Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TEOKOS είπε

Μεγιές 

Και εγώ εχτές τον πήρα.

Αναβάθμιση από 5600Χ

Πρώτες εντυπώσεις πολύ πιο ζεστός από τον προηγούμενο.

Από το λίγο που τον έχω δουλέψει

Στα μετροπρογράματα σαν το timespy ,ezbench μια από τα ίδια

Παιχνίδια δεν έχω τσεκάρει ακόμη εκτός από dying light και metro last light redux που και εκεί είναι μια από τα ίδια επίσης.

Ελπιζω να έχω κάνει κάποιο λάθος στο σετάρισμα και να αξίζει το upgrade

Και εγώ τα ίδια είχα 5600x μέχρι χθες, αν έχεις msi μητρική (δεν γνωρίζω αν άλλες μητρικές το υποστηρίζουν) να ενεργοποιήσεις το kombo strike στο level 3 μέσα από το bios, θα σου ρίξει τα temps, τα voltage και παράλληλα θα έχεις free boost σε όλους τους πυρήνες!

Έχω πάθει την πλάκα μου με τον επεξεργαστή...

Επεξ/σία από b1LLy23
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, b1LLy23 είπε

Και εγώ τα ίδια είχα 5600x μέχρι χθες, να ενεργοποιήσεις το kombo strike στο level 3 και θα σου ρίξει τα temps και παράλληλα έχεις free boost.

Tα έχω ενεργοποιήσει όλα. Και combo strike level 3 και sam.

Στα παιχνίδια δεν είδα διαφορές.

Τώρα κατεβάζω shadow of the tomb rider και dying light 2  να τσεκάρω και αυτά.

Σκέφτομαι μήπως θέλει καμιά 4090 ξέρω γω για να έχει νόημα η αναβάθμιση.

Τώρα δουλεύει με μία 6800ΧΤ.

Ένα r23 και από μένα....

cinebench.png

• Like 1

Παιδιά έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο 5800x3D δεν είναι πανάκια. Δεν δικαιολογεί την αναβάθμιση, ειδικά από 5000 series, για όλα τα παιχνίδια. Εγώ ας πούμε είδα τρομερή διαφορά γτ παίζω παιχνίδι του 2012 το οποίο πάντα έχει CPU bottleneck ότι και να του πετάξεις. Παιχνίδια που δεν πλησιάζουν σε τέτοιο bottleneck λίγη διαφορά θα έχουν.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2023 στις 5:36 ΜΜ, Grisos είπε

Παιδιά έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο 5800x3D δεν είναι πανάκια. Δεν δικαιολογεί την αναβάθμιση, ειδικά από 5000 series, για όλα τα παιχνίδια. Εγώ ας πούμε είδα τρομερή διαφορά γτ παίζω παιχνίδι του 2012 το οποίο πάντα έχει CPU bottleneck ότι και να του πετάξεις. Παιχνίδια που δεν πλησιάζουν σε τέτοιο bottleneck λίγη διαφορά θα έχουν.

Καλά το ίδιο ισχύει πάντα σε όλες τις αναβαθμίσεις, η cache Πχ δε θα κανει σχεδόν τίποτα σε πολλα απο τα πρόσφατα RT games που βαρανε μπουκάλι τρελό σε κανα 2 thread καθότι εκεί τρέχει το BVH του RT. Τα ίδια games χωρίς RT δεν έχουν κανένα bottleneck, και αν είναι και ιδιαίτερα memory sensitive ξαφνικά βλέπεις ότι non 3d με 3d 5800 έχουν εμφανή διαφορα ενω σε RT λόγω χαμηλότερης συχνότητας μπορεί να χάνει και λίγο απόδοση σε averages (αν και σε 1% ψιλοπάντα είναι βελτιωμένο)

Επεξ/σία από acalm

Στις 18/2/2023 στις 3:53 ΜΜ, b1LLy23 είπε

Και εγώ τα ίδια είχα 5600x μέχρι χθες, αν έχεις msi μητρική (δεν γνωρίζω αν άλλες μητρικές το υποστηρίζουν) να ενεργοποιήσεις το kombo strike στο level 3 μέσα από το bios, θα σου ρίξει τα temps, τα voltage και παράλληλα θα έχεις free boost σε όλους τους πυρήνες!

Στις 18/2/2023 στις 4:05 ΜΜ, TEOKOS είπε

Tα έχω ενεργοποιήσει όλα. Και combo strike level 3 και sam.

Στα παιχνίδια δεν είδα διαφορές.

Τώρα κατεβάζω shadow of the tomb rider και dying light 2  να τσεκάρω και αυτά.

Σκέφτομαι μήπως θέλει καμιά 4090 ξέρω γω για να έχει νόημα η αναβάθμιση.

Τώρα δουλεύει με μία 6800ΧΤ.

Ένα r23 και από μένα....

cinebench.png

Κλειστε το combo strike βαζει -30 σε ολους τους πυρηνες αλλα δε βαζει limits 

Βαλτε pbo2 tuner -30 παντου και limits. Εγω ειμαι full ικανοποιημενος με ppt 142 tdc 75 και edc 90 τωρα καντε τις δοκιμες σας 

https://github.com/PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner/blob/main/README.md

Παρα πολυ σημαντικο που δεν αναφερεται στο παραπανω guide ειναι πως οταν φτιαχνεις το task sceluder για να περναει τις ρυθμισεις που κανεις αυτοματα με το login των windows βαζεις το curve , μετα τα limits με τη σειρα και μετα το 0

Δηλαδη εγω βαζω 

-30 -30 -30 -30 -30 -30 -30 -30 142 75 90 0

Βαλτε και κανενα y cruncher ή ooct για test αν και φαινεται οτι το -30 ειναι στανταρακι σε ολους τους 58003d

----

Εγω αναβαθμισα απο 3600x αλλα απo 5600x δε μου κανει εντυπωση που δεν υπαρχει διαφορα σε ολα τα games . Ιδιο ipc , οι παραπανω πυρηνες / threads σε ελαχιστα παιχνιδια παιζουν ρολο ( ? ) οποτε οπου κανει διαφορα η cache 

• Like 4

καλησπέρα παιδιά επειδή έχω συμπληρώσει τον αριθμό αγγελιών δίνω 5600x πρακτικά καινούργιο αγορασμένο 23-2-23 τη μια μέρα μπήκε την άλλη βγήκε... η ψύκτρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί 130$

5 λεπτά πριν, hurin είπε

Πέρασα στο BIOS καρφωτές τις ρυθμίσεις του @nickk0kkav  και είμαι περίπου 10 βαθμούς κάτω. Για oc αξίζει να πάω το bclk στα 102,5;

Για να κερδίσεις κάπου 1.5 (γιατί δεν πάει 1:1 με την όποια αύξηση συχνότητας) έως 3% (μαζί με μνήμες, IF κλπ, αν δεν έχει η μητρική ανεξάρτητους διαιρέτες) στην καλύτερη περίπτωση?

Αν πήρε -30 all core στο CO και είσαι απόλυτα σταθερός (δοκίμασέ το μερικές μέρες σε γενική χρήση), μπορείς να προσπαθήσεις με ένα αρνητικό offset στον επεξεργαστή, επιπλέον, για αρχή με -0.01V, και βλέπεις τί θα πάρεις κι από εκεί (ουσιαστικά αυξάνεις ακόμα περισσότερο το CO έτσι).

• Like 2

Ρωτάω εδώ, γιατί το αντίστοιχο για παλιότερα chipset είναι κάπου θαμμένο.

Πέρασε κανεις τους τελευταίους (χτεσινούς) της ΑΜΔ ή ουσιαστικά είναι μόνο για ΑΜ5 και στην καλύτερη δεν θα δούμε τίποτα ή ενδεχομένως θα ψαχνόμαστε κιόλας?

1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Ρωτάω εδώ, γιατί το αντίστοιχο για παλιότερα chipset είναι κάπου θαμμένο.

Πέρασε κανεις τους τελευταίους (χτεσινούς) της ΑΜΔ ή ουσιαστικά είναι μόνο για ΑΜ5 και στην καλύτερη δεν θα δούμε τίποτα ή ενδεχομένως θα ψαχνόμαστε κιόλας?

Τραβηγμενο να ψαχνομαστε. Εγω με b450 τους περασα και σκεφτομαι οτι μπορει να δενουν με το νεο update των win 11 . 

Και γενικα λογω win 11 περναω τα παντα απο updates θεωρω μεγαλυτερο ρισκο να μη το κανω . 

Τωρα αμα εισαι σε win 10 μπορει οντως να μην εχει νοημα να ασχοληθεις . Για να κερδισουμε τιποτα δε το νομιζω ετσι κι αλλιως 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

καλησπέρα παιδιά κάτοχος πρόσφατα ενός 5800x3d αλλάζω κάτι στο bios για τη βελτίωση του ?

σε idle βλέπω σχετικά υψηλές θερμοκρασίες είναι normal 50c ?

να φανταστώ έχεις stock wraith cooler? το μόνο που μπορείς να κάνεις με τον 5800x3d είναι core optimizer μέχρι -30 τον κάθε core συνήθως πάει και μειώνει θερμοκρασίες

PrimeO7/How-to-undervolt-AMD-RYZEN-5800X3D-Guide-with-PBO2-Tuner: Get the Most out of your 5800X3D using PBO Curve Optimizer! (github.com)

αν και πάλι είναι υψηλές οι θερμοκρασίες πρέπει να πάρεις cooler

Επεξ/σία από dreamerchris
  • Like 2

1 λεπτό πριν, dreamerchris είπε

να φανταστώ έχεις stock wraith cooler? το μόνο που μπορείς να κάνεις με τον 5800x3d είναι core optimizer μέχρι -30 τον κάθε core συνήθως πάει και μειώνει θερμοκρασίες

αν και πάλι είναι υψηλές οι θερμοκρασίες πρέπει να πάρεις cooler

arctic liquid freezer ii 240 έχω 😐

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

καλησπέρα παιδιά κάτοχος πρόσφατα ενός 5800x3d αλλάζω κάτι στο bios για τη βελτίωση του ?

σε idle βλέπω σχετικά υψηλές θερμοκρασίες είναι normal 50c ?

Eνα -30 all core και εισαι έτοιμος. Θα δεις μεγάλη διαφορα στις θερμοκρασιες και θα αυξηθει και η αποδοση λιγο. Με την liquid freezer θα εισαι μια χαρα. Αυτη εχω και εγω.

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...