fotaras76 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 18 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Αφού σε τρώει τόσο πούλα τον 5600χ (max 100 ευρώ) και βάλε άλλα 150 αν βρεις x3d στα 250 σε λίγο καιρό. Αν όμως πουλήσεις mobo,cpu,ram και πάρεις 7600, b650, ddr5 πόσο παραπάνω θα σου βγει; Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις αν αξίζει το πρώτο ή το δεύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Αφού σε τρώει τόσο πούλα τον 5600χ (max 100 ευρώ) και βάλε άλλα 150 αν βρεις x3d στα 250 σε λίγο καιρό. Αν όμως πουλήσεις mobo,cpu,ram και πάρεις 7600, b650, ddr5 πόσο παραπάνω θα σου βγει; Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις αν αξίζει το πρώτο ή το δεύτερο. Ξέρεις τι γίνεται; Ο 5700Χ3D φτάνει για την 4070. Αν πάω σε ΑΜ5 θα γίνει για να έχω πιο καλη πλατφόρμα για την επόμενη κάρτα. Αλλά το θέμα είναι πότε θα πάρω καινούργια κάρτα; Σίγουρα θα περιμένω για την 5070 Super άρα μιλάμε για 1 χρόνο μετά το release των 5000. Μέχρι τότε θα έχουν βγει και οι 15th gen και μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από τους 8000. Ποιος ξέρει; Επίσης αν πάρω 5700Χ3D τώρα μπορεί να καλύπτει και την επόμενη κάρτα. 49 λεπτά πριν, chrisde είπε Το έχω πει πολλές φορές, πήγα από 5800x σε 5800x3d και ήταν από τις καλύτερες αναβαθμίσεις που έχω κάνει. Από μένα είναι highly recommended. Άμα θέλετε να πάτε σε άλλη πλατφόρμα για το futureproof και γιατί χρειάζεστε μεγαλύτερη απόδοση και σε εφαρμογές εκτός gaming πάσο, αλλά σαν αναβάθμιση ναι αξίζει. Σε σχέση με τον απλό, οι θερμοκρασίες και ο θόρυβος στον 3d είναι λιγότερες λόγω έλλειψης pbo (ειλικρινά ησύχασε το κεφάλι μου) και τα lows που είναι και το πιο σημαντικό στα παιχνίδια, η διαφορά ήταν η μέρα με την νύχτα. Όσον αφορά τον παράγοντα κόστους, άμα έχετε να πουλήσετε μόνο την παλιά cpu θα σας βγει πολύ φθηνότερα από το να έχετε να πουλήσετε όλην την πλατφόρμα. Τέλος άμα ένας από τους λόγους που δεν είναι καλή η απόδοση του τωρινού cpu σας είναι οι ram, είτε επειδή δεν είναι καλές, ειτε επειδή δεν τις έχετε κάνει tune, με τον 3d να μην επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτές, έχετε λύσει ένα ακόμη θέμα. Εσύ όμως έχεις και 4080, άλλη κλάση gpu. Αν το πάρουμε 100% με τη λογική δεν χρειάζομαι cpu. Σε κάποια games που βλέπω μπουκάλια μου τη δίνει λίγο γι' αυτό λέω για αλλαγή. Ωστόσο δεν είναι πολλά τα games αυτά. Και είναι και αναλόγως. π.χ. Έπαιξα με τον 5600Χ το exodus που παρόλο που είναι τίγκα στο RT και ακόμη και με DLSS που τα fps είναι ψηλά μπορεί να ακολουθήσει την 4070. 99% gpu usage την πήγαινε. Αν πέσει ο 5700Χ3D ίσως πάω εκεί απλά για να είναι σε όλα τα games τέζα. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Ξέρεις τι γίνεται; Ο 5700Χ3D φτάνει για την 4070. Αν πάω σε ΑΜ5 θα γίνει για να έχω πιο καλη πλατφόρμα για την επόμενη κάρτα. Αλλά το θέμα είναι πότε θα πάρω καινούργια κάρτα; Σίγουρα θα περιμένω για την 5070 Super άρα μιλάμε για 1 χρόνο μετά το release των 5000. Μέχρι τότε θα έχουν βγει και οι 15th gen και μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από τους 8000. Ποιος ξέρει; Επίσης αν πάρω 5700Χ3D τώρα μπορεί να καλύπτει και την επόμενη κάρτα. Αν υπολογίζεις η επόμενη gpu να είναι πχ επιπέδου 4090 θα βγουν review με 4090 + 5700x3d, με τον 5800x3d υπάρχουν ήδη. Αυτή τη στιγμή στο jmc o 5800x3d στα 254. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Αν όμως πουλήσεις mobo,cpu,ram και πάρεις 7600, b650, ddr5 πόσο παραπάνω θα σου βγει; θα πρέπει να βάλω άλλα 300-330, άρα τα διπλά. Η 4070 είναι σε περίεργη θέση. Σε κάποια games ρίχνει μπουκάλι στον 5600Χ, αλλά δεν είναι και τόσο δυνατή όσο η 4080 και πάνω ώστε να δικαιολογεί παντού 3D cpu χαχα Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου από just_a_dude Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 4 λεπτά πριν, just_a_dude είπε θα πρέπει να βάλω άλλα 300-330, άρα τα διπλά. Η 4070 είναι σε περίεργη θέση. Σε κάποια games ρίχνει μπουκάλι, αλλά δεν είναι και τόσο δυνατή όσο η 4080 και πάνω ώστε να δικαιολογεί παντού 3D cpu χαχα Μείνε όπως είσαι. Όταν αλλάξεις gpu θα βρεις x3d μεταχειρισμένο 200 max , ίσως και λιγότερο. Αν είναι να μείνεις με αυτό το νέο κόμπο άλλα 2 χρόνια θα έχουμε φτάσει στο ΑΜ6. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου AMD Chipset Drivers Download 6.01.25.342 https://www.guru3d.com/download/amd-chipset-drivers-download/ 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Είναι στα γαλλικά αλλά τα γραφήματα μπορούμε να τα καταλάβουμε όλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 36 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Είναι στα γαλλικά αλλά τα γραφήματα μπορούμε να τα καταλάβουμε όλοι. Τιμια αναβαθμιση απο 5600 πιστευω δεν θα αργησει να πεσει στα 200 ευρω εκει θα ειναι λουκουμι για gamers. 270 παιζει ο 5800x3d. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Τιμια αναβαθμιση απο 5600 πιστευω δεν θα αργησει να πεσει στα 200 ευρω εκει θα ειναι λουκουμι για gamers. 270 παιζει ο 5800x3d. Λογικά και για τον 5700x που έχω καθώς σε gaming δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον 5600. ΑΜ4 is still alive. Σε non gaming είναι όμως downgrade. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από fotaras76 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Arkin είπε Τιμια αναβαθμιση απο 5600 πιστευω δεν θα αργησει να πεσει στα 200 ευρω εκει θα ειναι λουκουμι για gamers. 270 παιζει ο 5800x3d. Ελπίζω να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Όντως είναι ευκαιρία για όποιον έχει 5600 ( όπως και εγώ) να αναβαθμίσει. Τον έφερε το Πλαίσιο..... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/ryzen-7/amd-cpu-ryzen-7-5700x3d-am4-3-0-ghz-96-mb-_4392949 Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από aetos1988 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 31 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Ελπίζω να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Όντως είναι ευκαιρία για όποιον έχει 5600 ( όπως και εγώ) να αναβαθμίσει. Τον έφερε το Πλαίσιο..... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/ryzen-7/amd-cpu-ryzen-7-5700x3d-am4-3-0-ghz-96-mb-_4392949 95 ευρώ ακριβότερα από τον 5800x3d στο jmc, τι όνειρο είδαν; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 32 λεπτά πριν, aetos1988 είπε Ελπίζω να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα. Όντως είναι ευκαιρία για όποιον έχει 5600 ( όπως και εγώ) να αναβαθμίσει. Τον έφερε το Πλαίσιο..... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/ryzen-7/amd-cpu-ryzen-7-5700x3d-am4-3-0-ghz-96-mb-_4392949 Ωραια τιμη το plaisio. Δεν παιζονται με τιποτα. 41 λεπτά πριν, fotaras76 είπε Λογικά και για τον 5700x που έχω καθώς σε gaming δεν έχει μεγάλη διαφορά από τον 5600. ΑΜ4 is still alive. Σε non gaming είναι όμως downgrade. 5700x εχω και εγω και λογικα θα παω σε arrow. Ωραιο το παιχνιδακι τους με τις τιμες τoy 5700x3d αλλα δε σφαξαμε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fotaras76 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, Arkin είπε Ωραια τιμη το plaisio. Δεν παιζονται με τιποτα. 5700x εχω και εγω και λογικα θα παω σε arrow. Ωραιο το παιχνιδακι τους με τις τιμες τoy 5700x3d αλλα δε σφαξαμε. Χάνεται το vfm στους x3d. Διπλά λεφτά για πολύ μικρότερα οφέλη από τον 5600. Μόνο ως μεταχειρισμένους θα τους σκεφτώ στο μέλλον όταν θα είναι να αλλάξω gpu. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
just_a_dude Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Ανάλογα τη gpu και τα games που παίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aetos1988 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 5 λεπτά πριν, just_a_dude είπε Ανάλογα τη gpu και τα games που παίζεις. Εγώ που παίζω Battlefield 5 multi σίγουρα θα βοηθήσει αλλά μόνο αν παίσει η τιμή του θα τον πάρω 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα