kkatzos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Herald είπε Από πρίζα δεν μπορείς να συγκρίνεις ρε μαν, είναι θέμα μητρικής και λοιπών υποσυστήματων. Αν δεις μετρήσεις από reviews μητρικών βγάζουν μέχρι και 50w διάφορες από μητρική σε μητρική με το ίδιο ακριβώς cpu. Και όταν λέω ίδιο ακριβώς cpu δεν εννοώ απλά ίδιο μοντέλο, εννοώ το ίδιο cpu σε 2 διαφορετικές μητρικές Εγώ περιμένω να δω από power meter κατανάλωση από το σύστημα σου ~30W. 10W η 4090 (σβηστή οθόνη) 12,5W μητρική και μνήμη 5W ανεμιστήρια/RGB (σε χαμηλές στροφές λόγω idle δεν καίνε πολύ) και βέβαια 2,5W ολόκληρος ο 12900Κ 🤣 3
Arkin Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Και εμενα με ενδιαφερει να δω καταναλωση μονο πυργου απο πριζα μονο εκει θα φανει η αληθεια ολα τα αλλα ειναι απλα νουμερακια να παιζουμε.
Herald Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kkatzos said: Εγώ περιμένω να δω από power meter κατανάλωση από το σύστημα σου ~30W. 10W η 4090 (σβηστή οθόνη) 12,5W μητρική και μνήμη 5W ανεμιστήρια/RGB (σε χαμηλές στροφές λόγω idle δεν καίνε πολύ) και βέβαια 2,5W ολόκληρος ο 12900Κ 🤣 Έστω παίρνω power meter και γράφει 200w. Τι συμπέρασμα βγαίνει? Και τεσπά το πόσο τραβάει το CPU μπορείς να το καταλάβεις και από τα temps, δεν είναι δα επιστήμη. Όταν βλέπω το desktop και το laptop να είναι 4-5 βαθμούς πάνω από ambient ενώ ο 3700x είναι κοντά 20c πάνω από ambient, εγώ μπορώ να καταλάβω τι παίζει χωρίς καν να δώ κατανάλωση από hwinfo... Πάντως ο kostas_anes που είναι πιο σχετικός από όλους μας στο αντικείμενο επιβεβαίωσε ότι είναι ολόσωστες σωστότατρες οι μετρήσεις που δίνει και το CPU και τα vrm, οπότε δεν ξέρω γιατι συνεχίσεις να διαφωνείς. Η μάλλον ξέρω Πριν ανέβηκε video από technotice που έδειξε καταναλώσεις και από μπρίζα. Γαργάρα, γιατί έπεσε διασυρμός στο επιχείρημα περί ryzen efficiency. Γενικά οτι αποτελέσματα δεν ευνοούν την amd διαγράφονται απτα πρακτικά 1 hour ago, Tambas91 said: ναι ok η θερμότητα πάλι όμως αυτό δεν αναιρεί αυτό που λέω δουλεύοντας σε περισσότερα watt παράγει περισσότερη θερμότητα ... όταν είχα πριν ανοιχτό το pc και γύρναγα σπίτι τα φανακια βγάζαν κρύο προς χλιαρό αέρα τώρα βγάζουν χλιαρό προς ζέστο η θερμοκρασία ανεβαίνει και στο κουτί και τον περιβάλλοντα χώρο E αυτό σου λέω, γιαυτό είναι sad να τραβάει 40-50w σε ελαφρία workloads ο 3d. Eπειδή πριν έγραψες ότι δεν σε ενδιαφέρει πόσο τραβάει Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Herald 1
kkatzos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 29 λεπτά πριν, Herald είπε Και τεσπά το πόσο τραβάει το CPU μπορείς να το καταλάβεις και από τα temps, δεν είναι δα επιστήμη. Όταν βλέπω το desktop και το laptop να είναι 4-5 βαθμούς πάνω από ambient ενώ ο 3700x είναι κοντά 20c πάνω από ambient, εγώ μπορώ να καταλάβω τι παίζει χωρίς καν να δώ κατανάλωση από hwinfo... Ναι. Και εμένα ο 5600 είναι 6 βαθμούς πάνω από ambient. Άρα και εμένα 2,5-3W καίει.
Herald Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 3 minutes ago, kkatzos said: Ναι. Και εμένα ο 5600 είναι 6 βαθμούς πάνω από ambient. Άρα και εμένα 2,5-3W καίει. Mε τα fans στο τέρμα? Εδώ παίζω diablo με framecap στα 116. Γράφει 14w, μούφα και αυτό? Του technotice οι μετρήσεις μούφα και αυτές? Spoiler
nick0lis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Aten-Ra said: Μόνο εσύ θα μπορούσες να συγκρίνεις APU vs Chiplets και να βγάλεις την AMD άχρηστη. 🤪 όταν σε έχει μπιζνες κλασ η ίντελ πας σε apu amd ; 🤣 Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από nick0lis
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 57 λεπτά πριν, Herald είπε Πριν ανέβηκε video από technotice που έδειξε καταναλώσεις και από μπρίζα. Γαργάρα, γιατί έπεσε διασυρμός στο επιχείρημα περί ryzen efficiency. Γενικά οτι αποτελέσματα δεν ευνοούν την amd διαγράφονται απτα πρακτικά Αδερφέ, το είδες το video? Μην είσαι κορόιδο, δώσε όσο-όσο τον 12900 σου και τρέχα πάρε 12600, βαριά 13600...γμνε και δέρνουν! Εσύ ειδικά που καίγεσαι για eff και τα έχεις όλα κομμένα/capαρισμένα για να κόβεις από παντού όσο το δυνατόν περισσότερο...τρέχα σου λέω! Α, ξέχασα...Adobe... Στις cpu adobe, στις gpu cp77...ούτε στην Κουάλα Λουμπούρ δεν το παίζουν πια το στοίχημα.
kkatzos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 24 λεπτά πριν, Herald είπε Εδώ παίζω diablo με framecap στα 116. Γράφει 14w, μούφα και αυτό? Του technotice οι μετρήσεις μούφα και αυτές? Ποιες μετρήσεις; Sensor readings είναι αυτά. Έχεις δώσει 5εκ € σε hardware. Πάρε και ένα τέτοιο για να κατατοπιστείς.
Herald Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, kkatzos said: Ποιες μετρήσεις; Sensor readings είναι αυτά. Έχεις δώσει 5εκ € σε hardware. Πάρε και ένα τέτοιο για να κατατοπιστείς. Πήρε ο technotice τέτοιο και σας ξέρανε. Καναβάτσο. Πήγαινε στο τέλος του video και απόλαυσε Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Herald
Tambas91 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Herald είπε E αυτό σου λέω, γιαυτό είναι sad να τραβάει 40-50w σε ελαφρία workloads ο 3d. Eπειδή πριν έγραψες ότι δεν σε ενδιαφέρει πόσο τραβάει ναι ίσως δε το ξεκαθάρισα σωστά, δε με ενδιαφέρει από θέμα τιμής...γιατί βλέπω πολλές φορές να λέγεται ότι καις λιγότερο ρεύμα άρα κανεις οικονομία κτλπ γι αυτό τα έβαλα σε διαφορετικές παραγράφους 1
Herald Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, Πέτρος said: Αδερφέ, το είδες το video? Μην είσαι κορόιδο, δώσε όσο-όσο τον 12900 σου και τρέχα πάρε 12600, βαριά 13600...γμνε και δέρνουν! Εσύ ειδικά που καίγεσαι για eff και τα έχεις όλα κομμένα/capαρισμένα για να κόβεις από παντού όσο το δυνατόν περισσότερο...τρέχα σου λέω! Α, ξέχασα...Adobe... Στις cpu adobe, στις gpu cp77...ούτε στην Κουάλα Λουμπούρ δεν το παίζουν πια το στοίχημα. Ναι το είδα το video, ποιό το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω. Τι έχει το adobe? Αφού τόση ώρα η διαφωνία μας είναι για την κατανάλωση σε idle και light workloads, και φαίνεται από το videο το ξεκάθαρο πρόβλημα που έχουν τα ρύζια σε τέτοιες καταστάσεις. Οπότε, πρός τι η ειρωνεία δεν καταλαβαίνω Ο 12600k δεν έχει καλύτερο efficiency. Απλά είναι πιο αργός. Αν κάνεις equalize τo performance πιο efficient θα βγεί ο 12900k. Το πρόβλημα με τα zen είναι το ακριβώς ανάποδο, ότι είναι ταυτόχρονα και πιο αργά και με χειρότερο efficiency. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από Herald
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Herald είπε Ναι το είδα το video, ποιό το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω. Τι έχει το adobe? Αφού τόση ώρα οι διαφωνία μας είναι για την κατανάλωση σε idle και light workloads, και φαίνεται από το videο το ξεκάθαρο πρόβλημα που έχουν τα ρύζια σε τέτοιες καταστάσεις. Οπότε, πρός τι η ειρωνεία δεν καταλαβαίνω Τα καθολικά συμπεράσματα είναι το πρόβλημα. Κάτι σαν τα "40w θα τρώτε στη μάπα ότι και να κάνετε". Αν τρέχεις μόνο αυτά, εννοείται Ι χωρίς συζήτηση (το γράφω απόλυτα σοβαρά). Να πέσουμε σε λούπα, τώρα?
Herald Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 5 minutes ago, Πέτρος said: Τα καθολικά συμπεράσματα είναι το πρόβλημα. Κάτι σαν τα "40w θα τρώτε στη μάπα ότι και να κάνετε". Αν τρέχεις μόνο αυτά, εννοείται Ι χωρίς συζήτηση (το γράφω απόλυτα σοβαρά). Να πέσουμε σε λούπα, τώρα? Ρε μαν μιλάμε για light loads. Σου δείχνω ένα video που τεστάρι 3-4--5 (δεν τα μέτρησα) διαφορετικά σενάρια και εφαρμογές που είναι light loads, καθώς χρησιμοποιούν 1 έως 4 πυρήνες. Και τι βλέπουμε? Καθολική επικράτηση των Intel
nick0lis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Aten-Ra said: Και καλά κάνεις, Και εμένα ο 12100 λέει 1-2W σε Idle αλλά το σύστημα είναι στα 59W στην πρίζα Καθολικό εφιχενσι ; Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2023 από nick0lis
Πέτρος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 22 λεπτά πριν, Herald είπε Ρε μαν μιλάμε για light loads. Σου δείχνω ένα video που τεστάρι 3-4--5 (δεν τα μέτρησα) διαφορετικά σενάρια και εφαρμογές που είναι light loads, καθώς χρησιμοποιούν 1 έως 4 πυρήνες. Και τι βλέπουμε? Καθολική επικράτηση των Intel Διαφώνησα κάπου? Επιμένω, όμως...με βάση τα κατά καιρούς λεγόμενά σου, φεύγεις σφαίρα για 12600...τον ξεφτιλίζει τον 12900, μαζί και όλα τα υπόλοιπα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα