Arkin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 1 λεπτό πριν, fotaras76 είπε Με 6700 10 gb σε 1440p είμαι οπότε δε μιλάμε για ευδιάκριτη διαφορά καθώς ο 5700χ την αξιοποιούσε επίσης, λογικά θέλει πιο δυνατή καρτα για να δεις διαφορά και να πεις ουαου. Έπαιζε χτες ο γιος ένα fps ( Verdun) και ενώ η gpu δούλευε στο full o x3d σχεδόν κοιμόταν.Cs ,που έπαιξα είδα πάντως λίγο καλύτερα 1% lows. Τον πήρα για να σηκώσει καλύτερη gpu στο μέλλον. Νομίζω πως την 8800χτ που έχω στα πλάνα να χτυπήσω σε κάνα χρόνο θα την πάει μπάλα άνετα. Επίσης τράβα λίγο ρεύμα και με combo strike 3 (έχω msi mobo) είναι σταθεροτατος μέχρι τώρα. Η peerless assassin που έχω τον κρατά άνετα δροσερό. Τελεια μια χαρά θα είναι και για μεγαλύτερη κάρτα σίγουρα λογικό η 6700 να ζορίζεται σε 1440p στα νέα παιχνιδια. Τσάμπα αναβάθμιση σχεδόν και μόνο που είδες καλύτερα low αρκεί για να την κάνει να αξίζει. Παραγγέλνω αν είναι μια χαρά η τιμουλα του σήμερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Πάντως σε 3080Ti από 5800X σε 5800X3D είδα ελάχιστες διαφορές στο 90% των παιχνιδιών που τρέχω σε 1440p. Θέλει δυνατότερη κάρτα. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Εγω παντως αν άλλαζα τον 5700Χ, θα πήγαινα είτε σε 5900Χ ειτε σε 5950X (ή 5900ΧΤ, αν πέσει η τιμή του κάτω απο τα 280 ευρώ που έχει τώρα ο 5950X) Ο 5800X3D είναι πανάκριβος και κατά την γνώμη μου δεν αξίζει στην τιμή που είναι τώρα. Ο 5700X3D ειναι value for money και recommended για games, αλλά υστερεί λιγο σε εφαρμογες λόγω χαμηλότερων ρολογιών (π.χ. σε σχεση με τον 5700X). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Πάντως σε 3080Ti από 5800X σε 5800X3D είδα ελάχιστες διαφορές στο 90% των παιχνιδιών που τρέχω σε 1440p. Θέλει δυνατότερη κάρτα. Ή απλά cpu bound σενάρια. Dragons Dogma 2 πόλεις, Baldurs Gate 3 ACT 3, Space Marine 2 σε τίποτα 1080p που γίνεται ο κακός χαμός klp klp. Θα κάνω πάντως μερικά runs στο SM2 σε 1440p FSR με την 6700 από περιέργεια σε σχέση με τον 3700x που τον έχω στο συρτάρι για να δω αν υπάρχουν τίποτα διαφορές (χλωμό). 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 1 hour ago, kostas_anes said: Πάντως σε 3080Ti από 5800X σε 5800X3D είδα ελάχιστες διαφορές στο 90% των παιχνιδιών που τρέχω σε 1440p. Θέλει δυνατότερη κάρτα. Μετράνε και τα fps που κυνηγάς ανάλογα τα hz του μονιτορ και του game που παίζεις.. Με απλη 3080 είδαμε καλή διαφορά απο 5800x σε 5800x3d σε pc φίλου.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Πάντως σε 3080Ti από 5800X σε 5800X3D είδα ελάχιστες διαφορές στο 90% των παιχνιδιών που τρέχω σε 1440p. Θέλει δυνατότερη κάρτα. Εγώ ένα 30% θα το δω πιστεύω. 4080 super 3440x1440 165hz monitor. Σε πολλά παιχνίδια η κάρτα κάθετε στο 50% δεν τραβάει ο καημένος 5700x. 7800x3d θέλω αλλά δεν ήρθε η ώρα ακόμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, duffyduck είπε Εγω παντως αν άλλαζα τον 5700Χ, θα πήγαινα είτε σε 5900Χ ειτε σε 5950X (ή 5900ΧΤ, αν πέσει η τιμή του κάτω απο τα 280 ευρώ που έχει τώρα ο 5950X) Ο 5800X3D είναι πανάκριβος και κατά την γνώμη μου δεν αξίζει στην τιμή που είναι τώρα. Ο 5700X3D ειναι value for money και recommended για games, αλλά υστερεί λιγο σε εφαρμογες λόγω χαμηλότερων ρολογιών (π.χ. σε σχεση με τον 5700X). Τυγχάνει να τον γνωρίζω τον Φωτάρα και νομίζω μόνο το gaming τον ενδιαφέρει. Για τα υπόλοιπα που κάνει πιστεύω και ο 5600 υπεραρκετός θα του ήταν. Αφού έκανε την παλικάρια να τον πάρει από Ali καλή αλλαγή ήταν για αυτά που κάνει. 40 ευρώ με πολύ καλύτερη gaming απόδοση (όταν αλλάξει και κάρτα) δεν είναι καθόλου κακό deal. Να πω την αλήθεια μου εγώ με Ali δεν θα ρίσκαρα. 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Βρήκα και το παρακάτω οι διαφορές είναι τεράστιες με 4070ti super. Και ο 5600 είναι πανω κάτω σαν 5700x +-5%. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 21 λεπτά πριν, Arkin είπε Εγώ ένα 30% θα το δω πιστεύω. 4080 super 3440x1440 165hz monitor. Σε πολλά παιχνίδια η κάρτα κάθετε στο 50% δεν τραβάει ο καημένος 5700x. 7800x3d θέλω αλλά δεν ήρθε η ώρα ακόμα. Ομοιοπαθής. Μας δουλεύουν στην amd που του έδωσαν επίσημα ένα 50άρικο επάνω από τότε που βγήκε ο 9700x… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 24 λεπτά πριν, ilos είπε Ή απλά cpu bound σενάρια. Dragons Dogma 2 πόλεις, Baldurs Gate 3 ACT 3, Space Marine 2 σε τίποτα 1080p που γίνεται ο κακός χαμός klp klp. Ήταν όντως τραγικά στην αρχή αλλά και τα δύο τα έχουν φτιάξει (συγκεκριμένα για το Act 3 του BG3 μιλάω) και πάνε καλά στα περισσότερα CPUs. Ένας 5700Χ με tuned μνήμες μια χαρά τα τρέχει, πάνω από 60fps συνεχώς. Ε τώρα αν κάποιος θέλει κολλημένα 90-100 fps θα χρειαστεί κάτι καλύτερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 8 λεπτά πριν, kkatzos είπε Ήταν όντως τραγικά στην αρχή αλλά και τα δύο τα έχουν φτιάξει (συγκεκριμένα για το Act 3 του BG3 μιλάω) και πάνε καλά στα περισσότερα CPUs. Ένας 5700Χ με tuned μνήμες μια χαρά τα τρέχει, πάνω από 60fps συνεχώς. Ε τώρα αν κάποιος θέλει κολλημένα 90-100 fps θα χρειαστεί κάτι καλύτερο. Δίνει πόνο σε αυτά τα 2 παιχνίδια ο 3D βλέπω. Πάνω και από 9700x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε Ομοιοπαθής. Μας δουλεύουν στην amd που του έδωσαν επίσημα ένα 50άρικο επάνω από τότε που βγήκε ο 9700x… αφού ο κόσμος είδε ότι βγήκαν μούφα οι 9αριδες και όσοι θέλουν gaming όρμησαν όλοι στον 7800Χ3D. Πως να μην ανέβει η τιμή μετά; Δεν ξέρω βέβαια αν ανέβηκε λόγω AMD ή λόγω ζήτησης. Αν και αν δεν κάνω λάθος δεν είναι πάνω από το αρχικό MSRP, άρα technically δεν έχει ανέβει. Και δεν υπάρχει και αντικαταστάτης. Όταν βγει ο 9800Χ3D τότε θα πέσει η τιμή του 7800Χ3D. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deu164 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 8 ώρες πριν, Dinoel είπε καλησπέρα βλέπω ότι ο 5800x3d από 60 καταστήματα που τον είχαν πλέον στο skroutz έπεσε τώρα που γράφω στα 4. Υπάρχει καμία ανακοίνωση τέλος παραγωγής? Κάτι τέτοιο άκουσα σε ένα βίντεο στο youtube ίσως από HU, GN ή κάποιον "leaker"δε θυμάμαι ακριβώς... Φήμες λένε ότι από Δεκέμβριο - Ιανουάριο τέλος η παραγωγή για να σπρώξουν τον 7600X3D που ανακοίνωσαν πρόσφατα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Η διαφορά που κάνει η cache στα παιχνίδια είναι τεράστια και αυτό δεν είναι debatable αλλά γεγονός. Μην προσπαθείτε όμως να το αποτυπώσετε και απόλυτα νούμερα και ποσοστά γιατί δεν θα βγάλετε άκρη. Καταρχάς το μεγάλο κέρδος όπως έχω ξαναπεί είναι τα lows. Τα average μπορεί να ανέβουν λίγο, το max ίσως και καθόλου, αλλά όλο το ζουμί είναι στα lows. Δεν είναι ανάγκη να έχετε τέρας gpu για να δείτε διαφορές εκεί. Φυσικά αν το παιχνίδι τρέχει ήδη νερό χωρίς θέματα και είστε ήδη gpu bound δεν θα δείτε τίποτα. Αν όμως είναι κακογραμμένο ή απαιτητικό σε cpu/ram εκεί αλλάζει πολύ η ιστορία. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Ότι έχει ειπωθεί είναι σωστό. Διαφορές γενικά υπάρχουν σε καλές GPUs και πάνω. Από τεράστιες αν μιλάμε για μηδενικό tuning στους non-3D (π.χ. στοκ CPU και 3200-3600 XMP) έως σχετικά μικρές αν μιλάμε για tuned B2 5600/5700/5800(Χ) με τίποτα DR B-dies DDR4-4000 και manually tuned sub-timings. Αν πάλι κάποιος έχει καμιά 4090 και παίζει 1440p με DLSS θα δει μεγάλες διαφορές ακόμα και σε σχέση με τουμπανο-tuned non-3D. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα