Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ταχύτητα internet Vdsl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά σε όλους.

Έβαλα ιντερνετ 100mbps vdsl και έχω πρόβλημα με τη ταχύτητα . Αρχικά τους 2 πρώτους μήνες η ταχύτητα ήταν σταθερή χωρίς κανένα πρόβλημα. Αργότερα, αρχίζει να πέφτει σταδιακά έως και 0mbps που σημαίνει οτι δε μπορω κάνω τίποτα.

Αφού είχα πάρει τηλέφωνο καμιά 10αριά φορές στη τεχνική υποστήριξη και δεν έβρισκαν πρόβλημα, παρατήρησα πως με ένα restart το router το πρόβλημα διορθωνόταν και έπιανα 90mbps ξανά. Όμως μετά από κάποιες ώρες άρχιζει να πέφτει σταδιακά η ταχύτητα μέχρι να το κάνω restart ή μέχρι να πατώσει στα 0,10mbps και κάνει restart μόνο του.

Το router το πήγα στο κατάστημα του παρόχου και όπως μου είπαν δεν έχει πρόβλημα. Το δοκίμασαν με τη σύνδεση που είχαν εκεί (24αρα) με τέστ στο Ookla.

Στη τεχνική υποστήριξη μου είπαν πως αν μου στείλουν τεχνικό δικτύων και βρεθεί πρόβλημα από εμένα θα χρεωθώ 30 ευρώ.

Οι μετρήσεις, χωρίς να έχω ιδέα τι σημαίνει το κάθε τι, με φρέσκο restart είναι αυτές : image.png.7e4ad160f566bc547041540f124acd32.png

Και μετά από κάποιες ώρες με 3,10mbps, αυτές: image.png.59a6bc023b39d6c0c11b97cd9cc3c7b6.png

Να πω επίσης πως όταν φτάνει στον πάτω η ταχύτητα δεν υπάρχει ούτε τηλέφωνο. (voip). 

Έτσι όπως περιγράφω το πρόβλημα τι θα μπορούσε να το προκαλεί;

Επεξ/σία από Κόκολόκο
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημά σου είναι είτε στο καλώδιο από την καμπίνα ως τον κατανεμητή της οικοδομής, είτε από τον κατεμενητή της οικοδομής στο διαμέρισμά σου, ή μέσα από το διαμέρισμα.

Είχα φέρει ηλεκτρολόγο για να μου μου κουμπώσει τα καλώδια του διαμερίσματός μου στη γραμμή αυτή που υπάρχει και μου είπε πως δεν έχει πρόσβαση επειδή είναι έξω από το σπίτι, είναι μονοκατοικία. Αυτό είναι τυπικό απότι κατάλαβα αλλά βλέπω και σε άλλα threads οτι πολλοί ανοίγουν τον κατανεμητή τους για να κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρω οτι εκεί υπάρχει μέρος που αφορά αποκλειστικά τον ΟΤΕ ή πάροχο και μέρος που συνδέονται τα ζεύγη των γραμμών. Εγώ που θέλω να κουμπώσω το ζεύγος γραμμής του διαμερίσματος μου (στη τελευταία και γρήγορη λύση, γιατί δε μπορώ να αλλάξω καλώδια γιατί είναι θαμένα)  θα μπορώ να το κάνω; Αν ναι πως θα ξέρω ποιά θα είναι η ενεργή γραμμή; (κάποτε στο διαμερισμά μου υπήρχε άλλο τηλέφωνο που τώρα δεν λειτουργεί αλλά φαντάζομαι πως θα είναι ακόμα συνδεδεμένο στο κατανεμημτή).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...