velociraptoras Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 13 ώρες πριν, JohnGTA είπε Παίδες, πιο φτηνά είναι να δώσετε το πολύ 2.000€ για καλό φροντιστήριο, να μπείτε σε ΑΕΙ σε πόλη σας που είναι με βατά μόρια και θα κάνετε και ζωάρα και δεν θα ανησυχείτε για αναγνωρίσεις κλπ. Μην προσπαθείτε να χρυσώσετε το χάπι και μην μπείτε σε έξοδα που αντικειμενικά δεν βαστάτε. Στην Ελλάδα ζείτε που ευτυχώς η τριτοβάθμια είναι τζαμπέ, από πτυχίο μέχρι διδακτορικό. Μην πληρώνετε για κάτι που με λίγο πρόγραμμα επιτυγχάνεται δωρεάν. Προσωπική εκτίμηση δική μου. Εδωσα κατατακτηριες για το τμήμα πληροφορικής της περιοχής μου, η βαση του απο πανελληνιες κοντα στα 7500, οπότε και χωρίς φροντιστήριο ενα απλό τμήμα πληροφορικής ανετα το πιάνει κάποιος με πανελληνιες. Απλά επειδη αυτές οι σχολές εχουν πολλά μαθηματικά και λίγη φυσική όσων αφορά μαθηματα που αφορουν τηλεπικοινωνίες και δίκτυα αν μπει χωρις να έχει ήδη τις γνώσεις θα χρειαστεί να κανει φροντιστήριο μετα 1
Aggeluska Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 13 hours ago, JohnGTA said: Οκ προφανώς δεκτό κανένα θέμα. Απλώς να ξες ποτέ δεν είναι αργά. Παράδειγμα από την αληθινή μου ζωή. Δίδασκα φροντιστήριο για κανα 3 χρόνια μέχρι να βρω τρόπο να φύγω από Ελλάδα και ήμουν καλός. Έρχεται κάποια φάση στο τμήμα Γ' Λυκείου ένας τυπάς 32(!!!) χρονών λίγο πριν την έναρξη του έτους και με λέει θέλει να κάνει εγγραφή. Λέω λίγο αργά είναι (κάναμε προετοιμασία μεσα στο καλοκαίρι το πρώτο κεφάλαιο) αλλά δεν πειράζει και να μου στείλει τον έλεγχο του παιδιού του να δω πώς τα πάει με τα μαθηματικά. Γυρνάει και με λέει: "Εμ ξέρετε δεν τον έχω. Πέρασαν πόσα χρόνια από τότε" και του λέω τι φάση και με εξηγεί ότι εντέλει θέλει εκείνος να γραφτεί γιατί, και στο λέω αυτολεξεί, Μετάνιωσα που όταν ήμουν μικρός δεν διάβαζα ενώ όλοι λέγανε ότι το είχα. Εεεε στέριωσα μια δουλειά τώρα και θέλω να δω αν γίνεται να σπουδάσω κάπου. Είναι σαν ένα μικρό όνειρο για εμένα. Στην αρχή ήμουν σε φάση μλκ τι λες, ήταν παντρεμένος και νομίζω περίμενε και παιδί αλλά ήταν ανένδοτος. Κανόνισα να κάνουμε ιδιαίτερα μέσα στην εβδομάδα για να τον επαναφέρω στην ύλη χωρίς καμία ελπίδα. Σκέψου αρχίσαμε με το βιβλίο Άλγεβρας της Γ' Γυμνασίου. Και όμως ρε παιδί μου, μέσα σε δύο μήνες ήταν σε καλό επίπεδο στο μάθημα μου, και από ό,τι άκουγα στην έκθεση και στην φυσική. Τον έκανα βέβαια πόσα και πόσα ιδιαίτερα εκτός ωραρίου, όμως ποτέ δεν κουραζόταν και ποτέ δεν βαριόταν. Για να μην πλατιάζω (αυτήν την ιστορία μπορώ να την λέω για ώρες) όταν βγήκαν τα αποτελέσματα όλοι είχαν χεστεί πάνω τους γιατί είχαν μπει δύσκολα οι μισοί μου μαθητές έκλαιγαν και οι άλλοι μισοί ετοιμάζονταν να ξαναδώσουν, όμως αυτός (που όλοι μας νομίζαμε τα πήγε χάλια) ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σε κάποια φάση περνάει φροντιστήριο να αφήσει το τελευταίο του δίδακτρο και με λέει λες και δεν έγινε τίποτα: Ρε μαλάκα δεν στα είπαν; Φυσικό πέρασα προτελευταίος. Και πάθαμε όλοι ένα σοκ. Τελευταία φορά που τον είδα, έκανε πρακτική στα πλαίσια της σχολής σε καμια τραπεζα γουατεβερ και ήταν 1000% πιο χαρούμενος από όταν τον γνώρισα. Αυτό δεν το είπα για να σε πρίξω ή να σε κουράσω, αλλά για να σου δείξω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Το ακούς από παντού, το βλέπεις παντού και νομίζεις ότι ξέρεις την ισχύ του όμως ποτέ δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ ισχύει. Πριν σκάσεις το πεντοχίλιαρο. Δες αν μπορείς να το παλέψεις έτσι. Συμβουλή ταπεινή δική μου. Και εγω