Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ασχοληθηκα σημερα με τελειως stock ρευματα πειραξα μονο curve optimizer. -10 ολοι οι πυρηνες και +150 boostaroun μεχρι 4800 και δειχνει να συμπεριφερετε πολυ καλα. Απο θερμοκρασιες εχω εκπλαγει με το ζορι να περασουν τους 60 σε οτι και να κανουν. Το δοκιμασα και στο last of us που παει τερμα καμια ωριτσα και δειχνει να ειναι ενταξει. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Ασχοληθηκα σημερα με τελειως stock ρευματα πειραξα μονο curve optimizer. -10 ολοι οι πυρηνες και +150 boostaroun μεχρι 4800 και δειχνει να συμπεριφερετε πολυ καλα. Απο θερμοκρασιες εχω εκπλαγει με το ζορι να περασουν τους 60 σε οτι και να κανουν. Το δοκιμασα και στο last of us που παει τερμα καμια ωριτσα και δειχνει να ειναι ενταξει. 

Νομίζω ότι όταν πειράζεις το CO πρέπει μετά να το δοκιμάσεις έστω με το Corecycler να δεις αν είναι σταθερό. Εγώ σε δυο Ryzen έχω πυρήνα που δεν σηκώνει ούτε -10 ενώ οι περισσότεροι είναι σταθεροί στο -30.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpenor είπε

Νομίζω ότι όταν πειράζεις το CO πρέπει μετά να το δοκιμάσεις έστω με το Corecycler να δεις αν είναι σταθερό. Εγώ σε δυο Ryzen έχω πυρήνα που δεν σηκώνει ούτε -10 ενώ οι περισσότεροι είναι σταθεροί στο -30.

Θα το δοκιμασω δεν το ηξερα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Arkin είπε

Έκανες το πιο βασικό;

Έλεγξες τι stepping είναι το CPU σου;

Αν είναι B0 και το -10 μπορεί να κρασάρει. Αν είναι Β2 μπορείς να βάλεις CO -30 και AutoOC +200 με τη μία.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Έκανες το πιο βασικό;

Αν είναι B0 και το -10 μπορεί να κρασάρει. Αν είναι Β2 μπορείς να βάλεις CO -30 και AutoOC +200 με τη μία.

Προφανως το πρωτο που εκανα. Προτεινεις δηλαδη μονομιας -30 και +200 απο -10 και +150 που το εχω τωρα? Θα αφησω για την ωρα τα ppt tdc edc τελειως stock τον θελω με το ζορι βλεπω 58-59 βαθμους στους πυρηνες σε cinebench last of us. 

Screenshot_2.png

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Θα το δοκιμασω δεν το ηξερα. 

4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Έκανες το πιο βασικό;

μπορείς να βάλεις -30 παντού και μετά να ανεβάζεις το voltage δεν θα έχεις throttling αλλά θα έχεις θερμοκρασίες, καλό cooler παίζει;

Μόλις τώρα, Arkin είπε

Προφανως το πρωτο που εκανα. Προτεινεις δηλαδη μονομιας -30 και +200 απο -10 και +150 που το εχω τωρα? Θα αφησω για την ωρα τα ppt tdc edc τελειως stock τον θελω με το ζορι βλεπω 58-59 βαθμους στους πυρηνες σε cinebench last of us. 

Screenshot_2.png

-30 +200 και αρχίζεις να ανεβάζεις offset έχω γράψει οδηγό, αν καει μην με ψάχνεις όμως!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The__Blade είπε

μπορείς να βάλεις -30 παντού και μετά να ανεβάζεις το voltage δεν θα έχεις throttling αλλά θα έχεις θερμοκρασίες, καλό cooler παίζει;

-30 +200 και αρχίζεις να ανεβάζεις offset έχω γράψει οδηγό, αν καει μην με ψάχνεις όμως!

Δεν θελω να ανεβασω ρευμα οτι δωσει με το κλασικο auto που εχει μονο με CO επαιξα και +συχνοτητα. Kraken X62 εχω προσπαθω να τον κανω να παει πανω απο 60 βαθμους αλλα δεν μπορω. 

1 ώρα πριν, elpenor είπε

Πως το βλεπεις?

Screenshot_2.png

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Arkin είπε

-25 curve και +200 συχνοτητα. Μπορει να παει και παραπανω η συχνοτητα λενε? 

Screenshot_2.png

Ναι, με bclk oc ή με το bug που βρέθηκε τώρα τελευταία...αλλά ενδεχομένως θα έχεις "άλλα".

👾

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ναι, με bclk oc ή με το bug που βρέθηκε τώρα τελευταία...αλλά ενδεχομένως θα έχεις "άλλα".

👾

Οποτε better safe than sorry. 4850 ειναι μια χαρα τουμπανες και θερμοκρασιες μου εδωσε και single core boost αψογα. Θα το τεσταρω περισσοτερο τις επομενες μερες και θα βαλω -30 αν δω οτι ειναι 100% ενταξει σε MT χρηση. 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά δοκίμασα - 30 και πέρασε 2 ωρο core cycle με prime95 χωρίς πρόβλημα. Μπορεί να πάει - 40 - 50πχ η το - 30 είναι το όριο όπως τα 4850 στην συχνότητα? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Τελικά δοκίμασα - 30 και πέρασε 2 ωρο core cycle με prime95 χωρίς πρόβλημα. Μπορεί να πάει - 40 - 50πχ η το - 30 είναι το όριο όπως τα 4850 στην συχνότητα? 

Όριο είναι.

Μην ασχοληθείς άλλο με τη CPU.

Οι μνήμες μπορούν να δώσουν πολύ.

Λογικά 3866 με 1933 FCLK θα το έχεις χωρίς πολύ ζόρι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...