Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 1 hour ago, thanosfwto said: οχι μωρε κουβεντα κανουμε δε μπαινω σε αντιλογο Ναι ασφαλώς... On 21/04/2020 at 16:36, W0zzAp said: Ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε για να ληξει εδω το θεμα,γιατι το thread εδω ειναι για το ντοκιμαντερ και οχι για mj vs lebron. On 21/04/2020 at 17:06, thanosfwto said: σωστος οκ το ληγουμε εδω Σχεδόν 1 μήνα μετά το "λήγουμε"... 1
nzeppos Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Αυτή η γενιά παικτών είναι ανώτερη από τη δική μου Κατά τη γνώμη μου αυτό ισχύει. Κατά μέσο όρο κάθε γενιά παικτών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Πρώτον γιατί το άθλημα συνολικά προχωράει μπροστά και δεύτερον γιατί εξελίσσονται οι μέθοδοι προπόνησης-εκγύμνασης. Το μπάσκετ δεν ξεκίνησε το 1984, ούτε τελείωσε το 1998. Πιθανότατα ένας MJ με τα σημερινά διαθέσιμα μέσα να ήταν ακόμα καλύτερος, αλλά το ίδιο ισχύει και για έναν Chamberlain, για έναν Julius Erving, για έναν Larry Bird, για έναν Havlicek ή Maravich κ.ο.κ που δεν είχαν τις δυνατότητες της εποχής μας. Θεωρώ άδικο να κάνουμε ευθείες συγκρίσεις ανάμεσα σε αθλητές από εντελώς διαφορετικές εποχές, ακόμα κι αν αυτές απέχουν λίγα χρόνια (όπως του Τζορντανέλη με του Λεπρού). Άλλωστε και τον LBJ δεν τον έκραζαν ως κότα μέχρι το 2012, αφού συχνά-πυκνά εξαφανιζόταν στα κρίσιμα σημεία ενός αγώνα. Σήμερα ποιος μπορεί να πει το ίδιο; Έχει κάνει παιχνίδια playoff πολλά από τα οποία είναι ανώτερα από των αντίστοιχων του MJ. Συχνά οι συγκρίσεις δεν γίνονται μόνο βάσει ατομικών επιδόσεων αλλά και ομαδικών αποτελεσμάτων. Πολύ λογικό, εφόσον το μπάσκετ δεν είναι στίβος ή μποξ, είναι ομαδικό άθλημα που δεν παίζουν ρόλο μόνο οι συμπαίκτες αλλά και οι προπονητές, το front office των GMs/scouts, ο εκάστοτε ανταγωνισμός από άλλες δυναστείες κλπ. Οπότε για τον ίδιο λόγο είναι άδικο να κάνουμε ακόμα και συγκρίσεις ανάμεσα σε ομάδες διαφορετικών εποχών. Ναι, μπορεί το μπάσκετ και το μέσο επίπεδο των παικτών/προπονητών να ήταν διαφορετικό πριν 60 χρόνια όταν οι Σέλτικς του Russell πήραν 11 πρωταθλήματα μέσα σε 13 χρόνια (και ο ίδιος να έκανε το 11/11 σε όσους τελικούς έπαιξε, στους δύο τελευταίους ως παίκτης-προπονητής), αλλά δεν είναι σίγουρο ότι υπήρχε μικρότερος ανταγωνισμός. Οι ομάδες μπορεί να ήταν λιγότερες αλλά οι καλοί παίκτες δεν μοιράζονταν ανάμεσα σε 30 οργανισμούς οπότε όλοι είχαν εν δυνάμει superteams με μελλοντικούς HOFs. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν πρέπει ντε και σώνει να αποφασίσουμε για κάποιον GOAT, εντάξει ας συμφωνήσουμε να βάλουμε τον Jordan. Και μετά το χάος. Αλλά απορώ με αυτούς που κάθονται όλη μέρα (τρόπος του λέγειν) και λένε για τον GOAT MJ. Δηλαδή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου το βράδυ που πάνε σπίτι τους τι βλέπουν; Επαναλήψεις των Bulls '96 εδώ και 25 χρόνια; Youtube highlights με καρφώματα του Jordan; Είναι τόσο δύσκολο να κοιτάξουν παραπέρα; Άλλοι καλοί και συγκρίσιμοι παίκτες δεν υπάρχουν; Ή σημερινές ομάδες που θα μπορούσαν να νικήσουν τους Bulls επειδή έχουν πιο πλήρες ρόστερ ή παίζουν καλύτερο μπάσκετ από αυτούς; Εγώ θυμάμαι ότι με εξαίρεση το 1996 εναντίον των Sonics, σε όλους τους άλλους τελικούς κανένας δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα εκ των προτέρων ότι το Chicago θα το σηκώσει εύκολα. Ήταν πολλές οι περιπτώσεις που γλίτωσαν το έβδομο παιχνίδι στις λεπτομέρειες (με Portland, Phoenix, Utah). Πάει να πει, εντάξει Jordan για GOAT αλλά προχωράμε παρακάτω. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από nzeppos 6
billstamaniac Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Για αυτούς που ποσταρουν στατιστικά σε σύνολο πόντων ωραία όλα αυτά αλλά υπάρχουν κ τα πιο ουσιώδη τύπου per game
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 27 λεπτά πριν, billstamaniac είπε Για αυτούς που ποσταρουν στατιστικά σε σύνολο πόντων ωραία όλα αυτά αλλά υπάρχουν κ τα πιο ουσιώδη τύπου per game ναι per game. ακομα και αυτο ο βασιλιας υπερεχει 1 ώρα πριν, Thresh είπε Ναι ασφαλώς... Σχεδόν 1 μήνα μετά το "λήγουμε"... ε δε φταιω εγω αν καποιοι βαλουν κατα του λεμπρον..
billstamaniac Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 24 λεπτά πριν, thanosfwto είπε ναι per game. ακομα και αυτο ο βασιλιας υπερεχει ε δε φταιω εγω αν καποιοι βαλουν κατα του λεμπρον.. Μάλλον η εμμονή σου με το Σόνι κ καλά να ειναι καλύτερος ο lebron δεν σε αφήνει να βλέπεις καθαρά 2
panostom Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) σσσσσσσσσσσ λιγη ησυχια. Παμε να δουμε και τα τελευταια 2 επεισοδια τωρα και επιστρεφουμε Ωραια ξεκινησαμε στο 9ο Οταν βλεπω το πώς επαιζαν τοτε(που δεν το εχω ζησει) αναρωτιεμαι τι θα γινοταν σημερα αν βλεπαμε τετοιες κοντρες; Λιγη να αντιμιλησεις στο διαιτητη και σου δινει τεχνικη ποινη ΓΤΧΣ Ο μαυρος Ιησους. Ειχε παει την εννοια της ανταγωνιστικοτητας σε αλλο επιπεδο. Ηθελε να ειναι παντα ο καλυτερος και ο κορυφαιος Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από panostom
~mxls~ Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, thanosfwto είπε ... ... Έχει ξεπεράσει Κόμπι, 34.000+ πόντους 6 ώρες πριν, thanosfwto είπε 6 ώρες πριν, thanosfwto είπε ο τζορνταν συγκρινετε μονο με τον κομπι. Ενα σκαλί επάνω ο Μάικ. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από ~mxls~
nickos vl. Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Respect στον τεράστιο Karl Malone ,ο οποίος (πάρα την πίκρα του) πήγε να χαιρετήσει στο πούλμαν τον MJ μετα την κατάκτηση του 6ου τίτλου, ενώ ο ίδιος τελικά δεν πήρε κανένα τίτλο!! 7
nzeppos Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Για τον Ταχυδρόμο είχε γράψει μερικά ωραία ο Phil Jackson στο δικό του (τότε) "Last Season", τη σεζόν 2003-2004 που οι ιδιαίτερα προβληματικοί Lakers έφτασαν τελικό με το Detroit. Πρακτικά είχε πάει στο LA με μοναδικό σκοπό να πάρει επιτέλους ένα τρόπαιο (όπως και ο Payton) αλλά και να ξεπεράσει τον Jabbar σαν πρώτος σκόρερ. Μάλιστα είχε μιλήσει πολύ τίμια στον Jackson λέγοντάς του ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα (όπως αν θυμάμαι καλά έκανε τελικά ο Payton) και ότι ήθελε να παίζει τόσο όσο χρειάζεται για να σπάσει το ρεκόρ (νομίζω ήθελε κάπου 12-13ppg) και να βοηθήσει την ομάδα των Kobe/Shaq να σηκώσει την πολυπόθητη κούπα. Για διάφορους λόγους δεν έγινε τίποτα από τα δύο. Το ότι εμφανίστηκε σε μια τέτοια διαφήμιση νομίζω δείχνει το πόσο ακομπλεξάριστος ήταν αυτός ο τεράστιος παίκτης. Περιμένω πως και πως να δω τα δύο τελευταία επεισόδια σήμερα το βράδυ. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από nzeppos 2
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 5 hours ago, thanosfwto said: ναι per game. ακομα και αυτο ο βασιλιας υπερεχει 33.45
Helionar Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 52 λεπτά πριν, nzeppos είπε Μάλιστα είχε μιλήσει πολύ τίμια στον Jackson λέγοντάς του ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα Και κάπως έτσι έσπασε τα δόντια του Nash "καταλάθος" σε ενα παιχνιδι με τους Suns Αστειεύομαι προφανώς, μεγάλο μπουρι ο τύπος και gym freak. Μου είχε μεινει μια ατάκα και μια σκηνή απο παλιά: "When I am not in the gym training, my opponents are getting stronger" και το έδειχνε να τρέχει δεμένος με αλεξίπτωτο στην πλάτη για κόντρα.