καπως ετσι. Εδωσα στα 26 πανελλαδικες. Στο σχολειο που πηγαινα(απογευματινο ΕΠΑΛ) ποτε δεν με ενδιεφερε το διαβασμα και ποτε δεν διαβαζα. Στα 26 μου αποφασισα να διαβασω να δωσω πανελλαδικες. Αρχισα και εγω σαν τον γνωστο σου απο μαθηματικα γυμνασιου μιας και δεν ηξερα ουτε να προσθετω δυο κλασματα. βεβαια δεν ειχα λεφτα για φροντιστηρια, οποτε διαβασα μονος μου. Τελικα περασα στο ΠΑΔΑ Πληροφορικη και τωρα ειμαι 11 μαθηματα μακρυα απο το πτυχιο. Ολα γινονται, αρκει να το θελουμε πολυ και να υπαρχει το καταλληλο περιβαλλον και υποστηριξη απο τον περιγυρο μας. 4
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 7 ώρες πριν, velociraptoras είπε Εδωσα κατατακτηριες για το τμήμα πληροφορικής της περιοχής μου, η βαση του απο πανελληνιες κοντα στα 7500, οπότε και χωρίς φροντιστήριο ενα απλό τμήμα πληροφορικής ανετα το πιάνει κάποιος με πανελληνιες. Απλά επειδη αυτές οι σχολές εχουν πολλά μαθηματικά και λίγη φυσική όσων αφορά μαθηματα που αφορουν τηλεπικοινωνίες και δίκτυα αν μπει χωρις να έχει ήδη τις γνώσεις θα χρειαστεί να κανει φροντιστήριο μετα Ναι ρε παιδί μου καλά λες απλά είπα 2.000€ γιατί αυτό είναι το ανώτατο που θα σε πουν σε φροντ.
jimkalodimos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 21/4/2020 στις 8:02 ΜΜ, papajohnnnn είπε Εγω που σπουδασα σε κολλεγιο Computer Science θα στα πω λιγο ωμα. Το επιπεδο των φοιτητων ειναι εξαιρετικα χημηλο εκτος απο 3-4 ατομα που θα ξεχωρισεις και θα ειναι πραγματικα καλοι. Οι καθηγητες εκει που ημουν ηταν ΦΟΒΕΡΟΙ, ολοι με διδακτορικα και η παραδοση των διαλεξεων ητανε πολυ καλη. Πολλα power point ητανε απο ελληνικα πανεπιστημια και καποια δικα τους. Το προγραμμα του αντιστοιχου πανεπιστημιου ητανε βατο, οχι ευκολο αλλα βατο. Βεβαια να ξερεις! Το τελευταιο ετος ειναι παλουκι και πτυχια δεν χαριζονται. Αν η πτυχιακη σου ειναι της πλακας φυσικα σε κοβουνε και ξαναπλερω. Ποιο κολέγιο έχετε τελειώσει; Κάνω έρευνα αγοράς για το γιο μας. Ευχαριστώ.
Dark_panel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, jimkalodimos είπε Ποιο κολέγιο έχετε τελειώσει; Κάνω έρευνα αγοράς για το γιο μας. Ευχαριστώ. Τα κολλεγια δε δινουν πτυχιο τα ιδια αλλά το συνεργαζομενο πανεπιστήμιο. Προσοχή ομως! Τα πτυχια απο κολλεγια δεν έχουν ακαδημαϊκη αναγνώριση, δηλαδή δε θα μπορεί μεθαυριο να κανει μεταπτυχιακό/διδακτορικο σε δημοσιο ΑΕΙ της Ελλαδας. Αντι για κολλεγια, κοιταξτε το τμημα Πληροφορικής του ΕΑΠ. Και πιο φθηνο θα σας ερθει και θα εχει πτυχιο το παιδι σας απο δημοσιο ΑΕΙ. Εαν επιμενετε για κολλεγιο, ψαξτε με ποιο πανεπιστήμιο συνεργαζεται το καθενα και κοιτάξτε πού βρισκονται στην παγκοσμια κατάταξη σε καποιο site πχ webometrics. Απο κολλεγια, για Πληροφορικη, θα προτεινα το Ath/Tech, αν ειστε Αθηνα, που δίνει πτυχιο απ το πανεπιστήμιο του York. 2
jimkalodimos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 22/4/2020 στις 8:50 ΜΜ, ioannis114 είπε Μπορω να ρωτήσω τα έξοδα;προφανως τα διδακτρα. Τα βιβλία ήταν ακριβά;Τι αλλά έξοδα υπήρχαν; Ευχαριστώ. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ποιο κολέγιο τελειώσατε κ αν θα το συστηνατε?
jimkalodimos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2022 Στις 22/4/2020 στις 8:50 ΜΜ, ioannis114 είπε Μπορω να ρωτήσω τα έξοδα;προφανως τα διδακτρα. Τα βιβλία ήταν ακριβά;Τι αλλά έξοδα υπήρχαν; Ευχαριστώ. Γιάννη επειδή λες καλά λόγια για το κολέγιο που πήγες μήπως θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του, γιατί με ενδιαφέρει για το γιό μας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα