airathan Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Διαθέτω τον παρακάτω φωτογραφικό εξοπλισμό Σώμα EOS 700d Και φακούς Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD Με ενδιαφέρει κυρίως φωτογράφιση τοπίων, κτιρίων και νυχτερινά πλάνα. Το βίντεο μου είναι αδιάφορο Ενδιαφέρομαι να αναβαθμίσω το σώμα με το EOS 800d κυρίως για την εστίαση ( 45 Σημεία AF τύπου σταυρού, και Τεχνολογία Dual Pixel AF για ταχύτερη εστίαση) Αξίζει η αναβάθμιση ή δεν θα δω μεγάλη διαφορά στα θέματα φωτογράφισης με τα οποία ασχολούμαι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω μια όχι μεγάλη εμπειρία από Canon 700D και Canon 750D (η τελευταία είναι στην κατοχή μου ως μεταχειρισμένη). Ξέρω ότι η άποψή μου δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία που σωστά θεωρεί ότι την εικόνα την κάνει πρωτίστως ο φακός και όχι μια μόνο τεχνολογική γενιά ενός μοντέλου, αλλά η δεύτερη κάμερα παράγει σημαντικά καλύτερες εικόνες από την πρώτη. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στην 700D είναι το απρόβλεπτο αποτέλεσμα που έπαιρνε ο φίλος που την έχει αλλά κι εγώ που τη δοκίμασα. Δεν κατάφερα να καταλάβω τι έφταιγε. Κακή εστίαση; Άλλο; Και το γράφω αυτό έχοντας εμπειρία και από την Canon 450D που έδινε πάντα πολύ καλές εικόνες. Πάντως, έχω παραμερίσει και την 750D γιατί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τον κιτ φακό δίνει εικόνες χειρότερες από μια Nikon D3300 που έχω λόγω έλλειψης σταθεροποίησης στον φακό. Με βάση όλα αυτά και δεδομένης της πολύ χαμηλής τιμής που έχει τώρα η 800D νομίζω ότι αξίζει η αγορά της. Μια εργονομική λεπτομέρεια όμως που ποτέ δε συνήθισα (και που την έχει και η 800D): Ο πολυεπιλογέας στο πίσω μέρος της (όπως και της 750D) δεν περιστρέφεται, όπως στα μεγαλύτερα μοντέλα (80D, 90D κλπ). Επίσης δε συνήθισα ποτέ ότι έχει διπλή λειτουργία (αντίθετα με τη Nikon) με αποτέλεσμα να θες να μετακινήσεις το σημείο εστίασης και να αλλάζεις π.χ. άλλες παραμέτρους παρεκτός και εάν φέρεις το σύστημα εστίασης στο προσκήνιο με ένα άλλο κουμπί. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Ευτυχώς αυτό το άλλαξαν στην νεότερη 850D η οποία έχει επίσημα ανακοινωθεί και λογικά θα τη δούμε σύντομα στα ράφια. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από Cntrl+X Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Για 'μένα δεν αξίζει. Η δουλειά που κάνεις (τοπία, κτήρια, νυχτερινά πλάνα, όχι βίντεο) δε θέλει ούτε DPAF, ούτε πολλά σημεία εστίασης. Τσάμπα η φασαρία. Στη θέση σου θα επένδυα είτε σε κάποιο μοντέλο με ανώτερο αισθητήρα (ανοχή σε ISO, αλλά και δυναμικό εύρος) για τα νυχτερινά και τα τοπία σου, εφόσον θέλεις σώνει και ντε να αλλάξεις σώμα, ή σε κάποιο αρχιτεκτονικό φακό για τα ψηλά κτήρια. Αλλά μπαίνεις σ' άλλα χωράφια (οικονομικά μιλώντας) με τις δύο αυτές επιλογές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airathan Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Έχω μια όχι μεγάλη εμπειρία από Canon 700D και Canon 750D (η τελευταία είναι στην κατοχή μου ως μεταχειρισμένη). Ξέρω ότι η άποψή μου δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία που σωστά θεωρεί ότι την εικόνα την κάνει πρωτίστως ο φακός και όχι μια μόνο τεχνολογική γενιά ενός μοντέλου, αλλά η δεύτερη κάμερα παράγει σημαντικά καλύτερες εικόνες από την πρώτη. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στην 700D είναι το απρόβλεπτο αποτέλεσμα που έπαιρνε ο φίλος που την έχει αλλά κι εγώ που τη δοκίμασα. Δεν κατάφερα να καταλάβω τι έφταιγε. Κακή εστίαση; Άλλο; Και το γράφω αυτό έχοντας εμπειρία και από την Canon 450D που έδινε πάντα πολύ καλές εικόνες. Πάντως, έχω παραμερίσει και την 750D γιατί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τον κιτ φακό δίνει εικόνες χειρότερες από μια Nikon D3300 που έχω λόγω έλλειψης σταθεροποίησης στον φακό. Με βάση όλα αυτά και δεδομένης της πολύ χαμηλής τιμής που έχει τώρα η 800D νομίζω ότι αξίζει η αγορά της. Μια εργονομική λεπτομέρεια όμως που ποτέ δε συνήθισα (και που την έχει και η 800D): Ο πολυεπιλογέας στο πίσω μέρος της (όπως και της 750D) δεν περιστρέφεται, όπως στα μεγαλύτερα μοντέλα (80D, 90D κλπ). Επίσης δε συνήθισα ποτέ ότι έχει διπλή λειτουργία (αντίθετα με τη Nikon) με αποτέλεσμα να θες να μετακινήσεις το σημείο εστίασης και να αλλάζεις π.