Προς το περιεχόμενο

The Last Dance (ESPN-Netflix, 2020) MJ/Chicago Bulls Documentary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτη φορά παρακολουθώ κάτι για τον Τζόρνταν. Δεν την έχω ζήσει εκεί την εποχή, ούτε είχα διαβάσει παραπάνω για τα κατορθώματα του.

Εμένα μέχρι τώρα μου έχουν μείνει 2 στιγμές. Η πρώτη είναι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που λέει ότι μόνο με κλειστή την πόρτα βρίσκει ασφαλεια. Από τη στιγμή που θα βγει εκτός του δωματίου όλος ο κόσμος κρέμεται από πάνω του. Δεν το χωράει ο καθημερινός νους το πώς αντιμετωπίζεται αυτή η ζωή.

Η δεύτερη είναι όταν οι συμπαίκτες του λένε "μπορεί τότε να νιώθαμε σκουπίδια, αλλά όταν καταλαβαίνεις τι ήθελε να πετύχει δε σε χαλάει που σε πίεσε". Προφανώς φαίνεται ότι το έκανε με περίσσιο ανταγωνισμό και σχεδόν χωρίς σεβασμό σ ένα ομαδικό άθλημα, αλλά σου λέει "εγώ έτσι το παίζω το άθλημα. Αν δε σ' αρέσει αυτό το μπάσκετ μην παίξεις μαζί μου". Κι ο ίδιος αυτό φαίνεται πως έκανε. Όπως και να ήταν η ζωή του, στο γήπεδο ήταν επαγγελματίας.

• Απαντ. 291
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωταθλήματα με φάσεις στον πόντο

Αυτά σε κάνουν ήρωα. και τέτοια έχει ο MJ από τον ίδιο ή από τους συμπαίχτες του. Επίσης ο Λεμπρόν έχει αυτη την τάπα που έδωσε το πρωτάθλημα

Δε γίνονται όλοι ήρωες επειδή τα ζεις. πχ τον Λεμπρόν αρχιζα να το παρακολουθώ σαν ήρωα μετά τις Heat. Και από τότε μπορεί να έχω δεί 1000 φάσεις σε βίντεο. Με τράβηξε να τις δω όλες αυτές τις φάσεις το πρωτάθλημα στο clevelant 

Για τον Jordan με τράβηξε ο μύθος των τριών πρωταθλημάτων.

Τα λέω αυτά γιατί δεν είμαι φανατικός με το μπάσκετ και απλά ίσως κάποιος κόσμος που είναι mass market εμπλέκεται στο marketing και απορροφά πληροφορία με διαφορετικό τρόπο σε διαφορετικό χρόνο.... και πλάθει τον μύθο αργότερα και όχι όταν συμβαίνει

Επεξ/σία από coyote2
Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Edel είπε

Φάτε με, αλλά πραγματικά όσο έχω παρακολουθήσει και τους 2, ο Lebron μου φαίνεται πολύ καλύτερος.  Μπασκετικά, σωματικά, ανθρώπινα είναι σε όλα μπροστά και παράδειγμα προς μίμηση. Όταν η μεγαλύτερη "κατηγορία" εναντίον του είναι ότι έκανε ριάλιτι το που θα πάει και δεν έχει ακουστεί τίποτα παραπάνω γι αυτόν, όταν έχει πολιτική φωνή και άποψη, όταν χρησιμοποιεί το όνομά του και τα λεφτά του για να παράξει κοινωνικό έργο, όταν έχει όνειρο του να περιμένει το γιο του να γίνει ντραφτ για να παίξουν αντίπαλοι και μετά ν αποσυρθεί, πραγματικά δε βλέπω πως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο Goat.

Ακόμα και για το "πούλημα" που έκανε στο Cleveland ανέλαβε το βάρος της ευθύνης του να το διορθώσει και γύρισε και πήρε δαχτυλίδι. Με τη σειρά στο 3-1 και όλους να τους έχουν ξοφλημένους. Μέσα στο Golden State. 

Γράφτηκε παραπάνω, ο jordan ήταν το golden boy της εποχής που ξεπετιόταν η τηλεόραση και το μπάσκετ έμπαινε παντού. Αναμενόμενο να υπήρχε αυτός ο ένας που αναλάμβανε αυτό το φορτίο. 

Δείτε λίγο συνεντεύξεις συμπαιχτών του για τον lebron. Στάζουν μέλι. Και ο άνθρωπος κάνει σοβαρό πρωταθλητισμό. 

Τον Duncan που ανέφερα παραπάνω δε τον έβαλα στην εξίσωση με τον Jordan. Απλά τον έγραψα γιατί κι αυτός ήταν αρχηγός σε ομαδάρα- δυναστεία, πήρε 5 δαχτυλίδια αλλά δεν έκανε και ούτε ακούστηκαν αυτά τα έκτροπα.

Εν κατακλείδι μπορείς να γίνεις ο σπουδαιότερος και ο καλύτερος και ν αφήσεις εποχής χωρίς να είσαι ο μεγαλύτερος bully. Απλά μέσα από το όρο "Goat" ψάχνεις δικαιολογίες για το σκατένιο χαρακτήρα σου. Σόρρυ αλλά δε θα πάρω. 

Lebron James μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει!!!τα πες ολα!!ελεος ποια με τιν τζογαδορο!!πες τα φιλε!!!

Δημοσ.

Edel πόσο είσαι, 25;

Ας αφήσουμε τους αριθμούς, (δαχτυλίδια κ.λπ.). Όταν κάνει ο δικός σου κάτι τέτοιο, τα ξαναλέμε:

Και sorry κιόλας, αλλά όχι μόνο ο Jordan, ΚΑΙ ο Bird είναι (ήταν) καλύτερος από LeBron.

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Edel είπε

Όταν η μεγαλύτερη "κατηγορία" εναντίον του είναι ότι έκανε ριάλιτι το που θα πάει και δεν έχει ακουστεί τίποτα παραπάνω γι αυτόν, όταν έχει πολιτική φωνή και άποψη, όταν χρησιμοποιεί το όνομά του και τα λεφτά του για να παράξει κοινωνικό έργο, όταν έχει όνειρο του να περιμένει το γιο του να γίνει ντραφτ για να παίξουν αντίπαλοι και μετά ν αποσυρθεί, πραγματικά δε βλέπω πως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο Goat.

Καλυτερος ανθρωπος, καλυτερος χαρακτηρας, πιο ευαισθητοποιημενος ή και καλυτερος ...γαμπρος για την κορη σου μπορει να ειναι...

Μπασκετικα ομως ο Τζορνταν απεχει χιλιομετρα. Ο τυπος ηταν φαινομενο που πολυ δυσκολα θα ξαναυπαρξει. Οι οποιες συγκρισεις μαζι του μπασκετικα ειναι αστειες ως ...ιεροσυλια

Επεξ/σία από crom251
  • Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να λέμε για το ποιος είναι ο καλύτερος δεν πρόκειται να αλλαξουμε γνώμη ο ενας στον άλλον. Παντως αν το πάρουμε από πλευράς στατιστικής(μέσους όρους δηλαδή) ο MJ είναι πιο ψηλά από Lebron,υπάρχουν πολλά βιντεακια στο YouTube που τα αναφέρουν όλα αυτά. 

Προσωπικά θεωρώ τον τζορνταν πιο πάνω απ όλους γιατί ο τρόπος παιχνιδιου του ήταν πιο αποτελεσματικό από τους υπόλοιπους υποψήφιους goat. Ακόμα και στην άμυνα ένας προς έναν τους κατάπινε. Επισης και το τρίποντο που ήταν μια αδυναμία του την σεζόν 95-96 είχε πάνω από 42% προφανως με λίγες προσπάθειες σε σχέση με κανονικούς σουτερ αλλά αποτελεσματικος. Ακόμα και στους wizard που ήταν 40ρης έβαζε 40-50 πόντους και είχε μέσο όρο 23 πόντους ανά αγώνα. 

Οσο για τον χαρακτήρα του τα έχουμε πει και εδώ τα έχουν πει και στο ντοκιμαντέρ, καλώς ή κακώς έτσι ήταν τους πίεζε όλους ακόμα και τους πιο αδύναμους για να μπορέσουν να πάνε στην κορυφή και αυτό έπιανε, κάτι που το ακούω λογικό όταν πας για πρωταθλητισμο πρέπει να είσαι στην τσίτα συνέχεια και όχι να σου χαϊδεύουν τα αυτιά, στην τελική αν δεν μπορείς πουλο.

Επισης μαγκιά του που δεν έφυγε από τους Μπουλς για να πάει σε "έτοιμη" ομάδα κάτι που δεν ήταν συχνό φαινόμενο τότε και περίμενε να φτιαχτεί το ροστερ ενώ ταυτόχρονα γινόταν και αυτός καλύτερος. 

Επεξ/σία από W0zzAp
  • Like 2
Δημοσ.
16 hours ago, thanosfwto said:

το καλυτερο αρθρο που εχω διαβασει!!!τα πες ολα!!ελεος ποια με τιν τζογαδορο!!πες τα φιλε!!!

33.45

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, crom251 είπε

Καλυτερος ανθρωπος, καλυτερος χαρακτηρας, πιο ευαισθητοποιημενος ή και καλυτερος ...γαμπρος για την κορη σου μπορει να ειναι...

Μπασκετικα ομως ο Τζορνταν απεχει χιλιομετρα. Ο τυπος ηταν φαινομενο που πολυ δυσκολα θα ξαναυπαρξει. Οι οποιες συγκρισεις μαζι του μπασκετικα ειναι αστειες ως ...ιεροσυλια

καθολου χιλιομετρα δεν απεχει.για τον λεμπρον τα πε ο φιλος πιο πανω αναλυτικα

Δημοσ.
Στις 16/5/2020 στις 10:45 ΜΜ, phanispal είπε

Edel πόσο είσαι, 25;

Ας αφήσουμε τους αριθμούς, (δαχτυλίδια κ.λπ.). Όταν κάνει ο δικός σου κάτι τέτοιο, τα ξαναλέμε:

Και sorry κιόλας, αλλά όχι μόνο ο Jordan, ΚΑΙ ο Bird είναι (ήταν) καλύτερος από LeBron.

Έχω παρακολουθήσει περισσότερα games απ'οσο θα' πρεπε (λόγω Magic/MJ κυρίως),και παρότι πιο κάτω τώρα, συνεχίζω το χούι. Bird ανώτερος του LBJ δεν υπάρχει σ'αυτην τη ζωή. Αυτό δεν λέγεται. Ούτε ο Magic έφτασε σε τέτοιο πικ ατομικά, και ήταν απίθανο ταλέντο.

Άσχετα από το δικό σου ποστ, είναι επιπέδου facepalm κάτι άκυρα τύπου 6-0, ομαδικές δηλαδή κατακτήσεις να πιστώνονται σε ατομικό επίπεδο (εντωμεταξύ το γράφουν λες και έπαιξε μόνο 6 σεζόν ξέρω γω), ή γιατί ένας τύπος που έπαιξε 10+ σεζόν (!) στους Cleveland Cavaliers κέρδισε λιγότερους τίτλους από άλλον πχ σε Lakers ή Celtics. Εχμ, παίδες αλλάξτε σπορ ή καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ true facts vs αναλύσεις σκιπ μπέιλις.

