Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 10,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 5/11/2022 στις 11:31 ΠΜ, skiathos7 είπε

καλημερα παιδια για τον ryzen 5 3600 τι ρυθμισεις τον βοηθουν στο bios?για καλυτερη αποδοση ?

Αν εχεις τη μαμα ψυχτρα δε πειραζεις τιποτα . Ουτε pbo βεβαια . Ίσως ενα ελαφρυ undervolt αλλα ουτε αυτο αξιζει ιδιαιτερα το χρονο σου . Εγω τον εχω stock (τον 3600x αλλα ελαχιστη διαφορα)

Ψαχνεσαι για oc σε μνημες μονο. Εκει ναι μπορει να κερδισεις αλλα ειναι πονοκεφαλος η διαδικασια

Αν εχεις σοβαρη ψυξη ισως μπορεις να βρεις καμια καλη ρυθμιση pbo (ισως) αλλα δε μπορω να σε βοηθησω 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Αν εχεις τη μαμα ψυχτρα δε πειραζεις τιποτα . Ουτε pbo βεβαια . Ίσως ενα ελαφρυ undervolt αλλα ουτε αυτο αξιζει ιδιαιτερα το χρονο σου . Εγω τον εχω stock (τον 3600x αλλα ελαχιστη διαφορα)

Ψαχνεσαι για oc σε μνημες μονο. Εκει ναι μπορει να κερδισεις αλλα ειναι πονοκεφαλος η διαδικασια

Αν εχεις σοβαρη ψυξη ισως μπορεις να βρεις καμια καλη ρυθμιση pbo (ισως) αλλα δε μπορω να σε βοηθησω 

την στοκ εχω ψυκτρα.εδω ειδα οτι κανει disable to pbo και το core performance boost και πεφτει η θερμοκρασια του κατα 10 μοναδες.χανει σε αποδοση?γιατι βλεπω τα ρολογια στα 3600 μονιμα.?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, skiathos7 είπε

την στοκ εχω ψυκτρα.εδω ειδα οτι κανει disable to pbo και το core performance boost και πεφτει η θερμοκρασια του κατα 10 μοναδες.χανει σε αποδοση?γιατι βλεπω τα ρολογια στα 3600 μονιμα.?

Στις msi το pbo ειναι auto που σημαινει disable . Πιθανον δηλαδη να ειναι ηδη disable και σε εσενα .

Ειχα κανει δοκιμες κ ειχα δει οτι οι επιδοσεις με pbo on ηταν ολοιδιες αλλα με ανοικτο το pbo οι θερμοκρασιες ηταν μεγαλυτερες . 10 βαθμοι διαφορα μου φαινονται πολλοι αλλα μιας κ εχουν περασει λιγα χρονια δε θυμαμαι τι διαφορα υπηρχε. Αυτο συμβαινει ακριβως επειδη εχω τη stock ψυχτρα οποτε οσο κ να πιεσει ο αλγορυθμος του pbo φτανει να ανωτατα ορια θερμοκρασιας κ τα ρολογια ξαναπεφτουν για να μη γινει ζημια . 

Το core performance boost δε θυμαμαι τι ειναι κ πως το εχω . Μονο με test βλεπεις διαφορα στην αποδοση ..τι να σου πω . Μαλλον θα χανεις 

Οσο για τα ρολογια στο 3600 πρεπει να το τσεκαρεις σε διαφορα ηδη προγραμματων για να δεις . Στα παιχνιδια στανταρ 1 - 2 πυρηνες θα φτανουν 4.200

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, skiathos7 είπε

Αφού κλείνει το boost.
Μην κάνεις τπτ. Το ίδιο cpu έχω κι εγώ και είναι μια χαρά stock. Το μόνο που έχω κάνει είναι ένα μικρο uv.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/11/2022 στις 11:31 ΠΜ, skiathos7 είπε

καλημερα παιδια για τον ryzen 5 3600 τι ρυθμισεις τον βοηθουν στο bios?για καλυτερη αποδοση ?

Δεν έχω πειράξει τίποτα και κάνει συνέχεια boost στα 4,2. Τον έχω όμως σε κουτί με καλό airflow και με καλό cooler. Δεν έχω τον έχω δει να ανεβάζει πάνω από περίπου 50 βαθμούς.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Δεν έχω πειράξει τίποτα και κάνει συνέχεια boost στα 4,2. Τον έχω όμως σε κουτί με καλό airflow και με καλό cooler. Δεν έχω τον έχω δει να ανεβάζει πάνω από περίπου 50 βαθμούς.

και γω εχω το msi mag 100r με 3 μπροστα φαν δυο επανω και ενα πισω.σε gaming ultra resident evil village πχ στους 70 βαθμους εφτασε αλλα εχω την στοκ.απλα λεω επειδη εχω κανει την καρτα γραφικων undervolt rx 570 ελεγα μιπως εκανα και αυτον να χαλαρωσει και αλλο σε θερμοκρασιες αποδοση δεν μασαει..

4 ώρες πριν, alxnt είπε

Αφού κλείνει το boost.
Μην κάνεις τπτ. Το ίδιο cpu έχω κι εγώ και είναι μια χαρά stock. Το μόνο που έχω κάνει είναι ένα μικρο uv.

το undervolt αξιζει ? τι ταση τον εχεις και συχνοτητα?