avacan23 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Σεβασμό στον ανθρωπο που κατεστρεψε την τελευταια του ευκαιρια για τίτλο επειδή την έπεσε στην γυναικα του Κομπι και διέλυσε την ομάδα....οκ οτι πεις.. https://www.youtube.com/watch?v=6WBmnrMzC30 ενα απο τα καλύτερα 4αρια που επαιξαν ποτέ (KG καλύτερος για μένα ) αλλά λίγος για πρωταθλητής. Οπως λίγος ειναι και ο Lebron που στο Maiami χανονταν παντα στα δύσκολα , στο κλιβελαντ το τελευταιο οσουτ το πήρε ο ιρβινγκ (και αποβληθηκε απο τη σειρά ο LEBRON στοππερ aka D. Green στο 2ο παιχνίδι), και στη σειρά με τη βοστώνη το 2010 ξεφτιλιστηκε... https://www.youtube.com/watch?v=XHhd2ZA8Dc8 Ο MJ ήταν άρρωστος με τη νίκη και αυτο φαινεται απο τη σειρά Το καλοκαιρι στα γυρίσματα της ταινιας του καλεσε ολους του τοπ παικτες να παιξουν για να τους "διαβάσει" Έκανε δώρο 20.000 ευρώ στον Barkley και είπε οτι ο σκοπος του ήταν να μην τον ενοχλήσει στους τελικούς Το μεγαλείο του MJ είναι ότι ηταν ο μοναδικός παικτης στην ιστορία του επαγγελματικου αθλητισμού που ήταν πάνω απο το παιχνίδι δλδ εβαζε τους δικούς του όρους (και σε αυτο ο μόνος ο μόνος που τον πλησιάζει είναι ο LeBRON) Εφτιαξε τη ΝΙΚΕ, ήταν ο προπονητής στην ομάδα του, το προσωπο του NBA, πουλάει ακόμα και σήμερα πήρε δικιά του ομαδα κτλ. Εκανε οτι ήθελε ακόμα και το μεγαλύτερο έγκλημα (στησιμο αγώνων) και τιμωρήθηκε με 2 χρόνια μόνο... https://www.novasports.gr/the-experts/article/1718542/o-anthropos-pou-allaxe-to-mpasket Η πλέον επικρατέστερη υποστηρίζει τα εξής: Όταν ο Στερν πληροφορήθηκε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη όχι μόνο μια εκτεταμένη έρευνα του FBI αλλά και μια παράλληλη των εσωτερικών υπηρεσιών του ΝΒΑ τα αποτελέσματα των οποίων δεν ήταν πολύ ευοίωνα για τη λίγκα. Η υπογραφή του Τζόρνταν είχε βρεθεί σε δεκάδες επιταγές στα γραφεία ενός δολοφονημένου μπουκ μέικερ αγώνων και υπήρχαν στοιχεία που τον συνέδεαν με το παράνομο στοίχημα. Ο Στερν προλαβαίνοντας τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να συντρίψουν το κύρος του ΝΒΑ επέβαλλε ουσιαστικά στον Τζόρνταν την απόφαση της εκούσιας αποχώρησης από την ενεργό δράση. Θεωρία που ενισχύει η απάντηση του Τζόρνταν στην συνέντευξη τύπου της αποχώρησης όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στα γήπεδα. ‘’Θα το κάνω μόνο αν μου το ζητήσει ο κομισάριος Στερν’’, απάντησε ο MJ και ο παρευρισκόμενος στο πάνελ Στερν αρκέστηκε να χαμογελάσει Η σειρά ειναι φοβερή αλλα θα μπορούσε να ναι πολυ καλύτερη με το υλικό που έχει...αλλα ο Jordan δε θα εδινε το Οκ ποτέ αν η σειρά τα έδειχνε όλα... Ακομα και έτσι ομως η σειρά είναι απίστευτα καλή. Ήταν ο GOAT γιατί επικράτησε σε μια εποχή με τους καλύτερους παίκτες (βλ. dream team 1992) και που επιτρεπόταν το ξύλο Τι να συγκρινεις τώρα..άλλο μπασκετ https://www.youtube.com/watch?v=XLzBMGXfK4c Γινεται στον τελευταίο λογο σου να κραζεις και να ξεφτιλίζεις , τον προπονητη στο κολέγιο που δεν σε είχε βασικό , τον Gm των Bulls, προπονητές παίκτες, τον στόκτον που βραβεύτηκε λιγα λεπτά πριν απο αυτόν, και να λές οτι και να κάνετε δεν με σταματήσατε και θα με βλέπετε μπροστά σας πάντα.. Αν είσαι ο Mj γίνεται... Επεξ/σία 18 Μαΐου 2020 από avacan23 4
manos89 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Στις 16/5/2020 στις 10:17 ΠΜ, thanosfwto είπε o λεμπρον που κατεκτησε ενα πρωταθλημα μονος του; Το λες, το ξαναλες αλλά δεν απαντάς σε αυτούς που λένε ότι δεν ήταν μόνος. Είχε Irving κυρίως και μετά Love, Smith, Thompson (που είχε παίξει πολύ καλά κι αυτός). Επίσης δεν νίκησε την υπερομάδα των αιώνων. Τους warrirors που παίζαν με Curry + Thompson + Green νίκησε. Ναι, μαγκιά του το πρωτάθλημα αλλά αν αυτό είναι το κριτήριό σου για G.O.A.T εγώ θα δώσω την ψήφο μου στον Nowitzki που πήρε πρωτάθλημα με Jason Terry και Tyson Chandler 4 2
nickos vl. Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 48 λεπτά πριν, avacan23 είπε Σεβασμό στον ανθρωπο που κατεστρεψε την τελευταια του ευκαιρια για τίτλο επειδή την έπεσε στην γυναικα του Κομπι και διέλυσε την ομάδα....οκ οτι πεις.. https://www.youtube.com/watch?v=6WBmnrMzC30 ενα απο τα καλύτερα 4αρια που επαιξαν ποτέ (KG καλύτερος για μένα ) αλλά λίγος για πρωταθλητής. Εγώ έγραψα περισσότερο το respect για την κίνηση να παει να τον χαιρετήσει. . Αν εσυ δεν σέβεσαι ενα αθλητή, 2ο σκορερ όλων των εποχών, επειδή την έπεσε στην γυναίκα συμπαίκτη του,τότε φαντάζομαι οτι και τον Michael Schumacher δεν το σέβεσαι σαν αθλητή επειδη την έπεσε στην κοπέλα του αδερφού του -που τελικα την παντρεύτηκε! ! Εννοείται κανουμε πλάκα ..Χαιρόμαστε που είδαμε μια άψογη σειρά για κάποιον που ειναι σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο αθλητισμό! ! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 Δημοσ. 18 Μαΐου 2020 36 λεπτά πριν, manos89 είπε Το λες, το ξαναλες αλλά δεν απαντάς σε αυτούς που λένε ότι δεν ήταν μόνος. Είχε Irving κυρίως και μετά Love, Smith, Thompson (που είχε παίξει πολύ καλά κι αυτός). Επίσης δεν νίκησε την υπερομάδα των αιώνων. Τους warrirors που παίζαν με Curry + Thompson + Green νίκησε. Ναι, μαγκιά του το πρωτάθλημα αλλά αν αυτό είναι το κριτήριό σου για G.O.A.T εγώ θα δώσω την ψήφο μου στον Nowitzki που πήρε πρωτάθλημα με Jason Terry και Tyson Chandler και σε ρωταω..θα το κανε αυτο ο τζορνταν να πηγαινε π.χ στους καβς η σε μια μετρια ομαδα και να παιρνε π.χ πρωταθλημα με ανατροπη απο 1-3 με μια ομαδαρα;;(αυτο που ειπες για τους ουοριορς ειναι για γελια).οσες ευκαιριες ειχε ο τζορνταν να παρει πρωταθλημα με μετριους μπουλς εφαγε τα μουτρα του.παντα ειχε παικταραδες διπλα του.οποτε ειχε μετριους συμπαικτες τον εκαναν πελατη οι πιστονς και οι σελτικς..ελα τωρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα