Witcher1st Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Με 3080/3080ti/6800xt θα υπαρχει μπουκαλι με τον 5600x ή θελει καλυτερο επεξεργαστη; Για 5800x/x3d περα οτι καταναλωνουν περισσοτερα W, διαβαζω οτι ανεβαζουν και υψηλοτερες θερμοκρασιες. Επισης με τον 5600x θα γλυτωσω και λεφτα.. 2k gaming, αν και εχω και τηλεοραση 4k διπλα στον υπλογιστη, αλλα δεν εχω παιξει παιχνιδια εκει. Να πω οτι αν και εφοσον γινει αυτη η μικρη αναβαθμιση ( cpu+gpu+psu ) η επομενη θα ειναι ολικη μετα απο 3+ χρονια. Οποτε δε θα ηθελα να δωσω και μια περιουσια. Ακομα ΑΑΑ τιτλους δεν εχω παιξει. Εκτος αν θεωρειται κατι τετοιο το RE2 Remake. 😛 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Με 3080/3080ti/6800xt θα υπαρχει μπουκαλι με τον 5600x ή θελει καλυτερο επεξεργαστη; Για 5800x/x3d περα οτι καταναλωνουν περισσοτερα W, διαβαζω οτι ανεβαζουν και υψηλοτερες θερμοκρασιες. Επισης με τον 5600x θα γλυτωσω και λεφτα.. 2k gaming, αν και εχω και τηλεοραση 4k διπλα στον υπλογιστη, αλλα δεν εχω παιξει παιχνιδια εκει. Να πω οτι αν και εφοσον γινει αυτη η μικρη αναβαθμιση ( cpu+gpu+psu ) η επομενη θα ειναι ολικη μετα απο 3+ χρονια. Οποτε δε θα ηθελα να δωσω και μια περιουσια. Ακομα ΑΑΑ τιτλους δεν εχω παιξει. Εκτος αν θεωρειται κατι τετοιο το RE2 Remake. 😛 Στο 2077 θα εχεις BN βλεπω την καρτα καθετε στο 80%. Γενικα δεν θα εχεις θεμα σε 1440p με 5600x και 3080 η 6800xt. Με 3080ti θα ειχες μεγαλυτερο BN Δες και αυτο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Witcher1st Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Αυτο που λενε για τις υψηλες θερμοκρασιες και οτι θελει απενεργοποιηση το BPO, ισχυει; Χανεις σε επιδοσεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Αυτο που λενε για τις υψηλες θερμοκρασιες και οτι θελει απενεργοποιηση το BPO, ισχυει; Χανεις σε επιδοσεις; Για τον 5600x? Ναι με PBO off θα εχεις λιγο χαμηλοτερες θερμοκρασιες χωρις πρακτικα να χανεις επιδοσεις. Οποτε αξιζει σιγουρα να το βαλεις off. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Να μαι κι εγωωω....🙄 Μαζι και ενα δευτετερο κιτακι 2x8 ~3000, μπας και το quad kit κανει compensate για τα χαμηλα ρολογια της ραμ. Αγωνια 1η: Να δεχθει καταρχην το quad channel *dims* η b450 Tomahawk.......*success* Αγωνια 2η: Να δεχθει το XMP σε quad η B450 Tom .....* success* Αγωνια 3η Να flashaρουμε τελευταιο BIOS χωρις να μπρικαρει η Tomahawk .....pending...και....postaραμε κσι μπηκαμε και win! Το μεγαλυτερο αγχος εφυγε. Τωρα να δουμε πως θα παρει η γρια tomahawk τον 3D... Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από scorpion8283 17 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, scorpion8283 είπε Να μαι κι εγωωω....🙄 Μαζι και ενα δευτετερο κιτακι 2x8 ~3000, μπας και το quad channel κανει compensate για τα χαμηλα ρολογια της ραμ. Αγωνια 1η: Να δεχθει καταρχην το quad channel η b450 Tomahawk.......*success* Αγωνια 2η: Να δεχθει το XMP σε quad η B450 Tom .....* success* Αγωνια 3η Να flashaρουμε τελευταιο BIOS χωρις να μπρικαρει η Tomahawk .....pending...και....postaραμε κσι μπηκαμε και win! Το μεγαλυτερο αγχος εφυγε. Τωρα να δουμε πως θα παρει η γρια tomahawk τον 3D... Με γειες 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, scorpion8283 είπε Να μαι κι εγωωω....🙄 Μαζι και ενα δευτετερο κιτακι 2x8 ~3000, μπας και το quad channel κανει compensate για τα χαμηλα ρολογια της ραμ. Αγωνια 1η: Να δεχθει καταρχην το quad channel η b450 Tomahawk.......*success* Αγωνια 2η: Να δεχθει το XMP σε quad η B450 Tom .....* success* Αγωνια 3η Να flashaρουμε τελευταιο BIOS χωρις να μπρικαρει η Tomahawk .....pending...και....postaραμε κσι μπηκαμε και win! Το μεγαλυτερο αγχος εφυγε. Τωρα να δουμε πως θα παρει η γρια tomahawk τον 3D... Το λοιπόν, όλα δούλεψαν ρολόι. Ούτε καν κάτι να ανησυχήσω...Αφου ξενέρωσα, ούτε έστω λίγο troubleshooting🥴...που είναι η πλάκα??? αμα είναι να παω να πάρω κονσόλα στο φινάλε...🤪😆 (Πολύς κόσμος στο web είχε θέματα με Bios Update, προβλήματα με 4 στικάκια Ram, XMP κλπ. Δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα με το σχεδόν 4ετίας mobo. Τυχερός μάλλον) Δεν παρατήρησα κάτι ...και δεν έχω κάνει καν format. To coolerακι είναι Arctic Freezer 34 (το τελείως απλό) με modarισμένο ενα thermalright 14αρι πανω του. Προφανώς με τελευταίους AMD chipset drivers. βλέπει κανείς πιο εμπειρος σε X3D τίποτα περίεργο, κάτι να του κάνει εντύπωση? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Το λοιπόν, όλα δούλεψαν ρολόι. Ούτε καν κάτι να ανησυχήσω...Αφου ξενέρωσα, ούτε έστω λίγο troubleshooting🥴...που είναι η πλάκα??? αμα είναι να παω να πάρω κονσόλα στο φινάλε...🤪😆 (Πολύς κόσμος στο web είχε θέματα με Bios Update, προβλήματα με 4 στικάκια Ram, XMP κλπ. Δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα με το σχεδόν 4ετίας mobo. Τυχερός μάλλον) Δεν παρατήρησα κάτι ...και δεν έχω κάνει καν format. To coolerακι είναι Arctic Freezer 34 (το τελείως απλό) με modarισμένο ενα thermalright 14αρι πανω του. Προφανώς με τελευταίους AMD chipset drivers. βλέπει κανείς πιο εμπειρος σε X3D τίποτα περίεργο, κάτι να του κάνει εντύπωση? το εχουμε ξανακανει θεμα ποιο πισω σελιδες αλλα το ξαναβαζω ποιο βιος φορας ? βλεπω οτι το power reporting deviation εχει να κανει με το ρευμα που δινει η μητρικη στο cpu και που σου μετραει ειναι φευγατο ειναι στο 106+ μπαινεις μεσα στο advance cpu configuration εχω msi Χ570 εγω σε σενα δε ξερω πως το λεει και δεν ξερω και εαν το χει κιολας μεσα και κοιτας κατι σαν το cpu vdd soc current optiimization απο auto το κανεις custom και αρχιζεις και παιζεις με την απο κατω ρυθμιση στο cpu vdd full scale current απο auto σε εμενα βρηκα οτι το 241 μου δινει σxεδον 100% στο load ψαξιμο θελει και μερικα τεστ και λιγο υπομονη να χεις Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από ultraex2003 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
