malakudi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, adtakhs είπε Amd 5700G Asrock Deskmini X300 Mushkin 32Gb sodimm DDR4 3200mhz Cl16 Intel BT/Wifi5 M2 M2 Kingston KC3000 1Tb M2 Intenso 480Gb Kioxia 480 SSD sata III Toshiba L200 2Tb sata III. Οι υπόλοιποι ψάξτε δίπλα τριπλά ψυγεία 🤪 Τι ψύκτρα παίρνει; edit: Εσύ έβαλες την στοκ απ' ότι κατάλαβα αλλά μέχρι τι ύψους παίρνει; Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2022 από malakudi
adtakhs Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, The__Blade είπε Εχει και μια εκδοση που παιρνει και standalone gpu σωστα: Ναι αλλά είναι μεγάλο μετά και δεν συμφέρει. 5 ώρες πριν, malakudi είπε Τι ψύκτρα παίρνει; edit: Εσύ έβαλες την στοκ απ' ότι κατάλαβα αλλά μέχρι τι ύψους παίρνει; Για να μπει η μαμά ψύκτρα πρέπει να αφαιρέσεις το δαχτυλίδι που γράφει amd από πάνω το πρόσθετο. Και πάλι μπαίνει με δυσκολία. Θα το κοιτάξω και θα σου πω τι ύψος πρέπει να έχει κανονικά max. 1
leros2004 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, adtakhs είπε Amd 5700G Asrock Deskmini X300 Mushkin 32Gb sodimm DDR4 3200mhz Cl16 Intel BT/Wifi5 M2 M2 Kingston KC3000 1Tb M2 Intenso 480Gb Kioxia 480 SSD sata III Toshiba L200 2Tb sata III. Οι υπόλοιποι ψάξτε δίπλα τριπλά ψυγεία 🤪 έχω το προηγούμενο μοντέλο με 2400g και 16gb ram. Είναι απο τις καλύτερες αγορές που έκανα ποτέ... 7
malakudi Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, adtakhs είπε Ναι αλλά είναι μεγάλο μετά και δεν συμφέρει. Για να μπει η μαμά ψύκτρα πρέπει να αφαιρέσεις το δαχτυλίδι που γράφει amd από πάνω το πρόσθετο. Και πάλι μπαίνει με δυσκολία. Θα το κοιτάξω και θα σου πω τι ύψος πρέπει να έχει κανονικά max. Καλό και το deskmeet αλλά έχει δύο σχεδιαστικές ελλείψεις που αν τα είχε συμπεριλάβει θα ήταν πολύ καλύτερο. 1. Αφού είναι custom board για custom κουτί, θα μπορούσε το DTX format να είχε και ένα δεύτερο pci-e. Ένα τέτοιο φορμάτ θα το έκανε δημοφιλές και σε non-gamers, που θέλουν ένα αντίστοιχο κουτί είτε για router με έξτρα interfaces, είτε για media servers με δυνατότητα σύνδεσης δύο pci-e tuners (πχ ένα sat και ένα dvb-t) κτλ κτλ. Όπως είναι απευθύνεται μόνο σε αυτούς που θέλουν να βάλουν GPU. 2. Το τροφοδοτικό να ήταν SFX, αφήνοντας περισσότερο χώρο για μεγαλύτερο cpu cooler.
Ronnie1985 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σήμερα αναβάθμισα από 2600x σε 5700x και είπα να τρέξω κάνα cinebench να δω περίπου τι γίνεται. MB: Asus prime x470 -pro με τελευταίο bios RAM: Corsair 2x8 @3200MHz Windows 11 με balanced σχέδιο ενέργειας τωv windows (5% minimum 100% full load) με τελευταία updates σε drivers κλπ ΥΓ. Δεν έκανα φορμάτ μετά την αλλαγή cpu, μπήκα κατευθείαν στα windows. Στο BIOS ΟΛΑ ΣΤΟΚ ακόμα και το DOCP Disabled για αρχή να δω λιγο ότι σε μικρές ταχύτητες είναι όλα οκ και στη συνέχεια μετά ενεργοποιω και το DOCP. Έτρεξα λοιπόν Cinebench R23 με DOCP ανενεργό και μετα με ενεργο. Αυτό που με προβλημάτισε και άρχισα τώρα να τρώγομαι τι μπορεί να φταίει αν έκανα εγώ κάτι λάθος η θέλει κάποιο setting στο bios είναι ότι με ανενεργό το DOCP είχα μεγαλύτερο σκορ και μεγαλύτερη ταχύτητα στη CPU !!! Αναλυτικά κατά τη διαδικασία του cinebench (ένα πέρασμα του τεστ και το Power Reporting Deviation 102% - 104% ) DOCP Disabled Ο 5700X τρέχει ~4.30GHZ και μνήμες 2133MHz το σκορ που έβγαλε 13816 DOCP Enabled Ο 5700X τρέχει στα ~4.0GHz και μνήμες στα 3200MHz το σκορ που έβγαλε 13672 Καμιά ιδέα ρε παιδιά τι μπορεί να φταίει γιατί μου φαίνεται λάθος και περίεργο όλο αυτο, πώς γίνεται το να τρέχει σε μικροτερη ταχύτητα ο CPU με το DOCP ενεργό. (Για αυτό και η διαφορά σκορ) Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από Ronnie1985 1
kkatzos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Έτρεξα λοιπόν Cinebench R23 με DOCP ανενεργό και μετα με ενεργο. Αυτό που με προβλημάτισε και άρχισα τώρα να τρώγομαι τι μπορεί να φταίει αν έκανα εγώ κάτι λάθος η θέλει κάποιο setting στο bios είναι ότι με ανενεργό το DOCP είχα μεγαλύτερο σκορ και μεγαλύτερη ταχύτητα στη CPU !!! Αναλυτικά κατά τη διαδικασία του cinebench (ένα πέρασμα του τεστ και το Power Reporting Deviation 102% - 104% ) DOCP Disabled Ο 5700X τρέχει ~4.30GHZ και μνήμες 2133MHz το σκορ που έβγαλε 13816 DOCP Enabled Ο 5700X τρέχει στα ~4.0GHz και μνήμες στα 3200MHz το σκορ που έβγαλε 13672 Καμιά ιδέα ρε παιδιά τι μπορεί να φταίει γιατί μου φαίνεται λάθος και περίεργο όλο αυτο, πώς γίνεται το να τρέχει σε μικροτερη ταχύτητα ο CPU με το DOCP ενεργό. (Για αυτό και η διαφορά σκορ) Απολύτως φυσιολογικό αυτό. Με τις μνήμες στα 3200 καταναλώνεται μεγαλύτερο μέρος από τα 65W (88W πραγματικό) από το υποσύστημα υπεύθυνο για τις μνήμες (IMC, IF κτλ). Οπότε το διαθέσιμο power budget για core boosting είναι μικρότερο. 2
The__Blade Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, kkatzos είπε Απολύτως φυσιολογικό αυτό. Με τις μνήμες στα 3200 καταναλώνεται μεγαλύτερο μέρος από τα 65W (88W πραγματικό) από το υποσύστημα υπεύθυνο για τις μνήμες (IMC, IF κτλ). Οπότε το διαθέσιμο power budget για core boosting είναι μικρότερο. Αυτό δεν το είχα ακούσει ποτέ. Προφανώς όμως ισχύει!
Ronnie1985 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 30 λεπτά πριν, kkatzos είπε Απολύτως φυσιολογικό αυτό. Με τις μνήμες στα 3200 καταναλώνεται μεγαλύτερο μέρος από τα 65W (88W πραγματικό) από το υποσύστημα υπεύθυνο για τις μνήμες (IMC, IF κτλ). Οπότε το διαθέσιμο power budget για core boosting είναι μικρότερο. Συγνωμη λίγο για την ασχετοσυνη μου κ ευχαριστώ για τη βοήθεια! Αλλά υποτίθεται όταν ενεργοποιούμε το DOCP και έχουμε πλέον τη cpu μας μαζί με τις μνήμες στη maximum ταχύτητα τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση 3200MHz) τότε και ο υπολογιστής γενικά δε θεωρείται πιο "δυνατός" στη παρούσα φάση; Γιατί έχω δει τεστς στο cinebench να βγάζουν με το DOCP ενεργό πιο πολύ σκορ από ότι ανενεργό. Βέβαια όχι καμία τρελή διαφορά μπορεί και καμία 50αρια points μόνο, αλλά όπως και να χει να είναι υπέρ του DOCP enabled. Για αυτό και προβληματίζομαι κ λέω γιατί το αντιθετο στη δικιά μου περίπτωση; ΥΓ. Σαν σκορ γενικά είναι οκ για τον 5700x στοκ; Κάπου εκεί κυμενεται;
kkatzos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε Συγνωμη λίγο για την ασχετοσυνη μου κ ευχαριστώ για τη βοήθεια! Αλλά υποτίθεται όταν ενεργοποιούμε το DOCP και έχουμε πλέον τη cpu μας μαζί με τις μνήμες στη maximum ταχύτητα τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση 3200MHz) τότε και ο υπολογιστής γενικά δε θεωρείται πιο "δυνατός" στη παρούσα φάση; Γιατί έχω δει τεστς στο cinebench να βγάζουν με το DOCP ενεργό πιο πολύ σκορ από ότι ανενεργό. Βέβαια όχι καμία τρελή διαφορά μπορεί και καμία 50αρια points μόνο, αλλά όπως και να χει να είναι υπέρ του DOCP enabled. Για αυτό και προβληματίζομαι κ λέω γιατί το αντιθετο στη δικιά μου περίπτωση; ΥΓ. Σαν σκορ γενικά είναι οκ για τον 5700x στοκ; Κάπου εκεί κυμενεται; Το Cinebench ΔΕΝ ενδιαφέρεται για μνήμες. Και στα 100Mhz να δούλευαν το ίδιο σκορ (ή μάλλον καλύτερο) σκορ θα έβγαζες. Μόνο η καθαρή επεξεργαστική ισχύς μετράει στο CB. Οπότε η ταχύτερη λειτουργία της μνήμης πάει στράφι στο CB. Αντίθετα, στα παιχνίδια είσαι άνετα 10-15% πάνω με μνήμη στα 3200 vs 2133. Ανάλογα το παιχνίδι πάντα. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, kkatzos είπε Το Cinebench ΔΕΝ ενδιαφέρεται για μνήμες. Και στα 100Mhz να δούλευαν το ίδιο σκορ (ή μάλλον καλύτερο) σκορ θα έβγαζες. Μόνο η καθαρή επεξεργαστική ισχύς μετράει στο CB. Οπότε η ταχύτερη λειτουργία της μνήμης πάει στράφι στο CB. Αντίθετα, στα παιχνίδια είσαι άνετα 10-15% πάνω με μνήμη στα 3200 vs 2133. Ανάλογα το παιχνίδι πάντα. Ωραία οπότε εννοείται πως μένουμε με το DOCP Enabled, φαντάζομαι θα με βοηθήσει και σε video editing σωστά;; Αφου λύσαμε τη πρώτη απορία παμε στην επόμενη 😇 και πλέον συνεχίζουμε μόνο με DOCP Enabled Γιατί τόσο χαμηλα clocks? Αν δε κάνω κάνω λάθος ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι 3.6GHz - 4.6GHz και στο cibenebench έτρεχε 4.0GHz μόνο. Είπα να τρέξω και ένα stress test στο AIDA64 με τικαρισμενα τα 4 πρώτα εκτός απ' τους δίσκους, CPU - FPU - Cache - System memory Εκει έτρεχε σταθερά στα 4.35GHz με 55 βαθμούς μαξ Πάλι λίγο δεν είναι η ταχύτητα και στα δύο διαφορετικά τεστ που έχω κάνει;
The__Blade Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Ωραία οπότε εννοείται πως μένουμε με το DOCP Enabled, φαντάζομαι θα με βοηθήσει και σε video editing σωστά;; Αφου λύσαμε τη πρώτη απορία παμε στην επόμενη 😇 και πλέον συνεχίζουμε μόνο με DOCP Enabled Γιατί τόσο χαμηλα clocks? Αν δε κάνω κάνω λάθος ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι 3.6GHz - 4.6GHz και στο cibenebench έτρεχε 4.0GHz μόνο. Είπα να τρέξω και ένα stress test στο AIDA64 με τικαρισμενα τα 4 πρώτα εκτός απ' τους δίσκους, CPU - FPU - Cache - System memory Εκει έτρεχε σταθερά στα 4.35GHz με 55 βαθμούς μαξ Πάλι λίγο δεν είναι η ταχύτητα και στα δύο διαφορετικά τεστ που έχω κάνει; Πρέπει να ανοίξεις το PBO για να boostarei καλύτερα. Απλά κάντο enable στη μητρική. Αν δεν σε καλύπτουν τα clocks πας σε overclocking διαδικασίες , έλα στο αντίστοιχο thread που παλέυω να δώσουμε φώτα. https://www.insomnia.gr/forums/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/page/559/#comment-59559750 Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από The__Blade
Ronnie1985 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, The__Blade είπε Πρέπει να ανοίξεις το PBO για να boostarei καλύτερα. Απλά κάντο enable στη μητρική. Άρα όταν η AMD δίνει έναν επεξεργαστή με τις τάδε ταχύτητες, τη maximum ταχύτητα την εννοεί υπό τις συνθήκες με το PBO ανοιχτό;
The__Blade Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Άρα όταν η AMD δίνει έναν επεξεργαστή με τις τάδε ταχύτητες, τη maximum ταχύτητα την εννοεί υπό τις συνθήκες με το PBO ανοιχτό; Οι ταχύτητες που σου δίνει δεν είναι για all core load επιπέδου cinebench. To 4.6 χωρίς PBO θα το δεις μόνο σε ελαφρύ multicore load. Για βαριά load κοίτα τις bottom συχνότητες. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2022 από The__Blade 1
Ronnie1985 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, The__Blade είπε Οι ταχύτητες που σου δίνει δεν είναι για all core load επιπέδου cinebench. To 4.6 χωρίς PBO θα το δεις μόνο σε ελαφρύ multicore load. Για βαριά load κοίτα τις bottom συχνότητες. Τι εννοείς bottom συχνότητες φίλε μου; Επίσης για ελαφρύ multicore load έχεις να μου προτείνεις κάποια εφαρμογή να δω από περιέργεια πόσο θα πάει; Θέλω απλά να ξέρω ότι δουλεύουν όλα όπως πρέπει, γιατί σίγουρα στη καθημερινή χρήση δε θα καταλάβω διαφορα.
The__Blade Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Ronnie1985 είπε Τι εννοείς bottom συχνότητες φίλε μου; Επίσης για ελαφρύ multicore load έχεις να μου προτείνεις κάποια εφαρμογή να δω από περιέργεια πόσο θα πάει; Θέλω απλά να ξέρω ότι δουλεύουν όλα όπως πρέπει, γιατί σίγουρα στη καθημερινή χρήση δε θα καταλάβω διαφορα. Bottom εννοώ το 3.6 ghz με τα ρολόγια που λες σου δουλεύει όπως πρέπει, και το σκορ είναι απόλυτα φυσιολογικό για στοκ 5700x! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα