Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο...έχει ένας φίλος το εξής σύστημα

Μητρική  asrock x570 επεξεργαστή ryzen 3600 κάρτα γραφικών gtx 1070 και 1000 τροφοδοτικό

Πατάει να ανοίξει το πσ και δεν δίνει σήμα η οθόνη καθόλου...μένει μαύρη..και άλλες φορές κάνει και επανεκκίνηση από πόνο του.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, noobogadgetakias είπε

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλο τον κόσμο...έχει ένας φίλος το εξής σύστημα

Μητρική  asrock x570 επεξεργαστή ryzen 3600 κάρτα γραφικών gtx 1070 και 1000 τροφοδοτικό

Πατάει να ανοίξει το πσ και δεν δίνει σήμα η οθόνη καθόλου...μένει μαύρη..και άλλες φορές κάνει και επανεκκίνηση από πόνο του.

Μπορείς να καταλάβεις από κάπου αν έχει κάνει boot και απλά δεν έχεις σήμα στην οθόνη;;;

Αν μπορείς τότε θα έχει θέμα η κάρτα γραφικών αν όχι τότε μάλλον έχει καεί το bios υποθέτω δεν είναι σίγουρο γτ και εγώ το έπαθα σε ένα παλιό υπολογιστή

Δημοσ.

Πρώτον αποσύνδεσε όλα τα εξαρτήματα απο πάνω (δισκους / dvd κτλ) , άσε μονο μνήμες και καρτα γραφικών και επεξεργαστή)

Το τροφοδοτικό εαν ειναι καινούργιο (οπως υποθέτω) λιγο απιθανο να έχει βλάβη. Εγώ θα κοίταγα πρώτα τις μνήμες ,εαν πατάνε καλά , εάν είναι συμβατές με την μητρική και θα τις δοκίμαζα μία-μια σε ολα τα σλοτ , και μετά την κάρτα γραφικών. Επισης επιβεβαίωσε οτι έχεις συνδέσει ολα τα καλώδια του τροφοδοτικού σε μητρική (εκτός απο το μεγάλο,εαν εχεις βάλει το 2πλό του επεξεργαστή) , και οτι εχεις δώσει ρεύμα στην κάρτα γραφικών...

Δημοσ.

Του είπα και τα έκανε όλα .το περίεργο σε όλη τη φάση είναι ότι όταν πατάει το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής η οθόνη δεν παίρνει καθόλου ρεύμα λέει no signal αλλά το λαμπάκι της μητρικής μένει μόνιμα αναμμένο.επίσης το περίεργο είναι ότι όταν το κλείσει με πατημένο το κουμπί τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα το πάουερ και το ανοίξει πάλι ανοίγει μένει πάλι χωρίς σήμα η οθόνη και παρόλα αυτά μετά κάνει επανεκκίνηση.

Δημοσ.

Το pc έχει κανένα ηχειάκι; Θυμάτε ο φίλος σου αν έκανε κανένα μπιπ όταν ξεκινούσε και αν κάνει κανένα μπιπ τώρα. Αν κάνει παραπάνω από ένα, να προσπαθήσει να μετρήσει πόσα μπιπ κάνει και αν κάνει διαφορετικά τότε να μετρήσει πόσα κοντά και πόσα μακριά μπιπ κάνει.

Επίσης, θα πρέπει να δοκιμάσετε μια άλλη κάρτα γραφικών μήπως και φταίει η vga.

Δημοσ.

Θα έχω νέα το απόγευμα...συγγνώμη αλλά δουλεύει και αυτός δουλεύω και εγώ και είναι δύσκολη η συννενοηση.μου ανέφερε όμως κάτι περίεργους θορύβους από την κάρτα γραφικών ότι του έκανε εδώ και καιρό...πάστα απλά να πω πως δεν έχει αλλάξει ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί και να μην είναι συνδεμένο το ηχείο ή να είναι συνδεμένο ανάποδα. Πάντως δεν μπορούμε να βγάλουμε έτσι άκρη αν δεν έχουμε μια βάση για να ξεκινήσουμε. Θα πρέπει να ανοίξει το πλαϊνό καπάκι και να δει αν στα pin που λένε speaker στη μητρική έχει συνδεμένο βυσματάκι και αν έχει κάτι να το βγάλει και να το συνδέσει ανάποδα. Μετά θα πρέπει να δοκιμάσει με άλλη κάρτα γραφικών, αν έχει παραπάνω από ένα ντιμάκια να τα δοκιμάσει ένα-ένα και καλά είναι να δοκιμάσει και άλλη οθόνη ή σε τηλεόραση.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.σορρυ που άργησα αλλά πήγα εγώ στον φίλο και πήρα τον πσ για να το βλέπω εγώ και να σας λέω ταυτοχρόνως τι συμβαίνει...

Λοιπόν ξεκίνησα με τα βασικά...και το αποτέλεσμα έδειξε πως η μια ραμ δεν δούλευε...οπότε την έβγαλα και το σύστημα άνοιξε κανονικά με την μια ραμ σε λειτουργία...οπότε αναγκαστικά θα πάει για αντικατάσταση αυτή με την απόδειξη αγοράς που έχει το παιδί..το θέμα είναι άλλο...ενώ άνοιξε κανονικά εχθές και προχθές σήμερα όταν το ανοίγω μένει μόνιμα στο logo των windows και κάνει απλά όλη την ώρα load...να προχωρήσω σε φορμάτ η να κάνω μία επαναφορά συστήματος;;;τι θα λειτουργήσει πιο καλά;

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά προχώρησα σε φορμάτ .είπα να γίνει σωστά το φορμάτ από την αρχή ώστε να είναι κομπλέ το πσ...εδώ λοιπόν έρχεται και παρουσιάζεται ένα μεγάλο πρόβλημα...μόλις έκανα το φορμάτ και μπηκα κανονικά στο λειτουργικό πήγα στις ρυθμίσεις να το βάλω να κάνει αναζήτηση για ενημερώσεις κτλ γτ η έκδοση που του πέρασα ήταν παλιά...εκεί λοιπόν μου βγάζει συνέχεια ένα σφάλμα και μου λέει ότι κάτι πήγε στραβά και τα λοιπά...με μια αναζήτηση που έκανα ήταν όντως θέμα της συγκεκριμένης έκδοσης των windows και έπρεπε να μπω στο σάιτ της microsoft να κάνω από κει την αναβάθμιση...αλλά το πσ για κάποιο λόγο ,freezarei.μιλαμε κόκκαλο...δεν σαλευει τπτ..η μόνη επιλογή που έχω είναι να το κλείσω από το κουμπί και να το ανοίξω πάλι αλλά και πάλι μετά από λίγο freezarei...τι στο καλό είναι αυτό τώρα;;;

Δημοσ.

Καλημέρα και πάλι επανέρχομαι στο θέμα..λοιπόν έχουμε και λέμε.

Ύστερα από το πρόβλημα με τις ενημερώσεις προχώρησα εκ νέου σε αναβάθμιση του λειτουργικού μέσω της microsoft και σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα σε βίντεο στο YouTube.πλέον Όλα λειτουργούν σωστά όλα τα drivers είναι ενημερωμένα αλλά έχω ένα θέμα.από τη στιγμή που έκανα format και μετά η επιφάνεια εργασίας έχει κρατήσει σαν φόντο μία παλιότερη εικόνα που είχα.δεν θα έπρεπε να υπάρχει το logo των windows στην επιφάνεια εργασίας από τη στιγμή που έχει γίνει clean install;μέχρι και κάποιες εφαρμογές και εικόνες που είχαμε μέχρι πρότινος στην επιφάνεια εργασίας μου τις έχει κρατήσει ακόμα και αυτές δεν θα έπρεπε να είναι καθαρά όλα. Και έχω την εντύπωση ότι μου δείχνει το εικονίδιο του OneDrive σε κάθε ένα από αυτά.γιατι συμβαίνει αυτό;;;ομολογώ πως δεν μου έχει ξανά τύχει...βέβαια αντί για προσαρμοσμένες ρυθμίσεις που σου ζητάει την πρώτη φορά να κάνεις πάτησα να κάνει μόνο του το ρυθμίσεις.αλλα και πάλι δεν μου φαίνεται φυσιολογικό αυτό..όλα πάντως λειτουργούν σωστά..το μόνο που εξακολουθεί να με προβληματίζει είναι αυτό το πάγωμα που παθαίνει κατά διαστήματα με μόνη δυνατότητα αποκατάστασης το κλείσιμο του υπολογιστή από το κουμπί.αυτο οφείλεται στην κάρτα γραφικών.;;;η στο ότι δουλεύει με μια ραμ προσωρινά μέχρι να μπει η καινούρια επάνω;;;βέβαια η μια ραμ είναι 8 γιγα...οπότε άκυρο μου φαίνεται.

Δημοσ.

Δε μπορεί να φταίει το ότι έχει ένα ντιμάκι ram. Μπορεί να είναι θέμα του δίσκου. Βάλε το hdsentinel (στην trial έκδοση είναι μια χαρά) και δες την υγεία του δίσκου. Θα πρέπει να είναι 100%.

Δημοσ.
Στις 25/4/2020 στις 3:13 ΜΜ, micos000 είπε

Βάλε το hdsentinel (στην trial έκδοση είναι μια χαρά) και δες την υγεία του δίσκου. Θα πρέπει να είναι 100%.

Θα το δοκιμάσω και επιστρέφω να σας πω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...