Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Το CP2077 το έχω κάνει απεγκατάσταση αλλά είχα δοκιμάσει XMP vs tuned B-Die και είχα 14% στα min.

Επαναλαμβανόμενα κιόλας, στη 2.12 έκδοση που βγάζει σταθερά αποτελέσματα.

Θα δοκιμάσω στο το κλασικό σημείο στο Hogwarts και θα ανεβάσω φωτο ;)

Δε παίζω CP2077, οπότε δεν μπορώ να σου πω εμπειρίες. Επίσης XMP τι έχεις; Αν είσαι στα 3200, ίσως να χάνει και από εκεί. 

Από ότι έχω αισθανθεί, οι 3D περισσότερο bandwidth starved είναι, όχι latency. 

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Δε παίζω CP2077, οπότε δεν μπορώ να σου πω εμπειρίες. Επίσης XMP τι έχεις; Αν είσαι στα 3200, ίσως να χάνει και από εκεί. 

3600 14-14-14 είναι το XMP

ΑΛΛΑ επειδή δεν είναι αντιπροσωπευτικό οι δοκιμές είναι

3600 16-16-16-36 + όλα τα άλλα Auto

vs

3733 15-15-15-30 + manual subs

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιες συγκρίσεις μεταξύ AMD Ryzen 5 5600 και AMD Ryzen 5700X3D. Κάρτα γραφικών RTX 4070.

R5 5600 Tomb Raider

S-TR-565-90.png

R7 5700X3D Tomb Raider tomb-raider-5700x3d.png

CP 2077q

R7 5700X3D

CP-2077-5700-X3-D.png

R5 5600Cyberpunk2077-565-90.png

AC MIRAGE

R5 5600

IMG-20241001-175521.jpg

R7 5700X3D

IMG-20241010-190134.jpg

• Like 9
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Κάποιες συγκρίσεις μεταξύ AMD Ryzen 5 5600 και AMD Ryzen 5700X3D. Κάρτα γραφικών RTX 4070.

R5 5600 Tomb Raider

S-TR-565-90.png

R7 5700X3D Tomb Raider tomb-raider-5700x3d.png

CP 2077q

R7 5700X3D

CP-2077-5700-X3-D.png

R5 5600Cyberpunk2077-565-90.png

AC MIRAGE

R5 5600

IMG-20241001-175521.jpg

R7 5700X3D

IMG-20241010-190134.jpg

Αψογος στην τερματίζει την κάρτα παντού έτσι. Η καλύτερη και πιο vfm αναβάθμιση που θα μπορούσες να κάνεις για AM4 πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. 

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αψογος στην τερματίζει την κάρτα παντού έτσι. Η καλύτερη και πιο vfm αναβάθμιση που θα μπορούσες να κάνεις για AM4 πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. 

Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν βλέπω τεράστιες διαφορές τρέχει πολύ πιο ομαλά χωρίς stutters πχ. Battlefield V :

5700X3D

BFV.png

R5 5600

BV5-5600.png

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Ακόμα και στα παιχνίδια που δεν βλέπω τεράστιες διαφορές τρέχει πολύ πιο ομαλά χωρίς stutters πχ. Battlefield V :

5700X3D

BFV.png

R5 5600

BV5-5600.png

Το έχω παρατηρήσει αυτό ναι παρόλο που τα average είναι πάνω κάτω τα ίδια σε κάποια λίγα παιχνίδια που είναι gpu bound δεν υπάρχει micro stutter ούτε για αστείο και πολύ καλύτερα min. Οπως είχε πει και ο Chris παλιότερα 3D περνεις όχι για τα average αλλά για τα min που θα σε δωσουν μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία. Ποιος θα το περίμενε το 2017 να ξεκινούσες με 1600x και 7 χρόνια μετά να έπαιζες μπάλα με μερικά από τα πιο δυνατά Gaming cpu ικανά να οδηγήσουν κάθε νέα κάρτα. Όταν η intel άλλαξε ενδιάμεσα 3 πλατφόρμες. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 4
Δημοσ.
14 hours ago, aetos1988 said:

Ωραίος, με γεια!

Cyberpunk όμως για να δείς διαφορά, θα είχε νόημα να κάνεις την σύγκριση με RT ultra έστω. Έτσι κι αλλιώς η κάρτα σε 1440p/dlss quality για εκεί είναι σε επιδόσεις.

RT off είναι πολύ ελαφρύ ακόμα και για τον 5600.

• Like 1
Δημοσ.

Εντελώς ξαφνικά κολλάει το pc και τελικά (ενώ δούλευε σωστά) δεν μπουτάρει....

(5800x3d, MSI Mag tomahawk, 2x16 ddr 4 @3600 mhz, Corsair 850w)

Με τα πολλά καταφέρνω και μπουτάρει με το ένα μόνο dimm ... Όταν βάζω και το δεύτερο δεν  (δοκίμασα μονο στο 2 και μόνο στο 4 και δουλεύουν)... η μητρική δείχνει error CPU.

Επίσης όταν κάνω shut down κλείνει η οθόνη,όχι όμως το pc..

Τι μας χαιρετάει λέτε; Επεξεργαστής (imc) ή μητρική;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, slzr είπε

Εντελώς ξαφνικά κολλάει το pc και τελικά (ενώ δούλευε σωστά) δεν μπουτάρει....

(5800x3d, MSI Mag tomahawk, 2x16 ddr 4 @3600 mhz, Corsair 850w)

Με τα πολλά καταφέρνω και μπουτάρει με το ένα μόνο dimm ... Όταν βάζω και το δεύτερο δεν  (δοκίμασα μονο στο 2 και μόνο στο 4 και δουλεύουν)... η μητρική δείχνει error CPU.

Επίσης όταν κάνω shut down κλείνει η οθόνη,όχι όμως το pc..

Τι μας χαιρετάει λέτε; Επεξεργαστής (imc) ή μητρική;

Ε, ξεκινάς από την αρχή.

Το ευκολάκι, bios defaults, μήπως και κάτι από εκεί στην κάνει.

Επόμενο βήμα, reflash το τελευταίο σταθερό bios.

Μετά, ξηλώνεις μνήμες, φυσάς/καθαρίζεις επαφές/υποδοχές, δοκιμάζεις ένα-ένα τα στικάκια σε όλες τις θέσεις, δοκιμάζεις δύο-δύο αλλάζοντάς τα μεταξύ τους.

Δοκίμασε να βγάλεις-βάλεις τον επεξεργαστή, δοκίμασε τα καλώδια από δίσκους, βγάλε ότι usb υπάρχει εκτός από τις απολύτως απαραίτητες.

Αν έχεις κάποιον κοντά σου, βρες άλλες μνήμες.

Μετά, περνάμε στα δύσκολα.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ε, ξεκινάς από την αρχή.

Το ευκολάκι, bios defaults, μήπως και κάτι από εκεί στην κάνει.

Επόμενο βήμα, reflash το τελευταίο σταθερό bios.

Μετά, ξηλώνεις μνήμες, φυσάς/καθαρίζεις επαφές/υποδοχές, δοκιμάζεις ένα-ένα τα στικάκια σε όλες τις θέσεις, δοκιμάζεις δύο-δύο αλλάζοντάς τα μεταξύ τους.

Δοκίμασε να βγάλεις-βάλεις τον επεξεργαστή, δοκίμασε τα καλώδια από δίσκους, βγάλε ότι usb υπάρχει εκτός από τις απολύτως απαραίτητες.

Αν έχεις κάποιον κοντά σου, βρες άλλες μνήμες.

Μετά, περνάμε στα δύσκολα.

Καλησπέρα Πέτρο κι ευχαριστώ για την απάντηση!

Bios defaults: έκανα, τα ίδια.

Δεν έχω internet προσωρινά για επανεγκατάσταση bios.

Ξηλώθηκαν οι μνήμες και δοκιμάστηκαν άλλες. Τα ίδια.. στο 2&4 ξεχωριστά (μια μόνο κάθε φορά, δουλεύουν. Μαζί όχι)

Έχω ξηλώσει usb, κάρτα ήχου κλπ .. τίποτα! Δεν έχω βγάλει ακόμα επεξεργαστή.

Με ένα dimm έτρεξε άνετα κάνα 20λεπτο prime 95 και παίζω κανονικά ghost of Tsushima χωρίς πρόβλημα...

wtf?

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, slzr είπε

Καλησπέρα Πέτρο κι ευχαριστώ για την απάντηση!

Bios defaults: έκανα, τα ίδια.

Δεν έχω internet προσωρινά για επανεγκατάσταση bios.

Ξηλώθηκαν οι μνήμες και δοκιμάστηκαν άλλες. Τα ίδια.. στο 2&4 ξεχωριστά (μια μόνο κάθε φορά, δουλεύουν. Μαζί όχι)

Έχω ξηλώσει usb, κάρτα ήχου κλπ .. τίποτα! Δεν έχω βγάλει ακόμα επεξεργαστή.

Με ένα dimm έτρεξε άνετα κάνα 20λεπτο prime 95 και παίζω κανονικά ghost of Tsushima χωρίς πρόβλημα...

wtf?

Πέρα από το βγάλε-βάλε επεξεργαστή, δύσκολο τώρα να δεις αν είναι cpu ή mobo.

Δοκίμασέ τες και στο 1-3,για το τυπικό, όπως και ανάποδα μεταξύ τους (την "2" στο "4", δλδ, κοκ).

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Πέρα από το βγάλε-βάλε επεξεργαστή, δύσκολο τώρα να δεις αν είναι cpu ή mobo.

Δοκίμασέ τες και στο 1-3,για το τυπικό, όπως και ανάποδα μεταξύ τους (την "2" στο "4", δλδ, κοκ).

Ok, παίζει να βρω και μια MSI x470 από Δευτέρα.. θα δοκιμάσω και επανέρχομαι. Thanks.

• Like 1
Δημοσ.

Χρειάζομαι την άποψη σας:

Τώρα ειμαι με τον 5600x, με μια 4080 και 16gb/3000mhz ram.

Σχεδόν πάντα παίζω σε 4k DLSS Quality ή balanced.

Ο επεξεργαστής είναι εξαιρετικός και να πω την αλήθεια αποδίδει άριστα στα παιχνίδια.

Σκεφτόμουν όμως να πήγαινα προς 5700x3d να πετάξω τη μπάλα πιο μακρια μήπως αποφύγω ΑΜ5.

Δε μπορώ να βρω μια σίγουρη απάντηση αν αξίζει για την ανάλυση που παίζω ομως, καθως ολα τα bench ειναι σε συνθήκες 1080p.

Τι άποψη έχετε;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, lucidsteve είπε

Χρειάζομαι την άποψη σας:

Τώρα ειμαι με τον 5600x, με μια 4080 και 16gb/3000mhz ram.

Σχεδόν πάντα παίζω σε 4k DLSS Quality ή balanced.

Ο επεξεργαστής είναι εξαιρετικός και να πω την αλήθεια αποδίδει άριστα στα παιχνίδια.

Σκεφτόμουν όμως να πήγαινα προς 5700x3d να πετάξω τη μπάλα πιο μακρια μήπως αποφύγω ΑΜ5.

Δε μπορώ να βρω μια σίγουρη απάντηση αν αξίζει για την ανάλυση που παίζω ομως, καθως ολα τα bench ειναι σε συνθήκες 1080p.

Τι άποψη έχετε;

Αξιζει και με το παραπανω και θα δεις μεγαλες διαφορες εφοσον παιζεις σε dlss balanced ειδικα με ray tracing που γονατιζει ο 5600x σχεδον παντου. Σε raster δεν υπαρχει προβλημα βεβαια οποτε αναλογως τι παιχνιδια παιζεις και με τι ρυθμισεις. Η τιμη δεν ειναι πολυ παραπανω οποτε σιγουρα αξιζει. 

Δημοσ.
20 minutes ago, Arkin said:

Αξιζει και με το παραπανω και θα δεις μεγαλες διαφορες εφοσον παιζεις σε dlss balanced ειδικα με ray tracing που γονατιζει ο 5600x σχεδον παντου. Σε raster δεν υπαρχει προβλημα βεβαια οποτε αναλογως τι παιχνιδια παιζεις και με τι ρυθμισεις. Η τιμη δεν ειναι πολυ παραπανω οποτε σιγουρα αξιζει. 

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την συμβουλη και ανάλυση σου! Θεωρητικά το RT δεν το κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο GPU bound;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...