Πέτρος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε Μόλις έβαλα hinfo και παρατήρησα αυτό με κόκκινα γράμματα Δεν σε ενδιαφέρει σε idle. Τρέξε αν θέλεις ένα cinebench23 σε all-core και βλέπε εκείνη τη στιγμή την αντίστοιχη τιμή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Δεν σε ενδιαφέρει σε idle. Τρέξε αν θέλεις ένα cinebench23 σε all-core και βλέπε εκείνη τη στιγμή την αντίστοιχη τιμή. έτρεξα ένα stock κοπανάει 90 και μένει εκεί με -30 που το έβαλα έφτασε μέχρι 82 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε έτρεξα ένα stock κοπανάει 90 και μένει εκεί με -30 που το έβαλα έφτασε μέχρι 82 Ε, έχεις λίγο under-reporting. Θέλει διόρθωση, τυπικά. Ίσως έχει κάποιες συγκεκριμένες επιλογές στο BIOS η μητρική σου που το φτιάχνουν, αλλά θα πρέπει να περιμένεις κάποιον σχετικότερο. Νομίζω πως ο @ultraex2003 μπορεί να σε καθοδηγήσει σωστά. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Το power reporting deviation πρεπει να είναι όσο πιο κοντά στο 100% γίνεται όταν τρέχουν όλοι οι πυρήνες στο 100%. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, xartemporas είπε Το power reporting deviation πρεπει να είναι όσο πιο κοντά στο 100% γίνεται όταν τρέχουν όλοι οι πυρήνες στο 100%. όταν δουλεύει 100% το cpu αυτό φτάνει 95% οποτε φαντάζομαι είναι ok? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 12 λεπτά πριν, Tambas91 είπε όταν δουλεύει 100% το cpu αυτό φτάνει 95% οποτε φαντάζομαι είναι ok? Μέσα στα αποδεκτά όρια. Εγώ είμαι στο 94%, αντίστοιχα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Εμένα είναι γύρω στο 104-105% 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickk0kkav Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 12 ώρες πριν, Tambas91 είπε καλησπέρα παιδιά κάτοχος πρόσφατα ενός 5800x3d αλλάζω κάτι στο bios για τη βελτίωση του ? σε idle βλέπω σχετικά υψηλές θερμοκρασίες είναι normal 50c ? Στις 19/2/2023 στις 8:34 ΜΜ, nickk0kkav είπε Βαλτε pbo2 tuner -30 παντου και limits. Εγω ειμαι full ικανοποιημενος με ppt 142 tdc 75 και edc 90 τωρα καντε τις δοκιμες σας https://github.com/PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner/blob/main/README.md Παρα πολυ σημαντικο που δεν αναφερεται στο παραπανω guide ειναι πως οταν φτιαχνεις το task sceluder για να περναει τις ρυθμισεις που κανεις αυτοματα με το login των windows βαζεις το curve , μετα τα limits με τη σειρα και μετα το 0 Δηλαδη εγω βαζω -30 -30 -30 -30 -30 -30 -30 -30 142 75 90 0 Βαλτε και κανενα y cruncher ή ooct για test αν και φαινεται οτι το -30 ειναι στανταρακι σε ολους τους 58003d ---- Δες τη προηγουμενη μου αναρτηση που παραθετω Για αλλες επιολογες prefered cores κτλ θα δεις διαφορα στο internet εχω τα εχω ολα auto 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δηλώνω πολύ ευχαριστημένος από τον 5800x3d. Πίστευα ότι δεν θα πολυάξιζε η μετάβαση από τον 5800x τον απλό, αλλά έκανα λάθος. Πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και επομένως θόρυβος, και σαφώς καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια, ανάλογα βέβαια. Σίγουρα το CO -30 είναι must, από κει και πέρα αν κάποιος εξακολουθεί να έχει θέματα με θερμοκρασίες, παίζει με edc καθευθείαν από το bios, δεν χρειάζεται το pbo tuner για αυτό. Εγώ το έχω στο 120. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Δε μετράμε power reporting deviation με PBO, curve optimizer κτλ. Μόνο τελείως stock έχει νόημα η μέτρηση και μόνο με βαρύ all-core workload (cb23, blender κτλ) 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 23 λεπτά πριν, malakudi είπε Δε μετράμε power reporting deviation με PBO, curve optimizer κτλ. Μόνο τελείως stock έχει νόημα η μέτρηση και μόνο με βαρύ all-core workload (cb23, blender κτλ) Mε PBO ενεργοποιημενο ισχυει ναι, δεν εμφανιζεται καν η ενδειξη power reporting deviation στο hwinfo αλλα χωρις pbo και απλα με το -30 all cores εμφανιζεται κανονικα, τωρα δε ξερω αν το ποσοστο που φαινεται σε αυτην τη περιπτωση δεν ειναι σωστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xartemporas είπε Mε PBO ενεργοποιημενο ισχυει ναι, δεν εμφανιζεται καν η ενδειξη power reporting deviation στο hwinfo αλλα χωρις pbo και απλα με το -30 all cores εμφανιζεται κανονικα, τωρα δε ξερω αν το ποσοστο που φαινεται σε αυτην τη περιπτωση δεν ειναι σωστο. Μια χαρά πρέπει να στην εμφανίζει και με pbo, άσχετο αυτό, απλά αν δεν είναι όλα στοκ και δεν έχεις 100% cpu usage, δεν έχει νόημα η μέτρηση, δεν σου λέει κάτι χρήσιμο. Καλά όχι πως αν έχεις απόκλιση μη αποδεκτή μπορείς να κάνεις κάτι ούτως ή άλλως αν δεν έχεις msi mobo... Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από chrisde 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xartemporas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, chrisde είπε Μια χαρά πρέπει να στην εμφανίζει και με pbo, άσχετο αυτό, απλά αν δεν είναι όλα στοκ και δεν έχεις 100% cpu usage, δεν έχει νόημα η μέτρηση, δεν σου λέει κάτι χρήσιμο. Καλά όχι πως αν έχεις απόκλιση μη αποδεκτή μπορείς να κάνεις κάτι ούτως ή άλλως αν δεν έχεις msi mobo... Σωστα , εχεις δικιο, μπερδευτηκα, το power reporting deviation δεν εμφανιζοταν οταν εκανα δοκιμες με fixed voltage, οχι με pbo. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2023 από xartemporas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tambas91 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 7 ώρες πριν, nickk0kkav είπε Δες τη προηγουμενη μου αναρτηση που παραθετω Για αλλες επιολογες prefered cores κτλ θα δεις διαφορα στο internet εχω τα εχω ολα auto χίλια ευχαριστώ τα έβαλα ακριβώς έτσι όπως τα λες.. εντάξει μιλάμε έπεσε 10 βαθμούς κάτω σε full load και 5-6 σε idle χωρίς να χάσω κάτι σε επιδόσεις σε games ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω να αλλάξω και πάστα μήπως πέσω λίγο ακόμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickk0kkav Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2023 25 λεπτά πριν, Tambas91 είπε χίλια ευχαριστώ τα έβαλα ακριβώς έτσι όπως τα λες.. εντάξει μιλάμε έπεσε 10 βαθμούς κάτω σε full load και 5-6 σε idle χωρίς να χάσω κάτι σε επιδόσεις σε games ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσω να αλλάξω και πάστα μήπως πέσω λίγο ακόμα Μπορεις να παιξεις και με τα power limits μηπως στο δικο σου set up δουλευει λιγο καλυτερα κατι αλλο . Παντα σε συνδυασμο με cb23 για να τσεκαρεις οτι δε χανεις επιδοσεις . Αν η βασικη σου ενασχοληση ειναι games οπως μου ειχε πει και ενας φιλος εδω μεσα ασε το ppt default στο 142 δε θα το πιασεις ποτε σε πραγματικη χρηση . Παιξε μονο με τα αλλα 2 . Το hwinfo μπορει να σε βοηθησει για να δεις κατα ποσο πιανεις τα limits. Λογικα θα μιλαμε για οριακη βελτιωση αλλα μιλαμε για γρηγορες δοκιμες . Ενα cb23 τσεκαρεις και σημαιωνεις θερμοκρασιες και σκορ και κρατας οτι σου αρεσει καλυτερα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα