Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 3 ( Milan / Vermeer ) - Epyc 3 & Ryzen 5000

ultraex2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που το DLSS υπάρχει σε πληθώρα παιχνιδιών, βάλτε 1080p + DLSS performance. Το performance αν θυμάμαι καλά είναι resolution/3, οπότε θα ρεντεριάζει σε 640*360. Ή 720p + DLSS performance, 426,66*240.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 10,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

31 λεπτά πριν, kkatzos είπε

🤣

Ο τύπος με τον κουτσό 5950Χ το λέει αυτό και τον πίστεψες;

Άρα θα έπρεπε και άλλοι reviewers να έχουν κάνει αυτή τη διαπίστωση κάπου - κάπως - κάποτε.

Το Anandtech άσε το, όταν διορθώσουν το testing methodology-setup τους το ξανασυζητάμε.

------------

Κατά καιρούς, προς υπεράσπιση του 10900Κ, έχεις ποστάρει βιντεάκια από αυτόν τον τύπο, ισχυριζόμενος ότι έχει super-duper tuned 5950X vs 10900K OC. Το ίδιο ισχυρίζεται και ο ίδιος σε διάφορα βιντεάκια του, αγνοεί ο άσχετος ότι με all-core OC χάνεις το 5.1Ghz boost σε 2-3-4 threads 🤣

Στο 354 sec παρατηρούμε ότι στο SOTTR (στην ίδια έκδοση με τα δικά μας SS)

α) Στον 10900Κ @ 5,4GHz και 4400C17 DR B-Die που χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα του είναι σχετικά κοντά στα δικά σας.

β) Στον "super-tuned" 5950X είναι σχεδόν 12% κάτω από τα αποτελέσματα του billeiros παρόλο που χρησιμοποιεί DR B-die ενώ ο billeiros είχε SR. 😮😮😮

Που πας βρε καραμήτρο με 1800 FCLK και 3600 μνήμες και με all core OC...

Που θέλω να καταλήξω: Δεν είναι δυνατόν να επικαλείσαι test με κουτσούς- μισούς - μετρίως tuned Zen 3 απέναντι σε τέρατα 10900Κ και να ισχυρίζεσαι ότι με ανεβασμένες RAM και OC οι δεύτεροι είναι ταχύτεροι.

Μα ΟΛΑ τα reviews ρε μαν στα ιδια τους βγαλανε, παλι με τον 10900k απο πανω στην πλειοψηφία τους (df techpowerup). Δεν ξερω γιατι το συζητάμε να σου πω την αληθεια. 

Μόλις τώρα, malakudi είπε

Τώρα που το DLSS υπάρχει σε πληθώρα παιχνιδιών, βάλτε 1080p + DLSS performance. Το performance αν θυμάμαι καλά είναι resolution/3, οπότε θα ρεντεριάζει σε 640*360. Ή 720p + DLSS performance, 426,66*240.

Ε τι να συγκρινουμε τώρα, τα zen 3 τρώνε ξύλο απο alderlake 

• Like 1

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν ξέρω, φανταζομαι ipc. Το ξερω πάντως απο δικες μου δοκιμές, οτι πχ ο 11600k σε low settings παστωνει 8700k, αλλα μόλις ανεβάσεις settings τρωει ξυλο. Οποτε δεν μου φαινονται περιεργα τα νουμερα του, τα low settings ισως έχουν μοναδικο μπουκαλι το single thread performance, ενω οταν βαραίνει το game μπαίνει και το Latency στη μεση

Ποιό game βάρυνε? Τα παιγνίδια 3-4-5+ χρόνων που δείχνει το γράφημα? Αυτά που τρέχουν σε 1-2 νήματα, κι αν? Αυτά βάρυναν?

15 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ποιό game βάρυνε? Τα παιγνίδια 3-4-5+ χρόνων που δείχνει το γράφημα? Αυτά που τρέχουν σε 1-2 νήματα, κι αν? Αυτά βάρυναν?

Οταν λεω βαραίνει το game, εννοώ λογω των μεγαλύτερων settings. 

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, σε καινούργιο σύστημα με 5600X πειράζουμε τίποτα στην καρτέλα με τα Power modes των W11 ή το αφήνουμε στο default balanced και τέλος;

Με Arctic Freezer 34 eSports Duo στο τελευταίο Cinebench έφτασε 68C μετά τα δέκα λεπτά στο multicore bench και 11.000 score. Fan curve έχω το default της Msi b550 pro και στο Idle που δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία κυμαίνεται αυτήν την εποχή μεταξύ 38C & 40C.

48 λεπτά πριν, liakinen είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, σε καινούργιο σύστημα με 5600X πειράζουμε τίποτα στην καρτέλα με τα Power modes των W11 ή το αφήνουμε στο default balanced και τέλος;

Με Arctic Freezer 34 eSports Duo στο τελευταίο Cinebench έφτασε 68C μετά τα δέκα λεπτά στο multicore bench και 11.000 score. Fan curve έχω το default της Msi b550 pro και στο Idle που δεν νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασία κυμαίνεται αυτήν την εποχή μεταξύ 38C & 40C.

7 λεπτά πριν, just getting started είπε

Καλή ερώτηση, αν ξέρει κανείς και για windows 10 αν προτείνεται κάποιο power plan, θα τον ευχαριστούσα. :)

Το balanced αφήνεις.

Θερμοκρασίες και score μια χαρά είσαι.

Όποιος θέλει εγκαθιστά και τους chipset drivers.

• Thanks 2

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το maximum και ulitmate performance μπορεί να αυξήσουν ελάχιστα τα 1% lows σε κάποια games. Εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς όταν έτρεχα benchmarks.

Πέρα από το παραπάνω το balanced έχει όπως λέει και το όνομα του μία πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας για αυτό είναι και το default.

51 λεπτά πριν, liakinen είπε

Με Arctic Freezer 34 eSports Duo στο τελευταίο Cinebench έφτασε 68C μετά τα δέκα λεπτά στο multicore bench και 11.000 score. Fan curve έχω το default της Msi b550 pro

Μια χαρά είσαι, αν θέλεις μικρότερες θερμοκρασίες και περισσότερο θόρυβο μπορείς να αλλάξεις το fan curve.

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Όποιος θέλει εγκαθιστά και τους chipset drivers.

Έχω περάσει τους τελευταίους από την σελίδα της Msi.

Στην καρτέλα με τα Power modes των Win11 δεν υπάρχουν πλέον οι δύο επιλογές της Amd όπως παλαιότερα.

• Like 1

42 λεπτά πριν, elpenor είπε

Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι το maximum και ulitmate performance μπορεί να αυξήσουν ελάχιστα τα 1% lows σε κάποια games. Εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς όταν έτρεχα benchmarks.

Πέρα από το παραπάνω το balanced έχει όπως λέει και το όνομα του μία πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας για αυτό είναι και το default.

Μια χαρά είσαι, αν θέλεις μικρότερες θερμοκρασίες και περισσότερο θόρυβο μπορείς να αλλάξεις το fan curve.

To ultimate performance ειναι πιο snappy παντως windows, και όταν κουνάς παράθυρα και οταν ανοιγεις ενα browser κλπα. 

• Like 1

Aπο 5600x σε 5800x3D , 50% πανω στα average στο cyberpunk με RT pshyco (3080ti , 1080p +dlss) 😅

Στο shadow of the tomb raider απο 40% gpu bound και 180 fps  average ,στα 230 fps και 90% gpu bound.Στα δε minimum στο cpu κομματι η διαφορα ειναι πανω απο διπλασια ! 

Δεν την κουναω ρουπι μεχρι τους zen 5 ( και αν ) 

• Like 12

Στις 5/10/2022 στις 7:36 ΜΜ, kkatzos είπε

Τώρα το είδα.

SR vs SR ήταν. 16GB είχε/έχει ο Billeros όπως φαίνεται στο screenshot

Του Μπάμπη το δυνατό είναι με DR.

😂

192 vs 194 fps είναι 5% ;;;🤣

Το 95% είναι το "lows". Το min παίζει πολύ από run σε run.

Τα ανεβάζω ξανά για να τα έχουμε.

BabisTS:

1.jpg.df18779dc815ed858857e22bbcb78540.j

---

billeiros:

1493705270_(83).png.6857cb15795bacc73d05

Σε κάποια φάση μετά τα τελευταία updates που έβγαλαν το Denuvo έκαναν κάποιοι SOTTR runs και ο Razor333 είχε κάτι πολύ δυνατά αποτελέσματα αλλά βαριέμαι να ψάχνω όπως επίσης δεν ξέρω αν κάποιος με δυνατό 10900Κ είχε τρέξει το Denuvoless SOTTR.

95%= "5% lows". 192 για τον 5950X και 194 για τον 10900K. Για το CPU game που είναι το game logic και σου δημιουργεί την όποια μπουκάλα.

Το 5% lows που σχεδόν κανένας δεν το μετράει προσεγγίζει καλύτερα το πόσα frame drops έχεις. Το 1% lows δείχνει ΜΟΝΟ ομαλότητα ροής των καρέ που σε μεγαλά νούμερα(75+ fps) είναι πρακτικά άχρηστο και επηρεάζεται πολύ από ακραίες τιμές.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι με τις βέλτιστες RAM. Αλλά και χωρίς βέλτιστες RAM έχεις ένα πλεονέκτημα με intel σε smoothness και min fps λόγω χαμηλού ram latency. Υπάρχει καλύτερη ομοιογένεια στις επιδόσεις.

37 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Aπο 5600x σε 5800x3D , 50% πανω στα average στο cyberpunk με RT pshyco (3080ti , 1080p +dlss) 😅

Στο shadow of the tomb raider απο 40% gpu bound και 180 fps  average ,στα 230 fps και 90% gpu bound.Στα δε minimum στο cpu κομματι η διαφορα ειναι πανω απο διπλασια ! 

Δεν την κουναω ρουπι μεχρι τους zen 5 ( και αν ) 

Πως γίνεται αυτό ρε συ; Στο cyberpunk max 1080p dlss Q είμαι εντελώς GPU bound. Πόσα έβγαζε ο 5600x?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

95%= "5% lows". 192 για τον 5950X και 194 για τον 10900K. Για το CPU game που είναι το game logic και σου δημιουργεί την όποια μπουκάλα.

Το 5% lows που σχεδόν κανένας δεν το μετράει προσεγγίζει καλύτερα το πόσα frame drops έχεις. Το 1% lows δείχνει ΜΟΝΟ ομαλότητα ροής των καρέ που σε μεγαλά νούμερα(75+ fps) είναι πρακτικά άχρηστο και επηρεάζεται πολύ από ακραίες τιμές.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι με τις βέλτιστες RAM. Αλλά και χωρίς βέλτιστες RAM έχεις ένα πλεονέκτημα με intel σε smoothness και min fps λόγω χαμηλού ram latency. Υπάρχει καλύτερη ομοιογένεια στις επιδόσεις.

Για την ιστορια μια συγκριση που ειχα κανει με 5800x+3080 και 10850K+3080 και οι δυο με τις μνημες στα 4000Mhz ο 10850κ τον επινε μεγαλοπρεπως , για να περασεις μπροστα απο ρυζι στο sottr ηθελες 10900k oced και 4000+ μνημες

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...