Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 13/12/2022 στις 7:33 ΜΜ, Tambas91 είπε

καλησπέρα παιδιά νέος κάτοχος 5600g τον έχω σε μια asrock b550m steel legend αξίζει να τον σκαλίσω καθόλου η τον αφήνω stock? μονο xmp μνήμες έχω κάνει, γενικά είμαι σε 4k με 6800xt

Τι ψύκτρα έχεις ; 

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nick0lis είπε

Τι ψύκτρα έχεις ; 

arctic liquid freezer ii 240... να σου πω τα έχω αφήσει όλα stock (εκτος του xmp) και παίζω elden ring οποτε δουλεύουν όλα στο ρελαντί ούτος η άλλος

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Θα δοκίμαζα -0.1v off set, vcore

άσχετο τώρα που το θυμήθηκα είχα δοκιμάσει να δώσω λίγο στα ρολόγια το έφτασα μέχρι 4.8ghz απλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι έμενε κολλημένο εκεί όλη την ώρα ενώ stock δούλευε κανονικά.. δε ξέρω έπρεπε να βάλω καμία άλλη ρύθμιση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Tambas91 είπε

άσχετο τώρα που το θυμήθηκα είχα δοκιμάσει να δώσω λίγο στα ρολόγια το έφτασα μέχρι 4.8ghz απλά αυτό που παρατήρησα είναι ότι έμενε κολλημένο εκεί όλη την ώρα ενώ stock δούλευε κανονικά.. δε ξέρω έπρεπε να βάλω καμία άλλη ρύθμιση?

έχω την ίδια μητρική και είχα το ίδιο CPU.

OC guide for Ogryns by the Blade

Settings

PBO:  Motherboard

Curve optimiser: all core -30

CPU offset:+200

CPU offset voltage: +100 mv

Ξεκίνα να τρέχεις ycruncher , αν κολάει και θα κάνει reboot δώσε ρεύμα CPU offset voltage πρέπει να βγάλει 12ωρο.

Με την ψύξη που έχεις τα 4600 σταθερό boost θα τα πιάσεις άνετα.

θα κάνω thread με την μαγική μου συνταγή για overclock σύντομα...

Επεξ/σία από The__Blade
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θες πάνω από 4650 ξεκινάς με BCLK λογικά ένα 102.5 θα σου δώσει 4770 απλά θα θες και άλλο offset

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.

@The__Blade Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αρκετά safe το +100 cpu offset voltage, ακόμα και αν λάβεις υπόψιν το -30 CO συνεχίζεις σε κάποια workloads να δίνεις στο CPU παραπάνω ρεύμα από ότι ζητάει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, elpenor είπε

@The__Blade Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αρκετά safe το +100 cpu offset voltage, ακόμα και αν λάβεις υπόψιν το -30 CO συνεχίζεις σε κάποια workloads να δίνεις στο CPU παραπάνω ρεύμα από ότι ζητάει.

κανένα θέμα μέχρι 1.35 -1.4 πιάνει, 1.45 είναι safe για 24/7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, The__Blade είπε

κανένα θέμα μέχρι 1.35 -1.4 πιάνει, 1.45 είναι safe για 24/7

Υπάρχουν loads που με 1.5V είναι μια χαρά και άλλα που (σε συνδυασμό με ζέστη) κάνουν degrade και με λιγότερο από 1.35v. Βασικά στην αρχή πάρα πολλοί στο overclock.net είχαν πάθει degrade με 1.35v all core OC.

Εγώ βλέπω σε διάφορα stress test να πέφτει πολύ κάτω από 1.35v το voltage του CPU μου που είναι σχεδόν stock.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, elpenor είπε

Υπάρχουν loads που με 1.5V είναι μια χαρά και άλλα που (σε συνδυασμό με ζέστη) κάνουν degrade και με λιγότερο από 1.35v. Βασικά στην αρχή πάρα πολλοί στο overclock.net είχαν πάθει degrade με 1.35v all core OC.

Εγώ βλέπω σε διάφορα stress test να πέφτει πολύ κάτω από 1.35v το voltage του CPU μου που είναι σχεδόν stock.

στηρίζομαι εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=g2kgi5tMfDc

https://www.youtube.com/watch?v=ZAww0c2m-ks

Βάζω link εδώ.

Μάλλον κάποιος mod να το μεταφέρει στο overclocking

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, nick0lis είπε

Τα ρολόγια δεν χρειάζεται να τα κλειδώνεις. 

όπα κάτσε τι εννοείς? όταν το ανέβασα στα bios κλείδωσε?

sorry αν είναι αυτονόητα όλα αυτά απλά πριν είχα msi μητρική και intel επεξεργαστή οποτε όλα λειτουργούσαν αλλιώς

σε stock πάντως φτάνει μέχρι 4.45ghz ,63c

Επεξ/σία από Tambas91
Δημοσ.
Στις 21/12/2022 στις 7:23 ΜΜ, leros2004 είπε

Ultra budget combo ελήφθη σήμερα. Στα θετικά ότι η μητρική μου ήρθε με 4.90 Bios και είδε τον 5600g.

@triplex1  Asrock rulezzzzz

IMG_20221221_180522-1.jpg.ae1efd3205092889dd06299839113d4a.jpg

Πριν 15 μέρες που πήρα μια Gigabyte B450M DS3H V2 από Πλαίσιο ήρθε με το τελευταίο BIOS (F63)! Λογικά αν η μητρική είναι από φρέσκια παρτίδα θα έρχεται και με νέο BIOS, δεν νομίζω να είναι αποκλειστικό προνόμιο της Asrock.

5 ώρες πριν, nick0lis είπε

Δώρο στον ανιψιό

spacer.png

nick0lis αν σε φωνάζω "θείο" θα μου κάνεις και μένα ένα τέτοιο δώρο για τα Χριστούγεννα; :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...