PadPoet Δημοσ. Δευτέρα στις 11:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:18 μμ On 17/11/2024 at 01:35, John_on_PC said: Τώρα το έκανα restart και σταμάτησε. Το έκανε μόνο όσο έπαιζε ταυτόχρονα κάτι από τα ηχεία. Τα ακουστικά είναι Cloud 2 με καλώδιο USB. Τα ηχεία είναι κάτι παλιά 15 ετίας που συνδέονται κατευθείαν στη μητρική και έχουν από μόνα τους interference αν δεν κάνουν καλή επαφή. Πάντως είδα στο ryzen master πως όταν κουνάω το ποντίκι στο διάγραμμα, ανεβαίνει το frequency ενός πυρήνα στα 4.36 ghz ενώ αλλιώς είναι idle κάτω από 1ghz. Έχεις riser cable στο PC σου στην κάρτα γραφικών;
John_on_PC Δημοσ. Δευτέρα στις 11:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:38 μμ 19 minutes ago, PadPoet said: Έχεις riser cable στο PC σου στην κάρτα γραφικών; Όχι, κατευθείαν στο PCIE slot είναι. Δεν έχω ασχοληθεί άλλο με αυτό γιατί ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιώ το Ryzen Master.
PadPoet Δημοσ. χθες στις 12:03 πμ Δημοσ. χθες στις 12:03 πμ 21 minutes ago, John_on_PC said: Όχι, κατευθείαν στο PCIE slot είναι. Δεν έχω ασχοληθεί άλλο με αυτό γιατί ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιώ το Ryzen Master. Το VSOC πόσο το έχεις;
John_on_PC Δημοσ. χθες στις 02:10 πμ Δημοσ. χθες στις 02:10 πμ 2 hours ago, PadPoet said: Το VSOC πόσο το έχεις; Δεν το έχω αλλάξει, ότι είχε default η b450 tomahawnk max ii, μόνο τα curve optimizer offsets έχω αλλάξει ανά πυρήνα και PPT=122W, TDC=82A, EDC=124A.
PadPoet Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 10 hours ago, John_on_PC said: Δεν το έχω αλλάξει, ότι είχε default η b450 tomahawnk max ii, μόνο τα curve optimizer offsets έχω αλλάξει ανά πυρήνα και PPT=122W, TDC=82A, EDC=124A. Άνοιξε HWiNFO, στο auto πρέπει να δίνει αχρείαστα πολύ, γύρω στο 1.2. Κατέβασε το στο 1.1 μην σου πω 1.05 αν δεν έχεις τις μνήμες overclocked. Πόσο έχεις τις μνήμες σε frequency; Είναι 1 προς 1 με τον επερξεργαστή;
John_on_PC Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες 40 minutes ago, PadPoet said: Άνοιξε HWiNFO, στο auto πρέπει να δίνει αχρείαστα πολύ, γύρω στο 1.2. Κατέβασε το στο 1.1 μην σου πω 1.05 αν δεν έχεις τις μνήμες overclocked. Πόσο έχεις τις μνήμες σε frequency; Είναι 1 προς 1 με τον επερξεργαστή; Το SoC Voltage (SV12 TFN) δεν λες; Είναι 0.995 V average με 1.000 V max. Οι μνήμες είναι 3200mhz cl16 και 1:1 με το fabric στα 1600mhz.
PadPoet Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 14 minutes ago, John_on_PC said: Το SoC Voltage (SV12 TFN) δεν λες; Είναι 0.995 V average με 1.000 V max. Οι μνήμες είναι 3200mhz cl16 και 1:1 με το fabric στα 1600mhz. Καλά είσαι, άρα δεν είναι το VSOC το πρόβλημα σου. Δοκίμασες να ξαναπεράσεις drivers; Εγώ ότι πρόβλημα είχα σε 5700X/5800X/5900X με crackling στον ήχο ήταν ή το riser cable (έπρεπε να μειώσω το PCIe από Gen 4 σε Gen 3) λόγω του signal integrity ή κάποιο από τα volt που έδινα στην μητρική.
John_on_PC Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 1 hour ago, PadPoet said: Καλά είσαι, άρα δεν είναι το VSOC το πρόβλημα σου. Δοκίμασες να ξαναπεράσεις drivers; Εγώ ότι πρόβλημα είχα σε 5700X/5800X/5900X με crackling στον ήχο ήταν ή το riser cable (έπρεπε να μειώσω το PCIe από Gen 4 σε Gen 3) λόγω του signal integrity ή κάποιο από τα volt που έδινα στην μητρική. Αν ξαναγίνει θα περάσω ξανά chipset drivers. Αλλά δεν έγινε πουθενά αλλού εκτός από τη μία φορά στο Ryzen Master.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα