Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Όριο είναι.

Μην ασχοληθείς άλλο με τη CPU.

Οι μνήμες μπορούν να δώσουν πολύ.

Λογικά 3866 με 1933 FCLK θα το έχεις χωρίς πολύ ζόρι.

Από βδομάδα θα βγάλω φωτογραφίες από bios και ελπίζω να βολέψουμε και τις ram σιγά σιγά σίγουρα θα δώσουν σε κάποια παιχνίδια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

29 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τελικά δοκίμασα - 30 και πέρασε 2 ωρο core cycle με prime95 χωρίς πρόβλημα. Μπορεί να πάει - 40 - 50πχ η το - 30 είναι το όριο όπως τα 4850 στην συχνότητα? 

Αφού είσαι σταθερός με - 30 παντού, αν θες δώσε επιπλέον κι ένα μικρό αρνητικό offset στο vcore, κάποια στιγμή.

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Αφού είσαι σταθερός με - 30 παντού, αν θες δώσε επιπλέον κι ένα μικρό αρνητικό offset στο vcore, κάποια στιγμή.

Πόσο παραπάνω να πέσουν οι θερμοκρασίες? Ήδη σε prime δεν πέρασε τους 65 2 ώρες κανένας πυρήνας. Μην χάσω το stability δηλαδή φοβάμαι. Θα σας βγάλω φωτογραφίες για ram αυτό προέχει και ότι κάτσει μπανάνα είναι σίγουρα 94 ευρώ τις πήρα 150 είδα έχουν οι καλές οπότε παράπονο δεν έχω κανένα. 

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Πόσο παραπάνω να πέσουν οι θερμοκρασίες? Ήδη σε prime δεν πέρασε τους 65 2 ώρες κανένας πυρήνας. Μην χάσω το stability δηλαδή φοβάμαι. Θα σας βγάλω φωτογραφίες για ram αυτό προέχει και ότι κάτσει μπανάνα είναι σίγουρα 94 ευρώ τις πήρα 150 είδα έχουν οι καλές οπότε παράπονο δεν έχω κανένα. 

Καλά, άμα είσαι ήδη εκεί κάτω όντως δεν ακουμπάς, δεν αξίζει τον κόπο και το ψάξιμο.

Κλείδωσέ το εκεί και εμπρός για μνήμες.

• Like 4

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Καλά, άμα είσαι ήδη εκεί κάτω όντως δεν ακουμπάς, δεν αξίζει τον κόπο και το ψάξιμο.

Κλείδωσέ το εκεί και εμπρός για μνήμες.

Ναι δεν ανεβαινει θερμοκρασια με τιποτα και τα arctic P14 στην ψυκτρα ειναι στις 500 στροφες fixed δεν τα πειραξα καθολου βαζεις αυτι διπλα στο κουτι και δεν ακουγονται καθολου οποτε καλυτερα να το αφησω το voltage για την ωρα. Φωτογραφιες Κυριακη η απο βδομαδα βλεπω να κανω αρκετα reset αλλα θα δουμε. Αν ειναι σαν του φιλου πιο πανω με τις teamgroup κατι θα γινει αλλα ειναι dual rank και οχι single rank δεν παιζει μεγαλο ρολο αυτο και ας ειναι ιδιες μνημες? 

• Like 2

@Herald το ανεβάζω εδώ γιατί έχει να κάνει με τον επεξεργαστή...τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί πάντως πολύ κακογραμμένο το game, πολύ γενικά μνήμες στα 4400, -30 pbo, (4090) 75% pwl +100 πυρηνα +1400 μνημες

• Like 1

Μόλις τώρα, Tambas91 είπε

πολύ γενικά μνήμες στα 4400

Πολύ φάουλ αυτό. Δουλεύεις 2:1 MCLK:FCLK. Ή 4:1 αν το δούμε σωστά. Ασύγχρονο FCLK = πτώση επιδόσεων.

Σίγουρα χάνεις απόδοση.

Στόχος σου είναι το 1:1 άρα ανάλογα με το κομμάτι που σου έχει τύχει πρέπει να έχεις 3800 - 4000 (το 3866 το έχεις άνετα λογικά) τις μνήμες και αντίστοιχα 1900-2000 το FCLK.

Αυτό θα σου επιτρέψει να ρίξεις και το package power λόγω χαμηλότερου Vsoc άρα να ανέβουν ελαφρώς και τα boost clocks.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

@Herald το ανεβάζω εδώ γιατί έχει να κάνει με τον επεξεργαστή...τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί πάντως πολύ κακογραμμένο το game, πολύ γενικά μνήμες στα 4400, -30 pbo, (4090) 75% pwl +100 πυρηνα +1400 μνημες

ραμ εννοεις στα 4400?

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ραμ εννοεις στα 4400?

ναι τις έχω πάει μέχρι 4800 stable αλλα σε 4k δε βλέπω διαφορα οποτε τις αφίσα απλά σε xmp

6 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Πολύ φάουλ αυτό. Δουλεύεις 2:1 MCLK:FCLK. Ή 4:1 αν το δούμε σωστά. Ασύγχρονο FCLK = πτώση επιδόσεων.

Σίγουρα χάνεις απόδοση.

Στόχος σου είναι το 1:1 άρα ανάλογα με το κομμάτι που σου έχει τύχει πρέπει να έχεις 3800 - 4000 (το 3866 το έχεις άνετα λογικά) τις μνήμες και αντίστοιχα 1900-2000 το FCLK.

Αυτό θα σου επιτρέψει να ρίξεις και το package power λόγω χαμηλότερου Vsoc άρα να ανέβουν ελαφρώς και τα boost clocks.

σε ότι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα πάει νερό witcher που παίζω αυτό τον καιρό κανένα πρόβλημα γενικά ειδικά από amd είμαι άσχετος σε intel που είχα πριν απλά έδινα μνήμες full...άρα για να καταλάβω μου προτείνεις να τις ρίξω στα 3800?

Επεξ/σία από Tambas91

12 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

ναι τις έχω πάει μέχρι 4800 stable αλλα σε 4k δε βλέπω διαφορα οποτε τις αφίσα απλά σε xmp

σε ότι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα πάει νερό witcher που παίζω αυτό τον καιρό κανένα πρόβλημα γενικά ειδικά από amd είμαι άσχετος σε intel που είχα πριν απλά έδινα μνήμες full...άρα για να καταλάβω μου προτείνεις να τις ρίξω στα 3800?

Να τις ριξεις στα 3800mhz , if 1900mhz και uclk:mclk να το βαλεις με το χερι 1:1 αλλιως θα χανεις σε επιδοσεις

• Like 1

35 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

Βλέπω πάντως 3d > 12900k 😁

Σορρυ αστειεύομαι, αλλά θυμαμαι κάτι posts του he who shall not be named και με πιάνει νευρικό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Θέλει threads ρε μαν

16 έχω με 5700x και τερματίζει τα 15. Τι threads θέλει? Και με 5900x τα ίδια χάλια βλέπω και τα ίδια χάλια βλέπω με τους zen 4. 

Επεξ/σία από Arkin

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Στο Last Of us 12600k>σχεδόν όλους τους amd. Κάτι πάει πολύ στραβά και σίγουρα δεν φταίνε τα cpu. 

E, έτσι είναι με τα ΑΜΔ optimized games...τα φορτώνουμε με βραμ απαιτήσεις αλλά ξεχνάμε να σώσουμε και την κατάσταση με τους επεξεργαστές.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...