Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

19 λεπτά πριν, just getting started είπε

Ωραίος, ανέβασε και κάνα Aida

tRFC πώς και το άφησες τόσο ψηλά (φαντάζομαι τιμή xmp)?

Δεν εχουν XMP. JEDEC στα 3200 CL 22 εχουν, το tRFC το εχω στο Auto μεχρι να σφιξω τα υπολοιπα οσο παιρνει.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή πρέπει να κρατήσω μια από τις δύο, όχι και τις δύο, ανάμεσα στην MSI X570 MEG ACE και την Gigabyte X570 Aorus Master 1.2 ποιά θα επιλέγατε να κρατήσετε και γιατί; Την Aorus την έχω δουλέψει στο παρελθόν και την ξέρω. Με την MSI δεν συνήθισα ποτέ το BIOS της είναι η αλήθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, PadPoet είπε

Επειδή πρέπει να κρατήσω μια από τις δύο, όχι και τις δύο, ανάμεσα στην MSI X570 MEG ACE και την Gigabyte X570 Aorus Master 1.2 ποιά θα επιλέγατε να κρατήσετε και γιατί; Την Aorus την έχω δουλέψει στο παρελθόν και την ξέρω. Με την MSI δεν συνήθισα ποτέ το BIOS της είναι η αλήθεια.

ειχα την x570-tomahawk και προτεινω την ace δεν ειχα κανενα θεμα με το βιος και παλι σε tomahawk 650 πηγα αλλα μαλλον ειναι και θεμα συνηθειας 

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 1

Μπήκε το υποτιθέμενο update με τις βελτιώσεις για το branch prediction στα Windows 23H2.

CB και Geekbench τίποτα.

Στα παιχνίδια ότι υπάρχει και μόνο εκεί.

Στο Watch Dogs πήρα ένα 3-4% (το καλύτερο αποτέλεσμα από 3-4 runs είναι και στα δύο) αλλά μπορεί να είναι και λόγω αλλαγής GPU driver. Settings ακριβώς τα ίδια eco PPT=77W και 3600 15-15-15 tuned subs.

Spoiler

χωρίς το update (με παλιότερο GPU driver)

WDLegion360015-15-15.jpg.d22e4d3f029c466c984c8c4167e812cb.jpg

-----------------------

με το update (με νέο GPU driver)

WDLegion3600C15BranchPrediction.jpg.bed67ce586fa46b543f61609cc492638.jpg

Έτρεξα 1 φορά SOTTR και δεν είδα διαφορά αλλά στο SOTTR πρέπει να τρέξεις 4-5 φορές για να βγάλεις συμπέρασμα.

Μερικές ερωτήσεις γιατί θα δώσω τον παλιό 5800X στην πεθερά ο οποίος θα τρέχει σε ECO mode αζόριστος και σκέφτομαι να πάω σε 5700X3D.

O 5700X3D:

FCLK σηκώνει μέχρι 1866;
Οι θερμοκρασίες του είναι καλύτερες από 5800X3D το οποίο είναι υπερβολικά ζεστό CPU; (Είχα 5800X3D και τον έδωσα για την ιστορία)
Έχω διαβάσει ότι πέφτει η απόδοση με curve optimiser (WTF?) σε ορισμένες περιπτώσεις. Τι κουλό είναι αυτό;

9 ώρες πριν, PadPoet είπε

FCLK σηκώνει μέχρι 1866;

Λογικά ανάλογα το κομμάτι που θα πέσεις, όπως και όλοι οι R.

Οι θερμοκρασίες του είναι καλύτερες από 5800X3D το οποίο είναι υπερβολικά ζεστό CPU;

Λογικά θα πρέπει να είναι κάπως καλύτερες, λόγω χαμηλότερων max clocks, αλλά και πάλι εξαρτάται από το κομμάτι (αν θέλει περισσότερη/λιγότερη τάση σε σχέση με κάποιο άλλο για τα ίδια ρολόγια).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, PadPoet είπε

FCLK σηκώνει μέχρι 1866;

Θα έλεγα ότι το 1866 είναι το ελάχιστο εγγυημένο. Υπάρχουν και 5700/5800Χ3D που φτάνουν 2000 FCLK χωρίς WHEA.

Οι θερμοκρασίες του είναι καλύτερες από 5800X3D το οποίο είναι υπερβολικά ζεστό CPU; (Είχα 5800X3D και τον έδωσα για την ιστορία)

Χειρότερα binned είναι ο 5700Χ3D.

Αν ζοριζόσουν με τις θερμοκρασίες του 5800Χ3D θα μπορούσες να τον τρέχεις με power limit στα 60-70W (μαζί με το επίσης -σχεδόν- εγγυημένο -30 curve optimizer) και θα είχες πάνω-κάτω τις θερμοκρασίες του 5700Χ3D.

Έχω διαβάσει ότι πέφτει η απόδοση με curve optimiser (WTF?) σε ορισμένες περιπτώσεις. Τι κουλό είναι αυτό;

Μόνο σε περιπτώσεις clock stretching. Αν ξέρεις τα απολύτως στοιχειώδη ΔΕΝ έχεις clock stretching.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 4

Έχω διαβάσει ότι πέφτει η απόδοση με curve optimiser (WTF?) σε ορισμένες περιπτώσεις.

Λογικά έχεις διαβάσει τα απόκρυφα του @Tambas91

• Haha 7

21 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Λογικά έχεις διαβάσει τα απόκρυφα του @Tambas91

Πάλι εμένα σχολιάζεις μωρέ πρωί πρωί;; Καφέ πρόλαβες ήπιες τουλάχιστον ; 

1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

Πάλι εμένα σχολιάζεις μωρέ πρωί πρωί;; Καφέ πρόλαβες ήπιες τουλάχιστον ; 

Πρωί-πρωί 11+? Τσκ-Τσκ-Τσκ...

Έχει φύγει ο πρώτος και αρχίζω να μουλιάζω στον επόμενο.

Spoiler

Οποιαδήποτε στιγμή πάψει να θεωρείται καλοπροαίρετη πλάκα η συγκεκριμένη ιστορία, εννοείται πως σταματά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...