Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Αποφάσισα να δώσω λίγο περισσότερο σημασία στην σχεδόν μη υπαρκτή backup μεθοδολογία που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα προσεγγίζοντας τον κανόνα 3-2-1. Το πλάνο είναι να έχω ένα αντίγραφο στο PC το οποίο θα συγχρονίζει αυτόματα στο NAS, το οποίο θα συγχρονίζει αυτόματα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο συνδεδεμένο στο NAS.

Από το NAS έχω δυο απαιτήσεις:

1. H πιο σημαντική είναι επεξεργασία φωτογραφίας με Lightroom (με σβέλτη ταχύτητα),  έχοντας τα αρχεία φωτογραφίας μορφής RAW στο NAS και τον κατάλογο του Lightroom στον SSD του PC.
  2. Media streaming μέσω EMBY Server, transcoding δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, μιας και μέχρι σήμερα τα περισσότερα αρχεία γίνονται DirectPlay στην τηλεόραση.

Απο'κει και πέρα εάν μπορούν 2 χρήστες ταυτόχρονα να εκτελούν κάποιες απλές εργασίες, πχ μεταφορά διαφορετικών αρχείων ταυτόχρονα ή εξερεύνηση αρχείων ο ένας και επεξεργασία φωτογραφίας ο άλλος θα ήταν ένα καλοδεχούμενο πλεονέκτημα. Ήμουν ανάμεσα στο Synology DS220j και το QNAP του τίτλου, τα οποία φαίνονται παραπλήσια, με το QNAP να υπερτερεί σημαντικά σε RAM (2GB έναντι 512ΜΒ). 

• Το πλάνο που έχω σκεφτεί έχει λογική;
  • Το QNAP μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτά που θέλω;
  • Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική σε αυτό το budget (~200€);

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 19/4/2020 στις 10:25 ΜΜ, mrbictor είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Αποφάσισα να δώσω λίγο περισσότερο σημασία στην σχεδόν μη υπαρκτή backup μεθοδολογία που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα προσεγγίζοντας τον κανόνα 3-2-1. Το πλάνο είναι να έχω ένα αντίγραφο στο PC το οποίο θα συγχρονίζει αυτόματα στο NAS, το οποίο θα συγχρονίζει αυτόματα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο συνδεδεμένο στο NAS.

Από το NAS έχω δυο απαιτήσεις:

1. H πιο σημαντική είναι επεξεργασία φωτογραφίας με Lightroom (με σβέλτη ταχύτητα),  έχοντας τα αρχεία φωτογραφίας μορφής RAW στο NAS και τον κατάλογο του Lightroom στον SSD του PC.
  2. Media streaming μέσω EMBY Server, transcoding δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, μιας και μέχρι σήμερα τα περισσότερα αρχεία γίνονται DirectPlay στην τηλεόραση.

Απο'κει και πέρα εάν μπορούν 2 χρήστες ταυτόχρονα να εκτελούν κάποιες απλές εργασίες, πχ μεταφορά διαφορετικών αρχείων ταυτόχρονα ή εξερεύνηση αρχείων ο ένας και επεξεργασία φωτογραφίας ο άλλος θα ήταν ένα καλοδεχούμενο πλεονέκτημα. Ήμουν ανάμεσα στο Synology DS220j και το QNAP του τίτλου, τα οποία φαίνονται παραπλήσια, με το QNAP να υπερτερεί σημαντικά σε RAM (2GB έναντι 512ΜΒ). 

• Το πλάνο που έχω σκεφτεί έχει λογική;
  • Το QNAP μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτά που θέλω;
  • Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική σε αυτό το budget (~200€);

Χωρίς να είμαι ο πλεον ειδικός, για να εχεις ταχύτητα στην επεξεργασία, το αρχείο πρέπει να είναι στο pc με το lightroom. 

Αποθήκευση του raw στο NAS

Αποθήκευση του τελικού jpeg στο NAS

Δημοσ.

Τελικά πήγα στο Synology DS218 κυρίως για τα snapshots.

Όσον αφορά της φωτογραφίες, έχω τον κατάλογο του lightroom στον SSD, τα RAW αρχεία στον HDD και όλα sync στο NAS.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mrbictor είπε

Τελικά πήγα στο Synology DS218 κυρίως για τα snapshots.

Όσον αφορά της φωτογραφίες, έχω τον κατάλογο του lightroom στον SSD, τα RAW αρχεία στον HDD και όλα sync στο NAS.

👌

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...