Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

διαβαζω για φεκ, για μδε αρα μαλλον κανεις δεν εχει γραψει εμπερια για εξωτερικο. Ουτε και ο ιδιος που κανει την ερωτηση δε γραφει κατι

Για εξωτερικο σε προηγμενες χωρες, ειναι σχεδον σα θεση εργασιας με μισθο και υποχρεωσεις (οπως και ασφαλιση).

Υπαρχουν προγραμματα που μπορεις να αποφυγεις τη σχεση με διδασκαλια και μαθηματα αλλα να επικεντρωθεις στην ερευνα.

Μιας και δεν ειμαστε στο 1996, υπαρχουν πλεον εργαλεια τηλεδιασκεψης για να εχεις επαφη με το καθηγητη. Μαλιστα υπαρχουν σχολες που σε ρωτανε αν θες να εχεις γραφεια ή προτιμας να δουλεψεις κυριως απομακρυσμενα γιατι υπαρχουν συνηθως θεματα με τα γραφεια.

Χωρις μεταπτυχιακο στο αντικειμενο δε νομιζω καν να επεξεργαστουν υποψηφιοτητα ενω λογω ανταγωνισμου μετρανε η εμπερια σε εταιρια ή ερευνητικο κεντρο πανω στο αντικειμενο, σεμιναρια, αλλα πτυχια κοκ

(βυσμα δυστηχως δε παιζει ρολο, ισως αν κανεις μια μεγαλη "δωρεα"😀)

Δημοσ.

Ακόμα και στο εξωτερικό, διδακτορικο εξ αποστάσεως είναι η σπάνια εξαίρεση.

Διδακτορικό εξ’αποστασεως και συμμετοχή σε ερευνητικό επι πληρωμή ακόμα δυσκολότερο. 
Το να δουλεύεις remote δεν εννοούν από άλλη χώρα/πόλη αλλά να μην είσαι καθημερινά στο γραφείο.

Δημοσ.
Στις 25/4/2020 στις 9:03 ΜΜ, acomaedo είπε

Διδακτορικό εξ’αποστασεως και συμμετοχή σε ερευνητικό επι πληρωμή ακόμα δυσκολότερο. 
Το να δουλεύεις remote δεν εννοούν από άλλη χώρα/πόλη αλλά να μην είσαι καθημερινά στο γραφείο.

Ακριβώς αυτό που λες. Πχ εγώ έκανα τα πειράματα μου στον προβλεπόμενο χώρο και υπήρχε η δυνατότητα (πχ με covid) να κάνω την επεξεργασία των στατιστικών από το σπίτι. Αλλιώς τι έρευνα να κάνεις; Ερωτηματολόγια στο google? πως θα συλλέξεις δεδομένα;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σκεφτομαι κι εγω για διδακτορικό, θέλω να κάνω κατι που να συνδυαζει πληροφορική που σπουδάζω τώρα με το γνωστικό αντικείμενο του πρωτου μου πτυχιου κ του μεταπτυχιακού, ας πουμε κατι μεσα στα πλαίσια της βιοπληροφορικής. Δεν ξέρω ομως αν δικαιούμαι υποτροφία μιας και έχω ηδη ενα μικρό εισόδημα απο αλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Αξίζει να το προσπαθήσω ή να επικεντρωθώ στην αναζήτηση εργασίας? Για να κάνω διδακτορικό ως συνέχεια του μεταπτυχιακού δε γινεται καθώς ειμαι μακρια απο τη σχολή και δε διαθέτω χρόνο για 12ωρα εργαστηριακής ερευνας, αν και θα το ήθελα. Αντιθετα στη σχολή πληροφορικής αν κ ανηκει στο ιδιο πανεπιστημιο είμαι πιο κοντά και αν κάνω αυτό που σκέφτομαι θα μπορω μερος της δουλειάς να το κάνω απο το σπίτι

Στις 25/4/2020 στις 9:03 ΜΜ, acomaedo είπε

στις θετικές επιστήμες είναι συχνό οι υποψηφιοι διδάκτορες, ακομα και μεταπτυχιακοί φοιτητές να απασχολούνται επι πληρωμή σε ερευνητικά προγραμματα του πανεπιστημιου ή προσφέροντας επικουρικό έργο. Εξ αποστάσεως έχει να κάνει με το αντικείμενο σου, αν είναι θεωρητικό μπορείς να το κάνεις απο το σπίτι και να επικοινωνείς με τον επιβλέποντα μεσω ιντερνετ, και να πηγαινεις μόνο για επιτηρηση στις εξεταστικές(Είναι στις υποχρεώσεις υπ. διδακτόρων)

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαλησπέρα!