b1LLy23 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, scorpion8283 είπε Το λοιπόν, όλα δούλεψαν ρολόι. Ούτε καν κάτι να ανησυχήσω...Αφου ξενέρωσα, ούτε έστω λίγο troubleshooting🥴...που είναι η πλάκα??? αμα είναι να παω να πάρω κονσόλα στο φινάλε...🤪😆 (Πολύς κόσμος στο web είχε θέματα με Bios Update, προβλήματα με 4 στικάκια Ram, XMP κλπ. Δεν συνάντησα το παραμικρό πρόβλημα με το σχεδόν 4ετίας mobo. Τυχερός μάλλον) Δεν παρατήρησα κάτι ...και δεν έχω κάνει καν format. To coolerακι είναι Arctic Freezer 34 (το τελείως απλό) με modarισμένο ενα thermalright 14αρι πανω του. Προφανώς με τελευταίους AMD chipset drivers. βλέπει κανείς πιο εμπειρος σε X3D τίποτα περίεργο, κάτι να του κάνει εντύπωση? Επειδή τυχαίνει να έχω ακριβώς την ίδια μητρική έχω απλά να πω πως είναι σκυλί του πολέμου, κλείνουμε 3 χρόνο παρέα και δε καταλαβαίνει τίποτα bios update oc τα πάντα όλα 😂 Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από b1LLy23 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, scorpion8283 είπε Να μαι κι εγωωω....🙄 Μαζι και ενα δευτετερο κιτακι 2x8 ~3000, μπας και το quad channel κανει compensate για τα χαμηλα ρολογια της ραμ. Αγωνια 1η: Να δεχθει καταρχην το quad channel η b450 Tomahawk.......*success* Αγωνια 2η: Να δεχθει το XMP σε quad η B450 Tom .....* success* Αγωνια 3η Να flashaρουμε τελευταιο BIOS χωρις να μπρικαρει η Tomahawk .....pending...και....postaραμε κσι μπηκαμε και win! Το μεγαλυτερο αγχος εφυγε. Τωρα να δουμε πως θα παρει η γρια tomahawk τον 3D... απο ποτε εχει quad channel το 450? μηπως εννοεις dual rank ? (αφου θα εχεις γεματες ολες τις υποδοχες για ραμ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpap57 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα στην ομάδα, αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα μια Asus ROG Strix B550-A και έναν R5 5600. Στο PBO στο bios το μέγιστο boost override που με αφήνει να βάλω είναι +200 Mhz και άρα o 5600 πάει από 4450Mhz σε 4650MHz (όπως είδα και από το HWinfo64). Υπάρχει τρόπος το boost override του PBO να γίνει μεγαλύτερο από 200Mhz (π.χ.μέσα από το ryzen master) για να ανέβω παραπάνω από τα 4650MHz η πάω υποχρεωτικά σε manual overclock βάζοντας τα volt και τα Mhz με το χέρι; Από ότι έχω καταλάβει το manual overclock δεν προτείνεται στους ryzen γιατί μετά παίζουν συνέχεια σταθερά στα μέγιστα Volt που τους βάζεις, ακόμα και όταν είναι idle; Σας ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από kpap57 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, b1LLy23 είπε Επειδή τυχαίνει να έχω ακριβώς την ίδια μητρική έχω απλά να πω πως είναι σκυλί του πολέμου, κλείνουμε 3 χρόνο παρέα και δε καταλαβαίνει τίποτα bios update oc τα πάντα όλα 😂 Και να φανταστείς οτι έχω την απλή με το κουτσουρεμένο BIOS...Το πιο παλιό μοντέλο! 10 ώρες πριν, ultraex2003 είπε το εχουμε ξανακανει θεμα ποιο πισω σελιδες αλλα το ξαναβαζω ποιο βιος φορας ? βλεπω οτι το power reporting deviation εχει να κανει με το ρευμα που δινει η μητρικη στο cpu και που σου μετραει ειναι φευγατο ειναι στο 106+ μπαινεις μεσα στο advance cpu configuration εχω msi Χ570 εγω σε σενα δε ξερω πως το λεει και δεν ξερω και εαν το χει κιολας μεσα και κοιτας κατι σαν το cpu vdd soc current optiimization απο auto το κανεις custom και αρχιζεις και παιζεις με την απο κατω ρυθμιση στο cpu vdd full scale current απο auto σε εμενα βρηκα οτι το 241 μου δινει σxεδον 100% στο load ψαξιμο θελει και μερικα τεστ και λιγο υπομονη να χεις Έχω το τελευταίο 1.2.0.7 . Eχουν βγει και έχουν διορθωθεί ξανανέβει άλλα 2-3 Agesa 1.2.0.7 για την συγκεκριμένη μητρική (προφανώς δεν είχα ασχοληθεί ν α τα περάσω με τον 3600 🤪) Το + 5-6% στο Power Deviation η αλήθεια είναι οτι μαρτυράει οτι έχει περιθώριο να τραβήξει λίγο παραπάνω ακόμα ρευμα και να boostαρει λίγο πιο ψηλα All cores και έρχεται και σε συνάφεια με τα κάτω απο @4300 που βλέπω, και με το συμπαθητικό - μέτριο σκορ πάνω απο 14200! Αλλά σε πρώτη φάση ήθελα να δω οτι δεν έχω κανα τύπου 94% PD με μέτριο σκορ και ψηλές θερμοκρασίες! Εκεί θα προβληματιζόμουνα η αλήθεια είναι! Θα δω τι θαπειράξω σιγα σιγα! Thx! 19 λεπτά πριν, dsi44 είπε απο ποτε εχει quad channel το 450? μηπως εννοεις dual rank ? (αφου θα εχεις γεματες ολες τις υποδοχες για ραμ) Ναι ναι...κεκτημενη ταχυτητα την ωρα της αγωνίας... "quad"...dimms 😆 εννοούσα! (single) Dual channel που λόγω 4 dimms θα λειτουργούν dual rank! Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από scorpion8283 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alxnt Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 @scorpion8283 Εγώ γιατί βλέπω οτι το 106% το έχεις εφόσον έχεις τελειώσει το run. Δίπλα, στο min λέει 60%. Δεν το ξανακοιτάς καλού κακού; Spoiler Κι εγώ το ίδιο mb έχω με 1203c και ένα r3600. Δοκίμασα και 1207 αλλά είχα χαμηλότερο σκορ cb. Το εχω με offset -25mV. Σκυλί του πολέμου! @ultraex2003 Τα χαμε ξαναπεί λίγο καιρό πριν. Στο δικό μου 3600 όταν έβαλα γύρω στα 120Α και πήγε ~100% έπεσε αρκετά και το σκορ cb. Εσένα τι διάφορα έχει με βελτιωμένο pd vs stock στο cb? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) με τον 5600Χ τώρα στα 4.6 all core χωρις pbo και 1.10 εχω 25c idle και τοπ 45 στο cb23. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από alldaynews 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 41 λεπτά πριν, alxnt είπε @scorpion8283 Εγώ γιατί βλέπω οτι το 106% το έχεις εφόσον έχεις τελειώσει το run. Δίπλα, στο min λέει 60%. Δεν το ξανακοιτάς καλού κακού; @ultraex2003 Τα χαμε ξαναπεί λίγο καιρό πριν. Στο δικό μου 3600 όταν έβαλα γύρω στα 120Α και πήγε ~100% έπεσε αρκετά και το σκορ cb. Εσένα τι διάφορα έχει με βελτιωμένο pd vs stock στο cb? 😆Εγώ φταίω γι αυτο που βλέπεις... Βλέπεις ταυτόχρονα 2 screenshots, ενα απο HWinfo λίγο πριν τελειώσει το run (στα 9 λεπτα το τράβηξα για να εχουν ζοριστεί οι θερμοκρασίες) και ενα απο το αποτέλεσμα του Run με το σκορ. Απλα τα χω ενώσει για να μην postarω 500 screens Το min που βλέπεις ηταν οταν ανοιξα το HWinfo σε Idle, πριν ξεκινησει το stress και το χει κρατήσει, οπότε μπορεί να γράφει οτι θέλει, δεν μας ενοχλεί 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα