βέβαια, θα μπορούσε να αντικατασταθεί με παρόμοια της Nvidia ή θα έπρεπε να αλλάξουν και άλλα κομμάτια της σύνθεσης? Κατά τα άλλα μου φαίνεται πολύ πιθανό να προχωρήσω με τη σύνθεση που πρότεινες. Σε ευχαριστώ και πάλι. Για Nvidia θες 100€ παραπάνω χρήμα για το ίδιο πράγμα. Αλλά αν πας να δώσεις 100€ παραπάνω παίρνεις RX 5700 XT που καταργεί όλες τις άλλες κάρτες μέχρι 650€ .... Να μην το κάνεις, η κάρτα είναι μια χαρά, απόλυτα VFM και θα την ευχαριστηθείς απόλυτα. Ειδικά αυτή την περίοδο που οδεύουμε προς αλλαγή αρχιτεκτονικής και στις δυο εταιρίες, Nvidia κάρτα σημαίνει πως θα μείνεις με παρατημένους οδηγούς και tweaking για νέα games στο μηδέν. Ακριβώς ότι έπαθαν όλοι όσοι αγόρασαν από την σειρά GTX 600 και μετά. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2020 από adtakhs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα