TR-909 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, totomis είπε Gigabyte b550 aorus pro v2. Στο site της gskill έχει qvl και αναφέρει τη v1, ελπίζω να χρονίσουν σωστά Δες και εδώ, από τα timings που έβαλες φαντάστηκα Hynix αλλά τις δείχνει 2133 JEDEC - πήρα πρόσφατα παρόμοιο κιτ 3600 CL16, Hynix αλλά 2400 JEDEC (Kingston) έπαιξε με την πρώτη μια χαρά. 1
The__Blade Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!! Μπορούμε να βάλουμε Curve -30 σε οποιοδήποτε ryzen 5000 (ακόμα και στη χειρότερη πατάτα) και μετά να δώσουμε + offset cpu voltage οπότε ο επεξεργαστής boostarei με βάση το -30 (δηλ τέρμα) αλλά έχει voltage αυξημένο και δεν έχει θέματα σταθερότητας? Αν αυτό το boost δεν μας φτάνει τότε ανεβάζουμε και το σκάλαρ. Τώρα πέστε μου ότι το ξέρατε όλοι και ήμουν ο χαζός του χωριού! 🤣 Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από The__Blade
Ronnie1985 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Παρατήρησα ότι ο task manager των windows 11 (δε ξέρω αν ισχύει και στα 10αρια) μου δείχνει λίγο αλανταλων τη ταχύτητα του επεξεργαστή σε σχέση με προγράμματα για αυτή τη δουλειά. Πχ σε idle το cpuz και το hwinfo64 δείχνουν την ίδια ταχύτητα 3.6GHz και την ίδια στιγμή ο task manager περίπου 4.05 GHz. Φαντάζομαι τα σωστά είναι αυτά που δείχνουν τα cpuz και hwinfo. Οπότε των windows απλά δε το παίρνουμε στα σοβαρά; Το κάνει κ εσάς;
The__Blade Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Παρατήρησα ότι ο task manager των windows 11 (δε ξέρω αν ισχύει και στα 10αρια) μου δείχνει λίγο αλανταλων τη ταχύτητα του επεξεργαστή σε σχέση με προγράμματα για αυτή τη δουλειά. Πχ σε idle το cpuz και το hwinfo64 δείχνουν την ίδια ταχύτητα 3.6GHz και την ίδια στιγμή ο task manager περίπου 4.05 GHz. Φαντάζομαι τα σωστά είναι αυτά που δείχνουν τα cpuz και hwinfo. Οπότε των windows απλά δε το παίρνουμε στα σοβαρά; Το κάνει κ εσάς; Γενικά υπάρχουν ανακρίβιες στο reporting, hwinfo - cpu-z είναι πιο αξιόπιστα βέβαια εμένα το CPU-Z - hw info μου έχουν δείξει all-core 8200 (λες και πήγαινα για το παγκόσμιο)
Πέτρος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, The__Blade είπε ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!! Μπορούμε να βάλουμε Curve -30 σε οποιοδήποτε ryzen 5000 (ακόμα και στη χειρότερη πατάτα) και μετά να δώσουμε + offset cpu voltage οπότε ο επεξεργαστής boostarei με βάση το -30 (δηλ τέρμα) αλλά έχει voltage αυξημένο και δεν έχει θέματα σταθερότητας? Αν αυτό το boost δεν μας φτάνει τότε ανεβάζουμε και το σκάλαρ. Τώρα πέστε μου ότι το ξέρατε όλοι και ήμουν ο χαζός του χωριού! 🤣 Στην πράξη uv/ov είναι το co, σα να είναι per core offset. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ψοφήσεις στις δοκιμές για να βρεις την ισορροπία, αφού θα σου χαλάει και τους καλούς πυρήνες.
elpenor Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Παρατήρησα ότι ο task manager των windows 11 (δε ξέρω αν ισχύει και στα 10αρια) μου δείχνει λίγο αλανταλων τη ταχύτητα του επεξεργαστή σε σχέση με προγράμματα για αυτή τη δουλειά. Πχ σε idle το cpuz και το hwinfo64 δείχνουν την ίδια ταχύτητα 3.6GHz και την ίδια στιγμή ο task manager περίπου 4.05 GHz. Φαντάζομαι τα σωστά είναι αυτά που δείχνουν τα cpuz και hwinfo. Οπότε των windows απλά δε το παίρνουμε στα σοβαρά; Το κάνει κ εσάς; Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, σου δείχνουν το μέσο όρο ταχύτητας σε μία χρονική διάρκεια με διαφορετική διάρκεια το καθένα. 1
The__Blade Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Στην πράξη uv/ov είναι το co, σα να είναι per core offset. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να ψοφήσεις στις δοκιμές για να βρεις την ισορροπία, αφού θα σου χαλάει και τους καλούς πυρήνες. αν τα ισοβαθμίσεις σωστά κερδίζεις σε boost χωρίς να αυξάνεις το voltage. Δηλ μπορείς να έχεις στοκ voltage αλλά boost limit για CO -30 Κάνεις undervolt το CPU από το PBO και μετά το επαναφέρεις από τη μητρική. , το cpu βοοσταρει νομίζοντας ότι είναι undervolted - καλό τσιπ αλλά έχει το στοκ volt (η και παραπάνω αν θες)
elpenor Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, The__Blade είπε αν τα ισοβαθμίσεις σωστά κερδίζεις σε boost χωρίς να αυξάνεις το voltage. Δηλ μπορείς να έχεις στοκ voltage αλλά boost limit για CO -30 Κάνεις undervolt το CPU από το PBO και μετά το επαναφέρεις από τη μητρική. , το cpu βοοσταρει νομίζοντας ότι είναι undervolted - καλό τσιπ αλλά έχει το στοκ volt (η και παραπάνω αν θες) Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχεις βρει κάτι που δουλεύει για το σύστημα σου αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα εξηγείς. Ένα πρόσφατο σχετικά καλογραμμένο άρθρο που εξηγεί όλα αυτά με τα οποία πειραματίζεσαι είναι το παρακάτω. https://skatterbencher.com/2022/09/26/raphael-overclocking-whats-new/ Σύμφωνα με το παραπάνω οι διαφορές στο boost είναι πολύ μικρές ανάμεσα σε σκέτο curve και curve+offset. We can see that at 1.23V, the frequency is 5290 MHz with a -29 curve optimizer and 0mV offset, 5298 MHz with a -50 curve optimizer and +50mV offset, and 5306 MHz with a -62 curve optimizer and +100mV offset Το ιδανικό για εμένα είναι να μπορέσει να βρει κάποιος τις καλύτερες τιμές για το CO ανά πυρήνα ώστε να είναι σταθερός.. Το Scalar επηρεάζει το FIT (σύστημα προστασίας και υγείας) του επεξεργαστή και δημιουργεί παραπάνω ζέστη και θόρυβο για σχετικά λίγες επιδόσεις. Θα το ενεργοποιούσα μόνο αν βιαζόμουν κάποιο render κλπ και μετρούσε και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από elpenor 1
Ronnie1985 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, elpenor είπε Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, σου δείχνουν το μέσο όρο ταχύτητας σε μία χρονική διάρκεια με διαφορετική διάρκεια το καθένα. Ναι αλλά σε idle 1% χρήση cpu στο task manager των windows κάτω από 4.0GHz δεν έχει πέσει ποτέ όση ώρα και να το παρατηρώ, και δε τρέχω απολύτως τπτ εκείνη τη στιγμή.
The__Blade Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, elpenor είπε Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχεις βρει κάτι που δουλεύει για το σύστημα σου αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα εξηγείς. Ένα πρόσφατο σχετικά καλογραμμένο άρθρο που εξηγεί όλα αυτά με τα οποία πειραματίζεσαι είναι το παρακάτω. https://skatterbencher.com/2022/09/26/raphael-overclocking-whats-new/ Σύμφωνα με το παραπάνω οι διαφορές στο boost είναι πολύ μικρές ανάμεσα σε σκέτο curve και curve+offset. We can see that at 1.23V, the frequency is 5290 MHz with a -29 curve optimizer and 0mV offset, 5298 MHz with a -50 curve optimizer and +50mV offset, and 5306 MHz with a -62 curve optimizer and +100mV offset Το ιδανικό για εμένα είναι να μπορέσει να βρει κάποιος τις καλύτερες τιμές για το CO ανά πυρήνα ώστε να είναι σταθερός.. Το Scalar επηρεάζει το FIT (σύστημα προστασίας και υγείας) του επεξεργαστή και δημιουργεί παραπάνω ζέστη και θόρυβο για σχετικά λίγες επιδόσεις. Θα το ενεργοποιούσα μόνο αν βιαζόμουν κάποιο render κλπ και μετρούσε και το τελευταίο δευτερόλεπτο. 