Έχω Δίπλωμα Integrated Master (Πολυτεχνείου), καθώς και δεύτερο πτυχίο, και θέλω να γίνω υπ. διδάκτορας σε σχολή με τις εξής προ'υ'ποθέσεις:

Oι αιτούντες θα πρέπει να

α. Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής ΚΑΙ να
β. Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.

Υπάρχει περίπτωση να με απορρίψουν επειδή δεν έχω ξεχωριστό Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ;

Επεξ/σία από Paul_Hel
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι παίζει με τα Ελληνικά πανεπιστήμια, πάντως του εξωτερικού συνήθως κάνουν μια αντιστοίχιση και είτε σου ζητούν να αποδείξεις ώρες ενασχόλησης με κάποιο αντικείμενο (μέσω του οδηγού σπουδών της πρωην σχολής σου) είτε σε υποχρεώνουν τον 1ο χρόνο να παρακολουθήσεις ένα bridging program (σαν μινι-μαστερ με τα μαθήματα που θέλουν και δεν έχεις).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Paul_Hel είπε

Kαλησπέρα!

Έχω Δίπλωμα Integrated Master (Πολυτεχνείου), καθώς και δεύτερο πτυχίο, και θέλω να γίνω υπ. διδάκτορας σε σχολή με τις εξής προ'υ'ποθέσεις:

Oι αιτούντες θα πρέπει να

α. Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής ΚΑΙ να
β. Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.

Υπάρχει περίπτωση να με απορρίψουν επειδή δεν έχω ξεχωριστό Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ;

Κατατακτήριος μάλλον είσαι έτσι? Για να λές ότι έχεις 2ο πτυχίο, αλλά από ότι κατάλαβα δεν είναι μάστερ...?

Δημοσ.

Eυχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Ναι, έχω πάρει δεύτερο (και τρίτο) πτυχίο από Κατατακτήριες. Το πρώτο ήταν Δίπλωμα Πολυτεχνείου. Και τα τρία πτυχία είναι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σχετικά με το θέμα του Διδακτορικού. Σκέφτηκα, αν δεν μπορώ επειδή χρειάζεται αυτοτελές Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, να προτείνω στον Καθηγητή την ταυτόχρονη παρακολούθηση του ΜΠΣ της σχολής και του Διδακτορικού... Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα το δεχτούν...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Paul_Hel είπε

Eυχαριστώ για το ενδιαφέρον!

Ναι, έχω πάρει δεύτερο (και τρίτο) πτυχίο από Κατατακτήριες. Το πρώτο ήταν Δίπλωμα Πολυτεχνείου. Και τα τρία πτυχία είναι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σχετικά με το θέμα του Διδακτορικού. Σκέφτηκα, αν δεν μπορώ επειδή χρειάζεται αυτοτελές Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, να προτείνω στον Καθηγητή την ταυτόχρονη παρακολούθηση του ΜΠΣ της σχολής και του Διδακτορικού... Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα το δεχτούν...

Δεν εχω ιδεα από διδακτορικά, αλλά μπράβο σου που συνεχίζεις....

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pi314 είπε

Δεν εχω ιδεα από διδακτορικά, αλλά μπράβο σου που συνεχίζεις....

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω διδακτορικό από το ΕΜΠ. 1995, 

Είχα υποτροφία απο το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, η έρευνα έγινε στο CERN (LEP/DELPHI). Ο Δημόκριτος με ασφάλισε στο ΙΚΑ (4.5 χρόνια). 3 εξάμηνα μεταπυχιακων μαθημάτων στο Δημόκριτο, μετά επέλεγες ερευνητική ομάδα... Δες λίγο τον Δημόκριτο έχει αρκετά Ινστιτούτα,... https://www.demokritos.gr/el/

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Stratos1967 είπε

Έχω διδακτορικό από το ΕΜΠ. 1995, 

Είχα υποτροφία απο το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, η έρευνα έγινε στο CERN (LEP/DELPHI). Ο Δημόκριτος με ασφάλισε στο ΙΚΑ (4.5 χρόνια). 3 εξάμηνα μεταπυχιακων μαθημάτων στο Δημόκριτο, μετά επέλεγες ερευνητική ομάδα... Δες λίγο τον Δημόκριτο έχει αρκετά Ινστιτούτα,... https://www.demokritos.gr/el/

+1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...