The__Blade Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, nick0lis είπε Συμφωνώ, -25 είχα τον 5950Χ και απέφυγα τον πύργο της Βαβέλ που δημιουργήθηκε εκθετικά τόσα cores σε τόσες τιμές. Έκανες δοκιμή ; έτσι το ανακάλυψα με δοκιμές. τώρα είμαι με -30 έφαγα ένα reboot στο 7ωρο ycruncher, αύξησα το offset και τώρα είμαι 5.5 ώρες , θέλω 12ωρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, The__Blade είπε έτσι το ανακάλυψα με δοκιμές. τώρα είμαι με -30 έφαγα ένα reboot στο 7ωρο ycruncher, αύξησα το offset και τώρα είμαι 5.5 ώρες , θέλω 12ωρο. Στο undervolting με CO το ερώτημα δεν είναι μόνο όταν έχεις load - αλλά και στα χαμηλά ρολόγια. Γιατί εκεί οι μειώσεις στις τάσεις είναι πιο "δραματικές" και μπορεί να σου δημιουργήσουν αστάθεια (πχ random restarts). Αν δεν κάνω λάθος για το λόγο αυτό το CO είναι ρυθμισμένο να "κόβει" 3mV χαμηλά και 5mv σε ψηλές συχνότητες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, TR-909 είπε Στο undervolting με CO το ερώτημα δεν είναι μόνο όταν έχεις load - αλλά και στα χαμηλά ρολόγια. Γιατί εκεί οι μειώσεις στις τάσεις είναι πιο "δραματικές" και μπορεί να σου δημιουργήσουν αστάθεια (πχ random restarts). Αν δεν κάνω λάθος για το λόγο αυτό το CO είναι ρυθμισμένο να "κόβει" 3mV χαμηλά και 5mv σε ψηλές συχνότητες. σωστά αλλά το offset γινεται apply σε όλα τα επίπεδα, ή τουλάχιστον έτσι πρέπει. στην απλή χρήση η σταθερότητα θα φανεί αφού τελειώσει το testing. το όλο θέμα είναι ότι με αυτό τον τρόπο μπορείς να μειώσεις πολύ το throttling χωρίς να στερείς το cpu από ρεύμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Το PBO με το PBO2 είναι διαφορετικά και βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο το καθένα στο bios η είναι το ίδιο απλά πιο παλιά το αναφέρανε PBO και τώρα το μετονομασανε σε PBO2? Επίσης από default είναι auto , δηλαδή όταν χρειαστεί παραπάνω ταχύτητα θα την δώσει; Η το auto = off όπως κάπου διάβασα; Και αν σημαίνει αυτό, τότε γιατί δίνει και την επιλογή disabled; Συγνώμη παιδιά για τις ερωτήσεις απλά είμαι καινούριος σε όλα αυτά. To PBO2 είναι ότι το PBO συν το Curve Optimizer. To PBO2 δουλεύει μόνο σε ΖΕΝ3 (5000 series). Ανάλογα τη μητρική θα πρέπει να δεις τι ισχύει. Για ASUS το ενεργοποιείς από το Advanced menu και by default είναι disabled (νομίζω έτσι είναι στις περισσότερες αν όχι όλες). 16 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Ναι αλλά σε idle 1% χρήση cpu στο task manager των windows κάτω από 4.0GHz δεν έχει πέσει ποτέ όση ώρα και να το παρατηρώ, και δε τρέχω απολύτως τπτ εκείνη τη στιγμή. Κατέβασε το HWInfo και κοίτα τα Effective Clocks - αν θες μεγαλύτερη λεπτομέρεια κατέβασε το polling rate στα 250ms (2000ms είναι το default) - αυτά δείχνουν με καλύτερη ακρίβεια τα core clocks κάθε στιγμή. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από TR-909 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, The__Blade είπε reboot στο 7ωρο ycruncher, αύξησα το offset auto το offset και -25 δεν είχα ποτέ reboot. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, nick0lis είπε auto το offset και -25 δεν είχα ποτέ reboot. φαντάζομαι και +200 boost σωστά; 1. έχεις καλύτερο chip. Με το κόλπο που λέω μπορεί το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τσιπάκι να βάλει -30 CO +200 boost 2. δεν κάνεις BCLK overclock ΥΓ. ακόμα είμαι σε stability testing Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από The__Blade Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, The__Blade είπε φαντάζομαι και +200 boost σωστά; Όχι. 6 λεπτά πριν, The__Blade είπε έχεις καλύτερο chip. Πιθανόν. 6 λεπτά πριν, The__Blade είπε Με το κόλπο που λέω μπορεί το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τσιπάκι να βάλει -30 CO +200 boost Πολύ καλό. 7 λεπτά πριν, The__Blade είπε δεν κάνεις BCLK overclock Όχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, TR-909 είπε To PBO2 είναι ότι το PBO συν το Curve Optimizer. To PBO2 δουλεύει μόνο σε ΖΕΝ3 (5000 series). Ανάλογα τη μητρική θα πρέπει να δεις τι ισχύει. Για ASUS το ενεργοποιείς από το Advanced menu και by default είναι disabled (νομίζω έτσι είναι στις περισσότερες αν όχι όλες). Αν κάνω απλά μόνο enabled το PBO, τπτ αλλο, δεν πειράξω ούτε curve ούτε τπτ. Είμαι τότε με PBO όπως οι προηγούμενοι ryzen σωστά; Αξίζει να το ενεργοποιησω σε θέμα απόδοσης σε παιχνίδια και video editing που αυτα τα δύο με ενδιαφέρουν; Η δε θα δω κάτι ιδιαίτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Αν κάνω απλά μόνο enabled το PBO, τπτ αλλο, δεν πειράξω ούτε curve ούτε τπτ. Είμαι τότε με PBO όπως οι προηγούμενοι ryzen σωστά; Αξίζει να το ενεργοποιησω σε θέμα απόδοσης σε παιχνίδια και video editing που αυτα τα δύο με ενδιαφέρουν; Η δε θα δω κάτι ιδιαίτερο; θα υπάρχει διαφορά, δεν χάνεις κάτι! έβγαλα 14 ώρες y cruncher 4550-60 all core boost 102.5 BCLK -30 CO +200 +137 mv offset 4100 ram πάμε για prime95 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, The__Blade είπε θα υπάρχει διαφορά, δεν χάνεις κάτι! έβγαλα 14 ώρες y cruncher 4550-60 all core boost 102.5 BCLK -30 CO +200 +137 mv offset 4100 ram πάμε για prime95 Αυξάνεται πολύ και η θερμοκρασία; Γιατί αν είναι παραδειγμα να είμαι +10 βαθμούς στη θερμοκρασία πάνω για να κερδίσω 2-3 fps σε παιχνίδια, προσωπικά για μένα δεν αξίζει κ θα το αφηνα disabled. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Ronnie1985 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Αυξάνεται πολύ και η θερμοκρασία; Γιατί αν είναι παραδειγμα να είμαι +10 βαθμούς στη θερμοκρασία πάνω για να κερδίσω 2-3 fps σε παιχνίδια, προσωπικά για μένα δεν αξίζει κ θα το αφηνα disabled. εξαρτάται ανάλογα το κομμάτι. κάνε μια δοκιμή με OCCT με και χωρίς να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Αν κάνω απλά μόνο enabled το PBO, τπτ αλλο, δεν πειράξω ούτε curve ούτε τπτ. Είμαι τότε με PBO όπως οι προηγούμενοι ryzen σωστά; Αξίζει να το ενεργοποιησω σε θέμα απόδοσης σε παιχνίδια και video editing που αυτα τα δύο με ενδιαφέρουν; Η δε θα δω κάτι ιδιαίτερο; Το PBO αυτό που κάνει είναι override τα power limits (PPT, EDC, TDC) του επεξεργαστή. Σκέτο PBO enabled (σε ASUS) τα βάζει όλα τέρμα (σαν Unlimited). Ναι μεν πιάνω μαξ ρολόγια αλλά αρχίζουν να ανεβαίνουν θερμοκρασίες, ανεμιστήρες, κτλπ είμαι και σε φάση δοκιμών με στοκ cooler οπότε δεν το σκαλίζω. Tο καλό του PBO2 είναι το Curve Optimizer. Αντί να σπρώχνεις εσύ τον επεξεργαστή σε μεγαλύτερο performance, απλά μειώνεις τη καμπύλη τάσης/συχνότητας και έτσι αφήνεις τον επεξεργαστή να boost-άρει δυναμικά, ανάλογα με το τι του επιτρέπει το μεγαλύτερο thermal headroom που αποκτά. Αυτό σε συνδυασμό με όσο το δυνατόν καλύτερο cooler νομίζω πως σου δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα για ένα mild tuning. Σε 1η φάση άνοιξε PBO, στα PBO Limits επέλεξε Auto (να έχεις τα μέγιστα limits που δίνει η AMD για τον επεξεργαστή σου και όχι Unlimited). Mετά ρύθμισε το Curve Optimizer, αρνητικό, All Core. Ξεκίνα από 10 και λειτούργησε τον υπολογιστή σου μερικές ημέρες. Μετα σε βήματα των 5 ανά λίγες ημέρες μέχρι να δεις που είσαι 100% σταθερός. Μη σε τρομάξει αν κρασάρει ή κάνει κάποια επανεκκίνηση από το πουθενά είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτά. Απλά εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σταθερό το σύστημά σου και γυρνάς στη προηγούμενη σταθερή ρύθμιση. * βοηθάει πολύ να κρατάς σημειώσεις με το τι κάνεις κάθε φορά. Για την χρήση που περιγράφεις θες λίγο απ΄ όλα. Καλές επιδόσεις σε single thread (gaming) αλλά και multi thread (video editing). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, TR-909 είπε Το PBO αυτό που κάνει είναι override τα power limits (PPT, EDC, TDC) του επεξεργαστή. Σκέτο PBO enabled (σε ASUS) τα βάζει όλα τέρμα (σαν Unlimited). Ναι μεν πιάνω μαξ ρολόγια αλλά αρχίζουν να ανεβαίνουν θερμοκρασίες, ανεμιστήρες, κτλπ είμαι και σε φάση δοκιμών με στοκ cooler οπότε δεν το σκαλίζω. Tο καλό του PBO2 είναι το Curve Optimizer. Αντί να σπρώχνεις εσύ τον επεξεργαστή σε μεγαλύτερο performance, απλά μειώνεις τη καμπύλη τάσης/συχνότητας και έτσι αφήνεις τον επεξεργαστή να boost-άρει δυναμικά, ανάλογα με το τι του επιτρέπει το μεγαλύτερο thermal headroom που αποκτά. Αυτό σε συνδυασμό με όσο το δυνατόν καλύτερο cooler νομίζω πως σου δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα για ένα mild tuning. Σε 1η φάση άνοιξε PBO, στα PBO Limits επέλεξε Auto (να έχεις τα μέγιστα limits που δίνει η AMD για τον επεξεργαστή σου και όχι Unlimited). Mετά ρύθμισε το Curve Optimizer, αρνητικό, All Core. Ξεκίνα από 10 και λειτούργησε τον υπολογιστή σου μερικές ημέρες. Μετα σε βήματα των 5 ανά λίγες ημέρες μέχρι να δεις που είσαι 100% σταθερός. Μη σε τρομάξει αν κρασάρει ή κάνει κάποια επανεκκίνηση από το πουθενά είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτά. Απλά εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σταθερό το σύστημά σου και γυρνάς στη προηγούμενη σταθερή ρύθμιση. * βοηθάει πολύ να κρατάς σημειώσεις με το τι κάνεις κάθε φορά. Για την χρήση που περιγράφεις θες λίγο απ΄ όλα. Καλές επιδόσεις σε single thread (gaming) αλλά και multi thread (video editing). Ευχαριστώ πολύ θα τα δοκιμασω σιγά σιγά! Από ψύξη έχω μια 240 Corsair AIO υδρόψυξη front mount τοποθέτηση. Στο AIDA64 μέχρι στιγμής που δοκίμασα το stability test επιλέγοντας CPU-FPU-CACHE-SYSTEM MEMORY, πάει μέχρι 55 βαθμούς. Να δοκιμάσω άλλο τεστ η με καλύπτει το AIDA για συμπεράσματα για το αν είναι stable; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από Ronnie1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Βάλτου κανά 30' Cinebench R23 και δες στο τέλος πόσο έπιασες το μέγιστο σε θερμοκρασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, TR-909 είπε Βάλτου κανά 30' Cinebench R23 και δες στο τέλος πόσο έπιασες το μέγιστο σε θερμοκρασίες. Οκ αν και στο 10 λεπτό που έδινε ως default τα τεστ το cinebench έφτανε μέχρι 50 βαθμους. Το αναφέρω απλά σε σύγκριση ότι στο AIDA ανεβαίνει πιο πολυ η θερμοκρασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα