Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά! :) 

Ήρθε η ώρα να αλλάξω το αρχαιολογικό μου συστημα μιας και βογγάει (Phenom II X4 965, Radeon 5700, 8 Gb Ram DDr2). Το μόνο που θα κρατήσω από το παλιό είναι τον ένα 3TB hdd μιας και θα χρησιμοποιείται για δεύτερο (άλλωστε τόσο παλιό που ειναι νομιζω δεν υπάρχει και τίποτα άλλο που να αξίζει να παρω). Οπότε θα ήθελα και κάποιον οικονομικό ssd των 480-500Gb. Ισως χρειαστώ μελλόντικά και εναν ακόμα Hdd αλλά δεν ειναι ανάγκη να το πάρω άμεσα. 

Ποσό που διαθέτουμε : 600-700 ευρω. Αν ειναι κάτι πολύ vfm άντε να ανεβω και λίγο ακόμα. 

Χρήση υπολογιστή: Προγράμματα intensive σε single thread (πχ stata, matlab κλπ). Σερφάρισμα, office, ταινίες, μουσική και λίγο photoshop (ακόμα και με τη παλιά Radeon HD 5700 series ικανοποιημένος είμαι). 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Stata, Matlab

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Αυτήν  https://www.samsung.com/latin_en/business/business-monitors/led-ls24d300hs/

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι. Μόνο ενα εσωτερικό dvd-rom

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα, Νότια προάστια

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Από ένα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα του βάλω εγώ windows

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.

Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο.

Ενδεχομένως να αλλαζα τις μνημες σε mushkin μιας και οι corsair που εβαλα βλέπω οτι ειναι διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας.

Πως σας φαίνεται η σύνθεση; Κάποια αντιπρόταση; Επειδή το έχω αφήσει χρόνια το άθλημα, ο συνδιασμός mobo και cpu που έβαλα είναι σωστός/συμβατος; 

sinthesi.jpg

Δημοσ.

το κουτί που έβαλες,αν δε με απατούν τα μάτια μου,δεν παίρνει cd.έλεγξέ το.

Μην πάρεις 1050,είναι παλιά,πάρε 1650super,rx580.η 580 βγάζει 3-8 fps παραπάνω στα παιχνίδια,αλλά καταναλώνει 150 watt έναντι 100 της 1650 super.Αν θες να κόψεις και η απλή 1650 σου κάνει,μιας και λες ότι σου αρκεί και η παλιά που έχεις.

Οι μνήμες τώρα,λογικά θα παίζουν στη μητρική,αν και οι crucial ballistix sports είναι πιο σίγουρο.
Μητρική αυτή,https://www.skroutz.gr/s/20121996/MSI-B450M-Pro-VDH-Max.html Μιας και δέχεται απ'ευθείας zen 3000 χωρίς bios update.Αν δεν έχει επεξεργαστή δεν μπορείς αλλιώς ή αν το κάνει το κατάστημα θα έχει χρέωση.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, countass είπε

πάρε 1650super,rx580.η 580 βγάζει 3-8 fps παραπάνω στα παιχνίδια,αλλά καταναλώνει 150 watt έναντι 100 της 1650 super.

Δεν ισχυει αυτο για τα fps ειναι αναλογως τα παιχνιδια σε αλλα κερδιζει η μια σε αλλα η αλλη. Αλλα λογω της χαμηλοτερης καταναλωσης πιο σωστη επιλογη ειναι η 1650super για μενα.

Σε ολα τα αλλα οπως τα ειπε ο φιλος.

Δημοσ.

Τις τσέκαρα λίγο,δεν είδα πουθενά μπροστά την super.τώρα αν υπάρχει και καμια εξαίρεση εντάξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, xristakos95 είπε

Δεν ισχυει αυτο για τα fps ειναι αναλογως τα παιχνιδια σε αλλα κερδιζει η μια σε αλλα η αλλη. Αλλα λογω της χαμηλοτερης καταναλωσης πιο σωστη επιλογη ειναι η 1650super για μενα.

Σε ολα τα αλλα οπως τα ειπε ο φιλος.

To θετικό της RX 580 ειναι τα 8GB.

Μπορεί σήμερα να φαίνεται ψιλο ανούσιο αλλά για όσους κρατούν την κάρτα για χρόνια, όπως ο φίλος με την HD5800 είναι σημαντικό.

Πόσες και πόσες κάρτες αχρηστεύτηκαν λόγω του ότι δεν υπήρχε ποσότητα μνήμης για να ψιλοπαίζουν.

Στις 21/4/2020 στις 2:20 ΜΜ, Antretng είπε

Σκεφτόμουν κάτι τέτοιο.

Ενδεχομένως να αλλαζα τις μνημες σε mushkin μιας και οι corsair που εβαλα βλέπω οτι ειναι διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας.

Πως σας φαίνεται η σύνθεση; Κάποια αντιπρόταση; Επειδή το έχω αφήσει χρόνια το άθλημα, ο συνδιασμός mobo και cpu που έβαλα είναι σωστός/συμβατος; 

sinthesi.jpg

Στα 135€ παίρνεις αυτή. Σε αρκετά έως και διπλάσια απόδοση, με διπλάσια μνημη.

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=acbfdc42-5254-4e19-a991-ba4a61b90f49

Screenshot_20200422_155723.png

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, countass είπε

Τις τσέκαρα λίγο,δεν είδα πουθενά μπροστά την super.τώρα αν υπάρχει και καμια εξαίρεση εντάξει.

Εγω σε αυτα που τσεκαρα σε μερικα κερδιζει η μια και σε αλλα η αλλη γι αυτο σου λεω οτι ειναι ισαξιες.

21 λεπτά πριν, adtakhs είπε

To θετικό της RX 580 ειναι τα 8GB.

Μπορεί σήμερα να φαίνεται ψιλο ανούσιο αλλά για όσους κρατούν την κάρτα για χρόνια, όπως ο φίλος με την HD5800 είναι σημαντικό.

Πόσες και πόσες κάρτες αχρηστεύτηκαν λόγω του ότι δεν υπήρχε ποσότητα μνήμης για να ψιλοπαίζουν.

Ναι δεν διαφωνω αλλα μπορει να χαμηλωσει λιγο τα texture που τρωνε την vram.Επισης στην rx580 εχει gddr5 ενω στην 1650 super εχει gddr6. Τωρα αν παει σε rx570 με λιγοτερα λεφτα για αυτο που ζηταει ακουγεται πιο vfm.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, countass είπε

το κουτί που έβαλες,αν δε με απατούν τα μάτια μου,δεν παίρνει cd.έλεγξέ το.

Ποιο κουτάκι θα αντιπρότεινες; 

Οπότε παιδιά λέτε καλύτερα την rx570? Το psu πως σας φαίνεται; 

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Antretng είπε

Να ρωτήσω, θες οποσδήποτε κουτι που να παίρνει DVD ?

Μισό να σου δώσω κάτι καλύτερο σε ορισμένα σημεία.

NVME δίσκος 512 GB  από τους ταχύτερους που υπάρχουν .

SEASONIC  τροφοδοτικό σε απιστευτη τιμή. Είναι το καινούριο S12 - III , με 5 χρόνια εγγύηση.

https://seasonic.com/s12iii?__cf_chl_jschl_tk__=23daba3af70dfa07cd8835bdfcf422af6d699ced-1587570926-0-Aaj55ZuEpwNglCtgqxQlKb9hm9s8gBNINXCpWTk6KfuRbnfZ8K0hE8ZnFPFwJD8XGPCUfJPbiXVOf_s2_WkPqZmpWBOI2o-Uoc3kISXfqtARd0642Ofi1qWMICaSz6VRtH9EaXJrsixJCp2jauDrLLB1KBJy1YhmGU_c3bvLy0tPXvYlbFctnuJd9iJp-YXtNK05E6iDWRktCG_PbET348jlLAA8sqE3O0LAXzntftidCWFBVwfAR2bvxhzQYNuNmQOPA3eaJgQGNVqyLYeau5py4c9n1HA45OPIALTIzb6W

Πολύ καλό κουτί

https://aerocool.io/product/aero-one-mini/

Ψύκτρα για χαμηλό θόρυβο , θερμοκρασίες.

η κάρτα με τα 8GB DDR5 ,

Screenshot_20200422_184644.png

Αν δίνεις και τα παραπάνω χρήματα μέχρι τα 700€ , τότε θα βάλεις αυτή την μητρική που ειναι καλύτερη.

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products/Socket AMD AM4 (B450)|MSI B450M MORTAR MAX motherboard (7B89-016R)/Brands/456b4f01-2c7b-4d86-b7cf-4de8d6ecdb02

184281_2111703-n0.jpg

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Antretng είπε

https://www.skroutz.gr/s/13589695/Cougar-MX330-G.html#shops
παίρνει cd,ποιοτικό και σύγχρονο,ίσως όμως λίγο μεγάλο,δες το σε βιντεο στο youtube καλύτερα.Έχει εναν ανεμιστήρα καλύτερα να μπει 1-2 ακόμα.

Επεξ/σία από countass
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ηθελα η αγορα να γινει απο ένα κατάστημα για να το στήσουν κιολας,

Η αλήθεια ειναι οτι η χρηση που κανω με το dvd δεν ειναι τοσο συχνη. Μια φορα το μηνα αν το χρησιμοποιησω. Μπορεί και πιο σπάνια.

Οπότε αναλόγως τις επιλογές που έχω σε κουτί, δεν ξέρω μηπως έπαιρνα εξωτερικό dvd. 

Επεξ/σία από Antretng

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...