Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους και παλι!!Ειχα κανει μια ερωτηση εδω πριν μερικες μερες σχετικα με το να ξαναδωσω πανελληνιες για να σπουδασω πληροφορικη η να ασχοληθω μονο με προσωπικη μελετη ως αυτοδιδακτος με το αντικειμενο.Τωρα κανω μια δευτερη ερωτηση.Πιστευετε οτι το κολλεγιο ειναι το ιδιο με το πανεπιστημιο και αξιζει πολυ περισσοτερο απο το να εισαι αυτοδιδακτος;

Ευχαριστω οσους ασχοληθουν!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ioannis112 είπε

Πιστευετε οτι το κολλεγιο ειναι το ιδιο με το πανεπιστημιο και αξιζει πολυ περισσοτερο απο το να εισαι αυτοδιδακτος;

Τα κολέγια πάνε προς εξίσωση με τα παν/μια (όπως είχε γίνει και με αρκετά πρώην τει), οπότε είναι μια καλή λύση (και μάλλον πιο εύκολη λύση) αν θες να έχεις και ένα "χαρτί". 

Σε σχέση με τον προγραμματισμό, σύγκριση κολεγίων/πανεπιστημίων υπάρχουν αρκετά θέματα. Αυτοδίδακτος παντού είσαι στον προγραμματισμό. Δε θα σου μάθει το παν/μιο να προγραμματίζεις.  Στο κολέγιο (αν εννοείς κάποιο κολέγιο αποκλειστικά για προγραμματισμό) δεν ξέρω τι θα μάθεις περισσότερο από ό,τι θα το μάθαινες μόνος σου στο net. Μόνος σου θα μάθεις ούτως ή άλλως. 

Ο τίτλος ή ο μη τίτλος δείχνουν κάτι για το μέσο όρο.  Στο τέλος όμως μετράει το τι ξέρεις και το πόσο έχεις ασχοληθεί. Από τη στιγμή που δεν είναι απαραίτητη κάποια πιστοποίηση στο χώρο, αν τα έμαθες μόνος σου ή αναγκάστηκες να τα μάθεις μέσω των μαθημάτων/πτυχιακής σε κάποιο κολέγιο ή παν/μιο δεν ενδιαφέρει (νομίζω) κανέναν, αρκεί να είσαι σε θέση να το αποδείξεις. 

Δημοσ.

Σιγουρα απλως πιστευω οτι ο τιτλος σου δινει και μερικα πλεονεκτηματα οπως μεγαλτερο μισθο και πιο μεγαλη ευκολια στην ευρεση εργασιας οταν θα εχεις 0 εμπειρια ,γι'αυτο και το σκεφτομαι.

Δημοσ.
Στις 18/4/2020 στις 2:45 ΜΜ, ioannis112 είπε

Καλησπερα σε ολους και παλι!!Ειχα κανει μια ερωτηση εδω πριν μερικες μερες σχετικα με το να ξαναδωσω πανελληνιες για να σπουδασω πληροφορικη η να ασχοληθω μονο με προσωπικη μελετη ως αυτοδιδακτος με το αντικειμενο.Τωρα κανω μια δευτερη ερωτηση.Πιστευετε οτι το κολλεγιο ειναι το ιδιο με το πανεπιστημιο και αξιζει πολυ περισσοτερο απο το να εισαι αυτοδιδακτος;

Ευχαριστω οσους ασχοληθουν!!

Είμαι σε Δημόσιο ΙΕΚ της περιοχής μου και έχω να πω τα καλύτερα διότι και θα πάρω και ένα χαρτί στα 2-2,5 χρόνια και ήδη γνωρίζω πολλά περισσότερα πράγματα από φίλους που περάσανε προγραμματισμό σε πανεπιστήμιο

Αυτο συμβαίνει διότι στα κολέγια κοιτάνε ευθεία και κατευθύνονται ΜΟΝΟ στην ειδικότητα που έχει επιλέξει ο μαθητής χωρίς έξτρα μαθήματα χωρίς ουσία

Επίσης πιστεύω ότι στον τομέα του προγραμματισμού πληρώνεται πολύ καλά όποιος ΞΕΡΕΙ από αυτον τον τομέα και οι εργοδότες συνήθως δεν κοιτάνε τα χαρτιά αλλά την ουσία , δηλαδή αυτός που προσλαμβάνουν να ξέρει να κάνει αυτά που ζητάει η κάθε εταιρία και παραπάνω.

Βασικά τα χαρτιά τα κοιτάνε έτσι τυπικά οι περισσότεροι και δεν δίνουν μεγάλη βάση !

Δημοσ.

Δεν αποκλείεται καθόλου κάποιος αυτοδίδακτος να ξέρει καλό προγραμματισμό και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε καλές δουλειές.

Γενικά η προϋπηρεσία μετρά πιο πολύ από το πτυχίο, το θέμα είναι στην αρχή αν δεν έχεις ούτε πτυχίο ούτε προϋπηρεσία πως θα πείσεις έναν εργοδότη να σε δοκιμάσει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...