1 ώρα πριν, elpenor είπε Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχεις βρει κάτι που δουλεύει για το σύστημα σου αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα εξηγείς. Ένα πρόσφατο σχετικά καλογραμμένο άρθρο που εξηγεί όλα αυτά με τα οποία πειραματίζεσαι είναι το παρακάτω. https://skatterbencher.com/2022/09/26/raphael-overclocking-whats-new/ Σύμφωνα με το παραπάνω οι διαφορές στο boost είναι πολύ μικρές ανάμεσα σε σκέτο curve και curve+offset. We can see that at 1.23V, the frequency is 5290 MHz with a -29 curve optimizer and 0mV offset, 5298 MHz with a -50 curve optimizer and +50mV offset, and 5306 MHz with a -62 curve optimizer and +100mV offset Το ιδανικό για εμένα είναι να μπορέσει να βρει κάποιος τις καλύτερες τιμές για το CO ανά πυρήνα ώστε να είναι σταθερός.. Το Scalar επηρεάζει το FIT (σύστημα προστασίας και υγείας) του επεξεργαστή και δημιουργεί παραπάνω ζέστη και θόρυβο για σχετικά λίγες επιδόσεις. Θα το ενεργοποιούσα μόνο αν βιαζόμουν κάποιο render κλπ και μετρούσε και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ευχαριστω για το λινκ ειναι ομως για AM5 Στην B550 ASROCK μου ειναι ακριβως οπως το περιγραφω. Δηλαδη με το OFFSET σπλα αλλαζει το VOLTAGE και το cpu boostarei με βαση το CO. Οποτε στα ιδια VOLT εχω πολυ μεγαλυτερο boost
kkatzos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, The__Blade είπε Ευχαριστω για το λινκ ειναι ομως για AM5 Στην B550 ASROCK μου ειναι ακριβως οπως το περιγραφω. Δηλαδη με το OFFSET σπλα αλλαζει το VOLTAGE και το cpu boostarei με βαση το CO. Οποτε στα ιδια VOLT εχω πολυ μεγαλυτερο boost Δύσκολα. Αν δεν υπάρχει επαναληψιμότητα σε bench scores δε γίνεται δουλειά.
The__Blade Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, kkatzos είπε Δύσκολα. Αν δεν υπάρχει επαναληψιμότητα σε bench scores δε γίνεται δουλειά. Τι εννοείς; Πιο απλά να το πάμε. Co 0 Cinebench 20 4000-4050 Ycruncher stable -30 co cinebench 20 4300+ Ycruncher instant error -30 Co +120mv offset Cine bench 20 4300+ Ycruncher 4 hours stable (περισσοτερο σήμερα το βράδυ) πολλά runs σε όλα τα settings Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από The__Blade
Ronnie1985 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το PBO με το PBO2 είναι διαφορετικά και βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο το καθένα στο bios η είναι το ίδιο απλά πιο παλιά το αναφέρανε PBO και τώρα το μετονομασανε σε PBO2? Επίσης από default είναι auto , δηλαδή όταν χρειαστεί παραπάνω ταχύτητα θα την δώσει; Η το auto = off όπως κάπου διάβασα; Και αν σημαίνει αυτό, τότε γιατί δίνει και την επιλογή disabled; Συγνώμη παιδιά για τις ερωτήσεις απλά είμαι καινούριος σε όλα αυτά. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από Ronnie1985
TR-909 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Aπό τα λίγα που γνωρίζω (κάνω επανάληψη με ΖΕΝ3 τώρα 😄) και κάποιες δοκιμές που έκανα παρατήρησα πως από ένα σημείο και έπειτα, λίγους βαθμούς Κελσίου να αρχίσει να ανεβαίνει ο επεξεργαστής αρχίζουν τα ρολόγια και μειώνονται - η ψύξη μου φάνηκε πολύ σημαντική και κατ' επέκταση σωστό αυτό που λέει η AMD: These steps are important because Precision Boost 2 is dependent on several factors including, but not limited to: Processor temperature (μπλα, μπλα, μπλα) (AMD Ryzen™ Technology: Precision Boost 2 Performance Enhancement | AMD) Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως αν είσαι σταθερός CO -30 All Core, αυτό δεν είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις? Έχει νοήμα μετά να ψαχτείς per core? Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2022 από TR-909
nick0lis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, TR-909 είπε Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πως αν είσαι σταθερός CO -30 All Core, αυτό δεν είναι το μέγιστο που μπορείς να πάρεις? Έχει νοήμα μετά να ψαχτείς per core? Συμφωνώ, -25 είχα τον 5950Χ και απέφυγα τον πύργο της Βαβέλ που δημιουργήθηκε εκθετικά τόσα cores σε τόσες τιμές. 16 ώρες πριν, The__Blade είπε ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!! Μπορούμε να βάλουμε Curve -30 σε οποιοδήποτε ryzen 5000 (ακόμα και στη χειρότερη πατάτα) και μετά να δώσουμε + offset cpu voltage οπότε ο επεξεργαστής boostarei με βάση το -30 (δηλ τέρμα) αλλά έχει voltage αυξημένο και δεν έχει θέματα σταθερότητας? Αν αυτό το boost δεν μας φτάνει τότε ανεβάζουμε και το σκάλαρ. Τώρα πέστε μου ότι το ξέρατε όλοι και ήμουν ο χαζός του χωριού! 🤣 Έκανες δοκιμή ; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από nick0lis 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα