Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

οχι με την D δεν εκανε crash κανονικα μου τελειωσε  με την F  ειχα το προβλημα στον 7 πυρηνα και πριν και τωρα  αλλα οκ ειναι τωρα  δεν ξερω  μαλλον τον επαιξε ψηλα και κρασαρε 

Αν δεν έβγαλε θέμα με την D και έβγαλε με την F, με όλα τα υπόλοιπα ίδια, αργά ή γρήγορα θα έτρωγες κάποιο restart με τις ρυθμίσεις της D. Έπιασε αστάθεια που πριν μάλλον την είχε περάσει.

Σε ότι αφορά εμένα, παίζω μόνο με CO προς το παρόν, με τις ρυθμίσεις που έβγαλε το scan του F.

Για να καταλάβεις, ρυθμίσεις με τις διαφορετικές εκδόσεις του Hydra

1.0F (6ος '22)

CURVE OPTIMIZER values for BIOS
(If you do not plan to use HYDRA)
C01    SAFE CO: -22    MID CO: -26    FAST CO: -30
C02    SAFE CO: -19    MID CO: -23    FAST CO: -29
C03    SAFE CO: -6      MID CO: -7       FAST CO: -9
C04    SAFE CO: -24    MID CO: -29    FAST CO: -30
C05    SAFE CO: 4       MID CO: 4        FAST CO: 6
C06    SAFE CO: -20    MID CO: -24    FAST CO: -30

1.2F Pro (χτες)

Found CO values
CORE  |  AMD CO  |  HOC CO
C01     -30        -85
C02     -26        -82
C03     -13        -84
C04     -22        -78
C05     -6        -91
C06     -30        -84
Max Boost Override: 200MHz
Min Boost Override: 50MHz

Κάπου έχω και μια ακόμα πιο παλιά, με όλα αρνητικά πάλι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκηνικό με τον C05...από αρνητικό, σε θετικό, σε αρνητικό πάλι.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις (+200), 12100 στο cbr23, μένω εδώ για σταθερότητα προς το παρόν.

εδιτ:

Εδώ είμαστε, 1.0Ε Pro, 12oς '21

C01    SAFE CO: -18    FAST CO: -29
C02    SAFE CO: -17    FAST CO: -29
C03    SAFE CO: -2    FAST CO: -13
C04    SAFE CO: -11    FAST CO: -22
C05    SAFE CO: 4    FAST CO: -7
C06    SAFE CO: -22    FAST CO: -30

Max CPU Boost Clock Override: 25MHz (επειδή υπήρχε διακόπτης "overvolt" τότε)

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Αν δεν έβγαλε θέμα με την D και έβγαλε με την F, με όλα τα υπόλοιπα ίδια, αργά ή γρήγορα θα έτρωγες κάποιο restart με τις ρυθμίσεις της D. Έπιασε αστάθεια που πριν μάλλον την είχε περάσει.

Σε ότι αφορά εμένα, παίζω μόνο με CO προς το παρόν, με τις ρυθμίσεις που έβγαλε το scan του F.

Για να καταλάβεις, ρυθμίσεις με τις διαφορετικές εκδόσεις του Hydra

1.0F (6ος '22)

C01    SAFE CO: -22    MID CO: -26    FAST CO: -30
C02    SAFE CO: -19    MID CO: -23    FAST CO: -29
C03    SAFE CO: -6      MID CO: -7       FAST CO: -9
C04    SAFE CO: -24    MID CO: -29    FAST CO: -30
C05    SAFE CO: 4       MID CO: 4        FAST CO: 6
C06    SAFE CO: -20    MID CO: -24    FAST CO: -30

1.2F Pro (χτες)

Found CO values
CORE  |  AMD CO  |  HOC CO
C01     -30        -85
C02     -26        -82
C03     -13        -84
C04     -22        -78
C05     -6        -91
C06     -30        -84
Max Boost Override: 200MHz
Min Boost Override: 50MHz

Κάπου έχω και μια ακόμα πιο παλιά, με όλα αρνητικά πάλι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκηνικό με τον C05...από αρνητικό, σε θετικό, σε αρνητικό πάλι.

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις (+200), 12100 στο cbr23, μένω εδώ για σταθερότητα προς το παρόν.

εδιτ:

Εδώ είμαστε, 1.0Ε Pro, 12oς '21

C01    SAFE CO: -18    FAST CO: -29
C02    SAFE CO: -17    FAST CO: -29
C03    SAFE CO: -2    FAST CO: -13
C04    SAFE CO: -11    FAST CO: -22
C05    SAFE CO: 4    FAST CO: -7
C06    SAFE CO: -22    FAST CO: -30

Max CPU Boost Clock Override: 25MHz (επειδή υπήρχε διακόπτης "overvolt" τότε)

κοιταξε  μπορει η αλλαγη καιρου η ψυξη κλπ να αλλαζουν αποτελεσματα πιστευω επισης αλλη εκδοση ιδρα

δηλαδη  αμα δωσω  παραπανω φαν  θα δωσει αλλο αποτελεσμα πιστευω  τωρα εχω αιο 360 στις 1100 στροφες για υσυχια  αμα του δωσω 1700 στροφες  αλλο  θα δωσει CO

Επεξ/σία από ultraex2003

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Έψαχνα να επιβεβαιώσω συμβατότητα γιατί είδα αυτό:

Neggsnip.png.4ded82a58c81ff996aa69ce65ab5e851.png

ούτε στην Kingston είχε κάτι σχετικά - παρά το ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ένα από τα καλύτερα compatibility searches- μόνο 3200 kit πρότεινε σαν συμβατά με τη μητρική.

Μας έσωσε όμως η AMD έχει ένα πολύ ωραίο κατάλογο συμβατών ram (με CPU που είναι και πιο σωστό IMHO) τον οποίο δεν γνώριζα και αφήνω εδώ για όποιον του χρειαστεί - το βρήκα πολύ χρήσιμο.

https://www.amd.com/en/products/ryzen-compatible-memory-ryzen-3000-to-5000-series-processor

Επεξ/σία από TR-909

9 λεπτά πριν, absolom είπε

καλησπερα , για να μην ανοιγω καινουριο θεμα ποια μητρικη προτεινεται για ryzen 5600g

gigabyte aorus b550 elite v2 η

asrock b550M pg riptide

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ B550 GIGABYTE!!! ειχα τρελα προβληματα με β550μ pro plus aorus

usb lan disconects οτι θες!

πήρα asrock πολύ καλύτερα

• Thanks 1

hello παιδες
μπορει να καποιος να κοιταξει αυτα που εχω κυκλωσει αν ειναι οκ?
απο memtest load σε idle μετα

να το σιγουρεψω θελω πριν το αφησω να λουπαρει ολη μερα

Spoiler

269228429_info3800.png.e9fd1b9063ba05fd6ba960ec1cf547dd.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο με αυτα που λετε παιδια, απλα να αναφερω οτι με τον 5800x3d εκμηδενιστηκαν και τα stutters, π.χ το sackboy πολυ πιο smooth, καμια σχεση με τον 5700x που ειχα..

Επεξ/σία από xartemporas
  • Like 3

1 ώρα πριν, xartemporas είπε

Άσχετο με αυτα που λετε παιδια, απλα να αναφερω οτι με τον 5800x3d εκμηδενιστηκαν και τα stutters, π.χ το sackboy πολυ πιο smooth, καμια σχεση με τον 5700x που ειχα..

ρε παιδιά θέλουμε 58003D και 3090 για το Sackboy? 😪

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, xartemporas είπε

Επιβεβαιώνω και εγώ. Από 5800x σε 5800x3d τρελή βελτίωση σε 1% lows... Ήμουν σκεπτικός στην αρχή για το αν θα άξιζε η μετάβαση σε 3440x1440 αλλά πραγματικά διαψεύστηκα. Για average και highest fps ειλικρινά δεν ξέρω, δεν παρατήρησα, με κόφτη είμαι ούτως ή άλλως, αλλά τα lows και το smoothness μεγάλη διαφορά...

Παιδιά δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχολείστε με το hydra εκτός και αν το κάνετε για το χαβαλέ και την "επιστήμη". Πρακτικά απλά επικεντρωθείτε σε all core co αρχικά χωρίς μεγάλο boost. Δείτε που είστε σταθεροί και μετά βλέπετε αν μπορείτε να βάλετε και άλλο boost, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό...

Μιλάω βέβαια για 5600-5800, για 5900 αλλάζει το πράγμα εκεί πρέπει να ψαχτείς όντως ανά πυρήνα...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 3

2 ώρες πριν, chrisde είπε

Επιβεβαιώνω και εγώ. Από 5800x σε 5800x3d τρελή βελτίωση σε 1% lows... Ήμουν σκεπτικός στην αρχή για το αν θα άξιζε η μετάβαση σε 3440x1440 αλλά πραγματικά διαψεύστηκα. Για average και highest fps ειλικρινά δεν ξέρω, δεν παρατήρησα, με κόφτη είμαι ούτως ή άλλως, αλλά τα lows και το smoothness μεγάλη διαφορά...

Παιδιά δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχολείστε με το hydra εκτός και αν το κάνετε για το χαβαλέ και την "επιστήμη". Πρακτικά απλά επικεντρωθείτε σε all core co αρχικά χωρίς μεγάλο boost. Δείτε που είστε σταθεροί και μετά βλέπετε αν μπορείτε να βάλετε και άλλο boost, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό...

Μιλάω βέβαια για 5600-5800, για 5900 αλλάζει το πράγμα εκεί πρέπει να ψαχτείς όντως ανά πυρήνα...

μου κάνει τεράστια εντύπωση στην ανάλυση που λες.

Χοντρικά δώσε κάποια παραδείγματα βελτίωσης των lows.

Με βάση αυτά που λέμε ο 5800Χ3D θα είναι μπροστά στα lows από όλα τα άλλα CPUS AMD ή INTEL...

Update έσκασε reboot με στοκ ρολόγια στο CPU πως τσεκάρουμε μνήμη παίδες;

Παλιά Prime 95 blend 12 ώρες, έχει αλλάξει κάτι;

22 λεπτά πριν, The__Blade είπε

μου κάνει τεράστια εντύπωση στην ανάλυση που λες.

Χοντρικά δώσε κάποια παραδείγματα βελτίωσης των lows.

Με βάση αυτά που λέμε ο 5800Χ3D θα είναι μπροστά στα lows από όλα τα άλλα CPUS AMD ή INTEL...

Με νούμερα δυστυχώς δεν μπορώ να στο αποδείξω, δεν έχω κάτι χειροπιαστό γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου είμαι σε φάση που βαριέμαι θανάσιμα, θέλω απλά να παίζω κάνα παιχνιδάκι που και που έτσι για αλλαγή χωρίς πολλά πολλά, όποτε έχω χρόνο και με αφήνει η μικρή 😋

Ωστόσο το πιο χτυπητό παράδειγμα που μπορώ να σου πω πρακτικά είναι στο spiderman όπου το swinging με τον 3d είναι ομαλοτατο, σε αντίθεση με τον απλό όπου είχα σπασίματα. Και σε άλλα παιχνίδια που έχω προλάβει να παίξω λίγο πχ plague tale requiem το έχω παρατηρήσει, αλλά στο spiderman η διαφορά είναι πραγματικά μεγάλη... 

Συγκρίσεις με άλλα cpu δεν μπορώ να κάνω για ευνόητους λόγους αλλά απ'όσο ξέρω και καταλαβαίνω οι μεγαλύτερες διαφορές υπάρχουν με τα cpu που είναι με ddr4. Με ddr5 πάνω κάτω δεν πρέπει να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. 

• Like 1
  • Thanks 1

Εξαρτάται από το παιχνίδι. Ξεκάθαρα. Πρέπει να δει ο καθένας τι παίζει και να το ψάξει. Εγώ σε DX11 game 10ετίας ,Planetside2, είδα τρελές διαφορές σε χαμό στα lows. Και την διαφορά την καταλαβαίνεις πρωτίστως στο ποντίκι. Ενώ με τον 5600x στις μεγάλες μάχες βάραινε με τον 3D δεν καταλαβαίνεις τπτ.

Φαντάσου να παρκάρεις ένα Nissan Sunny για χρόνια και ξαφνικά να παίρνεις αμάξι με υδραυλικό τιμόνι. Μιλάμε για τέτοιες διαφορές. Μην κρίνεις βάσει των αριθμών fps που είναι έτσι και αλλιώς καλύτεροι. Κοιτάς την συμπεριφορά του ποντικιού υπό τις ίδιες συνθήκες χωρίς να έχεις αριθμούς μπροστά σου. 

• Like 2
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Εχω tomahawk 540 max (AM4) και 3600. Η καλυτερη αναβαθμιση για να παραμεινω στο AM4 ειναι ο ryzen 5600x; Ή δεν αξιζει; 

έχεις πάρα πολλές επιλογές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...