Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά μια ερώτηση.

Χθες άλλαξα ψύκτρα στο CPU και μετά από αυτό η μητρική παίρνει ρεύμα ανάβουν τα rgb (έτσι πρέπει στην asrock) αλλά το power button δεν κάνει τίποτα. Εννοείται δοκίμασα και εξωτερικό καλώδιο δεν είναι θέμα του κουμπιού. reseat τις ραμ reseat το cpu, την Gpu. Όλα αυτά τα έκανα , μόνο που δεν έβγαλα τη μητρική από το κουτί.

Κλασική περίπτωση στατικού ηλεκτρισμού κατ εμέ, μου έχει συμβεί κοντά 20-30 φορές.

Το άφησα χωρίς καλώδια και μπαταρία όλο το βράδυ αλλά αρνείται και σήμερα.

Ξέρει κανείς κάποιο κόλπο για να ξεπεραστεί το σοκ του στατικού ηλεκτρισμού πιο γρήγορα;

μου έχει τύχει να κάνει και 2-3 μέρες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, The__Blade είπε

Παιδιά μια ερώτηση.

Χθες άλλαξα ψύκτρα στο CPU και μετά από αυτό η μητρική παίρνει ρεύμα ανάβουν τα rgb (έτσι πρέπει στην asrock) αλλά το power button δεν κάνει τίποτα. Εννοείται δοκίμασα και εξωτερικό καλώδιο δεν είναι θέμα του κουμπιού. reseat τις ραμ reseat το cpu, την Gpu. Όλα αυτά τα έκανα , μόνο που δεν έβγαλα τη μητρική από το κουτί.

Κλασική περίπτωση στατικού ηλεκτρισμού κατ εμέ, μου έχει συμβεί κοντά 20-30 φορές.

Ξέρει κανείς κάποιο κόλπο για να ξεπεραστεί το σοκ του στατικού ηλεκτρισμού πιο γρήγορα;

Με το χέρι δοκίμασες εάν ξεκιναει η μητρικη βάζοντας ένα  κατσαβιδακι και ενονοντας τα πίνακια  στιγμιαια στο power  και μετα αφου  ξεκινησει το αφήνεις; κάτι δεν μου πάει καλά εμενα τα φαν της ψυκτρας γυρνάνε; αλλά δεν παίρνεις εικόνα; 

Επεξ/σία από ultraex2003

29 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Με το χέρι δοκίμασες εάν ξεκιναει βάζοντας ένα  κατσαβιδακι και ενονοντας τα πίνακια  στιγμιαια στο power  και το αφήνεις; κάτι δεν μου πάει καλά τα φαν της ψυκτρας γυρνάνε; αλλά δεν παίρνεις εικόνα; 

δεν γυρνάει τίποτα αν δεν φτιάξει μέχρι αύριο θα τη στείλω πίσω στο amazon

Στις 31/12/2022 στις 10:42 ΠΜ, The__Blade είπε

πως?

Βρες ένα καλώδιο τα τηλεφωνικά είναι πιο βολικά, αφαίρεσε λίγο πλαστικό να φανεί ο χαλκός και από τις δυο μεριές, την μια μεριά βίδωσε την σε κάποια βίδα στο κουτί την άλλη πλευρά του καλωδίου να κάνει επαφή στο πάτωμα για να γειωθεί και να αποφορτιστεί.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/12/2022 στις 10:28 ΠΜ, The__Blade είπε

Παιδιά μια ερώτηση.

To καλώδιο τροφοδοσίας κρατάει ήδη γειωμένο το κουτί στην σούκο πρίζα του τοίχου.

Αν η μητρική είναι ΟΚ, τότε το πιθανότερο είναι οτι δεν βάζεις τα δύο καλώδια του οn/off (ή το κατσαβίδι για να κάνει επαφή) στα σωστά πινάκια. Σιγουρέψου μέσω του manual. Αν έχεις εύκαιρο 2ο τροφοδοτικό, δοκίμασε κι αυτό - μου έχει τύχει να μην ξεκινάει υπολογιστής (μετά απο πειράματα OC) αν δεν βγάλω το καλώδιο απο το τροδοδοτικό και να το ξαναβάλω ενα δευτερόλεπτο αργότερα. Ο διακόπτης οn/off του τροφοδοτικού δεν αρκούσε, έπρεπε να βγεί το καλώδιο έστω και στιγμιαία.

Επεξ/σία από Eloy

31 λεπτά πριν, Eloy είπε

To καλώδιο τροφοδοσίας κρατάει ήδη γειωμένο το κουτί στην σούκο πρίζα του τοίχου.

Αν η μητρική είναι ΟΚ, τότε το πιθανότερο είναι οτι δεν βάζεις τα δύο καλώδια του οn/off (ή το κατσαβίδι για να κάνει επαφή) στα σωστά πινάκια. Σιγουρέψου μέσω του manual. Αν έχεις εύκαιρο 2ο τροφοδοτικό, δοκίμασε κι αυτό - μου έχει τύχει να μην ξεκινάει υπολογιστής (μετά απο πειράματα OC) αν δεν βγάλω το καλώδιο απο το τροδοδοτικό και να το ξαναβάλω ενα δευτερόλεπτο αργότερα. Ο διακόπτης οn/off του τροφοδοτικού δεν αρκούσε, έπρεπε να βγεί το καλώδιο έστω και στιγμιαία.

παίδες δεν είχα υπομονή και την έστειλα πίσω, αν και πιστεύω ότι η μητρική θα έστρωνε in time.

1 ώρα πριν, The__Blade είπε

παίδες δεν είχα υπομονή και την έστειλα πίσω, αν και πιστεύω ότι η μητρική θα έστρωνε in time.

Και πόσο καιρό θα περιμένεις να πάει πίσω, να κάνουν αυτοί τα δικά τους και να σου έρθει η επόμενη ?

1 ώρα πριν, Eloy είπε

Και πόσο καιρό θα περιμένεις να πάει πίσω, να κάνουν αυτοί τα δικά τους και να σου έρθει η επόμενη ?

την επόμενη την παράγκειλα ήδη λογικά μέχρι 10 του μήνα, η άλλη πάει για επιστροφή χρημάτων.

Στις 31/12/2022 στις 10:28 ΠΜ, The__Blade είπε

Όλα αυτά τα έκανα , μόνο που δεν έβγαλα τη μητρική από το κουτί.

Και μια μεγάλη πιθανότητα να είχες λύσει το πρόβλημά σου.  😉

• Thanks 1

1 ώρα πριν, The__Blade είπε

την επόμενη την παράγκειλα ήδη λογικά μέχρι 10 του μήνα, η άλλη πάει για επιστροφή χρημάτων.

εφόσον την έβγαλες από το κουτί για να την επιστρέψεις, δεν την δοκίμασες ξανά; 🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, TR-909 είπε

Και μια μεγάλη πιθανότητα να είχες λύσει το πρόβλημά σου.  😉

2 ώρες πριν, morehp είπε

εφόσον την έβγαλες από το κουτί για να την επιστρέψεις, δεν την δοκίμασες ξανά; 🤔

την δοκίμασα, έκανα τράμπα cpu , μνήμες και κουτί από τη μία μητρική στην άλλη, αυτή που ήταν στο pc που εμφάνισε το πρόβλημα συνέχισε να μην bootarei.

είναι τραγικό γιατί απλά άλλαξα cooler και τίποτα το περίεργο δεν συνέβη κατά τη διαδικασία.

Μου έχει συμβεί και με κάτι τόσο απλό όσο η αλλαγή GPU αλλά συνήθως μέσα σε κάποιες ώρες λύνονταν.

Το πιο πιθανό θα λυνόταν και τώρα αλλά μου έδινε στα νεύρα και μόνο που έβλεπα τη μητρική να "ξεκουράζεται" οπότε πίσω η κυρία!

Με γάντια μιας χρήσης (pvx, latex klp) είμαστε οκ από το ζήτημα του στατικού ηλεκτρισμού;

Επεξ/σία από The__Blade

Στις 3/1/2023 στις 5:33 ΜΜ, The__Blade είπε

Με γάντια μιας χρήσης (pvx, latex klp) είμαστε οκ από το ζήτημα του στατικού ηλεκτρισμού;

Nαι, λογικά.

Πάντα, πάντως, εφαρμόζουμε την αλάνθαστη πρόληψη μέσω του καλοριφέρ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...