Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, definitio said:

Αυτό ήταν το τελευταίο που διάβασα κι εγώ, όπως είπα παραπάνω...αυτές πώς πάνε; μπορεί να τις ανεβάσει κανείς σε συχνότητα χωρίς παραπάνω volt;

Micron είναι, ένα 3733 θα το έχουν σίγουρα. 

Όταν ανεβάζεις συχνότητα ανεβάζεις και τάση ειναι νόμος αυτό

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
48 minutes ago, Devastor said:

Micron είναι, ένα 3733 θα το έχουν σίγουρα. 

Όταν ανεβάζεις συχνότητα ανεβάζεις και τάση ειναι νόμος αυτό

Σύμφωνοι εν γένει...αν κάποιος δεν θέλει να δώσει βολτ, πόσο σηκώνει αύξηση συχνότητας, αν υπάρχει κάποιος μπούσουλας...

Δημοσ.
2 minutes ago, definitio said:

Σύμφωνοι εν γένει...αν κάποιος δεν θέλει να δώσει βολτ, πόσο σηκώνει αύξηση συχνότητας, αν υπάρχει κάποιος μπούσουλας...

Αν έχεις σχετικά χαλαρό το timing για Cache Latency (tCL), τα Micron Rev.E και Rev.B δεν χρειάζονται πολύ βολτάζ για να ανεβάσουν συχνότητα. Π.χ. μπορείς να κάνεις 3800MHz CL16 με 1.37V το πολύ, που είναι πολύ ασφαλές για μακροχρόνια χρήση και δεν χρειάζεται έξτρα ψύξη.

• Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, parsifal said:

Αν έχεις σχετικά χαλαρό το timing για Cache Latency (tCL), τα Micron Rev.E και Rev.B δεν χρειάζονται πολύ βολτάζ για να ανεβάσουν συχνότητα. Π.χ. μπορείς να κάνεις 3800MHz CL16 με 1.37V το πολύ, που είναι πολύ ασφαλές για μακροχρόνια χρήση και δεν χρειάζεται έξτρα ψύξη.

Αυτό ίσχυε σε crucial kits, στα Corsair συγκεκριμένα που έχω για 3733 CL16 θέλει 1.41

• Like 1
Δημοσ.
On 03/01/2025 at 06:40, Devastor said:

Αυτό ίσχυε σε crucial kits, στα Corsair συγκεκριμένα που έχω για 3733 CL16 θέλει 1.41

Τα δικά μου τα 2Χ32gb Micron B-die τα συγκεκριμένα δεν θέλουν πολύ ρευμα. Τα έχω στα 3733 1:1 στα 1.34volt με αρκετά σφιχτά timings εκτός του trfc γιατί τα συγκεκριμένα δεν το έχουν με σφιχτό trfc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...