xartemporas Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 1 minute ago, Πέτρος said: Ρε σεις, ο @Cacciatore 5700Χ λέει πως έχει, όχι 5700Χ3δ Nαι σωστά. Θελει δοκιμές και οχι απευθειας -30. 3
ilos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου Δημοσ. 25 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Αν έχει 5700x και έχει τέτοια temps είτε η ψύκτρα είναι ανεπαρκής που δε νομίζω καθότι NOCTUA και rated για 95w TDP ή δεν έχει κουμπωθεί καλά (το πιο πιθανό), ή στο συγκεκριμένο mITX case δεν έχει καθόλου χώρο να αναπνεύσει και γίνεται σε συνδυασμό με την gpu βραστήρας εκεί μέσα σιγά σιγά (αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί αν έχει άλλο case/πάγκο να τα τεστάρει). Υπάρχει και μια μικρή περίπτωση και η mobo να δίνει ότι να είναι ρεύματα και αυτά να μην φαίνονται ούτε στο hwinfo. Με stock πόσο μάλλον με CO, δε θα έπρεπε να έχει καθόλου θέματα με θερμοκρασίες υπό ΚΣ. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου από ilos 4
Cacciatore Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Δημοσ. 26 Οκτωβρίου Καλημέρα παίδες, σας ευχαριστώ πολύ για τις επισημάνσεις σας. Το cpu είναι 5700x και η μητρική asrock b550 mitx, ram 32gb@3200 χρησιμοποίησα πάστα arctic mx4 σε σχήμα Χ πάνω στο cpu, και τοποθέτησα την ψύκτρα Επειδή σήμερα και αυριο θα ειμαι λίγο πηγμενος κι δεν θα προλάβω να αφιερώσω τον χρόνο που απαιτείται, την Δευτέρα θα καθίσω να το λύσω πάλι όλο και να αφαιρέσω την ψυκτρα, να την καθαρίσω, με νέα πάστα και έξω από το κουτί με όλα στα deafaults να δω που βρίσκεται το σύστημα. Φοβαμαι όμως ότι η noctua είναι εν τέλη ανεπαρκής, αν και ακριβή, δεν μπορώ να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τα temp που βλέπω, και δυστυχώς θα αναγκαστώ μάλλον να μπω σε περιττά έξοδα που θα μπορούσαν να πάνε πχ σε καλύτερες μνήμες. Με τρώει η αγωνία μέχρι Δευτέρα που θα το ξαναφτιάξω από το 0, και ελπίζω μακάρι, να βγει άκρη και να το ευχαριστηθώ το συστήμα μου. Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας, που ασχοληθήκατε να γράψετε την άποψη σας, θα ενημερωσω με το που εχω αποτελέσματα. 5
Cacciatore Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Καλησπέρα στην παρέα. Λοιπόν σήμερα είχε πάλι από την αρχή στήσιμο και δοκιμές. Έβγαλα τα πάντα, αφαίρεσα ψύκτρα, και αφού την καθάρισα καλά, και τον επεξεργαστή, αυτήν την φορά τοποθέτησα την πάστα της Noctua που ήρθε μαζί με to cooler, δεν έβαλα από την MX4 που είχα ήδη (αν και την έχω μόνο κάνα 8μηνο) BIOS defaults εκτός απο μνήμες που χρησιμοποιώ το XMP profile για να πανε 3200 Έστησα το pc εκτός case και έτρεξα cinebench 2024.1.0 απανωτά 2 φόρές, συνολικά ενα 20λεπτο stressing. Η μέγιστη θερμοκρασία που είδα εκτός κουτιού, ήταν 77C στo δεύτερo run, οπότε λέω εδώ είμαστε, είναι μέσα στα πλαίσια που περίμενα να βρίσκεται το σύστημα εξαρχής. Idle όσο το αφησα έπαιζε απο 34-37 βαθμούς. Αφού χάρηκα και αναθάρρησα λίγο, το έστησα κανονικά το pc στο κουτί του (mini ITX case), έχοντας 2 ανεμιστήρες πάνω και 1 στο πλάι, να βγάζουν εκτός και οι 3. Μου πήρε καμιά ώρα και παραπάνω να το στήσω, μιας και τα sffpc θέλουν την λεπτοδουλεία τους, οπότε είχε παγώσει για τα καλά. Ξαναέκανα την ίδια δοκιμή, έτρεξα cinebench 2024.1.0 απανωτά 2 φόρές, συνολικά ενα 20λεπτο stressing να δω πως θα συμπεριφερθεί μέσα στο κουτί. Εδώ οι θερμοκρασίες ανέβηκαν πάνω από 10 βαθμούς διαφορά, είδα μέγιστο στο δεύτερο run, να πίανει 90, με idle όσο το άφησα να παίζει μεταξύ 41-44. Πρακτικά λοιπόν σε σχέση με τον πάγκο, (στο περίπου οι θερμοκρασίες) μέσα στο κουτί έχω σε idle +8 και στο cinebench +13 Το συμπέρασμα μου είναι ότι η ψύκτρα είναι οριακή, και με την κλεισούρα του κουτιού, αυτό επιδεινώνεται. Το θέμα βέβαια είναι αν πω να την αλλάξω, αν θα βρω κάποια που να χωράει στο κουτί, για καλύτερες θερμοκρασίες, ή αν αλλάξω κουτί, πάλι σε μικρό λόγο χώρου, όχι sffpc αλλά το πολύ κάποιο μαζεμένο midi. Οι σκέψεις σας, οι προτάσεις σας, και οι συμβουλές σας, καλοδεχούμενες 1
sakis han Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 28 λεπτά πριν, Cacciatore είπε Αφού χάρηκα και αναθάρρησα λίγο, το έστησα κανονικά το pc στο κουτί του (mini ITX case), έχοντας 2 ανεμιστήρες πάνω και 1 στο πλάι, να βγάζουν εκτός και οι 3. Εδω εκανες ορθογραφικο λαθος η οντως εκανες αυτο που που περιγραφεις?? Εσενα αν σου κλεισω τη μυτη και το στομα απο που θα αναπνευσεις?.....ΟΚ ξερω οτι υπαρχουν και αλλες τρυπες αλλα θα σου φτανουν?😉 3
Cacciatore Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Καλά τα λες 🤔 Είναι διάτρητο το κουτί με ανοίγματα σε όλες τις πλευρές. Θεωρητικα μπαίνει φρεσκος αέρας από πίσω, κάτω, μπροστά, και στο ένα πλαϊνό
sakis han Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 28 λεπτά πριν, Cacciatore είπε Καλά τα λες 🤔 Είναι διάτρητο το κουτί με ανοίγματα σε όλες τις πλευρές. Θεωρητικα μπαίνει φρεσκος αέρας από πίσω, κάτω, μπροστά, και στο ένα πλαϊνό Η ποσοτητα του αερα που μπαινει και βγαινει πρεπει να ειναι ιδια. Αρα θεωρητικα δεν ειναι ενταξει. Αν μου πεις το κουτι θα σου πω ποσους και πως θα του βαλεις. 2
sakis han Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Το κουτι και η ψυκτρα που εχεις δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα παρολα αυτα βαλε τους πανω ανεμιστηρες να βαζουν αερα και δες αν βελτιωνεται η κατασταση 1
Cacciatore Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Βελτιώθηκε λίγο μετά την αλλαγή φοράς να βάζουν μέσα αέρα. Πιάνει θερμοκρασίες, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Έχω φάει όμως το BSOD της αρκούδας, μόλις πιάνει για ώρα 90+ πετάει BSOD και restart με errors όσο έχω προλάβει να δω UNRECOVERABLE_ERROR, με αιτία PSHED.dll κλπ. Δεν ξέρω τι να κάνω, να αλλάξω κουτί, ψύκτρα, ή θα μπω σε έξοδα και σε stressing/games κλπ θα φταίει κάτι άλλο και θα έχω τα ίδια 😢
sakis han Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Παρε πρωτα ενα μεγαλυτερο κουτι με καλη ροη αερα και αν δεν αλλαξει κατι δραστικα βαλε καλυτερη ψυκτρα. 1
kkatzos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 12 ώρες πριν, Cacciatore είπε Η μέγιστη θερμοκρασία που είδα εκτός κουτιού, ήταν 77C Ψηλά για 5700Χ. Για δες λίγο, στο HWinfo64 πόσα W σου δείχνει μέγιστο όταν τρέχεις Prime95 ή Cinebench; Δεν πρέπει να περνάει τα 88W. 1
Devastor Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 18 minutes ago, kkatzos said: Ψηλά για 5700Χ. Για δες λίγο, στο HWinfo64 πόσα W σου δείχνει μέγιστο όταν τρέχεις Prime95 ή Cinebench; Δεν πρέπει να περνάει τα 76W. Fixed. Τα Ryzen 5000 series τα "65w TDP" έχουν 76, σε αντίθεση με τα 3000 (3600 Πχ) που είχε 88 2
kkatzos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου Δημοσ. 29 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Cacciatore είπε Μέγιστο έχω δει 76W Κάτι δεν πάει καλα.. Έστησα προχθές το PC για τα παιδιά μου, με τον Ryzen 5600 (76W PPT). Έβαλα ψυκτρα των 25€. ThermalRight Assason King 120 SE. Η μόνη φάση που είδα εκτός κουτιού 77-78C ήταν με ξεχασμένα manual limits σε +οο Τρέχω Prime 95 small FFTs και βλέπω 78C και 125W. Έβαλα τα κανονικά limits του 5600 και εκτός κουτιού πάνω από 62C δεν πάει. Έχεις στραβό IHS ή στραβή βάση η ψυκτρα ή και τα δύο μαζί. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου από kkatzos 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα