Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, ultraex2003 είπε

Ναι στο 1207 agesa έχουν δώσει λιγότερο ρεύμα  με αποτέλεσμα πτώση επιδόσεων το βλέπεις στο hwinfo 64 και λέγεται power deviation θα πρέπει να βλέπεις σε load όλους τους πυρηνες να είναι κοντά στο 100% το βλέπεις με run πχ cinebench 23 δε ξέρω εάν η μητρική σου έχει ρύθμιση θα πρέπει να το ρυθμίσεις με το χέρι σε μενα πήγα στο 241 από auto για να το φέρω στο 100%

Ειμαι στο δρόμο τώρα και δε θυμάμαι από έξω που το βρίσκεις και πως το λένε το βραδάκι που που θα πάω σπίτι θα δω την μητρικη μου

Αν βλέπει ο Πέτρος μπορεί να σου πει τώρα πως το βρισκεις

Αυτό το ρυθμίζεις από το pbo; Σήμερα πέρασα agesa 1207  και είναι μεταξύ 92% και 94.3%. Διάβασα οτι το +-5% είναι ανεκτό. Στο hwinfo πάντως λέει οτι είναι θεματάκι αν είναι <90% και >110%. Επιπλέον λέει οτι πρέπει να τεσταρεις stock και το έτρεξα με offset -375mV.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alxnt είπε

Αυτό το ρυθμίζεις από το pbo; Σήμερα πέρασα agesa 1207  και είναι μεταξύ 92% και 94.3%. Διάβασα οτι το +-5% είναι ανεκτό. Στο hwinfo πάντως λέει οτι είναι θεματάκι αν είναι <90% και >110%. Επιπλέον λέει οτι πρέπει να τεσταρεις stock και το έτρεξα με offset -375mV.

επισης και για το φιλο  Ronnie1985  ποιο πανω που ρωταγε το ιδιο πραγμα με το agesa 1207 με το λιγο ρευμα και τις χαμηλες επιδοσεις του

στο auto το ρευμα για να βρεις το σωστο που πρεπει να παρει το cpu σου

μπαινεις μεσα στο advance cpu configuration εχω msi Χ570 εγω σε σενα δε ξερω πως το λεει και δεν ξερω  και εαν το χει κιολας μεσα και κοιτας κατι σαν το cpu vdd soc current optiimization απο auto το κανεις custom και αρχιζεις  και παιζεις με την απο κατω ρυθμιση στο cpu vdd  full scale current  απο auto σε εμενα  βρηκα οτι το 243 μου δινει σxεδον 100%  στο load ψαξιμο  θελει και μερικα τεστ  και λιγο υπομονη να χεις

image.jpeg.9c655082d3b7737cd72b7a45099544c5.jpeg

image.jpeg.95fce6e6834f1c97dfa66dd99a7f8c41.jpeg

Επεξ/σία από ultraex2003
  • Like 5

Στις 8/11/2022 στις 8:34 ΜΜ, Ronnie1985 είπε

Έχει παρατηρήσει κανείς στο τελευταίο agesa 1207 να δίνει από default λιγότερο ρεύμα στη cpu;

Έβαλα σήμερα το τελευταίο bios στην μητρική μου (asus prime x470) version 6042 agesa 1207, όλα default στις ρυθμίσεις εκτός από DOCP Enabled, και έτρεξα cinebench multi core να δω ρεύματα θερμοκρασίες κλπ. 1.30v-1.35v σε full load (πιο λίγο από προηγούμενα bios version) αλλά και τα ρολόγια εξίσου πιο χαμηλά από 4200 πέσανε στα 4GHz. 

Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στα pbo; Δεν έχω πειράξει από ρυθμίσεις.

Cpu είναι ο 2600x αλλά θα αντικατασταθεί σύντομα με 5700x

Eιχα την asus x470 f gaming και τον 5700x με agesa 1.2.0.3c και ολα δουλευανε αψογα οσο αφορα τη cpu αλλα και το tweaking στη ram με τα timings κτλπ. Δοκιμασα λιγο το 1.2.0.7 αλλα ειχα χειροτερα αποτελεσματα και το συστημα δεν ηταν σταθερο με τα ιδια settings ακριβως.. οποτε γυρισα στο 1.2.0.3c και ησυχασα.

• Like 2

14 ώρες πριν, TR-909 είπε

@skiathos7 για πιο "πολιτισμένη" λειτουργία του επεξεργαστή (clocks) δοκίμασε να βάλεις balanced power plan στα windows. 

ευχαριστω αυτο εχω βαλει φιλε 

• Like 1

2 ώρες πριν, xartemporas είπε

Eιχα την asus x470 f gaming και τον 5700x με agesa 1.2.0.3c και ολα δουλευανε αψογα οσο αφορα τη cpu αλλα και το tweaking στη ram με τα timings κτλπ. Δοκιμασα λιγο το 1.2.0.7 αλλα ειχα χειροτερα αποτελεσματα και το συστημα δεν ηταν σταθερο με τα ιδια settings ακριβως.. οποτε γυρισα στο 1.2.0.3c και ησυχασα.

Είχα την εντύπωση πως το 1.2.0.3c δε θα υποστήριζε τους νέους 5000 ryzen μιας και τότε δεν είχαν κυκλοφορήσει ο 5700x και 5800x3d

Με κάνες να σκέφτομαι να γυρίσω από 1.2.0.7 σε 1.2.0.3c και εγώ αλλά είναι safe για τη μητρική το downgrade αυτό; Θυμάμαι περιπτώσεις από downgrades στα bios όπου αφήνανε "ιχνοι" και στη συνέχεια διάφορα issues. 

Όπως ανέφερα παραπάνω σύντομα θα αντικατασταθεί ο 2600x με τον 5700x, και το μόνο που θέλω είναι να τρέχουν σωστά και στις αναγραφόμενες ταχύτητες. Δεν με ενδιαφέρει το oc, τα έχω όλα στοκ και defaults στα settings του bios. Μόνο το DOCP profile ενεργοποιω για τις μνήμες, τπτ αλλο.

Με τα τελευταία agesa μας το χουν κάνει περίπλοκο ρίχνοντας τις επιδώσεις.

43 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Είχα την εντύπωση πως το 1.2.0.3c δε θα υποστήριζε τους νέους 5000 ryzen μιας και τότε δεν είχαν κυκλοφορήσει ο 5700x και 5800x3d

Με κάνες να σκέφτομαι να γυρίσω από 1.2.0.7 σε 1.2.0.3c και εγώ αλλά είναι safe για τη μητρική το downgrade αυτό; Θυμάμαι περιπτώσεις από downgrades στα bios όπου αφήνανε "ιχνοι" και στη συνέχεια διάφορα issues. 

Όπως ανέφερα παραπάνω σύντομα θα αντικατασταθεί ο 2600x με τον 5700x, και το μόνο που θέλω είναι να τρέχουν σωστά και στις αναγραφόμενες ταχύτητες. Δεν με ενδιαφέρει το oc, τα έχω όλα στοκ και defaults στα settings του bios. Μόνο το DOCP profile ενεργοποιω για τις μνήμες, τπτ αλλο.

Με τα τελευταία agesa μας το χουν κάνει περίπλοκο ρίχνοντας τις επιδώσεις.

Εγω δεν ειχα απολυτως κανενα θεμα με τα downgrade στο bios παντως και γενικα με τον 5700x το 1.2.0.3c δουλευε αψογα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Εγω δεν ειχα απολυτως κανενα θεμα με τα downgrade στο bios παντως και γενικα με τον 5700x το 1.2.0.3c δουλευε αψογα. 

Τα είχες όλα default? Κ ρεύματα και pbo κ όλα;

Αν ναι τι ρεύμα περίπου έδινε σε full load , και πόσο φτάνανε (πρέπει να φτάνουνε) τα ρολόγια στον 5700x;

Επεξ/σία από Ronnie1985

Τον ειχα δουλεψει και me pbo + 200(μεχρι 4850 το clock) με auto ρευματα αλλα και stock(μεχρι 4650 to clock). Δεν θυμαμαι ποσο ακριβως ρευμα εδινε σε full load για να ειμαι ειλικρινης, παντως η αποδοση του ηταν οπως επρεπε ναι ειναι σε ολα τα loads, και single και Multi.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Τον ειχα δουλεψει και me pbo + 200(μεχρι 4850 το clock) με auto ρευματα αλλα και stock(μεχρι 4650 to clock). Δεν θυμαμαι ποσο ακριβως ρευμα εδινε σε full load για να ειμαι ειλικρινης, παντως η αποδοση του ηταν οπως επρεπε ναι ειναι σε ολα τα loads, και single και Multi.

Εβαλα το 1207 γιατί είμαι με windows 11 και το προτείνουνε το bios αυτό λόγο του ftpm amd stuttering που αναφέρουνε διάφοροι χρηστες. Όχι ότι το χω συναντήσει εγώ προσωπικά αλλά λεω για να είναι fix καλό είναι να μπει. Ήσουν με windows 10 εσύ;

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Εβαλα το 1207 γιατί είμαι με windows 11 και το προτείνουνε το bios αυτό λόγο του ftpm amd stuttering που αναφέρουμε ποτέ. Όχι ότι το χω συναντήσει εγώ προσωπικά αλλά λεω για να είναι fix καλό είναι να μπει. Ήσουν με windows 10 εσύ;

Με Windows 11 ημουν και γενικα δεν ειχα ποτε το θεμα με το ftpm stuttering.

Επεξ/σία από xartemporas

1 ώρα πριν, alxnt είπε

@ultraex2003

Οταν βρεθεί η κατάλληλη τιμή έχει νόημα να μπει αρνητικό offset;

σε τι αρνητικο  σε ποιον επεξεργαστη ; πχ στον παλιο μου τον 3600 επαιζα με αρνητικο  offset  4-5 σκαλια κατω  -0 70 καπου εκει στην msi με λιγο καλυτερες θερμοκρασιες  οχι πολυ κατω ομως χαλανε οι επιδοσεις μετα 

1 ώρα πριν, xartemporas είπε

Με Windows 11 ημουν και γενικα δεν ειχα ποτε το θεμα με το ftpm stuttering.

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Οπότε καταλήξαμε για να αποδίδει όπως πρέπει έχοντας τα όλα στοκ με  default settings στο bios, με τον παρακάτω συνδιασμό θα είμαι οκ σε θέμα υποστήριξης έτσι;

5700x + windows 11 + agesa 1.2.0.3c

(Απλά μου χει κάτσει κάπως επειδή το agesa αυτό βγήκε περισυ το καλοκαίρι, ενώ ο 5700x είναι μόλις λίγω μηνών καινουριος...)

• Like 1

3 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Οπότε καταλήξαμε για να αποδίδει όπως πρέπει έχοντας τα όλα στοκ με  default settings στο bios, με τον παρακάτω συνδιασμό θα είμαι οκ σε θέμα υποστήριξης έτσι;

5700x + windows 11 + agesa 1.2.0.3c

(Απλά μου χει κάτσει κάπως επειδή το agesa αυτό βγήκε περισυ το καλοκαίρι, ενώ ο 5700x είναι μόλις λίγω μηνών καινουριος...)

Μια χαρα θα εισαι. Ο 5700x(οπως και ο 5600 κτλπ) μπορει να βγηκε αργότερα αλλα ειναι ιδια η αρχιτεκτονικη, θα μπορουσε να ειχε βγει και εξαρχης.

• Like 1

3 λεπτά πριν, xartemporas είπε

Μια χαρα θα εισαι. Ο 5700x(οπως και ο 5600 κτλπ) μπορει να βγηκε αργότερα αλλα ειναι ιδια η αρχιτεκτονικη, θα μπορουσε να ειχε βγει και εξαρχης.

Σε ευχαριστώ πολύ! 2 τελευταίες απορίες! 

1. Με 2600x και 1.2.0.3c του είχα αρνητικό offset -0.075 και δούλευε stable χωρίς χάσιμο σε απόδοση και μικρότερες θερμοκρασίες. 

Κάνω κάτι αντίστοιχο και στον 5700x; Η δε χρειάζεται σε αυτόν;

2. Το PBO αν έχω καταλάβει σωστά από default είναι κλειστό δηλαδή disabled? Και αν εγώ το βάλω enabled οι διαφορές μετα θα είναι +200mhz περισσότερο στα ρολόγια + παραπάνω ρεύμα + παραπάνω θερμοκρασίες; (Αξίζει;;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...