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, skiathos7 είπε

αλλα εχω την στοκ

Οι ryzen όσο πιο δροσεροί είναι τόσο πιο πολύ ανεβάζουν ρολόγια. Πάρε ένα καλό cooler , γνώμη μου. Έχω esports 33 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχει παρατηρήσει κανείς στο τελευταίο agesa 1207 να δίνει από default λιγότερο ρεύμα στη cpu;

Έβαλα σήμερα το τελευταίο bios στην μητρική μου (asus prime x470) version 6042 agesa 1207, όλα default στις ρυθμίσεις εκτός από DOCP Enabled, και έτρεξα cinebench multi core να δω ρεύματα θερμοκρασίες κλπ. 1.30v-1.35v σε full load (πιο λίγο από προηγούμενα bios version) αλλά και τα ρολόγια εξίσου πιο χαμηλά από 4200 πέσανε στα 4GHz. 

Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στα pbo; Δεν έχω πειράξει από ρυθμίσεις.

Cpu είναι ο 2600x αλλά θα αντικατασταθεί σύντομα με 5700x

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, skiathos7 είπε

το undervolt αξιζει ? τι ταση τον εχεις και συχνοτητα?

Στην ουσία ένα αρνητικό offset του έχω δώσει, 375 ή 500 mV. Δε θυμάμαι ακριβώς τώρα γιατί τον έχω καιρό έτσι. Αλλα ήταν το sweet spot για το συγκεκριμένο . Είχα κάνει και ολόκληρο νήμα εδώ γιατί με dark rock 3 ανέβαζε. Βέβαια είχε ζεστάνει λίγο ο καιρός. Το χειμώνα μπουσταρει πιο πολύ. Παρόλα αυτά χειμώνα καλοκαίρι είναι τουμπανάκι.

offset -375mV τελικά, κοίταξα τώρα.

Επεξ/σία από alxnt
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επειδή εγώ με στοκ 5600 και στοκ ψήκτρα χτυπάει κάτι 78 βαθμούς σε full load, gaming ~55, λέτε αν παίξω λίγο με voltage offset (όλα τα άλλα default), να δημιουργήσω αστάθειες;

Γενικά λέω να πάρω be quiet dark rock 4 τέλη του μήνα

17 ώρες πριν, skiathos7 είπε

απλα λεω επειδη εχω κανει την καρτα γραφικων undervolt rx 570 ελεγα μιπως εκανα και αυτον να χαλαρωσει και αλλο σε θερμοκρασιες αποδοση δεν μασαει..

Να ρωτήσω φίλε γιατί έχεις κάνει undervolt την 570? Δεν είναι από τις καινούριες που ανεβάζουν ρολόγια ανάλογα τις θερμοκρασίες. Έχω την Rx 470 και την έχω ξετινάξει, από 90 watt καίει τώρα 130 :D

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, just getting started είπε

Επειδή εγώ με στοκ 5600 και στοκ ψήκτρα χτυπάει κάτι 78 βαθμούς σε full load, gaming ~55, λέτε αν παίξω λίγο με voltage offset (όλα τα άλλα default), να δημιουργήσω αστάθειες;

Γενικά λέω να πάρω be quiet dark rock 4 τέλη του μήνα

Να ρωτήσω φίλε γιατί έχεις κάνει undervolt την 570? Δεν είναι από τις καινούριες που ανεβάζουν ρολόγια ανάλογα τις θερμοκρασίες. Έχω την Rx 470 και την έχω ξετινάξει, από 90 watt καίει τώρα 130 :D

φιλε γιατι εχει πεσει κατα πολυ οι θερμοκρασια της δεν κανει θορυβο με ενα πλανο που εχω κανει στα φαν τις και εχω και καλυτερες επιδοσεις στα benchmarks.

• Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Έχει παρατηρήσει κανείς στο τελευταίο agesa 1207 να δίνει από default λιγότερο ρεύμα στη cpu;

Έβαλα σήμερα το τελευταίο bios στην μητρική μου (asus prime x470) version 6042 agesa 1207, όλα default στις ρυθμίσεις εκτός από DOCP Enabled, και έτρεξα cinebench multi core να δω ρεύματα θερμοκρασίες κλπ. 1.30v-1.35v σε full load (πιο λίγο από προηγούμενα bios version) αλλά και τα ρολόγια εξίσου πιο χαμηλά από 4200 πέσανε στα 4GHz. 

Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στα pbo; Δεν έχω πειράξει από ρυθμίσεις.

Cpu είναι ο 2600x αλλά θα αντικατασταθεί σύντομα με 5700x

Ναι στο 1207 agesa έχουν δώσει λιγότερο ρεύμα  με αποτέλεσμα πτώση επιδόσεων το βλέπεις στο hwinfo 64 και λέγεται power deviation θα πρέπει να βλέπεις σε load όλους τους πυρηνες να είναι κοντά στο 100% το βλέπεις με run πχ cinebench 23 δε ξέρω εάν η μητρική σου έχει ρύθμιση θα πρέπει να το ρυθμίσεις με το χέρι σε μενα πήγα στο 241 από auto για να το φέρω στο 100%

Ειμαι στο δρόμο τώρα και δε θυμάμαι από έξω που το βρίσκεις και πως το λένε το βραδάκι που που θα πάω σπίτι θα δω την μητρικη μου

Αν βλέπει ο Πέτρος μπορεί να σου πει τώρα πως το βρισκεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...