Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, Dinoel είπε

με την πτώση τιμών, άρχισα να έχω φαγούρα. :)

Είμαι με τον 3700x.

Αυτό που σκέφτομαι είναι πάω σε 5800x3d ή σε 5900..

Σε gaming που κυρίως αυτό με ενδιαφέρει, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά υπέρ του 5800x3d? Γιατί πλέον στην ίδια τιμή είναι.

Την αναβάθμιση θα την κάνω για future proof εννοείται δεν έχω πρόβλημα και με τον 3700x. Ούτε θα δω τεράστιες διαφορές επειδή έχω την 2080.

Καλύτερα ο 3D αλλά αν δεν σε κόβει κάπου το cpu που έχεις ακόμα καλύτερα να μην αλλάξεις τίποτα

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, sjtak είπε

Στον x3d τελικά τι ισχύει; Άλλοι λένε ότι δεν παίζει ρόλο η ram ακόμα και 3200c16 να βάλεις οι διαφορές είναι 1-3% και άλλοι λένε ότι παίζει και αξίζει να σκάσεις σχεδόν τα τριπλά - τετραπλά λεφτά για 3600c14...

Λάθος και οι δύο.

Παίζει ρόλο η μνήμη αλλά όχι τόσο όσο στους απλούς.

Δηλαδή ανάλογα το παιχνίδι μπορεί να φτάσει και στο 9-10% η διαφορά από 3200 XMP vs 3800 + tuned timings

αλλά το 10% είναι πολύ πολύ λιγότερο από το 20-25% που θα έπαιρνε ένα άλλο CPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dinoel είπε

με την πτώση τιμών, άρχισα να έχω φαγούρα. :)

Είμαι με τον 3700x.

Αυτό που σκέφτομαι είναι πάω σε 5800x3d ή σε 5900..

Σε gaming που κυρίως αυτό με ενδιαφέρει, είναι τόσο μεγάλη η διαφορά υπέρ του 5800x3d? Γιατί πλέον στην ίδια τιμή είναι.

Την αναβάθμιση θα την κάνω για future proof εννοείται δεν έχω πρόβλημα και με τον 3700x. Ούτε θα δω τεράστιες διαφορές επειδή έχω την 2080.

Εξαρτάται κυρίως από τι παιχνίδια παίζεις. Σε DX11 και παλιότερα δίχνει να έχει αρκετά μεγάλη διαφορά. Οπότε αν παίζεις για παράδειγμα 1-2 παιχνίδια στανταρ τσέκαρε per case αν ο 5800x3D σε σχέση με 5900x. Να θυμάσαι πάντως ότι και να πάρεις από τους δύο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δεις διαφορά από 3700x. Τώρα αν η διαφορά θα είναι game changing για σένα θα το κρίνεις εσύ

Επεξ/σία από Grisos
double posting

σκέφτομαι ότι θα το κάνω το βήμα έτσι και αλλιώς στους 5x γιατί είναι οι τελευταίοι για το AM4.

Δεν ψάχνω και το τελευταίο fps. Για αυτό ανέφερα τον 5900.

Η μεγάλη διαφορά είναι στα cores, δεν είμαι σίγουρος αν θα χρειαστούν ποτέ αλλά γιατί να μην υπάρχουν.

Αυτό είναι ουσιαστικά το σκεπτικό μου και για αυτό αμφιταλαντεύομαι μεταξύ αυτών των 2.

5 λεπτά πριν, Dinoel είπε

σκέφτομαι ότι θα το κάνω το βήμα έτσι και αλλιώς στους 5x γιατί είναι οι τελευταίοι για το AM4.

Δεν ψάχνω και το τελευταίο fps. Για αυτό ανέφερα τον 5900.

Η μεγάλη διαφορά είναι στα cores, δεν είμαι σίγουρος αν θα χρειαστούν ποτέ αλλά γιατί να μην υπάρχουν.

Αυτό είναι ουσιαστικά το σκεπτικό μου και για αυτό αμφιταλαντεύομαι μεταξύ αυτών των 2.

5900 και αστον να ξεκουραζεται!!!

• Like 2

14 λεπτά πριν, Dinoel είπε

Γιατί είναι άχρηστα και αποδίδει αρκετά χειρότερα στα παιχνίδια που σε ενδιαφέρει

• Like 1
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, sjtak είπε

Στον x3d τελικά τι ισχύει; Άλλοι λένε ότι δεν παίζει ρόλο η ram ακόμα και 3200c16 να βάλεις οι διαφορές είναι 1-3% και άλλοι λένε ότι παίζει και αξίζει να σκάσεις σχεδόν τα τριπλά - τετραπλά λεφτά για 3600c14...

Βάλτο στο 9:20 και δες

Αληθεια ποσα πρεπει να σκασεις για ενα αξιοπρεπες cooler στον 5800x3d ? Ή να του βαλω πανω τη stock ψυχτρα του 3600x και οτι γινει ??? 😇🤣

(Αν κ προβλεπω να κρατιεμαι ΔΕΝ το χρειαζομαι αλλα τον λιγουρευομαι )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Αληθεια ποσα πρεπει να σκασεις για ενα αξιοπρεπες cooler στον 5800x3d ? Ή να του βαλω πανω τη stock ψυχτρα του 3600x και οτι γινει ??? 😇🤣

Την στοκ ψυκτρα την ξεχνας, θα σουω παρει τα αυτια ,μια ψυκτρα με 12αρη ανεμιστηρα θα ειναι οκ δεν χρειαζεται να δωσεις μια περιουσια. Εχει και μεταχειρισμενες στις αγγελιες εδω

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, nickk0kkav είπε

Με 280 ΑΙΟ ειναι idle @ 39-40, cb23 @ 68-70 και in game @ 58-61. Σε σχέση με τον 5600x, όπου είχα Co -15 και +200, ούτε καν fan curve δεν εχω βάλει, δλδ δεν ενοχλούν καθόλου οι ανεμιστήρες.

TL;DR ψύξη θέλει αλλά σε καμία περίπτωση κάτι exotic. Σίγουρα όχι την μαμά.

Επεξ/σία από Grisos
  • Like 2

1 ώρα πριν, fotaras76 είπε

Βάλτο στο 9:20 και δες

Τι να δει;

Ότι στα μισά παιχνίδια που δείχνει είναι GPU limited; 🤣

Επίσης εκεί είναι 3200 XMP vs 3800 XMP (περίπου). Αν όμως πειράξεις τα timings τα πράγματα αλλάζουν. Αισθητές διαφορές υπάρχουν και στον 5800Χ3D απλά όχι οι τεράστιες που υπάρχουν με άλλα CPUs σε διάφορα games (όχι σε όλα) αν ανεβάσεις συχνότητα και κάνεις manual tuning στα timings.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Μιας και οι τιμές έπεσαν αξίζει να πάω από 5900x σε 5800X3D?
Το ποιο βαρύ workload που κάνω στο pc είναι gaming.

Στην θέση σου θα τα έδινα για καλές μνήμες και θα εσφιγγα. Τώρα αν έχεις καλές μνήμες και έχεις σφίξει, άραξε όπως είσαι και μάζευε για κάρτα.

Επεξ/σία από Grisos

Ρε παλικάρια έβαλα πρόσφατα τον 5800x3d  είπα να κάνω ένα τεστ από περιέργεια στο userbenchmark και είδα στο σκορ της cpu να είμαι χαμηλά σε σχέση με άλλους και παρατήρησα από την διαχείριση εργασιών ότι η ταχύτητα του επεξεργαστή  είναι κολλημένος στα 3.57ghz τι game βάλω τι stress test του κάνω τα ίδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...