Όσο για MJ, ήταν ο κορυφαίος όχι μόνο των 90s, αλλά και τέλη 80s. Και πιθανόν ο κορυφαίος μπασκετικά που έπαιξε έβερ. Όχι ως αθλητής ή teammate ωστόσο, εκεί παίρνει υπό του μηδέν. Ήταν και εποχές χωρίς χώρο για ευ αγωνίζεσθαι βέβαια. Τα περί πίεσης για να αποδώσουν οι υπόλοιποι επίσης είναι τρίχες. Είναι θέμα {σκατό}χαρακτήρα.

20200518_043344.jpg

Όταν φτάσει το τέλος του βιονικού Λεμπρόν, είμαι σίγουρος (σιγά την πρόβλεψη δηλαδή) ότι θα εξελιχθεί σε Λεμπρόν vs Τζόρνταν. Πρέπει να'ναι το μπάσκετ το άθλημα με την μεγαλύτερη παράδοση συγκρίσεων, και δεν μιλάμε για ατομικό σπορ τύπου μποξ ας πούμε. Ίσως γιατί αφήνει πολλά στη θεωρία, who knows.

Και μια γλυκιά ναϊντίλα που πήρε το μάτι μου μόλις:

Screenshot_20200518_060138.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ο τζορνταν συγκρινετε μονο με τον κομπι.λεμπρον δε θα ξαναβγει.και δεν θα υπαρξει παικτης που την χειροτερη ομαδα του nba την εκανε πρωταθλητρια και απο σκορ 3-1.και δεν ειναι μονο ο χαρακτηρας του βασιλια που ειναι καλυτερος απο του τζογαδορου.ειναι πολυ καλυτερος σε ολα τα στατιστικα.σε ολα.οποτε ας τελειωσει η συζητηση εδω.ο λεμπρον ειναι ο GOAT

• Super Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, thanosfwto said:

οποτε ας τελειωσει η συζητηση εδω

Και μετά ξύπνησες...

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οχι μωρε κουβεντα κανουμε δε  μπαινω σε αντιλογο

οριστε τι ειπε ο αιζαια τομας που ειχε πελατη τον χαρτοπαικτη

Ποτέ τους δεν τα είχαν καλά. Στο παρκέ ήταν εχθροί, εκτός αυτού δεν έγινε και τίποτα αν δεν πουν ένα γεια εάν συμπέσουν τα χνώτα τους.
Ο Αζάια Τόμας και ο Μάικλ Τζόρνταν είχαν δώσει επικές μάχες στα παιχνίδια Μπουλς-Πίστος. Και από ότι φαίνεται δεν έχει αλλάξει η ιστορία ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

Ο παλαίμαχος γκαρντ των Πίστονς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Κρις Μπουσάρντ στο «Fox Sports» και έριξε ευθείες βολές προς τον Μάικλ Τζόρνταν.

Ο Τόμας λοιπόν υποστήριξε: «Νομίζω πως αυτή η γενιά παικτών δεν παίρνει αρκετά τα εύσημα για αυτά που κάνει. Αυτή η γενιά παικτών είναι ανώτερη από τη δική μου. Όταν παίζαμε εμείς, ο Τζόρνταν ήταν ο κορυφαίος αθλητής που είχαμε δει ποτέ, αλλά από αθλητική άποψη, υπάρχουν 10-11 παίκτες στο ΝΒΑ τώρα με την αθλητικότητα του Τζόρνταν.

Δεν το είχαμε αυτό τότε. Με αυτά που κάνουν ο Κέβιν Ντουράντ και ο ΛεΜπρόν, αν τους έβαζες στην εποχή των ’80s, με τον ταλέντο, την αθλητικότητα και τις ικανότητές τους, ποιος θα ήταν ο GoAT;»

και εχουμε συνεχεια στους σκορερ

1-36.jpg

21 λεπτά πριν, coffeex είπε

d954a369fc291415daec3906a487773c.jpg

φιλε το μπαστουνι του μπειζμπολ δεν το εχει διπλα στον θρονο;;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...