Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/12/2022 στις 11:39 ΜΜ, neof1z είπε

Καλησπέρα στην Παρέα.

Έφτιαξα ένα pc με 5800X και το μόνο που κάνει εντύπωση είναι το cool and quiet δεν (μάλλον) δουλεύει. Είναι idle στα 3600 και δεν πέφτει.

Είναι φυσιολογικό;

δες τα effective clocks - είναι πιο αντιπροσωπευτικά για ΖΕΝ3 και το πόσο γρήγορα αλλάζουν power states. Έχω ποστάρει ένα σκριν λίγο πιο πάνω.

effective_clock_6-1024x576.png

Όλο το άρθρο αν έχεις όρεξη για διάβασμα. 🙂
SkatterBencher #18: AMD Ryzen 5 5600X Overclocked to 4850 MHz - SkatterBencher

• Like 3
  • Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 9/12/2022 στις 1:08 ΠΜ, neof1z είπε

Σύμφωνα με το άρθρο ισχύει όντως και το διαπίστωσα μόλις με καινούρια εγκατασταση των windows 11 σε ryzen 5700x και των τελευταίων drivers που δίνει η amd για το chipset. 

"Ryzen 5000 series CPUs do not require a special Ryzen Power Profile, so it is not installed with Chipset driver package. Please use the Windows Balanced Power Profile for these procesors. Previous generation Ryzen processors will continue to use the Ryzen Balanced Power Profile for optimal performance and this is included in the Chipset driver package."

Όντως δεν μου εμφανίζει πλέον άλλα σχέδια ενέργειας παρά μόνο των windows και είναι στο balanced από προεπιλογή. Προσωπικά πάντα το balanced των windows επέλεγα και εγώ, αλλά παρατήρησα κάτι αυτή τη φορά. Ενώ το είχανε πάντα στη διαχειρηση ενέργειας επεξεργαστή minimum 5% και maximum 100%

Τώρα το αλλάξανε και έχουν minimum 0% και maximum 100%

Να το αλλάξω σε 5% η να το αφήσω έτσι όπως το έχουν;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ultraex2003 είπε

5800X

Εγώ έκανα σήμερα το πρωί συγκεκριμενα νεα εγκατάσταση windows 11 και τους τελευταίους amd drivers που δίνει. + οποια windows updates είχε διαθέσιμα.

Balanced windows minimum 0% χωρίς να πειράξω τπτ.

Πιστεύω πως το 5% σου έχει μείνει από πριν (είτε από προηγούμενη έκδοση των chipset drivers είτε από update των windows)  δηλαδη αν τα κάνεις όλα απ' την αρχή θα σου είναι κ εσένα 0%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Εγώ έκανα σήμερα το πρωί συγκεκριμενα νεα εγκατάσταση windows 11 και τους τελευταίους amd drivers που δίνει. + οποια windows updates είχε διαθέσιμα.

Balanced windows minimum 0% χωρίς να πειράξω τπτ.

Πιστεύω πως το 5% σου έχει μείνει από πριν (είτε από προηγούμενη έκδοση των chipset drivers είτε από update των windows)  δηλαδη αν τα κάνεις όλα απ' την αρχή θα σου είναι κ εσένα 0%

ναι  οντως  εκανα restore το plan  και πηγε στο 0%   αλλα δεν αλλαξε κατι σε σχεση με το 5% στα ιδια ειναι το idle  γυρισα στο  παλιο καλο 5%

Επεξ/σία από ultraex2003
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

ναι  οντως  εκανα restore το plan  και πηγε στο 0%   αλλα δεν αλλαξε κατι σε σχεση με το 5% στα ιδια ειναι το idle  γυρισα στο  παλιο καλο 5%

Έκανες επαναφορά προεπιλογων στο balanced plan και στο έβαλε στο 0% ; Άρα τότε το αλλάξανε από τα windows. Προτείνεις 5% όπως ξέραμε;; Να το αλλάξω κ εγώ αν είναι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Έκανες επαναφορά προεπιλογων στο balanced plan και στο έβαλε στο 0% ; Άρα τότε το αλλάξανε από τα windows. Προτείνεις 5% όπως ξέραμε;; Να το αλλάξω κ εγώ αν είναι.

επειδη δεν ειδα καποια διαφορα  ξαναγυρισα στο κλασσικο 5%  αλλα εχω την εντυπωση οπου και να το βαλεις το ιδιο θα ειναι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παίδες ερώτηση υπάρχει κάποιο bench που να μας δίνει αίσθηση για gaming performance χωρίς να τρώει μπουκάλι από μια ταπεινή 5600 ΧΤ ;

ή ακόμα καλύτερα να δίνει αποτελέσματα ανεξαρτήτως GPU

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, The__Blade είπε

παίδες ερώτηση υπάρχει κάποιο bench που να μας δίνει αίσθηση για gaming performance χωρίς να τρώει μπουκάλι από μια ταπεινή 5600 ΧΤ ;

3dmark Cpu profile?

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The__Blade είπε

Πώς να γίνει αυτό?

Άλλα παιγνίδια ζορίζουν 1-2 νήματα/πυρήνες, άλλα τραβάνε από όσους έχεις.

Γενική εικόνα, δεν γίνεται να έχεις.

Όσο πιο πάνω είσαι σε ST και ΜΤ ταυτόχρονα, τόσο το καλύτερο (με τέρμα σφιγμένες μνήμες, πάντα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...