Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι παίζει πλέον εν έτει 2020 με την αγορά αυθεντικών PC video games μεν, αλλά σε physical copy/format δε;

Πάντα μου άρεσε να συλλέγω σε CD, DVD ή κασέτες ό,τι είχε να κάνει με παιχνίδια, μουσική, ταινίες κλπ. Το Gaming το είχα παρατήσει εδώ και χρόνια πέρα από κάποια που παίζω στο Steam.

Πρόσφατα θέλησα να ασχοληθώ πιο πολύ αλλά με την προϋπόθεση οτι θέλω να έχω σε συλλογή ότι παιχνίδι αγοράζω σε μορφή πχ CD-DVD.

Ψάχνοντας λοιπόν για διάφορους τίτλους όπως το Blacksad, το Tropico 6 και άλλα άπειρα παιχνίδια, διαπίστωσα πως η αγορά πλέον δεν βγάζει σε φυσική μορφή τα περισσότερα παιχνίδια?? Και εμείς που το χουμε μεράκι τι θα κάνουμε?

Ξέρει κάνεις τίποτα, ισχύει όντως αυτό? Που μπορώ να βρω γενικά?

Δημοσ.

Τα φυσικά παιχνίδια αργοπεθαίνουν.

Ο προγραμματιστής με λιγότερο κόστος βγάζει το παιχνίδι του στον κόσμο, και η εταιρεία που έχει το ψηφιακό κατάστημα το χρεώνει ακριβότερα από το φυσικό και πάνε όλοι και το αγοράζουν επειδή βαριουνται να σηκωθούν από την καρέκλα.

Κέρδος και για τους 2.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lost_Horizon είπε

Τι παίζει πλέον εν έτει 2020 με την αγορά αυθεντικών PC video games μεν, αλλά σε physical copy/format δε? Πάντα μου άρεσε να συλλέγω σε CD, DVD, ή κασέτες ότι είχε να κάνει με παιχνίδια, μουσική, ταινίες κλπ. Το Gaming το είχα παρατήσει εδώ και χρόνια πέρα από κάποια που παίζω στο steam. Πρόσφατα θέλησα να ασχοληθώ πιο πολύ αλλά με την προϋπόθεση οτι θέλω να έχω σε συλλογή ότι παιχνίδι αγοράζω σε μορφή πχ CD-DVD. Ψάχνοντας λοιπόν για διάφορους τίτλους όπως το Blacksad, το Tropico 6 και άλλα άπειρα παιχνίδια, διαπίστωσα πως η αγορά πλέον δεν βγάζει σε φυσική μορφή τα περισσότερα παιχνίδια?? Και εμείς που το χουμε μεράκι τι θα κάνουμε? Ξέρει κάνεις τίποτα, ισχύει όντως αυτό? Που μπορώ να βρω γενικά?

Πάνε αυτές οι εποχές. Για μένα καλύτερα.

Παιχνίδια ΑΑΑ που αξίζουν, όπως π.χ. The Witcher, Cyberpunk 2077, Deus Ex κτλ, βγάζουν συλλεκτικές φυσικές εκδόσεις με φιγούρες και διάφορα άλλα καλούδια. Αυτά αξίζουν πραγματικά για συλλογή. Το να έχεις ένα φυσικό δισκάκι δεν λέει και πολλά πράγματα πια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγοραζεις ψηφιακα ή αγοραζεις κονσολα.

Επισης για αυτους που κανουν παραπονα για τα cd/dvd,καλη τυχη να χωρεσεις σε ενα κουτατο παιχνιδι 80 και 100gb σε dvd.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Πάντως και εγώ ήμουν έτσι κάποτε. Μάζευα όλα μου τα δισκάκια σε βαλιτσούλες (απο ps1, ps3, ps4, pc) και έβαζα τα κουτιά τους σε display. Όταν μεγάλωσα λίγο και ήρθε η ώρα να μετακομίσω, τα κατέγραψα όλα, τα αγόρασα ένα ένα σε όλες τις digital πλατφόρμες και πούλησα όλα τα κουτιά και τα δισκάκια. Δεν είχε πια αξία να τα μαζεύω. Έχω χιλιάδες παιχνίδια σε online libraries, τα κατεβάζω όποτε θέλω και τα παίζω και αν κάποιο μου αρέσει τόσο πολύ (όπως πχ το deus ex, Θα ξηλωθώ 100€ να αγοράσω μία φιγούρα, κάποιο apparel ή accessory. Για μένα και μόνο, όχι για να τα δείχνω.

• Like 4
Δημοσ.
11 hours ago, Lost_Horizon said:

Ψάχνοντας λοιπόν για διάφορους τίτλους όπως το Blacksad, το Tropico 6

Αυτά πάντως υπάρχουν και τα 2 σε φυσική μορφή. 

Δημοσ.

Οσα physical εχω εχουν μεσα και DVD και steam/origin κωδικο. Πχ το dishonored 2 το πηρα περσι απο Γερμανο 4.50 ευρω εχει μεσα αρκετα DVD και εβαλα και τον κωδικο στο steam ενω ιστορικο χαμηλο βλεπω τα 5.60 απο gg-deals. Καποια physical αξιζουν. Το 95% ομως το βρισκουμε πολυ φθηνοτερα απο τους επισημους retailers η απο bundles. Οταν ηθελα να παρω τα 2 bioshock σε φυσικη μορφη το καταστημα δεν επεφτε κατω απο τα 18 ευρω. Τους τελευταιους μηνες παντως σχεδον ολοι γραφουν στα νεα παιχνιδια μονο steam/origin/uplay code μονο παλιοτερα παιχνιδια υπαρχουν με δισκακια μεσα. Δεν με χαλαει προφανως εξαλλου ουτε καν DVD tray δεν εχω στον υπολογιστη απλα ειναι ωραια να τα βλεπεις στο ραφι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Arkin είπε

ουτε καν DVD tray δεν εχω στον υπολογιστη

και γω από φέτος που έφτιαξα νέο pc το κατήργησα-άπλετος χώρος μέσα στο κουτί :D και στα ράφια μου,που δεν είχαν χώρο από τα βιβλία.. δυστυχώς μόνο στο αμάξι έχω cd γιατί δεν έχει usb..

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xtrmsnpr είπε

και γω από φέτος που έφτιαξα νέο pc το κατήργησα-άπλετος χώρος μέσα στο κουτί :D και στα ράφια μου,που δεν είχαν χώρο από τα βιβλία.. δυστυχώς μόνο στο αμάξι έχω cd γιατί δεν έχει usb..

Για το αμαξι η λυση ειναι η παρακατω εφοσον δεν πας σε player με usb. Παιζει mp3 και δεχεται κανονικα και micro sd οπως και συνδεση με BT ωστε να μιλας απο εκει. Που ειναι τα παλια κουτια που γινοταν χαμος μεσα απο καλωδια. Τροφοδοτικο χωρις full modular dvd/HDD καλωδια ενας χαμος μεσα αντε να τον καθαρισεις. 

https://www.aliexpress.com/item/4000078512938.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.e14d368bmqki4N&algo_pvid=60818f98-edb2-4c44-8500-180ea7f56268&algo_expid=60818f98-edb2-4c44-8500-180ea7f56268-1&btsid=0ab6f82115873910038816691e1fab&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αυτά πάντως υπάρχουν και τα 2 σε φυσική μορφή. 

που να τα βρει τωρα.. και με τους κορονιούς αστο.. θα τα παρει του χρονου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Arkin είπε

Για το αμαξι η λυση ειναι η παρακατω εφοσον δεν πας σε player με usb. Παιζει mp3 και δεχεται κανονικα και micro sd οπως και συνδεση με BT ωστε να μιλας απο εκει. Που ειναι τα παλια κουτια που γινοταν χαμος μεσα απο καλωδια. Τροφοδοτικο χωρις full modular dvd/HDD καλωδια ενας χαμος μεσα αντε να τον καθαρισεις. 

https://www.aliexpress.com/item/4000078512938.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.e14d368bmqki4N&algo_pvid=60818f98-edb2-4c44-8500-180ea7f56268&algo_expid=60818f98-edb2-4c44-8500-180ea7f56268-1&btsid=0ab6f82115873910038816691e1fab&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Καλή φάση είναι το έχω δει,αλλά

Μυτιλήνη που γύρισα, δυστυχώς δεν έχει καμία μπάντα fm ελεύθερη σχεδόν, γιατί πιάνουμε και από τουρκία σταθμούς, θα παλεύω κάθε τόσο να βρω ελεύθερο σήμα-εκτός και αν δεν λειτουργεί έτσι το μπλιμπλίκι τούτο

τα κουτιά πλέον είναι τόσο άδεια,που μόνο χώρο πιάνουν χωρίς να έχουν τίποτα μέσα.. Παλιά έπαιρνες παιχνίδι κουτάτο και έβρισκες τόμους μέσα να χεις να διαβάζεις (πχ guild wars 1,lotro)..
Κάποια δεν έχουν καν δίσκο μέσα,απλώς το cdkey για να το κατεβάσεις-εννοείται άμα παίζει πιο φθηνή τιμή πας σε αυτό απότι το κλειδάδικο,αφού όλα πλέον μπαίνουν στο steam library .

τα κουτιά πλέον είναι τόσο άδεια,που μόνο χώρο πιάνουν χωρίς να έχουν τίποτα μέσα.. Παλιά έπαιρνες παιχνίδι κουτάτο και έβρισκες τόμους μέσα να χεις να διαβάζεις (πχ guild wars 1,lotro)..
Κάποια δεν έχουν καν δίσκο μέσα,απλώς το cdkey για να το κατεβάσεις-εννοείται άμα παίζει πιο φθηνή τιμή πας σε αυτό απότι το κλειδάδικο,αφού όλα πλέον μπαίνουν στο steam library .

(!το φόρουμ έχει το χειρότερο edit απόλα τα φορουμς που είμαι γραμμένος-πραγματικά όμως εσεις που το σχεδιάζετε, μόνο παίδεμα δημιουργείτε!)

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xtrmsnpr είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Καλή φάση είναι το έχω δει,αλλά

Μυτιλήνη που γύρισα, δυστυχώς δεν έχει καμία μπάντα fm ελεύθερη σχεδόν, γιατί πιάνουμε και από τουρκία σταθμούς, θα παλεύω κάθε τόσο να βρω ελεύθερο σήμα-εκτός και αν δεν λειτουργεί έτσι το μπλιμπλίκι τούτο

Δεν ειμαι σιγουρος αν παιζει με FM το συγκεκριμενο αλλα αξιζει παρα πολυ μια δοκιμη ισως και να σε βολεψει. Τα κουτια των παιχνιδιων το μονο που εχουν ειναι ενα χαρτι που σε δειχνει πληκτρολογιο ποντικι και πως παιζεις με τι κουμπια κτλ. Το 2001-2002 αν θυμαμαι καλα ειχα παρει το splinter cell το πρωτο. 3 δισκακια μεσα και ειχε και βιβλιαρακι για το παιχνιδι. Αυτα τελειωσαν με το steam κτλ online μαγαζια. Μονο κατι GTA/Witcher εχουν μεσα χαρτες του κοσμου τους που και το witcher 3 η goty δεν εχει τιποτα μονο το αυθεντικο παιχνιδι.

Κατι παραξενο πριν κατι μερες ανοιξα το crysis maximum edition και τα κλειδια δεν δουλευουν στο origin. Να στειλω μηνυμα στην ΕΑ? Λογικα θα ειναι αρκετα παλια τα κλειδια για αυτο και δεν δουλευουν αλλα μου φανηκε πολυ περιεργο.

Δημοσ.
15 minutes ago, firepc said:

που να τα βρει τωρα.. και με τους κορονιούς αστο.. θα τα παρει του χρονου

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να μπει στο skroutz και να τα βρει αλλά θεωρώ θα τα καταφέρει. :P

Η καθυστέρηση στην παράδοση είναι άλλο θέμα η οποία όμως ανάλογα την περιοχή διαφέρει. 

Αν δεν έχει τίποτα άλλο να παίξει και θέλει οπωσδήποτε ένα από τα 2 άμεσα τότε ναι πρέπει να πάει σε digital. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...