Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επισυνάπτω 2 συνθέσεις από το κατάστημα dibital master και θέλω την γνώμη σας σε ότι αφορά τους συνδυασμούς και την χρήση τους, η οποία δεν περιλαμβάνει καθόλου gaming, παρά μόνο για γενική χρήση με βασικό όμως να μπορεί να χρησιμοποιείται και για htpc για μεγάλα αρχεία ταινιών (60-70gb) 4k hevc remux 10bit.

Αν δεν κάνω λάθος, από τα όσα διάβασα, και ένας ταπεινός ryzen 3200g δεν έχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή. Συμφωνείτε ή θα ήταν προτιμότερο να ανέβω σε budget στον ryzen 2600 + Gpu?

Οπότε για αρχή μελετάω τα 2 παρακάτω. 

Λογικά ένα deskmini θα ήταν πιστεύω αρκετό μιας και θα βρίσκεται σαλόνι, αλλά το metis μου δίνει το πλεονέκτημα μελλοντικής αναβάθμισης (στο συν και η εμφάνιση με τα rgb που αρέσουν στην γυναίκα) ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και πάνω κάτω, επειδή έχω και δίσκο 3,5 μου βγαίνει στα ίδια χρήματα...Το θέμα τροφοδοτικού με προβληματίζει λίγο μήπως παραείναι too much.....? To επέλεγα και για το θέμα των λιγότερων καλωδίων...

MINI.JPG

METIS.JPG

Επεξ/σία από Antman
Δημοσ.

Στο πρώτο έχεις βάλει 2 ssd που και πάλι φθηνότερο βγαίνει. Εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια δεν σε ενδιαφέρει εξωτερική κάρτα γραφικών, ότι apu cpu θα πάρει η μια σύνθεση, θα πάρει και η άλλη... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Antman είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Επισυνάπτω 2 συνθέσεις από το κατάστημα dibital master και θέλω την γνώμη σας σε ότι αφορά τους συνδυασμούς και την χρήση τους, η οποία δεν περιλαμβάνει καθόλου gaming, παρά μόνο για γενική χρήση με βασικό όμως να μπορεί να χρησιμοποιείται και για htpc για μεγάλα αρχεία ταινιών (60-70gb) 4k hevc remux 10bit.

Αν δεν κάνω λάθος, από τα όσα διάβασα, και ένας ταπεινός ryzen 3200g δεν έχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή. Συμφωνείτε ή θα ήταν προτιμότερο να ανέβω σε budget στον ryzen 2600 + Gpu?

Οπότε για αρχή μελετάω τα 2 παρακάτω. 

Λογικά ένα deskmini θα ήταν πιστεύω αρκετό μιας και θα βρίσκεται σαλόνι, αλλά το metis μου δίνει το πλεονέκτημα μελλοντικής αναβάθμισης (στο συν και η εμφάνιση με τα rgb που αρέσουν στην γυναίκα) ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και πάνω κάτω, επειδή έχω και δίσκο 3,5 μου βγαίνει στα ίδια χρήματα...Το θέμα τροφοδοτικού με προβληματίζει λίγο μήπως παραείναι too much.....? To επέλεγα και για το θέμα των λιγότερων καλωδίων...

MINI.JPG

METIS.JPG

Γιατί στο ένα έχεις ψύκτρα και στο άλλο όχι ?

Γιατί τέτοιο τροφοδοτικό στο δεύτερο σύστημα?

Γιατί τόσο ακριβή μητρική στο δεύτερο σύστημα ?

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=9592b6d0-9e00-4a8e-b4dd-f36cfe142d84

Γιατί τόσο ακριβές μνήμες στο δεύτερο σύστημα ?

https://www.digital-master.gr/el-gr/Products/16GB DDR4|G.Skill DIMM 16 GB DDR4-3200 kit memory- F4-3200C16D-16GIS- /SearchFor/16 gb 3200

Γιατί NVME στο δεύτερο σύστημα και SSD στο πρώτο ?

Απο εκεί και πέρα τα δυο συστήματα έχουν διαφορετικό προσανατολισμό.

Αν θες να πας σε κάτι μεγαλύτερο απο 3200/3400g και με εξωτερικά γραφικά θα πας στο δεύτερο.

Αν θες το πιο μικρό που υπάρχει σε μέγεθος θα πας στο A300 .

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά η διαφορά στους δίσκους είναι γιατί στο metis έχω δίσκο HDD 3.5' 750gb, οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτόν σε αντίθεση με το deskmini που δεν παίρνει 3,5 δίσκο. 

Την ψύκτρα την έβαλα καθαρά για θέματα αισθητικής, λόγω rgb καθώς και τις μνήμες. Οκ, παραπάνω κόστος αλλά αν δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας, έλεγα να τα αφήσω ως έχει.

Η μητρική είναι αναγκαστική επιλογή λόγω ενσωματωμένου wifi - bt. (Κάτι που θα αύξανε το κόστος και στο deskmini) Δεν βρήκα δυστυχώς φθηνότερη με wifi σε mini itx.

Nvme vs ssd στο δεύτερο, επειδή διάβασα ασυμβατότητες για το deskmini....

To τροφοδοτικό τώρα, έψαχνα κάποιο modular ώστε να μην γίνεται χαμός από καλώδια .....Προτείνετε κάποιο άλλο?

Για αρχή το σύστημα θα είναι με τον 3200g όποιο και αν επιλέξω από τα 2, αλλά στην πορεία σίγουρα θα αναβαθμίσω....οπότε μάλλον καταλήγω στο δεύτερο....

Επεξ/σία από Antman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, Antman είπε

Παιδιά η διαφορά στους δίσκους είναι γιατί στο metis έχω δίσκο HDD 3.5' 750gb, οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτόν σε αντίθεση με το deskmini που δεν παίρνει 3,5 δίσκο. 

Την ψύκτρα την έβαλα καθαρά για θέματα αισθητικής, λόγω rgb καθώς και τις μνήμες. Οκ, παραπάνω κόστος αλλά αν δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας, έλεγα να τα αφήσω ως έχει.

Η μητρική είναι αναγκαστική επιλογή λόγω ενσωματωμένου wifi - bt. (Κάτι που θα αύξανε το κόστος και στο deskmini) Δεν βρήκα δυστυχώς φθηνότερο με wifi σε mini itx.

Nvme vs ssd στο δεύτερο, επειδή διάβασα ασυμβατότητες για το deskmini....

To τροφοδοτικό τώρα, έψαχνα κάποιο modular ώστε να μην γίνεται χαμός από καλώδια .....Προτείνετε κάποιο άλλο?

Για αρχή το σύστημα θα είναι με τον 3200g όποιο και αν επιλέξω από τα 2, αλλά στην πορεία σίγουρα θα αναβαθμίσω....οπότε μάλλον καταλήγω στο δεύτερο....

Το A300 mini δεν έχει WIFI.

ή βάζεις USB ή παίρνεις M2 σετάκι με 30€

https://www.lambda-tek.gr/Asrock-DESKMINI-WIFI-KIT~sh/B5994053

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Άρα λίγο πολύ βγαίνω στο ίδιο περίπου κόστος...οπότε δεν συμφωνείς πως το metis είναι καλύτερη επιλογή? Στο θέμα τροφοδοτικού ο 3200g είδα θέλει 65w....σύνολο το σύστημα δεν νομίζω να καταναλώνει πάνω από 90w...οπότε ένα τροφοδοτικό των 400w θα περιορίζει την κατανάλωση σε όση χρειάζεται? Γιατί το pc μένει σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Antman είπε

Άρα λίγο πολύ βγαίνω στο ίδιο περίπου κόστος...οπότε δεν συμφωνείς πως το metis είναι καλύτερη επιλογή? Στο θέμα τροφοδοτικού ο 3200g είδα θέλει 65w....σύνολο το σύστημα δεν νομίζω να καταναλώνει πάνω από 90w...οπότε ένα τροφοδοτικό των 400w θα περιορίζει την κατανάλωση σε όση χρειάζεται? Γιατί το pc μένει σχεδόν όλη μέρα ανοιχτό....

H αναγραφόμενη ισχύς των τροφοδοτικών δείχνουν το πόσο ικανά σε παροχή ισχύος είναι .

Η κατανάλωση = φορτίο είναι ότι ζητήσει το σύστημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...