Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι 23 χρονων και δουλευω κανονικα. θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι τι τεκμηριο και πως μπορω να ξερω τι μπορω να υποστηριξω απο οχηματα και κυβικα για να μη με πιασει η εφορια. γενικα να μαθω πως λειτουργει το τεκμηριο. Αυτη τη στιγμη π.χ εχω ενα παπακι μια cbr 125 και ενα αυτοκινητο 1400 κυβικα στην κατοχη μου...μπορω να υποστηριξω κατι αλλο παντα για την εφορια ρωταω. πως θα το μαθω;υπαρχει καποιος πινακας;μια αναλυση θελω να με βοηθησετε να το καταλαβω. ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μου δεν ξερω να σου δωσω σιγουρη απαντηση για το αυτοκινητο 100% αλλα σιγουρα παιζει ρολο η φορολογικη σου δηλωση,

δηλαδη αν εχεις ενα αμαξι αντικειμενικης αξιας στην αγορα σημερα 5.000 ευρο  και εσυ κανεις δηλωση 300 ευρο σιγουρα θα εχεις καποιο προστιμο εφοσον ειναι στο ονομα σου.

Τωρα οσον αφορα τα μηχανακια μηχανες scooter μεχρι 1200 κυβικα ΔΕΝ υπαρχει κανενα τεκμηριο οσο και να κοστιζει αυτο που εχεις !

Καλη ανασταση με υγεια !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα αυτοκίνητα το τεκμήριο είναι βάσει κυβικών κινητήρα και ηλικίας οχήματος όχι βάσει αξίας. Επίσης τα δίκυκλα δεν αποτελουν τεκμήριο.

Επίσης τεκμήριο αποτελεί η αγορά αλλά μόνον για το χρόνο που αγοράστηκε το όχημα. Αν το έχεις πάνω από ένα χρόνο αγορασμένο προφανώς δεν σε αφορά το τεκμήριο αγοράς, αφού σχετίζεται με προηγούμενο φορολογικό έτος.

δες και σχετικά https://www.autotriti.gr/newcars/tekmhria/Index.asp

Επεξ/σία από kalmik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σ ευχαριστω φιλε μου! οποτε αν καθε χρονο αγοραζω ενα αυτοκινητο που καλυπτει το τεκμηριο δεν εχω προβλημα ετσι;

Επεξ/σία από Unforgiven21
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Unforgiven21 είπε

σ ευχαριστω φιλε μου! οποτε αν καθε χρονο αγοραζω ενα αυτοκινητο που καλυπτει το τεκμηριο δεν εχω προβλημα ετσι;

εννοεις να πουλας το προηγουμενο και να αγοραζεις αλλο? διοτι αν τα κανεις συλλογη θα ερθει να συλλεξει και η εφορια :P

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Unforgiven21 είπε

Καλησπερα ειμαι 23 χρονων και δουλευω κανονικα. θα ηθελα να ρωτησω τι ειναι τι τεκμηριο και πως μπορω να ξερω τι μπορω να υποστηριξω απο οχηματα και κυβικα για να μη με πιασει η εφορια. γενικα να μαθω πως λειτουργει το τεκμηριο. Αυτη τη στιγμη π.χ εχω ενα παπακι μια cbr 125 και ενα αυτοκινητο 1400 κυβικα στην κατοχη μου...μπορω να υποστηριξω κατι αλλο παντα για την εφορια ρωταω. πως θα το μαθω;υπαρχει καποιος πινακας;μια αναλυση θελω να με βοηθησετε να το καταλαβω. ευχαριστω

Για αρχή δες αυτό για να καταλάβεις τι είναι το τεκμήριο:

https://ti-einai.gr/tekmirio/

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Unforgiven21 είπε

εγω μπορω με εισοδημα 10000 ετησιως π.χ να εχω ενα 1400 και ενα 2000 κυβικα;

Εκτός από τα κυβικά παίζει ρόλο και η ηλικία τους, δες το παρακάτω άρθρο για λεπτομέρειες:

https://www.autotriti.gr/newcars/tekmhria/Index.asp

Επίσης στα τεκμήρια των αυτοκινήτων θα πρέπει να προσθέσεις και το ατομικό σου τεκμήριο (3.000€) αλλά και τυχόν άλλα τεκμήρια που σε επιβαρύνουν.

Κάνε τους υπολογισμούς σου, και να ξέρεις πως αν το σύνολο των τεκμηρίων ξεπερνά τις 10.000 τότε δεν θα φορολογηθείς βάση εισοδήματος, αλλά βάση τεκμηρίων.

Δημοσ.

επίσης να προσθέσω κάτι κι εγώ για να είμαστε πιο ακριβείς, επειδή πολλοί κάνουν αυτή την ερώτηση.

Μπορείς να πάρεις και 1 και 2 και 3 αυτοκίνητα, απλά θα χρειαστεί να τα στάξεις.

Δε σημαίνει ότι κάποιος με εισόδημα 5000 δε μπορεί να πάρει αυτοκίνητο. Απλά θα βάλει το χέρι στην τσέπη Δε σου λέει κανείς ότι με τάδε εισόδημα δε μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Μπορείς, αλλά η εφορία θα σε περιμένει στη γωνία. Το τι θα πληρώσεις εξαρτάται και από άλλους παράγοντες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...