χ. άλλες παραμέτρους παρεκτός και εάν φέρεις το σύστημα εστίασης στο προσκήνιο με ένα άλλο κουμπί. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Ευτυχώς αυτό το άλλαξαν στην νεότερη 850D η οποία έχει επίσημα ανακοινωθεί και λογικά θα τη δούμε σύντομα στα ράφια. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πριν από την EOS 750d είχα την 450d. Στο θέμα της εστίασης που αναφέρεις δεν είχα πρόβλημα με καμία από τις δυο. Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τον Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di-II VC LD Aspherical (IF) έχει αρκετά καλές επιδόσεις 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Για 'μένα δεν αξίζει. Η δουλειά που κάνεις (τοπία, κτήρια, νυχτερινά πλάνα, όχι βίντεο) δε θέλει ούτε DPAF, ούτε πολλά σημεία εστίασης. Τσάμπα η φασαρία. Στη θέση σου θα επένδυα είτε σε κάποιο μοντέλο με ανώτερο αισθητήρα (ανοχή σε ISO, αλλά και δυναμικό εύρος) για τα νυχτερινά και τα τοπία σου, εφόσον θέλεις σώνει και ντε να αλλάξεις σώμα, ή σε κάποιο αρχιτεκτονικό φακό για τα ψηλά κτήρια. Αλλά μπαίνεις σ' άλλα χωράφια (οικονομικά μιλώντας) με τις δύο αυτές επιλογές. Αν οι φακοί μου ήταν συμβατοί με την Canon EOS 6D Mark II θα το τολμούσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 40 λεπτά πριν, airathan είπε Πριν από την EOS 750d είχα την 450d Πριν την 700D εννοείς; 50 λεπτά πριν, Haldol είπε Η δουλειά που κάνεις (τοπία, κτήρια, νυχτερινά πλάνα, όχι βίντεο) δε θέλει ούτε DPAF, ούτε πολλά σημεία εστίασης Κι αυτό σωστό. Σε τέτοια σενάρια ενδιαφέρον παρουσιάζουν ενδιαφέρον και οι Pentax. Έχουν sensor shift αν θες να φωτογραφίσεις τοπίο με τρίποδα που αυξάνει την λεπτομέρεια, καθώς και IBIS αν θες να φωτογραφίζεις νυχτερινά πλάνα στο χέρι. Και έχουν καλύτερο σκόπευτρο (πρίσμα) για την ίδια κατηγορία τιμής σε σχέση με τις κάμερες που αναφέρθηκαν εδώ καθώς και weather sealing. Βέβαια έχεις ήδη κάποιους φακούς για Canon... 51 λεπτά πριν, airathan είπε Αν οι φακοί μου ήταν συμβατοί με την Canon EOS 6D Mark II θα το τολμούσα. O 70-300 είναι συμβατός αν δεν κάνω λάθος. Είναι Full Frame φακός. Ο 17-50 όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airathan Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 11 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Πριν την 700D εννοείς; Κι αυτό σωστό. Σε τέτοια σενάρια ενδιαφέρον παρουσιάζουν ενδιαφέρον και οι Pentax. Έχουν sensor shift αν θες να φωτογραφίσεις τοπίο με τρίποδα που αυξάνει την λεπτομέρεια, καθώς και IBIS αν θες να φωτογραφίζεις νυχτερινά πλάνα στο χέρι. Και έχουν καλύτερο σκόπευτρο (πρίσμα) για την ίδια κατηγορία τιμής σε σχέση με τις κάμερες που αναφέρθηκαν εδώ καθώς και weather sealing. Βέβαια έχεις ήδη κάποιους φακούς για Canon... O 70-300 είναι συμβατός αν δεν κάνω λάθος. Είναι Full Frame φακός. Ο 17-50 όχι. Έκανα λάθος και έγραψα 750d εννοούσα την 700d Εχεις δίκιο τώρα είδα ότι Tamron SP 70-300mm F/4-5.6 Di VC USD είναι συμβατός με την EOS 6D Mark II Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 31 λεπτά πριν, airathan είπε EOS 6D Mark II Αυτή πάντως την πήρε ο αδερφός μου (δίνοντάς μου την 750D που είχε μεταξύ άλλων). Πολύ καλή κάμερα αν δε σε πειράζει το βάρος / όγκος και η απουσία build-in flash. Ποτέ δεν κατάλαβα την τάση των full frame μοντέλων να αποστρέφονται το flash. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airathan Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 10 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Αυτή πάντως την πήρε ο αδερφός μου (δίνοντάς μου την 750D που είχε μεταξύ άλλων). Πολύ καλή κάμερα αν δε σε πειράζει το βάρος / όγκος και η απουσία build-in flash. Ποτέ δεν κατάλαβα την τάση των full frame μοντέλων να αποστρέφονται το flash. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Είναι μια λύση στο πρόβλημα μου που την εξετάζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 18 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Πολύ καλή κάμερα αν δε σε πειράζει το βάρος / όγκος και η απουσία build-in flash. Ποτέ δεν κατάλαβα την τάση των full frame μοντέλων να αποστρέφονται το flash. Υποθέτω ότι όποιος στρέφεται σε FF μοντέλο έχει αρκετά μεγαλύτερες ανάγκες απ' αυτές που μπορεί να καλύψει το built-in flash, οπότε τι να το βάλουν και καθόλου, μπορεί και να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ. Υποθέτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2020 Και η 200d θεωρώ πως είναι αναβάθμιση από την 700d, στις λήψεις που σε ενδιαφέρουν. Για ρίξε μια ματιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 9 ώρες πριν, stratigos24 είπε Και η 200d θεωρώ πως είναι αναβάθμιση από την 700d, στις λήψεις που σε ενδιαφέρουν. Για ρίξε μια ματιά. Για κάποιο παράδοξο λόγο όμως αυτό το μοντέλο είναι πλέον ακριβότερο από το καλύτερο 800D. Δεν έχει πια νόημα η αγορά του. 12 ώρες πριν, Haldol είπε Υποθέτω ότι όποιος στρέφεται σε FF μοντέλο έχει αρκετά μεγαλύτερες ανάγκες απ' αυτές που μπορεί να καλύψει το built-in flash, οπότε τι να το βάλουν και καθόλου, μπορεί και να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ. Υποθέτω. Και τις οποίες προφανώς καλύπτει με εξωτερικό φλας. Το οποίο όμως να μην έχει πάντα μαζί του, ειδικά αν χρησιμοποιεί τη μηχανή για ερασιτεχνική φωτογραφία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 16 ώρες πριν, Haldol είπε Υποθέτω ότι όποιος στρέφεται σε FF μοντέλο έχει αρκετά μεγαλύτερες ανάγκες απ' αυτές που μπορεί να καλύψει το built-in flash, οπότε τι να το βάλουν και καθόλου, μπορεί και να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ. Χρήσιμο είναι πάντα. Αν σε ήλιο θέλει να γεμίσει κάποιος τις σκιές σε ένα πρόσωπο π.χ. Βάλε - βγάλε το μεγάλο εξωτερικό , είναι μπελάς ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Για κάποιο παράδοξο λόγο όμως αυτό το μοντέλο είναι πλέον ακριβότερο από το καλύτερο 800D. Δεν έχει πια νόημα η αγορά του. Tο λέω από άποψη αισθητήρα για τοπία που θέλει. Έχει dynamic range 13.4 ενώ η 800d 12.5. Ενημερωτικά, 80d 13.2, 750d 12 και 700d 11.2. Focus καλύτερο η 800d και σε κινούμενα, αλλά όπως το καταλαβαίνω, είναι δευτερεύον θέμα για το φίλο. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Ανάλογα με το πόσο παθιάζεται ο καθένας με το χόμπυ του και πόσα είναι έτοιμος να ξοδέψει. Αυτή τη στιγμή , η κορυφαία crop της canon , στο e-infinity , η 90D , έχει 930€. Αυτή θα είναι σίγουρα κορυφαία αναβάθμιση και δεν θα μπει ξανά σε σκέψεις για πολλά χρόνια ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι, εννοείται αυτο. Έχει όμως η 90d πχ και πράγματα που μπορεί να μην του είναι αναγκαία για αυτό που θέλει να κάνει. Φυσικά, ένας αριθμός (dynamic range) που αναφέρω, δε λέει τα πάντα για την απόδοση μιας μηχανής και παίζει ρόλο και το πόσο εύχρηστη είναι, πόσο βολεύει τον χρήστη, απλά εγώ προσωπικά το κοιτάω σαν νούμερο στις μηχανες και είναι παράγοντας επιλογής για μένα. Eνημερωτικά: 200d dynamic range 13.4, 90d dynamic range 13.4... χαχα.. κιόμως η ''ποιότητα'' στην εικόνα της 90d είναι καλύτερη, νεότερος αισθητήρας/επεξεργαστής, 33mp... Tιμή 200d κιτ με 18-55 στο e-infinity: 450 ευρώ με τα μεταφορικά: https://www.e-infin.com/eu/item/3390/canon_eos_200d_camera_with_18-55mm_stm_lens_(black) 90d: Καλύτερο οφθαλμοσκόπιο, καλύτερη εργονομία, καλύτερη κατασκευή, αδιάβροχη, καλύτερο focus, top lcd, περισσότερα mp, καλύτερη αυτονομία (μπαταρία), καλο dynamic range 200d: Πιο οικονομική, πιο ελαφριά, καλό dynamic range Επεξ/σία 21 Απριλίου 2020 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα