Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καιρο ασχολουμαι με διατροφη και γυμναστικη ομως δεν μπορω να βρω με τιποτα τον μηχανισμο με τον οποιο παιρνουμε η χανουμε λιπος. Αν εχω περισσιες θερμιδες σημαινει πως  θα γινουν λιπος?Δηλαδη οι θερμιδες μετατρεπονται σε λιπος ? Και ας προερχονται απο πρωτεινες η υδατανθρακες? Εγω γενικα θελω να παρω ογκο χωρις να παρω πολυ λιπος. Πρεπει να εχω περισσια θερμιδων ισες η λιγοτερες?

Δημοσ.

Για να πεις πως θα πάρεις όσο δυνατόν λιγότερο λίπος, θα πας ελαφρώς υπερθερμιδικά. 

Δημοσ.

πολύ απλοϊκά (το τονίζω)

οι τροφες αποτελουνται απο 3 βασικα μακρο-συστατικα + πολλα αλλα ( πχ βιταμινες + ιχνοστοιχεια + ινες και αλλα που χρειαζομαστε)

1)υδατανθρακες > κυρια πηγη ενεργειας

2)πρωτεινες > αναγκαιες για την μυικη αναπτυξη + αποκατασταση των μυων μετα την ασκηση

3)λιπος χρησιμο σε παρα πολλους τομεις , ορμονικους πχ οταν ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα κα

και καθε τροφη εχει ενα ποσο ενεργειας που μπορουμε να παρουμε απο αυτην ( τις θερμιδες απλα οπως λεμε )

τωρα η δραστηριοτα του καθενος καιει ενα ποσο ενεργειας

αν τρωμε παραπανω απο αυτο το ποσο ενεργειας ο οργανισμος μας το αποθηκεύει σε λιπος + περνουμε και κιλα παραλληλα

αν τρωμε λιγοτερο το καιει σιγα σιγα , και δυστυχώς δεν υπαρχει μηχανισμος-διατροφη-ασκηση που να καιει μονο 100% λιπος

αρα ολα ειναι παντα μια λεπτη ρυθμιση αναλογιων στο τι τρως το πσοστο της % εχουν απο πρωτεινες/υδατανθρακες/λιπος

και τι ασκηση κανεις που αναποδα καιει ενα ποσοστο της % απο λιπος/μυς/ενεργειακα αποθεματα

και ολα αυτα φυσικα διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο, απο το background υγειας και ασκησης που εχει κανει

λενε πως η ασκηση που καιει το μεγαλυτερο ποσοστο λιπους ειναι αεροβια χαμηλου τεμπου και μεγαλης διαρκειας

το οποιο ομως ερχεται σε "κοντρα" με καποιον που θέλει να παρει ογκο, εστω και μυικο αρα θα αυξησει μοιραια και τα κιλα του , μην ξεχνας στον ιδιο ογκο ο μυς ειναι πιο βαρυς απο το λιπος

γιατι θα αυξανει αναγκαστικα τις θερμιδες του αρα και το λιπος του και αρα θα ζοριζεται ακομα πιο πολυ να το κατεβασει

γενικα πας με test and try λογικη τι λειτουργει πανω σου

μια αλλαγη την φορα για ενα σημαντικο διαστημα

και προσπαθεις να αυξησεις την ποιοτητα και οχι την ποσοτητα

και στην διατροφη και την ασκηση

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ας κάνω και εγω μια ερώτηση.. cheat meals καθε ποτε τρωμε; Και μπορουμε να φαμε οτιδηποτε; Πχ ενα γλυκο την εβδομαδα ειναι cheat meal?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

cheat meal κατα την γνωμη μου ειναι ενα γευμα λιπαρο (δηλαδη περα απο την διατροφη που κανεις) το οποιο σου αρεσει προφανως και το τρως ανα μεγαλα διαστηματα ετσι ωστε να μην επιρρεαζεις την διατροφη σου. Εγω αυτην την περιοδο που δεν κανω καποια σκληρη διατροφη μπορει και να φαω 2 μεσα στην εβδομαδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...