Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Mε όλο αυτό προσπαθείς να μου πείς ότι τα ecores είναι πιο efficient από τα Pcores? Τσάμπα κατεβατό γράφεις, δεν είναι, απλά αυξάνοντας τον αριθμό των πυρήνων αυξάνεται το efficiency, λογικό. Κρίμα όλο το κείμενο που έγραφες ρε σύ :P 

Το score μου είναι με όλα στο auto btw 

Το κατεβατό το έγραψα για να το κάνω "μουλιασμένο το παξιμάδι" ότι εφόσον αποδεδειγμένα από τα νούμερα που έχουμε και οι 2 ανεβάσει κατά καιρούς συνολικά είναι ποιο efficient o Zen3 core αλλά φάνηκε επίσης ότι είναι και στα ίδια +/- (σου δίνω αβάτζο το +10% του Zen3) P core - Zen3 core, τότε ή μόνη ελπίδα να πιάσει την AMD σε nT productivity ήταν /όπως και έκανε/ να στριμώξει όσο πιο πολύ από τα efficient "συστατικά" του. αλλά.. ναι.. τσάμπα..

Και Τελικά ξαναρωτάω... τί ισχύει...? γιατί απάντηση δεν πήρα...

Ενδιαφέρουν θα είχε πάντως να τεστάρουμε 8GC vs 8 Zen 3 cores, να τελειώσουν οι αμφιβολίες κάποιον. Πιστεύω η διαφορά θα είναι το χάος, 8GC cores >>>>>> 8 Zen 3 cores. Πχ. με 65w σπάνε άνετα τα 16k οι 8P cores, ενώ 8 zen 3 cores χρειάζονται πάνω από το διπλάσιο ρεύμα, σωστά;

ha-ha-lol.gif.55d32783228f84236ab892d73d5ca805.gif

Καίει το καμάρι ο Pcore παραπάνω ρεύμα από Zen3 core, ΝΑΙ ή ΟΧΙ??

γιατί 2πλάσιο ρεύμα δεν είδα μεταξύ GC core vs Zen3 core..., ούτε καν δηλαδή, GC core > Zen3 core  (και η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε το σκορ σου, γιατι έδινα μέχρι +10% στον GC πλεονέκτημα, αλλά εδώ βγήκε το ανάποδο). Έχεις ακόμη αμφιβολία για το ποιος καίει παραπάνω ρεύμα?? AL vs Zen3??

πόσο δύσκολο σου είναι στην πραγματική ζωή να παραδεχτείς, ότι είπες π.....ά...?

υ.γ.> και btw το ποιο πιθανό είναι ότι θα δοκιμάσω να στήσω ένα σύστημα με κάποιον, 13700KF/13900KF ,ώστε να εχω ποιο ιδία/άμεση εικόνα, του "τί κάνουν και πόσο efficiently." , έστω και αν θα είναι με ddr4.

Επεξ/σία από papatsonis
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, sjtak είπε

Καλημέρα, συγνώμη αν είναι off-topic, αλλά βλέπω ότι έπεσε ο 5800x3d στα 356 σήμερα... Πιστεύετε αξίζει ή υπάρχει περίπτωση να πέσει παρακάτω όσο πλησιάζουμε Black Friday/ Cyber Monday; https://www.foxstore.gr/index.php?route=product/product&product_id=145188

τσιμπησα και εγω απο Πλαισιο που το εχω διπλα. ελπιζω να μην ειναι τελευταια κομματια και να μην ξαναφερουν.

θα κανω και εγω undervolting γιατι ζεσταινεται πολυ και ο ανεμιστηρας απο την υδροψυξη μου παιρνει τα αυτια.

ειχα καλομαθει με τον 3700x. το συστημα θα μεινει ετσι για αλλα 4-5 χρονια τωρα με μια αλλαγη καρτας γραφικων μετα απο 2-3 χρονια.

το θεμα ειναι τη να κανω το 3700? να πουλησω ή να φτιαξω 2ο κουτι. ειναι σκυλι επεξεργαστης, 3 χρονια με 0 θεματα.

• Like 1

23 λεπτά πριν, papatsonis είπε

Το κατεβατό το έγραψα για να το κάνω "μουλιασμένο το παξιμάδι" ότι εφόσον αποδεδειγμένα από τα νούμερα που έχουμε και οι 2 ανεβάσει κατά καιρούς συνολικά είναι ποιο efficient o Zen3 core αλλά φάνηκε επίσης ότι είναι και στα ίδια +/- (σου δίνω αβάτζο το +10% του Zen3) P core - Zen3 core, τότε ή μόνη ελπίδα να πιάσει την AMD σε nT productivity ήταν /όπως και έκανε/ να στριμώξει όσο πιο πολύ από τα efficient "συστατικά" του. αλλά.. ναι.. τσάμπα..

Και Τελικά ξαναρωτάω... τί ισχύει...? γιατί απάντηση δεν πήρα...

Ενδιαφέρουν θα είχε πάντως να τεστάρουμε 8GC vs 8 Zen 3 cores, να τελειώσουν οι αμφιβολίες κάποιον. Πιστεύω η διαφορά θα είναι το χάος, 8GC cores >>>>>> 8 Zen 3 cores. Πχ. με 65w σπάνε άνετα τα 16k οι 8P cores, ενώ 8 zen 3 cores χρειάζονται πάνω από το διπλάσιο ρεύμα, σωστά;

ha-ha-lol.gif.55d32783228f84236ab892d73d5ca805.gif

Καίει το καμάρι ο Pcore παραπάνω ρεύμα από Zen3 core, ΝΑΙ ή ΟΧΙ??

γιατί 2πλάσιο ρεύμα δεν είδα μεταξύ GC core vs Zen3 core..., ούτε καν δηλαδή, GC core > Zen3 core  (και η αλήθεια είναι ότι με εξέπληξε το σκορ σου, γιατι έδινα μέχρι +10% στον GC πλεονέκτημα, αλλά εδώ βγήκε το ανάποδο). Έχεις ακόμη αμφιβολία για το ποιος καίει παραπάνω ρεύμα?? AL vs Zen3??

πόσο δύσκολο σου είναι στην πραγματική ζωή να παραδεχτείς, ότι είπες π.....ά...?

υ.γ.> και btw το ποιο πιθανό είναι ότι θα δοκιμάσω να στήσω ένα σύστημα με κάποιον, 13700KF/13900KF ,ώστε να εχω ποιο ιδία/άμεση εικόνα, του "τί κάνουν και πόσο efficiently." , έστω και αν θα είναι με ddr4.

Ενταξει, τα λεμε στο αλλο thread. Θα πω μονο γιαυτους που μοιραζουν like, για να πιάσεις τα 17k με 8 zen 3 cores θα χρειαστείς ανεμογενητρια, ακομα και το io die να αφησεις απεξω, που δεν ξερω γιατι το αφηνεις, για να σου βγουν τα νουμερα. Εγω ειδα οτι χρειάστηκες 85w και 3 ωρες στο bios για να πιασεις alderlake σε mobo defaults στα 75w. Σωστα? 

• Like 1

Μόλις τώρα, Herald είπε

Στα 350 χτυπάς. Εγκρίνω 😂

Όταν είχε προσφορές το πλαίσιο ήμουν έτοιμος για 7700Χ - 4090 ή 13900KF - 4090
Και λέω όχι, θα μείνω με τα ίδια μέχρι 5ΧΧΧ series
Έκατσα και ρύθμιζα 3 μέρες τον 5600Χ για να boostarei σωστά επιτέλους (χαμηλό edc - 10Χ scalar έδωσε την λύση)
Τώρα γιατί μας αναστατώνουν;

57 λεπτά πριν, hln3 είπε

Ρε σεις, τι price drop έπεσε στους 5800Χ3D;
Όχι δεν θα αναβαθμίσω...
Όχι δεν θα αναβαθμίσω...

προφανως θελει να χτυπησει 13600k

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

προφανως θελει να χτυπησει 13600k

όχι δεν νομίζω, σύμπτωση είναι. Απλά έγιναν γεναιώδωροι και είπαν να κάνουν και undercut την νεα γενιά for fun :P

50 λεπτά πριν, hln3 είπε

Όταν είχε προσφορές το πλαίσιο ήμουν έτοιμος για 7700Χ - 4090 ή 13900KF - 4090
Και λέω όχι, θα μείνω με τα ίδια μέχρι 5ΧΧΧ series
Έκατσα και ρύθμιζα 3 μέρες τον 5600Χ για να boostarei σωστά επιτέλους (χαμηλό edc - 10Χ scalar έδωσε την λύση)
Τώρα γιατί μας αναστατώνουν;

εγω που τον πήρα πριν 10 μερες καλό κομμάτι δε λέω πιανει 4.7 και θα ξαναρωτήσω γιατι μας αναστατώνουν😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, hln3 είπε

Ρε σεις, τι price drop έπεσε στους 5800Χ3D;
Όχι δεν θα αναβαθμίσω...
Όχι δεν θα αναβαθμίσω...

Μίλησε ο χεραλντ στην Λιζα !

1 ώρα πριν, Herald είπε

Στα 350 χτυπάς. Εγκρίνω 😂

τσάμπα χτυπιόσουν 😂
δεν πρέπει να τρέχει η γλώσσα σου. 

Επεξ/σία από nick0lis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...